Yine Yeniden Hoşgeldin SUZUKİMMM :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,143
Ynt: Yine Yeniden Hoşgeldin SUZUKİMMM :smiley:

İlyas Bey yeni aracınız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.
Lastik konusunda kullanım şartlarınız AT sınıfını gösteriyor.
Ebat konusu sizin bileceğiniz iş ama dikkatimi çeken 205 taban istiyorum demişsiniz. 205 tabanda yanak oranı olarak 80 yok 205-70 var veya nadir bazı markalarda 205-75 ama her ikisinde de aracın yerden yüksekliği orjinal halinden azalır. Bu da arazi araçlarında her ne kadar off roada girmeyecek olsa da istenmeyen bir durum. Ayrıca km saatiniz ve hız göstergeniz de bundan etkilenecek.
Bence 215-80-15, 215-75-15 veya en azından orjinal ebat olan 195-80-15 kullanın.
Marka olarak ben hep Lassa Competus kullandım. Bizim gibi profesyonel off-road'cu olmayanları üzmeyen bir lastik çok ağır koşullara girmedikçe asvaltta, karda, yağmurda, çamurda optimum. Kumho denemedim ama araştırmalarımda hep Kumho'ya göre daha olumlu olduğu bilgisine ulaştım. Ömrü de uzun ben bundan öncekileri 90 bin km kullandım.
BF ise AT sınıfta tartışmasız ilk tavsiye edilen bir lastik. Araştırırken tek olumsuz yorum, belki sizi ilgilendirir diye yazıyorum. Siteden bir arkadaşımız otomatik olan aracına takmış ve bir uzun yol yapıp sökmüş 1000 km kadar sonra. Sebebini sorduğumda Şehir içinde ilk kalkışlarda aracı ağırlaştırdığını ve uzun yolda sert ve sesli olduğunu söyledi. BF almak isterseniz bildiğiniz gibi Michelin Bayilerinde satılıyor. Michelin'in sitesinden Ankaradaki bayilere ulaşabilirsiniz.
Bir alternatif olarak da Yokohama düşünün uzun yolda sessiz ve yumuşak arazi kabiliyeti de AT sınıfı için iyi olduğu söyleniyor, Japon malı bir lastik.

Etiketler

Merhaba ABDULLAH bey
öncelikle ilgiiniz için teşekürler ilk aracıda almadan önce gene sizele konuşmuştuk sanırım :smiley: lastik konusuna gelince araçta şuan lassa var baya yumuşak geldi bana gerçi lastigin kötü olması ve havalarının düşük olmasından sanırım kumho resimde gördügünüz 2 aracımdada kullandım özelikle o resimde gördügünüz binek aracıma kış lastigi olarak sıfır aldım ve 75tl gibi komik bir rakama 15 jant ama tabi binek araç lastigi ama benim çevremde 100-150tl kış lastigine para veren arkadaşlarım oldu ben memnun oldugumdan kumho aldım parası için degil ama ekonomikte oldu ve o gördügünüz karlı yolda dimdik rampayı kaymadan çıktım 150tl verip yokohama lastik alan arkadaşımı rampadan iterek çıkardık piknik alanına ;D ögün dogru bi tercih yaptıgımı anladım ve şuan 205-75 ve 205-80 modelide buldum ama beyaz yanaklı yok :smiley: fiyat 145tl lassa ise 185-70 205-70 178 tl ve hatta 215-80 ve tam istedigim beyaz yanaklıyıda buldum 180tl razı ettim ama ama ama tek sıkıntı aracı yorar diye yakıt artar die bu boya çıkmak ne ben istedim nede lastikçi istedi hayırlsı gene bakıcam bulunca haber vericem görüşmek üzere saygılar

ilyas bey merhaba.ben aracımda 4 yıldan beri hiçbir zaman çıkarmadan kullanıyorum.hem işini gayet iyi yapan bir lastik hemde uzun ömürlü.kar performansı mükemmel.sadece aracı biraz sert yapar okadar.

Merhaba İlyas Bey doğru hatırlıyorsunuz, İlk Vitar'yı alırken de mesajlaşmıştık. Lassa'nın 215-80'i ile ilgili bir başlık açtım okursanız 1500 km'dir kullanımda genel izlenimlerimi yazdım. Benim araç düz vites yakıt tüketimi artışı ve performans kaybı yok. Ama otomatikte ne olur bilmiyorum.
205 -80'i ilk duydum. Marka Kumho Mu?
Lassa 215-80 düşünürseniz ben 10 gün kadar önce 165 tl'ye kredi kartına 5 taksit aldım. Biraz daha pazarllık edin.
İnşallah hayırlısı olur.

bence lastık almadan once araca yukseltme yapıp yapmıcana karar versın bende yazın tanesı 195 den lassa competus aldım yukseltme yapınca bosa cıktı kenarda duruyor demek ısrtedıgım tam olarak araca ne yapcagına karar verılmeden alınan malzemeler genelde gerksız yere harcama seklınde kalıyor

gokhan5234' Alıntı:
bence lastık almadan once araca yukseltme yapıp yapmıcana karar versın bende yazın tanesı 195 den lassa competus aldım yukseltme yapınca bosa cıktı kenarda duruyor demek ısrtedıgım tam olarak araca ne yapcagına karar verılmeden alınan malzemeler genelde gerksız yere harcama seklınde kalıyor
birader sendeki lastiklerle bi dükkan açalım yav

Merhaba tüm arkadaşlar lastik işini çözdüm daha dogrusu çok acildi hızlıca aldım çünkü lastiklerin 3 ündede yanaklarında ciddi çatlamalar ve kesikler vardı acil oldugunu belirttim ve kararımı daha önceden resimde gördügünüz 3kapı suzukımdeki kumho lastiklerden kullandım karda virajda suda mükemmeldi en azından bildigim kullandıgım lastigi alıyım dedim ve linea aracımdakı başarılı kış lastiginden sonra suzukımdeki aynı modeli ve beyaz yazılı olanını uzun bir ugraştan sonra buldum ebatıda iyi oldu 195-80 15 lassa marka olan üzerindeki lastikler yerine 205-75-15olarak degiştirdim ve cidden hem oturuşu hem çamurluk mesafesi çok hoş oldu 8) beyaz yazılar ise herzamanki gibi mükemmel açtı arabayı bu arada araçla offroad yapmıcama göre çamur lastigi vsvs yapmadım ugultu ve yakıt açısından da degerlendirdim hafta sonları ufak bir balık keyfim var olursa orda azcık bir topraga deger 50metre filan ;D ;D bu yüzden bu modeli seçtim sizleri bilemem ama ben kıyamıyom arabalarıma valla niye jip o zaman derseniz balık hobim ve esas hobim olan çekme karavan için diyim :smiley:
Birde aracı aldıgım arkadaş mühendis alt tabana fabrikasında özel tezgahlarda bilgisayarla çizip mükemmel bir saç sistemi yapmış karteli bırakın en ufak bir aksama sürtecek bişey bırakmamış her yere girebilirsin dedi :smiley: serviste bile hasta oldular arkadaş yaparsa seri üretim halinde bize yapsın satak dediler :smiley: oda olmaz dedi :smiley: aldıgım arkadaş abi korkma dal istedin yere en ufak bişey olursa beni ara dedi tabi ben onada kıyamam dedim :smiley:sadece ufak bir yükseltme yapılsa araç çok havalelimi olur die düşünüyorum sonuçta jip bu bazı doblo gibi araçlarla ışıkta yan yana gelince doblo ile yüksekligi neredeyse aynı az yükseltsek aracın ayrodinamigi bozulurmu tehlikeli olurmu süratte ve virajlarda onu merak ettim fotoları koyuyorum bügün bizim hatunla birlikte aracı tavan taban koltuklar dahil komple özel ilaçlarla oto kuför yaptık :smiley: lastiklerde hesaplı ve tam istedigimiz gibi oldu baya karlı çıktık sanırım bügün oto kuaför beleşe geldi para lastiklere gitti ;D ;D yarına artık başka projeler olcak sistemlerimi yavaş yavaş kuruyorum lastikler için fikirlerinizi bekliyorum herkese selamlar

IMG_0968.jpg

IMG_0965.jpg

IMG_0969.jpg

Hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanın.
Bence yükseltme işi Gökhan Bey'in dediği gibi lastik almadan düşünülecekti.
Anlattığınıza göre sizin için yükseltme bir ihtiyaç değil. Ama aynı ben gibi yükseltilmiş araçlar gözünüze hoş görünüyor, onun için istiyorsunuz.
Bence en azından şimdilik bu lastikleri eskitene kadar yapmayın. Çünkü yükseltmede aracın kupa kısmı yükseliyor ama altta yere en yakın yer olan diferansiyellerin yüksekliği aynı kalıyor. Yeni taktığınız lastiklerle aracı orjinaline göre az da olsa alçaltmışsınız. Diğer bir deyişle lastiğin üste bakan kısmı ile çamurluk arasındaki mesafe artmış, eğer yükseltme yaparsanız bu boşluk daha da büyüyecek yani koca bir çamurluk içinde lastiğiniz ufacık görünecek. Yükseltme sonrası güzel görünüm için onu tamamlayacak büyük lastik de lazım.
Herşey gönlünüzce olsun.

veteriner' Alıntı:
Hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanın.
Bence yükseltme işi Gökhan Bey'in dediği gibi lastik almadan düşünülecekti.
Anlattığınıza göre sizin için yükseltme bir ihtiyaç değil. Ama aynı ben gibi yükseltilmiş araçlar gözünüze hoş görünüyor, onun için istiyorsunuz.
Bence en azından şimdilik bu lastikleri eskitene kadar yapmayın. Çünkü yükseltmede aracın kupa kısmı yükseliyor ama altta yere en yakın yer olan diferansiyellerin yüksekliği aynı kalıyor. Yeni taktığınız lastiklerle aracı orjinaline göre az da olsa alçaltmışsınız. Diğer bir deyişle lastiğin üste bakan kısmı ile çamurluk arasındaki mesafe artmış, eğer yükseltme yaparsanız bu boşluk daha da büyüyecek yani koca bir çamurluk içinde lastiğiniz ufacık görünecek. Yükseltme sonrası güzel görünüm için onu tamamlayacak büyük lastik de lazım.
Herşey gönlünüzce olsun.
Merhaba teşekür ederim yüksettme deyince çok fazla zaten istemiyorum sadece 5cm filan o kadar yükseltince çamurluk içi çok kötü gözümez sanırım :smiley: eger yaparsam daha önce spor arabamda yaptıgım gibi yaparım ona 17 jant takabilmek için baya yükseltme işi ile ugraştık tecrübem oluştu bu işte :smiley: ozamanda yanagı düşürüp tabanı baya yüksek ebata çıkarmıştım ama arabayı çok yoruyodu ama virajlara girişi mükemmel olmuştu görüntü ise mükemmel ama verim alamadım söktüm lastikleride yükseltmeyide zaten arabanın yan tarafından yerden çamurluga kadar metre ile ölçtük 2 tane kriko ile yan taraftan kaldırdık ve gerçek görüntüyü görme şansımız oldu eger yaparsam gene aynı tecrübe ile yapıp görüp ondan sonra denerim bakalım artık hayırlısı

sahin05' Alıntı:
birader sendeki lastiklerle bi dükkan açalım yav
abı bır takımı ılhamı abıye verdım suan 3 takım lasttık bırde ıkılı ct olmak uzere 15 adet lastıgım var elımde tekıde ıstepnede ;D ;D

İlyas Bey sakıncası yoksa aracınızın
modelini
km'sini ve
kaça aldığınızı öğrenebilir miyim? (babam için otomatik bir JLX düşüncem var internet sitelerindeki fiyatlarla reel bir fiyatı kıyaslama açısından soruyorum)

veteriner' Alıntı:
İlyas Bey sakıncası yoksa aracınızın
modelini
km'sini ve
kaça aldığınızı öğrenebilir miyim? (babam için otomatik bir JLX düşüncem var internet sitelerindeki fiyatlarla reel bir fiyatı kıyaslama açısından soruyorum)
mrb araç 98 model jlx 167binde (orjinal) hiç DEGİŞENSİZ -BOYASIZ üzerinde sıralı sistem lpg var işli çeki demiri -alt koruma sacı özel yapım muaynesi aldıgım gün yapıldı borcu harcı vsvs hiçbirşey yok fulll yetkli servis bakımlı gerisini biliyosunuz klima alarm vsvs. arkadaşa söz verdim bize çok çok özel bir rakamla verdi lastige ihtiyacınıda düşünerek ve cidden söz verdim aramızda kalcak die çünkü araç için kocaeliden bir galerici vekaletle almak istemiş kar koyup satmak için ve 1-2de ankardan gelen arkadaşlar olmuş onlar duyarsa ayıp olur dedi yoksa özel bir nedeni yok ve en çok istekli ve hızlı davranan biz oldugumuzdan bize nasip oldu :smiley: ben biraz tez canlıyım arabandan iyi anlarım 5dk da mal alır 5dk mal satarım :D :D çok düşünmem bunun faydası sanırım 8) nasip işte ama araç için internette satılıga çıkardıgı fiyatını söyleyim kafanızda rakam oluşsun die 18bin tl görüşmek üzere selamlar

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. SUZUKI'ye dönmekle iyi yapmışsınız.
Ben de 2000 1.6 Vitara Vagon kullandım. 6 sene çok iyi bir beraberliğimiz oldu.

Ankara'da hangi servise götürdünüz?

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. SUZUKI'ye dönmekle iyi yapmışsınız.
Ben de 2000 1.6 Vitara Vagon kullandım. Sıfır almıştım.
6 sene çok iyi bir beraberliğimiz oldu. Bayiye takasa verip XL-7 aldım.

Bu arada Ankara'da hangi servise götürdünüz?

gokhan5234' Alıntı:
abı bır takımı ılhamı abıye verdım suan 3 takım lasttık bırde ıkılı ct olmak uzere 15 adet lastıgım var elımde tekıde ıstepnede ;D ;D

Gökhandan lastikleri aldıktan sonra 1,5 inch yükseltme ile aracımın son hali...
DSCF0503.png

DSCF0493.png

DSCF0496.png

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,071
Kayıtlı Üye Sayımız
166,818
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR