Yol Bilgisayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vetihsan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,172
Ynt: Yol Bilgisayarı

Valla bu tip şeyleri distribütör ün görmesi şart. Özellikle özel servisler çok sıkıntılı diye biliyorum. Havalar biraz düzelsin araçta 68000 i geçsin elazığ da yetkili servise gidicem ama nasıl bilmiyorum. Elazığ a giden varsa yardımcı olabilirmi?

dün 20 kmsi şehiriçi ve 210 kmsi otoban olmak üzere 230 km yol yaptım.
toplam 75 tl mazot yakmışım. 4.07 tl'den mazotu aldım. .033 tl gibi bir rakam yakmışım.
otobanda hızı 130 olarak sabitledim. 100 ile gitseydim belki daha da az yakabilirdi.
selamlar

kabasakal kardeşim ortadan cırt diye yarılacam :(

Benim arabanın mazisinde, enjektör değişikliği var acaba ondan mı sıkıntı çıkıyo? Yakıt artıyor?

aracın plastik motor kapagının uzerınde enjektor kodları barkodlu olarak var .aynı zamanda her enjektorun uzerınde kodu var ...
aracın ECU suna girip enjektor sıralarını ve kodlarını mutlaka ama mutlaka kontrol ettırın ....
bir diger nokta enjektor 150 200 bin km den once bozulmaz... 250 bin km cıvarında ıclerındekı yakıt pulferıze pervanelerı degısır ...

enjektor sokulup takılırken altındakı bakır pul bile aracın cekısını ve dolayısıyla yakıtını direk olarak etkıler ...

enjektorun bozuk oldugu tek tek yakıt donuslerı olculerek anlasılır hepsının esıt derecede gerı yakıt donusu yapması gerekır ...
vs vs konu uzun ..selamlar

sabri abi bilgilendirme için tesekkurler ama ufak bir sorum olucak bununla ilgili geri donusun olculmesı icin enjektoru sokmek gerekır mı?

Sabri bey benim aracım 55.000 de enjektör yemiş? Sizce anormal bişi varmı? Birde 10-20 binde bir enjektörlerinizi temizletin vs deniyor, bizim motorlar patlamalı motor değilmiş?

Biraz daha açarsanız memnun olacağım :D

Saygılarımla

bio dizel . sulu mazot . on numara yag kısaca euro dşinda yakıt koymadiktan sonra mumkun degil 50 bin de vs bozulmaz
15 20 binde temizleme olayı bence servislerin para kazanmak icin cikarmiş oldugu bir sey ...
ayrica enjektoru bosh veya delphi servisinde sokturup temizletmek bence daha mantıklı .servisde zaten oralara gonderiyor kendileri yapmıyor ...

temizleme olayıda enjektorun memesinin zaman icinde tıkanması deforme olması . puskurtdugu yakıtın acisinın bozulasından dolayı arac fazla yakmaya ve cekmemeye baslar ... enjektor sokulur memesi ve ıcınde pulferize pervanesi degişir veya temizlenir ,,,

ben nerden biliyorum 15 senedir 10 taneden fazla ticari aracim var ve bunlar surekli sehirler arası km yapıyor
bir donem bio dizel bir donem 10 numara yag kullandım araclarimda ..

temel amac mumkun olan en az yakıtla en fazla km yı yapmak ..

abi paylasım icin tesekkurler gercekten guzel ve saglıklı bır bılgı oldu elıne saglık

Sabri abi ben aracımı aldım alalı euro dizel den başkasını kullanmıyorum. Şu an 520 km deyim bir depo ile. Daha ışık yanmadı geneli şehir içi kullanım. Sanırım benden önceki sahibi normal dizel kullandı ve o yüzden enjektör değişti sanıyorum ama ben yakıtı yinede enjektöre bağlıyorum. 70 bin bakımında elazığ servisine gitmeyi düşünüyorum. Elazığ 4 saat ankara 5 saat sizce hangisine gideyim ben.

Bu arada bilgi ve tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.