Yükselme Dezavantajlarını Gidermeye Çalışıyorum Yardım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,261

tahaozak

Hazineler harabelerde gizlidir..
Yer
Trabzon
Bır sıkıntım var size danışmak isterim arkadaşlar.Aracım Defender 1989 model, +2 inç helozon takıp aracı yükselttim amortisör bulamadığımdan ek parça yaptırıp uzattım. Gelelimki araç yükseltmeden dolayı dengesi bozuldu. Virajlada yattıktan sonra geç toparlıyor, yolda dalma yapıyor, şaft açıları değişti, burçlar kasıldı vs... Yükseltme baki kalacak şekilde, aracın düzenini eski haline çevirmem için ne gerekiyor ?
Ön ve arka kolları, amortisörleri değişmem yeterli olurmu ?
Direksiyon amortisörünü değişmemin faydası olurmu? Olursa ne gibi faydası olur ?

Deneyimli arkadaşların bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: Yükselme Dezavantajlarını Gidermeye Çalışıyorum Yardım...

Takip edeyim, düşündüğüm bir konu çünkü. Sanırım en iyisi açılı kollar ve burç kiti kullanmak. Oda oldukça tuzlu gibi...

sword7' Alıntı:
Takip edeyim, düşündüğüm bir konu çünkü. Sanırım en iyisi açılı kollar ve burç kiti kullanmak. Oda oldukça tuzlu gibi...
Birbirimizi takip edecez anlaşılan kimsenin cevap yazdığı yok ;)

olasiliksiz' Alıntı:
Bu araç zaten yeterince yüksek değil mi?

Araç uzun olduğu için ortası bazı koşullarda oturabiliyor.

Dikkat ediyorum hep aynı kişiler konuşuyor...,
Eskiler forumu ya takip etmiyor yada cevap vermekten sıkıldılar...
Bu yüzden de bilgi gereken konularda cevap almak zorlaştı...
yanlışsam düzeltin.

AL1820' Alıntı:
yanlışsam düzeltin.

Aynen katılıyorum. Kaç konu açtığıma bakın kaçına cevap net cevaplar almışım birde ona bakın. Birkaç arkadaş dışında cevap veren yok. Eskiden açılan konulara herkes bir bilgi aktarır ve konuyu açan da okuyanlarda gerekli bilgileri alırdı. Sanıyorum bazı arkadaşlar bu siteyi terk etti bazılarıda paylaşmaktan sıkıldı.

Sanıyorum bazı arkadaşlar bu siteyi terk etti bazılarıda paylaşmaktan sıkıldı.

Aynı konuları konuşmaktan sıkılmışlardır belki. Bu araçlar hakkında bilinenleri yazsak kaç sayfa eder sizce? Bence çok etmez, ve kendi tecrübenizin yerini de tutmaz.

olasiliksiz' Alıntı:
Aynı konuları konuşmaktan sıkılmışlardır belki. Bu araçlar hakkında bilinenleri yazsak kaç sayfa eder sizce? Bence çok etmez, ve kendi tecrübenizin yerini de tutmaz.

Net olarak bu konunun cevabını ben bulamadım, bulan varsa yardımcı olsun .Bu konu hakkında tecrübem olsa yada tecrübeli birini bulsam sorma gereği duymam di mi?

Bir iki yıl öncesine kadar açılan her konuda bizlere yardım edecek arkadaşlarımız daha fazlaydı her nedense bilgi sahibi bizlerden daha tecrübeli arkadaşlarımız ne olduysa forumdan teker teker ayrıldılar vebilgi konusunda fazla deneyimi olmayan arkadaşlarımız aradıklarını bulamaz hale geldiler bu soruna biran önce çare bulmak gerek.

AL1820' Alıntı:
yanlışsam düzeltin.

şimdi şu ustaya gidin o herşeyi halleder desem ona da kızıcaksınız :smiley:

:smiley: Kürşat bey bütün sıkıtmız sizin diyeceğiniz ustalara uzak olmak. Ustalarınızın kıymetini billin valla . Bu işi karadeniz bölgesinde yapan varsa sürer giderim. Ama bu halde İstanbula kadar ancak cekici üzerinde ulaşırım.

tahaozak' Alıntı:
:smiley: Kürşat bey bütün sıkıtmız sizin diyeceğiniz ustalara uzak olmak. Ustalarınızın kıymetini billin valla . Bu işi karadeniz bölgesinde yapan varsa sürer giderim. Ama bu halde İstanbula kadar ancak cekici üzerinde ulaşırım.

taha bey sorununuzun bin türlü nedeni olabilir, ama ilk bakışta aklıma gelenler, viraj denge çubukları varmıydı aracınız? söküldümü? Ve bu iş için hazır yay amortisör kitlerinden alıp deneyin daha sorunsuz.

Ayrıca bir poliburç seti alın, komple burçları değiştirin, özellikle arka kollaırn burçlarında boşluk varsa arkası çok geziyor bu LR milletinin :smiley:

tuffback yada britpart amortisör bulamadınız mı? temininde bir sıkıntı yok bildiğim kadarıyla

Konuyu açmadan biraz araştırdım hazır setleri baya kafam karıştı. Viraj denge çubuğu yok artikülasyon için takmadım. Aracın altına baktığım zaman ne kadar bur ve lastik varsa ayarı kaymış gibi görünyor. Helozonların üstü geride altı ileride duruyor. Ön defransiyelin duruş açısı değişti. Baktığım liftkitlerin resmini ekliyim kafa karışıklğım daha net anlaşılacak. Hangi parçayı değişmem gerekiyor hangi parçayı değişmesem olur :S :S :S (sonuncu resim 5.5 inç için)

ilkakdeniz' Alıntı:
tuffback yada britpart amortisör bulamadınız mı? temininde bir sıkıntı yok bildiğim kadarıyla

Tuffback buldum fakat tanesi 203 tl olduğu için almadım. Diğerleri yaklaşık 2 aydır yok. Monroe ye baktım bulamadım.

+2_Sus_Basic_Combo1_LI.jpg

146.jpg

DA4287C-CELLULAR-DYNAMIC-HEAVY-DUTY-40mm-LIFT-SUSPENSION-KIT-DEFENDER-110.jpg

wpf85e9dac.jpg

5-super-lift-kit-as-fitted-to-our-defender-bbc-top-gears-range-rover-3485-p.jpg

tahaozak' Alıntı:
Konuyu açmadan biraz araştırdım hazır setleri baya kafam karıştı. Viraj denge çubuğu yok artikülasyon için takmadım. Aracın altına baktığım zaman ne kadar bur ve lastik varsa ayarı kaymış gibi görünyor. Helozonların üstü geride altı ileride duruyor. Ön defransiyelin duruş açısı değişti. Baktığım liftkitlerin resmini ekliyim kafa karışıklğım daha net anlaşılacak. Hangi parçayı değişmem gerekiyor hangi parçayı değişmesem olur :S :S :S (sonuncu resim 5.5 inç için)

Tuffback buldum fakat tanesi 203 tl olduğu için almadım. Diğerleri yaklaşık 2 aydır yok. Monroe ye baktım bulamadım.

Viraj denge çubuğunu artikülasyon için takmazsanız tamda bu saydıklarınızın hepsi olur zaten :smiley:

Denge çubuğu yükselmeden öncede o zamanbu sıkıntı yoktu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR