Yükseltme kitleri hakında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan apollo7474 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,298

apollo7474

TOYOTA L.C. VX 80
Yer
İSTANBUL/Ümraniye
Merhabalar,
4x4 lere yeni merak saldım vede çok detaylı bilgim yok.Bu sebepten siz bilenlerden yardım almaya çalışıyorum.Aracım 98 model xj.
-Yükseltme kitlerinin faydası nedir.
-Benin aracımda takoz ile yükseltme yapılmış,dezavantajları nedir.(Araba çukur ve kasislerde çok zıplatıyor sebebi bumudur?)
-Yükseltme kiti takılınca araç hep takılan kit ölçüsünde yüksekmi kalır,yada inip kalkan sistemler varmıdır.
-Yükseltme kiti için ne tavsiye edersiniz.

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Yükseltme kitleri hakında.

çok cevapları olan bi konuya değinmişsiniz.
Arama bölümünden aratırsanız sorduğunuz soruların cevabını hatta fazlasını bulursunuz.

Biraz incele sonrasında soruların olacaktır onlarada beraberce cevap buluruz.
Ama öncelikle aracını ne amaçla kullanacağına karar vermelisin.

Aracı alırken evin ikinci arabası olarak aldım(Eşim ona aldığımı sanıyor)Şimdilik biraz asfaltta kullnılabilir fakat zaman içinde çamura bulanmak,doğanın kucağına atlamak niyetindeyim.Buna göre değerlendirme yapabiliriz.

o zaman sana 3" yada 4,5" yükseltme gerekli.
Üzerindeki Asfalt türü lastiklerle hiçbirşey yapamazsın kalırsın 5 cm çimende yada hafif çamurda.
MT tarzı lastikler gerekir % 70 - 80 arazi % 30-20 asfalt kullanımına uygundur.
Fakat gözardı edilmemesi gereken bi konu vardır oda arabandaki konfordan ödün vermen gerekir arazi tarzı lastiklerle ve bunlarla asfaltta gitmek istersen hafif yağmurda çamur desenli ve hamuru ona uygun olduğundan frenleme mesafen oldukça uzar + 5 kere dikkatli olmalısın.ve tabi eşiniz kullanacaksa dikkat katsayısı dahada yükselecektir.
Bir diğer seçenekte BF GOODRİCH AT tarzı lastik kullanabilirsin ortalaması 50-50 yada 60-40 gibidir.ağır arazide çamurda çok aman aman iş görmez.ama asfaltta başarılıdır.
Bu işin kuralı aslında ne kadar arazide başarı o kadar asfaltta hüsran.ne kadar asfallta konfor o kadar arazide hüsran şeklinde görülmelidir.
yükseltmeden sonra takacağın lastik ebadı 31" civarında olacaktır.
arzu ederseniz http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=71577.0 başlığı altında aracıma yaptıklarıma göz atabilirsiniz.belki fikir verebilir.

Aracı aldığımda üzerinde orjinal jantları ile beraber COOPER DISCOVERER ST 31x10.50R15 vardı.Ben bunları jantları ile birlikte söktürüp(arazi için saklamak maksadı ile) yerine asfaltta kullanmak amacı ile goodyear 225/65 R17 102H WRANGLER lastik taktırdım yeni jantlar ile beraber.Sizin aracın gelişiminide daha önceden izlemiş idim.Çok yol katetmişsiniz ve bayağı iyi bir araca sahip olmuşsunuz.Bu arada benim araçta beyaz.

Hüseyin bey,siz yükseltme kitlerini ne marka aldınız,memnunmusunuz,fiyat olarak birşey söylemeniz mümkün mü.Teşekkürler.

Alper bey,

yükseltme kitini rough country marka aldım 4,5" komple makaslı kit aldım ben kollarıda ayarlanabiliyor.
sizin söylediğiniz çukurlarda zıplama sorunu yayların ve amortisörün yükseltmeye uyumsuz olduğundan kaynaklanıyor.
Amerikadan kendim getirttim snorkel ve koltuk kılıflarıyla beraber.
kite 950 $ verdim.navlun ve gümrüğe 600 $ ödedim.
Bugünki aklım olsa farklı şekillerde daha ucuza getirtirdim.Ama işte o zamanlar sabır yoktu ;D ;D akıl başta değildi :D
İstanbuldaysanız arzu ederseniz hafta sonu cumartesi olabilir görüşürüz hem aracı inceler kullanırsınız hem sizin aracınıza neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunabiliriz.
Karar verdiğinizde kiti eğer yurtdışından almak isterseniz bu konudada yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar

Alper bey,
Özel işlerim nedeniyle siteye cuma gününden beri giremiyorum,dolayısıyla sizin mesajınızıda yeni gördüm.
bu hafta görüşme işini halledebiliriz.
telefon numaram 0533 819 47 03

Görüşmek üzere.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri