yükseltme sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,696

berk

"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
Yer
kocaeli
Web
www.kodosk.org.tr
herkese selamlar aracımdakı altyapıyı komple yenıleme calısmalarından sonra sıra helezonlara geldıgınde +2 helezon secerek harıka bır secım yaptıgımı dusunuyorum önlere Bearmarch BA 2102 ( Heavy Duty ) Arkalara da +2 Bearmarch BA 2253 helezon taktırdım muhtesem oldular nerdeyse aracımı tanıyamaz oldum onceden de poly takım ve brıtpartın gazlı amortisorlerını taktırdıgım ve lastıklerden dolayı ıyıce yukseldı kaput kapagını tampona cıkmadan acamaz oldum boy 1,65 olunca yetmıyo :smiley: ancak ufak bır sıkıntım var eskısıne oranla duz yolda bıraz gezınme basladı arkada vıraj dengekolu olmadıgı ıcın olabılırmı? bırde dıreksıyon amortısorunun baglı oldugu rot kolu gıbı olan baglantı noktası aşınmıs bu salınım ondan da olabılırmı ?

[attachment=1]

IMG-20110715-00380.jpg

Etiketler
Ynt: yükseltme sorunu

Selam Berk,

Hayırlı - uğurlu olsun. Çok güzel görünüyor araç. Arka difransiyel, üstten iki kol ile şaseye bağlı olduğundan ve alt tüm bağlantıları elden geçirttiğin için, viraj demiri olmasada aracın gezineceğini hiç sanmıyorum ( eğer difransiyel üstü iki kol burçlarında boşluk yok ise ). Direksiyon amortisörünün şaseye bağlı olduğu kulakta da burcunu kontrol ettirtmeni tavsiye ederim.

Daha önce hiç yükseltme uygulanmış Defender kullanmadım ama: ağırlık merkezinin daha yukarı taşınması ve helezonların uzaması sebebi ile salınımın artmış olmasından dolayı standart yürüyen aksam daha esnek bir hal aldığı için araç düz asfaltta gezebilir diye düşünmekteyim, şahsi fikrim olarak ( Bir an, cümleyi bitiremeyeceğimi sandım :D :D :D ).

Konuya hakim ve deneyimli üstadlar, gerçekleri söyleyeceklerdir. Yanılıyor olabilirim, şahsi fikirlerimdir ;D

Muhteşem görünüyor, birkaç kare de tam yandan foto isterim ben. Çok doğru ve çok güzel bir uygulama yaptırdın, iyi günlerde kullanmanı dilerim.

Görüşmek üzere,

Barış

suyabatmaz' Alıntı:
Selam Berk,

Hayırlı - uğurlu olsun. Çok güzel görünüyor araç. Arka difransiyel, üstten iki kol ile şaseye bağlı olduğundan ve alt tüm bağlantıları elden geçirttiğin için, viraj demiri olmasada aracın gezineceğini hiç sanmıyorum ( eğer difransiyel üstü iki kol burçlarında boşluk yok ise ). Direksiyon amortisörünün şaseye bağlı olduğu kulakta da burcunu kontrol ettirtmeni tavsiye ederim.

Daha önce hiç yükseltme uygulanmış Defender kullanmadım ama: ağırlık merkezinin daha yukarı taşınması ve helezonların uzaması sebebi ile salınımın artmış olmasından dolayı standart yürüyen aksam daha esnek bir hal aldığı için araç düz asfaltta gezebilir diye düşünmekteyim, şahsi fikrim olarak ( Bir an, cümleyi bitiremeyeceğimi sandım :D :D :D ).

Konuya hakim ve deneyimli üstadlar, gerçekleri söyleyeceklerdir. Yanılıyor olabilirim, şahsi fikirlerimdir ;D

Muhteşem görünüyor, birkaç kare de tam yandan foto isterim ben. Çok doğru ve çok güzel bir uygulama yaptırdın, iyi günlerde kullanmanı dilerim.

Görüşmek üzere,

Barış

Sağol abı daha onceden toyota corolla kullandıgımı dusunuyorum :D ama su anda acayıp bısey kullandıgımı göruyorum arada daglar kadar fark var... dedıgın gıbı agırlıgı yukarı kaldırdıkca savurma kacınılmaz olacak ama Direksiyon amortisörünün şaseye bağlı olduğu kulakta da burcun da artık benı degıstır dıye bas bas bagırıyor onları atladık sanırım bu arada dıreksıyon amortısorunu de degısıtrıp komple eksıksız bısey ortaya cıkarmanın pesındeyım.. helezonların hepsını +2 koymamı özellıkle önermedıler öndeki ağırlık daha fazla baskı yaptıgı için önlere heavy duty seçimi isabet oldu.. daha tam resımlerını cekemedım haftasonu mısafirlerim vardı onlarla ılgılendım mecburen ;)
bu arada dalkıranı bu aksam tekrardan takıcam bişey de kaçmıo senden :smiley: bukadar yukseltince jant ve silverstone extremler şart oldu oooooff of beni kör kuylarda defenderla başbaşa bıraktılar ne atarsam alıyo yaa biraz önce de e-baydan halojen ön farlar la td5 ızgarası siparişi verdim ve bu ay yine defendera çalışmış oldum :D

Ahahaha :D

Her ay Defender'a çalışmayacaksın Berk'çim, bu yaptığın uygulama evladiyelik sonuçta ;)
Jant + Lastik konusunda haklısın, bu yükseltme sonrası istiyor gerçekten. Siyah ZU jant'ı şiddetle öneririm. Çok güzel duruyor Defender'da. Burada bir arkadaşımda da G4 Defender var, siyah ZU taktı, inanılmaz güzel görünüyor. Seçeceğin lastik ebadına göre: spacer + extra geniş dodik görünüyor ufukta :D :D :D

Güle güle kullan, zaten çok güzeldi daha da güzel oldu G4 Defender.

Barış

suyabatmaz' Alıntı:
Ahahaha :D

Her ay Defender'a çalışmayacaksın Berk'çim, bu yaptığın uygulama evladiyelik sonuçta ;)
Jant + Lastik konusunda haklısın, bu yükseltme sonrası istiyor gerçekten. Siyah ZU jant'ı şiddetle öneririm. Çok güzel duruyor Defender'da. Burada bir arkadaşımda da G4 Defender var, siyah ZU taktı, inanılmaz güzel görünüyor. Seçeceğin lastik ebadına göre: spacer + extra geniş dodik görünüyor ufukta :D :D :D

Güle güle kullan, zaten çok güzeldi daha da güzel oldu G4 Defender.

Barış

aynen abi evladiyelik olsun diye uğraşıyoruz ama gizli ortağım oldu ocağıma incir ağacı dıkdı o olsun bu olsun derken bitmişim taatile çıkacam ulan ona verceğim parayla boyayı yenilerim yada değiştirirm fln dıye dusunuyorum :smiley: zu güzel de ben boost begenıyorum daha orjinal duruyo ufukta neler gözukmuyokı :smiley: ama bu gezınmeyı sanırım viraj demırı ıle çözecegımı dusunuyorum ozamanda artükalasyonu azalıcak ::smiley: gittikçe daha da güzelleşiyo valla manyaklık bızımkısı..

Konustukya msn de hayvan gibi oldu dedim sende daha kullanmadim farkinda deilim dedin :smiley:) yok artik :smiley:) resim bekliyorum halaa renk icin

halojen halojen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yüsekltemden bahsetmiyorum!
ayıp ayıp

valla yok resim ya:(

dün atladım msn e ardından ama yoktun...

bugun arayıp bulacaz artık ;D

göktu' Alıntı:
halojen halojen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yüsekltemden bahsetmiyorum!
ayıp ayıp

valla yok resim ya:(

dün atladım msn e ardından ama yoktun...

bugun arayıp bulacaz artık ;D

valla sen msn den cıktıktan sonra hallettım e-bay de dolasıyodum bir anda oldu :D

yukselme sonrası bıkac resım :

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

bayagı fark ettı..

IMG_3747.JPG

IMG_3748.JPG

IMG_3749.JPG

Evladın çok yakışıklı olmuş Berk..Hayırlı olsun..

Ocağındaki incir ağacı sayısı biraz artacak ama söylemeden edemeyeceğim..Lastik Jant şart bu aslna parçasına..Lastik Jant alan adama Spacer da lazım tabi ;D ;D ;D ;D

suyabatmaz' Alıntı:
Spacer + Lastik + Jant :D
nordic1903' Alıntı:

Ocağındaki incir ağacı sayısı biraz artacak ama söylemeden edemeyeceğim..Lastik Jant şart bu aslna parçasına..Lastik Jant alan adama Spacer da lazım tabi ;D ;D ;D ;D

benim ek olarak diyecek sözüm yok ;D

berk kardeşim hayırlı olsun heybetli olmuş güle güle kullan sırasıyla uygulanan parçaları yazarmısın kodrarıyla berabar bu konuda bize yardımcı olurmusun :smiley:

nordic1903' Alıntı:

sagolasın abı yavas yavas istedıgım seklı almaya basladı dedıgın gıbı spacer şart :D :D adnan abıyı aradım abı dedım yaa bı helezon aldım hayatım degıstı bı baktım lastıkler jantlar cacık :D hayatımı kararttın boost jantları ayarladık spacerlerıyle bırlıkte 30 mm dusunuyorum yeterlımı 30 mm abı :D

foremost' Alıntı:
berk kardeşim hayırlı olsun heybetli olmuş güle güle kullan sırasıyla uygulanan parçaları yazarmısın kodrarıyla berabar bu konuda bize yardımcı olurmusun :smiley:

sagolasın abı kodları bılmıyorum ama yukseltmeyı yaparken sunları kullandım..
1- Britpart poly burc takımlar ( 250 - 300 civarı )
2- Britpartın Gazlı amortısorlerı ( 4 ad 450-500 cıvarı + burc takılması ve amortısor işçiliği 250 )
3- önlere Bearmarch BA 2102 ( Heavy Duty ) .. Arkalara da +2 Bearmarch BA 2253 helezon ( 380 + 150 işçilik )

jant sıparısı de verdık hayırlısı bakalım :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
2026 TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

Geri