<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Yine Aynı Tartışma</b><br />
<br />
Aracı olmayan bir offroad sever olarak bende görüş bildirmek isterim..<br />
Benim bir 4x4 aracım yok.. sadece 1çift lastik çizmem ve kirletebileceğim birkaç elbisem var...<br />
Arabası olmayan biri olarak aracı olanlarla hep bu aktivitede yer aldım..<br />
ve gittiğim her gezide araç kullanmadım belki ama vinç bağladım, halat çektim, yön gösterdim, çamura battım...<br />
peki neydi beni onca çamurun içine sokan şey?<br />
Doğada yer alıp zorda kalındığında yardımlaşma...<br />
1 ocak sabahı hiçte alakam olmamasına rağmen 14saat kasıklarıma kadar çamurda şöför mahalline bile geçmediğim araçların bulundukları yerden kurtulması için uğraştım.. çamurun içinden çıktığımda saat sabahın 5'iydi ve buradan çıkıp işe gittim.<br />
Ne kaybettim? hiçbişi... Ne kazandım peki? dayanışma, yardımlaşma, paylaşma...<br />
ve ilk mesajdan beridir okuyorum tüm olanları...<br />
kurallar koyulsun, sen gel o gelmesin, benim arabam senin arabanı vinçler...... muhabbetleri...<br />
Ne bileyim koca koca adamlarız ve burada birşeyleri paylaşmak için var olurken bazen ilginç dialoglarla birbirimizin sinirlenme ve dayanma katsayılarını ölçüyoruz yok yere..<br />
Herkesin yazdıkları o kadar doğru ki..çünkü herkes kendi bakış açısıyla yazmış olanları...<br />
Aslında bu offroad illeti bir bağımlılıktır...kimisi doğada olmak hoşça vakit geçirip kafasını dinlendirmek için yapıyor bunu, kimisi ise gücü, zor koşulları aşmayı sevdiği için yapıyor...<br />
Herkesin kendine göre, imkanlarına göre araçları var...kimisinde unimog var kimisinde jeep kimisinde samurai... Peki bu araçlar birbirlerinden farklılar diye bir araya gelemeyecekler mi?<br />
yoo...<br />
bolluca ormanlarında gezmek için bir araya gelebilirler pekala.. camel parkurunda dolaşmak içinse belki...<br />
burada önemli olan hangi gezinin hangi amacı taşıdığını bilmek ve ona göre katılmaktır...Eğer ben aracımın yeteneklerini bildiğim halde, ona zarar verebilecek bir parkura göz göre göre giriyorsam bu benim riskimdir belki ama aslında bu bir yerde de beraber katıldığın kimselere karşı da bir sorumluluk getiriyor... <br />
buna göre bu durumda ben başımın ağrıyacağını bilerek oraya gidiyorsam başıma gelebileceklere de katlanmam gerekir, ama oraya gitmem konusunda dayanağımda başıma bişi gelirse arkadaşlarım yardım eder olgusudur bence...<br />
öncüler soncular artçılar ortacılar yancılar... türlü türlü isim bulunabilir. Ben şunu gördüm bugüne kadar katıldığım gezilerde...<br />
eğer sen asfalttan toprağa geçtiğinde "hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için" diyebiliyorsan ve beraberindekiler de bunu yapabiliyorsa o zaman şanslısın. ama bunu demeyen, diyemeyen veya dediğini duymadığın, hissetmediğin kimse ile aynı araziye girmek ve başına bişi geldiğinde yalnız bırakılmak ta birazda senin suçun olur...Çünkü o kimselerin seni zor durumda bırakabileceğini ön görmen, tahmin etmen gerekirdi önceden...bu da nasıl olur? tabi ki deneyimle...<br />
Bir iki gezi sonrasında offroad'tan ne beklediğini daha rahat anlarsın ve bu düşüncene yakın kimselerle dolaşmaya başlarsın...<br />
bu da böylece sürüp gider...<br />
kanımca burada yapılması gereken en önemli şey paylaşmaktır. Paylaşmayı burada insanlara aşılayabiliyorsak ozaman en iyi offroadçu biz oluruz...<br />
paylaşma öğrenildiği vakit kurallarda, olaylarda, sorunlarda kolayca halledilir, işletilir...<br />
sürç-üllisan ettiysem affola...<br />
ibrahim...</div>