Yol Bilgisayarında Görünen Uyarı Işığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hebelub Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,185

hebelub

Ana Kamp
vitesin oradaki ekranda bulunan araç resminin ön camının olduğu yerde sarı ışık yanıyor acaba nedir sanırım çatpat ingilizcemle yıkayıcı falan diye birşey yazıyor cevap verirseniz sevinirim 98 ZJ

Etiketler

Ynt: Yol Bilgisayarında Görünen Uyarı Işığı

hebelub' Alıntı:
vitesin oradaki ekranda bulunan araç resminin ön camının olduğu yerde sarı ışık yanıyor acaba nedir sanırım çatpat ingilizcemle yıkayıcı falan diye birşey yazıyor cevap verirseniz sevinirim 98 ZJ

Hos tam olarak aklimda degil ama

Washer sensor bad

Washer level low

Hangisi yaziyor

Eger birincisi ise %90 ihtimal ile VIC in ufak bir onarima ihtiyaci var demektir.

Ikincisi ise daha da kotu. Ozellikle benim gibi tembeller icin

Kaputu acacaksin ondan sonra cam yikama suyu deposunun kapagini acicaksin psesinden dogru oranda karistirilmis cam yikama sivisi ile suyu dolduracaksin. Pesinden de kapagi kapatacaksin. Bu arada kaputu kapatmayi sakin unutma ;D ;D

sensor bad derse herzaman vic arızası değildir. o sensörlerin şamandrası zamanla özelliğini kaybediyor ve içine su almaya başlıyor. ondan dolayı sensor bad yazıyor.

mjeliada' Alıntı:
sensor bad derse herzaman vic arızası değildir. o sensörlerin şamandrası zamanla özelliğini kaybediyor ve içine su almaya başlıyor. ondan dolayı sensor bad yazıyor.

Sayinn Ada Hanim

Kizacaksiniz biliyorum bir de tehlikeli konudur bu ama yazmazsam bu sefer ben daralacagim.

Kadinlar ile erkekler arasinda ki algi farki.

Benim yazdigim yaziyi tekrar dikkatlice okursaniz farkedeceksiniz ki VIC arizali dememisim.

Yaziyi aynen asagiya aliyorum

s40euro' Alıntı:
Hos tam olarak aklimda degil ama

Washer sensor bad

Washer level low

Hangisi yaziyor

Eger birincisi ise %90 ihtimal ile VIC in ufak bir onarima ihtiyaci var demektir.
Ikincisi ise daha da kotu. Ozellikle benim gibi tembeller icin

Kaputu acacaksin ondan sonra cam yikama suyu deposunun kapagini acicaksin psesinden dogru oranda karistirilmis cam yikama sivisi ile suyu dolduracaksin. Pesinden de kapagi kapatacaksin. Bu arada kaputu kapatmayi sakin unutma ;D ;D

Gordugunuz gibi %90 ihtimal ile arizali demisim.

Lutfen bi daha ki sefere yazilanlari biraz daha dikkatli okuyunuz.

Iyi gunler dilerim.

Saygilarimla

Cem Bey;

%90 VIC arızalı olmaz olamaz. Çünkü VIC'in görevi zaten o sensörlerin arızalarını göstermek. %90 sensör arızalıdır demek daha dogru. Ayrıca VIC konusunda sizinle polemiğe girmek istemiyorum zira sizin VIC ve VIC Over head iniz atıl durumda. Benimkiler ise faal. Yani VIC'lerimle döverim sizi. ::smiley:

Saygılar , Sevgiler..

mjeliada' Alıntı:
Cem Bey;

%90 VIC arızalı olmaz olamaz. Çünkü VIC'in görevi zaten o sensörlerin arızalarını göstermek. %90 sensör arızalıdır demek daha dogru. Ayrıca VIC konusunda sizinle polemiğe girmek istemiyorum zira sizin VIC ve VIC Over head iniz atıl durumda. Benimkiler ise faal. Yani VIC'lerimle döverim sizi. ::smiley:

Saygılar , Sevgiler..

Ada Hn.

VIC denen modul iki ayri parcadan olusmaktakdir. Bu parcalar bildiginiz pertinaksdir.

Iki pertinaks bir ara baglanti ile birbirine baglanir.

Sensorlerde bu pertinakslarin alt tarafindakine direk kablo ile baglidir.

Baskili devre uzerinde ki soguk lehim tabir edilen aslinda yillara meydan okuyamayan ve yerinden ayrilan lehimler yuzunden sensorden gelen bilgi VIC tarafindan okunamaz.

Aslinda sensorden bir bilgi de gelmemektedir. Sadece direnc gelmektedir. Bu da voltaj dusumu ile olculur. Soguk lehimden dolayi giden voltaj duserekte de olsa geri gelmediginden acik devre durumu olusur. Yani sensoun kablosunu sokmak ile ayni durum.

Bundan dolayidir ki VIC acik devre olarak gordugu icin direk ekrana Washer sensor bad uyarisini vermektedir.

Malumunuz oldugu uzere araclarimiz bir hayli yasli uzerinde ki sistemlerde tamamen analog.

Umarim okulda sinavlariniz iyi gitmektedir. Gireceginiz diger sinavlarda da basarilar dilerim

Saygilar

ikincii yazıyor ve ihtimalle cam suyu ve bahsettiğiniz gibi çok zahmetli bir iş yalnız şu VIC nedir bilgilendirirseniz sevinirim malum bilgimiz olsun çok hoş biryer burası yaaaaaaaaa saygılar

VIC

Vites kolunun onundeki bilgi merkezinin adi

hocam sanırım cooland sensör bad yazıyor bu VIC le alakalımı yoksa arkadaşın bahsettiği gibi radyatör suyundunmı sonuçta nedir bu acaba çünkü benim bulunduğum yerde bu araçtan anlayan bir usta yok ve ne yapmam gerekir saygılar iyi bayramlar

hebelub' Alıntı:
hocam sanırım cooland sensör bad yazıyor bu VIC le alakalımı yoksa arkadaşın bahsettiği gibi radyatör suyundunmı sonuçta nedir bu acaba çünkü benim bulunduğum yerde bu araçtan anlayan bir usta yok ve ne yapmam gerekir saygılar iyi bayramlar

Sensorun uzerinde ki kabloyu cikar.
Sensor uclarina bir tane ohm metre bagla ve sensoru hareket ettir.
Eger direncte degisim goruyorsan (degerleri hatirlamiyorum) Sensor saglam VIC arizali demektir.
Eger direncte degisim gozlenmiyorsa o zaman sensor bosuk demektir.

VIC aslinda cok basit bir devre. Sensorlerde ki direncleri olcerek seviye tespiti yapar. VIC icinde soguk lehim var ise b=urdan dogal olrak akim gecmedigi icin direk sensor arizali zenneder.

Her ne kadar bunu Ada Hanfendiye anlatamadim ise de olay bu. Bugun icinde bir ara vakit bulabilirsem devre semasini ve nasil yapilacaginida atarim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,036
Kayıtlı Üye Sayımız
166,784
Kaydolan Son Üyemiz
techniclight

SON KONULAR

Geri