Yükseltme - Lift Kit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,840
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Yükseltme - Lift Kit

ben de yapmıyorum ama yaptığında da keyifli olmazsa o kadar masrafa yazık olur, denenmişlerden gitmek orjinallere yakın şeyler yapmaya çalışmak gerek yine de

Bu araçta; 5" rancho body lift kit ayarlı amortisörler varmış...Bu ayarlı amortisör Discolara nasıl olur? Görünüş? Zahmet? Maliyet?

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4043231

VitaEsMorte' Alıntı:
disco1_2.jpg

Evet dökün bakalım eteklerinizdeki taşları ;D Aracı bu hale getirmenin bedeli nedir? Hem maddi hem manevi olarak ;D

Bu araçtamı aynı oranda yükseltilmiş? Kaç inç?

ABD'de RS9000'lerin tanesi 90 dolar civarı.. Icerden kontrol sistemide 150USD civarı, RS9000'lerin sertliğini içerden kumanda panosu sayesinde ayarlıyorsunuz, kitte vanalar, kompresör ve kumanda tablosu var. ABD maliyeti 450USD civarı olur. Buraya getirmesi ayrı iş... Ben 4 tane rancho makas, 4 tane RS5000'i getirebilmek için 50 tane takla attım :smiley:
Birde parçacılardan temin edilebilir ama genelde fiyatlar 2 katını buluyor. Tek zahmeti ithal edebilmek :smiley:

Orkun hocam bu beyaz Disco kaç inç yükseltilmiş sizce? Ben şayet disco alırsam, modifiyesini bu beyaz disco gibi düşünüyorum...Bu yükseklik uzun yolda veya şehir içi asfaltta problem olurmu?

Murat Bey,

Açıkçası ben Disco'dan anlamam, daha çok Amerikanlarla ilgili tecrübem var. Disco güzel duruyor, üzerindekiler 33" ise, bence en az 5' yükseltme kiti vardır, kaldıki bu araç arazide lastikleri çamurluklara sürtebilir gibi...
Şehiriçinde ben CJ'i corolla'dan daha rahat kullanıyorum malum Istanbul şantiye halinde :smiley:
Tabiiki araç yükselince stabilite problemleri oluşur ama önemli olan profesyonel bir kit seçmek, iyi bir kit ile aracın normal halinden daha iyi yol tutuşu sağlayabilirsiniz... Disco'da Yuksek süratta virajlarda problem olur mu bilemem..
Mesela bu araçta geniş tabanlı lastik kullanılmamış.. Dış ofsetli Jant ile geniş tabanlı lastik kullanılsa araba yola daha iyi oturur tabii benzin sarfiyatı artar..

Disco'culara sormak lazım.. ama bu gune kadar iri lastikli disco görmedim, o kadar ağır lastik ile daha büyük modifikasyonlar gerekebilir, dingilleri değiştirmek, direksiyon kutusunu modifiye etmek vs..

Evet Disco'cular ne dersiniz?

Teşekkürler Orkun bey...Aslında arkadaşlardan daha önce edindiğim bilgilerde sizin söylediklerinizle örtüşüyor...Bu konularda acemi biri olduğum için bazı şeyleri tam kestiremiyorum veya kafamda canlandıramıyorum...Bu beyaz disconun teker ebatınıda kestiremedim, o nedenle size sordum...Ama düşündüğüm ebatlar sizin geçen gün gönderdiğiniz Cherokee'nin lastik ebatlarıyla aynı...Yani aynı boy ve kalınlıkta bir lastik discoda çok şık durur vede çok iş görür diye düşünüyorum...Siz ne dersiniz? Birde bu Cherokee'nin lastik ebatları nedir?

Jeepcj7' Alıntı:

AYDURAN' Alıntı:
Bu araçtamı aynı oranda yükseltilmiş? Kaç inç?

Ayduran merhaba;

Bu araç yaklaşık 2 -3 inch yükseltilmiş , esas boşluğu artıran çamurluk kiti, jantlar bende aynıları var BM ın 30 mm off-set jantları. Lastikler 33 '' gibi görünüyor modifiyesiz ancak bu lastikler kullanılabiliyor daha büyügünde bir anda maliyetler 2 ye 3 e katlanmaya başlıyor.

Discoları 4 " den fazla yükseltmenin manası kalmıyor çünkü tüm hesaplar artkülasyon üzerine yapılmış , yani her şartta kastiklerin yere dokunması gerekiyor , bunun için lastiğin aşağı ve yukarı hareketi yakın değerlerde , arazide başarının anahtarıda burada yatıyor, aynı zamanda bu optimum yol konforunuda beraberinde getiriyor.

Eğer 2" ten fazla yükselteceksen derceli radius arm , off-set jant veya spacer ve daha büyük lastikle birlikte ashcroft benzeri çelik akslar alman lazım, ayrıca arka dingili orta tepeden tutan A kolunu uzatman, sağ ve soldaki tutucularıda radius arm oranında derecelisini kullanman lazım. Söylemeye gerek yok ama fren hortumlarınıda daha uzun çelik borularla değiştirmen lazım. Ayrıca Dif.ve şanzıman oranlarını hesaplayıp değiştirmen lazım.

Bunları yaparsan aracı inip binmek dışında yüksekliği seni rahatsız etmez, 130-140- km gibi hızlarda korkmadan seyahat edebilirsin.

5" yükseltilmiş Isuzunun bir espirisi yok yükseltme işlemi sadece aracın şasisini yukarı kaldırır dingili yerden yükseltmez , arazi için gerekli olan dingilin yükselmesidir bununda başka yolu yok sadce büyük çaplı lastikle yapabilirsin, 5 " yaklaşık 13*2=26 cm daha büyük çaplı lastik kullanmak için yapılır ki bunu standard donanımla (şaft, şanzıman,difransiyel) hiç bir araç kaldıramaz zorlayınca bitarafı elinde kalır. bukadar büyük lastik takmayacaksan zaten niye yükselttin dimi ama. ;D

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
5" yükseltilmiş Isuzunun bir espirisi yok yükseltme işlemi sadece aracın şasisini yukarı kaldırır dingili yerden yükseltmez , arazi için gerekli olan dingilin yükselmesidir bununda başka yolu yok sadce büyük çaplı lastikle yapabilirsin, 5 " yaklaşık 13*2=26 cm daha büyük çaplı lastik kullanmak için yapılır ki bunu standard donanımla (şaft, şanzıman,difransiyel) hiç bir araç kaldıramaz zorlayınca bitarafı elinde kalır. bukadar büyük lastik takmayacaksan zaten niye yükselttin dimi ama. ;D

Abi o zaman bu isuzu sadece şasi olarak yükselmişse, dediğiniz gibi bir işe yaramaz...

Cherokee nin lastik ebadını hesapladık 31.5 inch olarak denk geliyordu. yarın uğrara bakarım, warn winch de monte oldu resim çekerim biraz...

Isuzu meselesine gelince, tabii adı her nekadar lift kit olasada sadece arabayı yukseltmek için değil arazi performansını yukseltmek içinde çok önemli isuzu'nun sertlik ayarlı amortisörleri ve rancho arka makas ve ön helezonları arazide std d-max a göre çok buyuk artı. Araba çok iri olduğu için belli olmuyor ama yanlış hatırlamıyorsam lastikleri 33" indi... wheel spacer da vardı... Bu arabayı kullandığım için iyi biliyorum çok profesyonel olarak hazırlandı..

Selamlar

Yavuz abi her zaman verdiğiniz bilgiler bana yol gösterme bağlamında çok faydalı oluyor...Teşekkürler...

Şimdi kısaca şunu bilmek istiyorum ben;

Araç konusunda biliyorsunuz, tek kararım Discovery...Yanlız benzinli V8 alıp lpg'mi taktırsam, yoksa 300Tdi mi alsam diye halen tereddütlerim var...Bu konuda bugün açtığım yeni bir konu var...Gerçi arkadaşlardan iki kişi 300tdi demişler ama ben sizin tatmin edici mesajlarınızdan sonra vede Mert hocamında sizinle hem fikir olmasından dolayı V8 de karar kılmıştım...Ama halen kafam karışık...Bu konuda da yardımınızı bekliyorum...Gerçi daha önce çok güzel açıklamalar vede bilgiler vermiştiniz ama yinede eklemek istedikleriniz olursa bu konuyada yazarsanız sevinirim...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=7405.msg31601#new

Burada ki konuya gelecek olursak;

Yavuz abi benim yükseltme konusunda isteklerim şunlar...Öncelikle aracın araziye uygun hale gelebilmesi için bazı modifiyelerin şart olduğunu biliyorum...Ben alacağım discoda yükseltme, dip koruma, sis farları, şnorkel ve yukardaki cherokee'de ki gibi lastikler düşünüyorum...Benim ileri düzeyde bir off-road beklentim yok...Ben sadece dağda bayırda ve kışında karda, çamurda rahatça gezip dolaşabileceğim ve hafif off-road aktivitelerinde gezenbilir.com dostlarımla bulunabileceğim kadar bir modifiye düşünüyorum şimdilik...Aracı aşırı modifiyelerle yada çok yükseltip devasa lastiklerle asfaltta bitirmek istemiyorum...Ben istiyorum ki yapacağım yükseltme ve büyük ebat lastik beni asfaltta da fazla kısıtlamasın...Uzun yola çıkabileyim...Siz bu konuda kaç inç yükseltme kiti tavsiye edersiniz? bu bahsettiklerime istinaden nasıl ve hangi ebatlarda bir lastik tavsiye edersiniz? Birde bu ayarlı amortisörler (manuel veya elk.) discolara uyarmı?

Teşekkürler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri