Yurt Dışında Araç Modifiyesi ve Tadilatı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arkhem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,001

arkhem1

Ana Kamp
Yer
Antalya-Alanya
arkadaşlar yurd dışına çıkan türk plakalı bir aracın yurd dışında motoru ve şasesi tamir edilemeyecek kadar hasar görmüş olsa o şahıs aracına oradan faturalı bir motor ve şase temin ederek aracını toplatıp yenileyerek türkiyeye gelse ruhsatına yeni motor ve ruhsatı işletebilirmi nasıl işletir ne gibi masrafları olur bunu şundan dolayı soruyorum yurt dışında işçilik ve araçların çok ucuz oldugu ülkerden birinde aracını burdakinin neredeyse 4/1 fiyatına istediğin gibi toplatmak ve yenilemenin mümkün olduğunu ögrendim şayet resmi prosedürleri uygun ve uygulanabilir ise böyle birşey düşünüyorum ama bu konularda bilgi sahibi değilim umarım bilgi ve tercübe sahibi arkadaşlar çıkar ve hepimizi bilgilendirir

Etiketler
Ynt: Yurt Dışında Araç Modifiyesi ve Tadilatı ?..

İkinci el araç ve parça ithalatı yasak. Bence yapılamaz. Ancak kısmen tersi olabilir. Aynı mdel bir araç alıp Türkiyeye getirilip motor şasi haricinde diğer parçaları değişeblir.

yurt dışında bir araç kaza geçirse şasesi kullanilamaz hale gelse o araç ne olacak tadilatı mümkün degilse şasesi faturalı ve raporlu olarak değiştirlse ve ülkemize getirilse prosedürü nedir diye sormuştum şayet bu yapılamıyorsa araç orada hurdayamı ayrılacak olayı tek motor veya şase ithalatı olarak düşünmüyorum

bende özellikle etrafımdaki nakliyeci arkadaşlardan duyuyorum almanyada motoru değiştik gibi motor yandı yenisini taktık gibi

bunu en iyi her halde uluslar arası nakliye ile uğraşanlar bilir tanıdık birilerine sormak veya bu nakliyecilerin muamelecileriyle görüşmek en sağlıklısı olacaktır

bizim devletimizin büyük firmaları desteklemek ve korumak amacıyla çıkardığı kanunnlar nedense bizim gibi vatandaşların daha iyi araç alma ve kullanmasına bir sürü engel çıkarmakta parası olanlar için bu engeller zaten problem teşkil etmemekte bizler ise eski model araçlarımızı bile tadilat edebilmek için hem maddi hemde bürokratik engellerle boğuşmaktayız umarım forumda bu konularda bilgisi olan arkadaşlar çıkar ve yardımcı olurlar çünkü ben takipçilerlerden filan düzgün bilgi edinemedim

arkadaşlar motoru yanan 1998 porsh cabrio boxer için hollanda ve almanyadan parça teminine gittim..tüm parçaları tanıdık ve gelen işçi arkadaşlarla getirttim..sadece tavan çıtası ve üst açılır motor kolunu resmi olarak getirttim...kanserojen madde testine soktular ve 3 ay sürdü gerisini siz düşünün...

M-S' Alıntı:
arkadaşlar motoru yanan 1998 porsh cabrio boxer için hollanda ve almanyadan parça teminine gittim..tüm parçaları tanıdık ve gelen işçi arkadaşlarla getirttim..sadece tavan çıtası ve üst açılır motor kolunu resmi olarak getirttim...kanserojen madde testine soktular ve 3 ay sürdü gerisini siz düşünün...

:D ne denir şimdi buna ki

)(/&&%%+%&&&++?=))/&+^+&^^''QQQ@@@

yaşasın bürokrasi ....demek daha doğru olur ;)

merhabalar.çevremde böyle yapan kişiler var.araçlarıyla bulgaristan a gidip komple kupa veya motor değştirenleri duydum.bana bile akıl verenler oldu.ama dikkat edin yanılmayın.bu işler illegal olarak yapılıyor bildiğim kadar.aynı şase va motor numaraları kullandıklar kesin.böyle bir risk almaya değermi.bence değmez.

Bu uygulamayı yapmayı düşündüğünüz aracın yetkili servisinin dışında,araca hiçbir şey yaptıramazsınız,yetkili servisin vereceği,bu araca bu sebepden dolayı şu işlemler yapılmıştır yazısı,parça ve işçilik faturasıyla,araç muayeneye gideceksiniz yani TÜV e.Bu arada eğer araca orjinalinde olmayan birşey daha ilave olmuşsa,onada proje çizdirip uygunluk belgesi alıp gene TÜV e gideceksiniz.

Kısa ve basit bir örnek;Eğer Tüv deki arkadaşlar aracınızdaki orjinal renkli camlara inanmazsa,sizi yetkili servise gönderiyor,oradan yazı alıp geliyorsunuz.Yani bu renkli cam için uygulama.Siz şase,kupa gibi hayati şeylerden bahsediyorsunuz,başınıza neler gelir siz düşünün.Bence macera aramayın derim. :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler