Yükseltme ve Mickey Thompson Lastiklerini nereden kaça temin edilebilirim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Paco Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,330

Paco

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni bir üyeyim, bu yakınlarda megan II aracımı sattım ve nette ne alabilirim ne yapabilirim diye gezinirken bu fotoğraftaki araç beni fazlasıyla etkiledi, gördüğünüz üzere araç gayet sade ve gösterişli. Yaklaşık 1aydır bu fotoğraf vesilesiyle nivayla ilgili elimden geldiğince araştırma yapmaktayım. Fotoğraftaki aracın linkini de paylaşıyorum;
http://4wheeldrive.about.com/od/ladanivareadersrides/ig/Lada-Niva---Photo-Gallery/1986-Lada-Niva.htm

Ben yüksek performans beklentisi içinde olmayacağımdan sadece görüntü olarak iyileştirme yapmak adına linkten çıkartabildiğimiz kadarıyla aşağıdaki dış donanımlara sahip bir araç.
Lastikler Mickey Thompson Baja Claws 31x10.5/15
Jantlar 15x7 Suzuki
Süspansiyon 3"

Hedefim 6bin lira civarı ekipmansız lpgli bir niva alıp max. 4bin liraya bu araç gibi bir dış görünüme kavuşturmak oldu.

Sorularım;
1-Sitede bu iş konusunda tecrübeli ustaların olduğunu biliyorum. Onların neler yapılması gerektiriğiyle ilgili (set yükseltme v.b.) görüş ve takribi fiyat bilgilsi vermelerini rica ediyorum.
2-Mickey Thompson Lastiklerini nereden temin edebilirim, fiyat bilgisi olan var mı?

Saygılarımla,

Etiketler
Ynt: Yükseltme ve Mickey Thompson Lastiklerini nereden kaça temin edilebilirim?

Aslında konuyla ilgili ustalardan beklentim; Sen nivanı, lastik ve jantları al gel ben yükseltme ve montajını yaparım. Şunları şunları yapacağım ve şu kadar tutar şeklinde cevaplar :smiley:

Paco' Alıntı:
Aslında konuyla ilgili ustalardan beklentim; Sen nivanı, lastik ve jantları al gel ben yükseltme ve montajını yaparım. Şunları şunları yapacağım ve şu kadar tutar şeklinde cevaplar :smiley:

sen nivanı algel gerisi kolay hallederiz ;) ;) :D

Ya vermişte, geçiştirmiş. Ne kadar parayla gel takribi şu kadar tutar demesini beklerdim.
Niva almak sorun değilde, masrafların sonu gelecek mi sorun o. 500 lirayla mı gel 2 bin lirayla mı :S

Bu sektörde sınır yok 5binlik nivaya 10bin harcayabilirsiniz gerçekten kendini bir kaptırdınmı sonu yok ustamın geçiştirdiğini sanmıyorum isterseniz bir aracı gösterin maliyet o zaman ortaya çıkar aracı görmeden maliyet çıkmaz diye düşünüyorum.Umarım amacınıza ulaşırsınız.Kolay gelsin.

Merhaba,

Mickey Thomson lastikleri distribütör olan Birlas tan alabilirsin.Ben bahçeşehir şubenin başındayım,sen kararını verince ben yardımcı olurum.31x10.5x15 baja claw lastiğin adet fiyatı 355$

Daha önemli konu 31x10.5x15 lastiği 15x7 janta oturtamazsın,oturtursanda riskli ve sağlıksız olur,jantının enaz 15x8.5 olması lazım.

Paco' Alıntı:
Ya vermişte, geçiştirmiş. Ne kadar parayla gel takribi şu kadar tutar demesini beklerdim.
Niva almak sorun değilde, masrafların sonu gelecek mi sorun o. 500 lirayla mı gel 2 bin lirayla mı :S

Geciştirmeden söyleyeyim sen önce ne istedigini tam anlat oda burda yazmayla cizmeyle olmaz maliyet 500TL den başlar 10.000TL ye kadar cıkar hatta gecer bile bu işin mali sınırı yok bunu istekler ve egolar belirler olayı geciştirmeden citti anlamda görüşme yüz yüze olur gel sana ben bir cay söylerim olmadı yemek satiyse yemek söylerim hoş muhabbetle her şey kafada yerleşir kararlar salim alınır

reis28' Alıntı:
Geciştirmeden söyleyeyim sen önce ne istedigini tam anlat oda burda yazmayla cizmeyle olmaz maliyet 500TL den başlar 10.000TL ye kadar cıkar hatta gecer bile bu işin mali sınırı yok bunu istekler ve egolar belirler olayı geciştirmeden citti anlamda görüşme yüz yüze olur gel sana ben bir cay söylerim olmadı yemek satiyse yemek söylerim hoş muhabbetle her şey kafada yerleşir kararlar salim alınır

Doğru söze ne denir?
Klavye başı offroad'ı değil, çamurda ,doğada, yüzyüze.

Paco' Alıntı:

Pako Bey, Türkiye'de ( ciddiyim) Niva konusunu aşmış bir usta var ve sen onunla konuşuyorsun. Dursun ustanında dediği gibi parada - yapmada sınır yok. Evet haklısın merak ediyorsun ama bu iş oturduğun yerden olmuyor. Kalkacaksın gezeceksin, sanayi sanayi dolaşacaksın. Lastik arayacaksın, parça arayacaksın sonrada binerken keyif alacaksın. Sen uğra ustaya derdini anlasın, sonrada hesabını çıkarsın.

Nivamı geçtiğimiz yıl aldım 2000 lira harcarsam çok güzel binerim dedim sonra bakmışımki 8000 lira harcamışım ve harcamak istersem dahada harcarım. Masraftan kastın arabanın çıkarabileceği arızalarmı? yoksa üzerine yapmak istediğin modifiyeler mi ? buradan başlamak lazım.

impeesa' Alıntı:
Pako Bey, Türkiye'de ( ciddiyim) Niva konusunu aşmış bir usta var ve sen onunla konuşuyorsun. Dursun ustanında dediği gibi parada - yapmada sınır yok. Evet haklısın merak ediyorsun ama bu iş oturduğun yerden olmuyor. Kalkacaksın gezeceksin, sanayi sanayi dolaşacaksın. Lastik arayacaksın, parça arayacaksın sonrada binerken keyif alacaksın. Sen uğra ustaya derdini anlasın, sonrada hesabını çıkarsın.

Nivamı geçtiğimiz yıl aldım 2000 lira harcarsam çok güzel binerim dedim sonra bakmışımki 8000 lira harcamışım ve harcamak istersem dahada harcarım. Masraftan kastın arabanın çıkarabileceği arızalarmı? yoksa üzerine yapmak istediğin modifiyeler mi ? buradan başlamak lazım.

Merhaba, benim masraf olarak telaffuz ettiğim, lastiklerin montajının ne kadar tutacağı dır. (çamurluk genişletme, yükseltme, ayna m... v.s. tümü) Lastik ve jant tutarları hakkında bilgim var.
Örneğin linkteki jantlar ve lastikler için takribi 3000tl harcadım, bunların montajı atıyorum 500tl gibi denirse makul karşılarım şahsen, atıyorum bu jant lastiğin montajı 2000tl denirse belki vazgeçerim. Kendi çapımda bir değerlendirme yapıp maliyet çıkarmaya çalışıyorum.

Saygılar,

Klavye başı offroad'ı değil, çamurda ,doğada, yüzyüze demiş arkadaşın biri, motivasyonu yüksekmiş :smiley:
Ben sadece maliyet hesabını sağlıklı doğru yapmak istedim. Kapı kapı dolaşmadan forumda sorularıma cevap bulmak niyetiyle konuyu paylaşmak istedim. Sanırım o bunu sezemedi :smiley:

Mesela bunun gibimi

bu aracta 33 inc lastik ve prokom jant var maliyeti 4,000 TL

20110122-22012011036.jpg

22012011028.jpg

Mickey Thompson Baja Claws 31x10.5/15 Lastik ve 15x8,5 Suzuki jantların montajını merak ediyorum.
Ustam yanlış anlama ben anlatamıyorum sanırım, şöyle nivayla geldik sana standart lastik jantları çıkartarak benim almış olduğum jantlara takılmış halde 31" Mickey Thompson lastikler var. Bunları takarak aracı yürür hale getirmek takribi ne tutar. Onu merak ediyorum. Çamurluklar kesilcek, yükseltilcek v.s. toplam ne tutar jant lastik hariç.

Paco' Alıntı:
Mickey Thompson Baja Claws 31x10.5/15 Lastik ve 15x8,5 Suzuki jantların montajını merak ediyorum.
Ustam yanlış anlama ben anlatamıyorum sanırım, şöyle nivayla geldik sana standart lastik jantları çıkartarak benim almış olduğum jantlara takılmış halde 31" Mickey Thompson lastikler var. Bunları takarak aracı yürür hale getirmek takribi ne tutar. Onu merak ediyorum. Çamurluklar kesilcek, yükseltilcek v.s. toplam ne tutar jant lastik hariç.

Estafurullah yanlış anlanacak bir şey yok benim ekledigim resimdeki aracta 33 lastik var aracın 31 inc lastigi cevirmesi için köklü degişiklikler yapmak gerekiyor arac 1.7 ise ayna mahruti ve arazi şanzımanı oranlarını degiştirmek ön difi ve aksları kuvetlendirip arka difi takfiyelemek gerekiyor bu işlemlerin teferuatı burda yazarak anlatılmayacak kadar detaylı hanki ildesiniz bilmiyorum lakin İst deyseniz buyrun iş yerime gelin kendi gözünüzle uygulanmış halini görün derim resimdeki arac ohale gelmesi için baya emek ve para harcandı şu anda araca ön arka vinc tapponları yan kaya kaydırıcıları eklendi son olarakta içine takla barları yapılacak.
Araca görüntü olsun diye yayların altına takoz koyup camurluklarıda tıraşladınızmı 31 inc lastik taka bilirsiniz bunun maliyeti beş altıyüz lirayı gecmez

Paco' Alıntı:
Merhaba, benim masraf olarak telaffuz ettiğim, lastiklerin montajının ne kadar tutacağı dır. (çamurluk genişletme, yükseltme, ayna m... v.s. tümü) Lastik ve jant tutarları hakkında bilgim var.
Örneğin linkteki jantlar ve lastikler için takribi 3000tl harcadım, bunların montajı atıyorum 500tl gibi denirse makul karşılarım şahsen, atıyorum bu jant lastiğin montajı 2000tl denirse belki vazgeçerim. Kendi çapımda bir değerlendirme yapıp maliyet çıkarmaya çalışıyorum.

Saygılar,

Klavye başı offroad'ı değil, çamurda ,doğada, yüzyüze demiş arkadaşın biri, motivasyonu yüksekmiş :smiley:
Ben sadece maliyet hesabını sağlıklı doğru yapmak istedim. Kapı kapı dolaşmadan forumda sorularıma cevap bulmak niyetiyle konuyu paylaşmak istedim. Sanırım o bunu sezemedi :smiley:
reis28' Alıntı:
Estafurullah yanlış anlanacak bir şey yok benim ekledigim resimdeki aracta 33 lastik var aracın 31 inc lastigi cevirmesi için köklü degişiklikler yapmak gerekiyor arac 1.7 ise ayna mahruti ve arazi şanzımanı oranlarını degiştirmek ön difi ve aksları kuvetlendirip arka difi takfiyelemek gerekiyor bu işlemlerin teferuatı burda yazarak anlatılmayacak kadar detaylı hanki ildesiniz bilmiyorum lakin İst deyseniz buyrun iş yerime gelin kendi gözünüzle uygulanmış halini görün derim resimdeki arac ohale gelmesi için baya emek ve para harcandı şu anda araca ön arka vinc tapponları yan kaya kaydırıcıları eklendi son olarakta içine takla barları yapılacak.
Araca görüntü olsun diye yayların altına takoz koyup camurluklarıda tıraşladınızmı 31 inc lastik taka bilirsiniz bunun maliyeti beş altıyüz lirayı gecmez

Bence siz benim nedemek istediğimi anlamamışsınız. Sanal ortamdaki muhabbetler malesef bazen eksik kalıyor.Demek istediğim sanalda bir yere kadar, geri kalan kısmı yüz yüze konuşmak gerekliliğini vurgulamak istemiştim.Konunun reis28 'in dediği gibi pek çok değişkeni var, anlatılmak istenmeyede bilinir bunlar.Konunun kastı ve sezisi bu yöndeydi.

[attachment=1]

Birde bu resimdeki lastiklerin markasını ve ölçülerini tahmin edeniniz, bileniniz var mı?

02. Eduardo Loberto - Capitão Caverna.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR