Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Doğu. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,500

Doğu.

Ana Kamp
Mesajlar
93
Tepkime Puanı
2
Yer
Ankara - Zonguldak
Arkadaşlar merhaba ,

Yurt dışından , amazon.com dan bıçak almak istiyorum . TR deki fiyatlar ile yurtdışındaki fiyatlar arasında uçurum oldugunu biliyorsunuzdur .
Merak ettiğim yurtdışından online satışta hiç bıçak almadım , gümrüğe takılma ihtimali varmıdır eğer takılırsa ne gibi işlemler yapılır ?

Netten bıçak almış arkdaşlardan yardım bekliyorum...
 

Etiketler
Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Doğu.' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba ,

Yurt dışından , amazon.com dan bıçak almak istiyorum . TR deki fiyatlar ile yurtdışındaki fiyatlar arasında uçurum oldugunu biliyorsunuzdur .
Merak ettiğim yurtdışından online satışta hiç bıçak almadım , gümrüğe takılma ihtimali varmıdır eğer takılırsa ne gibi işlemler yapılır ?

Netten bıçak almış arkdaşlardan yardım bekliyorum...

Walla bende çok istiyorum özelliklede KA-BAR 1211 modelini... Tavsiye ederim. Ama gümrükte problem yaşayacağına kesin gözüyle bakabilirsin derim ben.
Ben geçenlerde ebay.com dan dürbün aldım (Nikon 16x50 EX Extreme) o bile takıldı.
Gümrük yayınlarıda zaten her türlü delici, kesici vs. malzeme için özel izin alınması gerektiği yazılı olarak beyan edilmiş durumda...
Vatan caddesindeki istanbul emniyet müdürlüğüne gidicen, özel izin alcan, ondan sonra teslim edebiliyorlar sana... O iznide alabilirsen.
Bu süre zarfında, ürünün gümrük muhafazada kaldığı sürecede her gün için günlük para ödüyorsun depo ücreti olarak... Ama ücret nedir bilmiyorum...
Eğer ki bir çözüm yolu bulursan banda haber edersen çok sevinirim...
 

Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Vay arkdasım :smiley:

Alt tarafı bir bıçak alıcaz şu bizim gümrüğün yaptıklarına bak . Peki senin dürbünü hangi gerekçe ile aldılar ? Hayır şimdi bir kaç bir şey daha almayı planlıyorum ip filan da alırsam toptan alıyım dıyordum eger oyle alırsam toptan mı el koyarlar yoksa sadece bıcagamı onu merak ediyorum ?

Peki VATAN Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne değilde Ankara emniyet müdürlüğünden alsak o izini olurmu acaba ?
 

Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Ben dürbünü alttan girip üsten çıkarak zar zor aldım. adamlar dürbün aldım diye beni röntgenci yerine koydu başta... Sonra denizci olduğumdan filan bahsettim öyle böyle zor ikna ettim... Adamlar bir daha da kesinlikle böyle birşeyin olmayacağını söyledi; Ona göre sipariş verirsin diye eklediler...
Gece görüş yada termal görüş yeteneği olan bir dürbünün de geçişi yasakmış.. Ondan dolayı ben böyle problem yaşadım. Normalde (normal)dürbün geçiyor...
Birde toplu siparişin için bir bilgilendirme yapayım. Yanlış hatırlamıyorsam 200$ dı mevla.. 200$dan fazla olan ürünler için ise extra gümrük bedelide ödüyorsun. ama bu rakam her ürün için tek tek mi geçerli, toplam ürün pakedindeki ürünlerin toplamındamı geçerlidir bilmiyorum. gümrük bedelide % üzerinden hesaplanıyor...
Bu arada bazıları aldıkları ürünün faturasını düşük göstererek gümrük bedelinden kaçmaya çalışıyormuş. PTT içerisindeki gümrük memuruda aptal değil tabi sonuçta.. Adamlar ürünü nereden aldıysan, ürünün faturasınada bakarak, web sitesinden fiyatını teyid ediyorlar. Ben dürbüde yaşamıştım bunu şahsen...
Bu arada izin olayı için Ankarada oturduğunu farketmedim. İl emniyet müdürlüklerinden veriliyor izinler. Ankara il emniyet müdürlüğndende alabilirsin iznini (tabi verirlerse...)
Dene derim ben... Dediğim gibi bende KA-BAR 1211 istiyorum. (Kesinlikle tavsiye ederim sanada.. İnternetten videolarına bak...)
Tanıdığın bir gümrükçü filan varsa onlarada bir danışmanı tavsiye ederim bıçak siparişi ile ilgili olarak...
Bıçağı alırken farklı bir gelişme olursa benide haberdar edersen çok sevinirim. Birbirimize destek olup, bilgilendirmeliyiz...
Bir japon atsözü var duymuşsundur:
Bende var "bir" yumurta, senden var "bir" yumurta,
Değiştik n'oldu? Sende gene bir, bende gene bir...
Bende var "bir" bilgi, sende var "bir" bilgi...
Değiştik n'oldu? sende var "iki" bilgi, bende var "iki" bilgi...

Saygılarımla,
 

Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Yurt dışından gelen toplu kargolarda 200$ üstüne gümrükten ücret alıyor yalnız sadece yılbaşı zamanında 1 ay müddet ile hediye paketi olarak istenir ve hediye paketi olarak yollanırsa koli içine bakılmıyor ve vergi alınmıyor .

Az önce bulgaristanda bir arkdasım ile konustum ondan istedim o her sekilde gümrükten geçirebiliceğini söyledi . Araba ile giriş çıkış yaptıkları için fazla arama yapmıyorlar .

Ben de bu bıçağı yolladım bir bakması için "http://www.amazon.com/SOG-Specialty-Knives-F03T-N-Primitive/dp/B000JJJ652" sağlam baya .

Senin dediğin bıçağada baktım oda oldukça sağlam . Ama bunun bıçak kısımı biraz daha uzun , biraz palayı anımsatıyor .
ufak cep çakısı alıcam bunu yanında .

Columbiam vardı onun tutma sapı kırıldı kampta yakıcak odun keserken :smiley:)

Arkadaşım bir baksın eğer bulabilirse irtibata geçeriz istersen sanada getirtebilirim .
İrtibatı koparmiyalım ..
 



Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Walla çok sevinirim arkadaşın öyle bir jest yapabilirse...
Aracı arasalarda bir problem olmaz.. Kendin getirebiliyorsun.. Benim var getiren tanıdıklarım... Uçakta filan bagajda olduğu sürece problem yok; Sadece kargo ile oluyor bu problem... :(
Odun keserken kırılan bıçağına örnek olsun diye ekliyorum, bakarsın bi.. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=6xRdGJtEr5U
Ben çok fazla testere ağız sevmiyorum:( fazla kullanışlı değiller bence.. O yüzden ka-bar 1211 iyidir benim için.. En olmadı, bulamzsam 1212 modelini alıcam...
Çakı içinde sana bir tavsiyede bulunayim...
Tabi yine Ka-Bar :smiley:)
http://www.youtube.com/watch?v=m2VSmlw6USw

Ben sadece ka-bar diyorum çünkü çeliği çok iyi bir çelik köreltemezsin... (çok zor) Büyüklüğü çok ideal, kauçuk sap elinden kaymaz.. vs.
Ayrıca amerikan ordusunun kullandığı bir markadır ka-bar...

Bi sordurtturabilirsen arkadaşına varmıymış oralarda, fiyat filan nedir... Bi öğrenebilirse çok sevinirim...
1211 modeli için özellikle... Olmadı 1212;)
Kılıf olarakta yanında deri kılıf veriyorlar, Onun birde, (hardcase) sert plastik kılıfı var, sert plastik olan kılıfı tercihimdir şahsen...

Şimdiden teşekkür ediyorum ilgine ve de arkadaşına... ;)

Saygılarımla,
 

Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Paylaştığın ilk videoda bıçağın sağlamlığı ortada cidden .
Paylaşım için teşekkürle . Videoyu izleyince bende düşünmeye başladım artık KA-BAR ı .

Arkadaşımla konuştuğum zaman sanada haber iletirim mutlaka .)

Aslında en güzeli şöyle hem gezme amaçlı bi yurt dışına çıkmak dönüştede çantayı doldurup gelmek cidden.
 

Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Walla ben denizciiyim... Pek çok ülke geziyorum ama outdoor ekipman alabilecek kadar dıışarıda kalamıyorum:(.
Sonuçta diğer ülkelerdeki bulunma amacım seyehat değil, iş... :(
Ve haliyle pek zaman kalmıyor gezmeye... :(
Birde her ülke gezilebilecek türden yerler değil, Neyin nerede satıldığını bilmiyorsun, ingilizce bilmezler anlaşamazsın... vs.
Ama bildiğin bir ülkeye gidiyorsan mesela seninde bahsettiğin gibi bulgaristan, o iş başka... Hem yakın, hem ekonomik, ucuz bir ülke, güzel gezip görülecek yerleride var...
Seninde arkadaşın var neyin nerede olduğunu vs biliyordur sana yönde verebilir... Eğer yurt dışından bir çanta yapmak lazım derken bulgaristandan bahsediyorsan, mantıklı bence... ;) Cebini biraz doldurup gitmekte fayda var ama ;)
 

Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

selamlar arkadaşlar şu aralar yurt dışından bıçak getirtme olayına bende bakıyorum benim baktığım model http://www.amazon.com/Gerber-22-01629-Black-Infantry-Knife-/dp/B000E3QUB6/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1301859598&sr=8-2 türkiye fiyatı 300-400 tl arasında ama gümrük olayında yurt dışından malzeme temin eden internet siteleri var sizin yerinize herşeyi yapıyorlar ama normal fiyatın üstüne + %50 ekliyorlar komisyon gümrük vs bu şekilde sıkıntı olmadığını duydum hatta forumdan bir üye aynı bıçağı bahsettiğim firmalardan birisi aracılığıyla hiç problemsiz getirtmiş ama ortak birşey yapacaksak benide katın yardımcı olalım birbirimize :smiley:

Sağlıcakla Kalın
 

Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Merhabalar ,

Halil arkdaşımız ile bizde bu konuyu tartışıyorduk nasıl ne edip alabiliriz diye . Ben yurt dısından bı arkdasım ıle gorustum ondan haber beklıyorum bakalım ne dıcek .

Ama merak ettım bu ısı nasıl halledıyoruz ? Yanı bu gerek bıcak olsun gerek baska gumruge takılabılıcek seylerı bu sekılde yapan ınsanlar varsa nasıl oldugunu ogrenmek ısterız .
Bizi biraz daha bilgilendirirsen seviniriz .

Dediğin gibi hep birlikte bir siparişte yapabiliriz neden olmasın .

Saygılar..

Doğukan Güngör
 



Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Selamlar Doğukan Bey;

tabiki elimden geldiğince bilgi paylaşayım öncelikle ben www.amerikadanhemenal.com sitesine bu ürünü istediğimi söyledim onlarda bana aşağıdaki şekilde bir fiyat çıkardılar bunu onaylarsam eğer ödemeyi paypal şeklinde yapacağım ve seçtiğim kargo firmasıyla kapıma kadar gelecek siz herhangi birşeye karışmıyırsunuz bu dediğmi bu site için geçerli ama bazı sitelerde üyelik seçenekleri var örneğin ekonomik sipariş;bununla ödemenizi kendiniz yapıp siparişi kendiniz veriyorsunuz ürün TR ye geliyor kısaca. normal sipariş; %10 servis ücreti var birde sipariş listenizi hazırlıyıp aracı siteye gönderiyorsunuz onlar sizin yerinize ödemeyi yapıyorlar ve kapıda teslim. VIP sipariş;%20 gümrük ve servis ödemesi var ve 5 gün içinde kapınızda oluyor bunun en büyük avantajı gümrük işini herşeyiyle onlar halldeyorlar.Bunlar benim bildiklerim birde başta yazmamışım sistemin mantığı şu ;siz siteye ad,soyad,adres,tel gibi bilgileri mail olarak atarak üye olmuş oluyorsunuz (onlar size geri dönüyorlar zaten) siparişin son aşamasında size bir amerika adresi veriyorlar sizde siparişi oraya yollatıyorsunuz sonrada oradan türkiye bildiğim aracı siteleri;
Sayin Emre Akdere , Tarafimizdan istemis oldugunuz ürünlerin listesi, ve odeme yapabilmeniz icin "PayPal" ve "Google CheckOut" ödeme linki asagidadir. Lutfen bunlardan birini tiklarak acilacak olan sayfada gerekli bilgilerinizi girerek odemenizi guvenli bir sekilde yapiniz.

Http LinkMagaza AdiAdetFiyatToplamFiyatNot
http://www.amazon.com/gp/product/B000E3QUB6/ref=s9_simh_gw_p60_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=0MRNT0H5DWN6E57Z9A2H&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939291&pf_rd_i=507846...www.amazon.com166.73 USD66.73 USDrenk:siyah adet:1

Toplam Ödeme Tutari:66.73 USD
Satis Vergisi (%8.25):5.50 USD
AmerikadanHemenAl servis ücreti (%20):13.34 USD
Indirim Oraniniz %0: 0

Toplam:85.57001 USD
- :
+ Kargo ücreti : 32.00 USD

www.amerikadanhemenal.com
www.salefashion.com (önceki mesajda bahsettiğim forum üyesi bu site ile getirtmiş)
www.amerikadaniste.com
www.amerikadanevime.com
google dan aratırsanız çok sonuç var umarım yardımcı olmuşumdur
Sağlıcakla Kalın
Emre
 

Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Sciencepeople bilgilendirme için çok teşekkürler .
www.amerikadanhemenal.com A üye oldum ve siparişlerimi girip ne kadar tutucagına baktım .
Yurt dısındakı arkdasımdan haber beklıyorum ona gore ırtıbat kurucagım sızınle .Bu bır kac hafta ıcınde olucaktır .

Kusura bakmayın biraz gec cevap yazdım .

Teşekkürler...


sciencepeople' Alıntı:
Selamlar Doğukan Bey;

tabiki elimden geldiğince bilgi paylaşayım öncelikle ben www.amerikadanhemenal.com sitesine bu ürünü istediğimi söyledim onlarda bana aşağıdaki şekilde bir fiyat çıkardılar bunu onaylarsam eğer ödemeyi paypal şeklinde yapacağım ve seçtiğim kargo firmasıyla kapıma kadar gelecek siz herhangi birşeye karışmıyırsunuz bu dediğmi bu site için geçerli ama bazı sitelerde üyelik seçenekleri var örneğin ekonomik sipariş;bununla ödemenizi kendiniz yapıp siparişi kendiniz veriyorsunuz ürün TR ye geliyor kısaca. normal sipariş; %10 servis ücreti var birde sipariş listenizi hazırlıyıp aracı siteye gönderiyorsunuz onlar sizin yerinize ödemeyi yapıyorlar ve kapıda teslim. VIP sipariş;%20 gümrük ve servis ödemesi var ve 5 gün içinde kapınızda oluyor bunun en büyük avantajı gümrük işini herşeyiyle onlar halldeyorlar.Bunlar benim bildiklerim birde başta yazmamışım sistemin mantığı şu ;siz siteye ad,soyad,adres,tel gibi bilgileri mail olarak atarak üye olmuş oluyorsunuz (onlar size geri dönüyorlar zaten) siparişin son aşamasında size bir amerika adresi veriyorlar sizde siparişi oraya yollatıyorsunuz sonrada oradan türkiye bildiğim aracı siteleri;
Sayin Emre Akdere , Tarafimizdan istemis oldugunuz ürünlerin listesi, ve odeme yapabilmeniz icin "PayPal" ve "Google CheckOut" ödeme linki asagidadir. Lutfen bunlardan birini tiklarak acilacak olan sayfada gerekli bilgilerinizi girerek odemenizi guvenli bir sekilde yapiniz.

Http LinkMagaza AdiAdetFiyatToplamFiyatNot
http://www.amazon.com/gp/product/B000E3QUB6/ref=s9_simh_gw_p60_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=0MRNT0H5DWN6E57Z9A2H&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939291&pf_rd_i=507846...www.amazon.com166.73 USD66.73 USDrenk:siyah adet:1

Toplam Ödeme Tutari:66.73 USD
Satis Vergisi (%8.25):5.50 USD
AmerikadanHemenAl servis ücreti (%20):13.34 USD
Indirim Oraniniz %0: 0

Toplam:85.57001 USD
- :
+ Kargo ücreti : 32.00 USD

www.amerikadanhemenal.com
www.salefashion.com (önceki mesajda bahsettiğim forum üyesi bu site ile getirtmiş)
www.amerikadaniste.com
www.amerikadanevime.com
google dan aratırsanız çok sonuç var umarım yardımcı olmuşumdur
Sağlıcakla Kalın
Emre
 


Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Gümrük'ün sitesindeki bilgiler güncel değildir, bilginiz olsun.
 

Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

Ka-Bar almayın. Gerber, Sog, Cold Steel alın..

Sog'ların yurt dışı fiyatlarıyla yurt için fiyatları hemen hemen aynı.. Sog Seal Pup Elite (200 lira civarı)
 



Ynt: Yurt Dışından Bıçak Siparişi ?

J.L.' Alıntı:
Ka-Bar almayın. Gerber, Sog, Cold Steel alın..

Sog'ların yurt dışı fiyatlarıyla yurt için fiyatları hemen hemen aynı.. Sog Seal Pup Elite (200 lira civarı)

"Ka-Bar almayın!" diyorsunuzda... demesi kolay... Ka-Bar neden almayalım?? Ka-Bar kullandınızmı hiç?
Durun tahmin edeyim Gerber, Sog, Cold Steel bu markaları kullandınız bunları tavsiye ediyorsunuz ama Ka-Bar kullanmadınız sanırım..
Neden böyle bir tahminde bulunduğumuda açıklayayim hemen.. Ka-Bar üzeri bu kadar kolay bir şekilde karalanabilecek bir marka değil!!
Bahsettiğiniz markalarıda iyi bilirim Gerber, Sog, Cold Steel.. vs.
Ama ABD silahlı kuvvetleri ve birçok ülkelerin özel kuvvetleri (özel birim türk kuvvetleri de dahil) Ka-Bar ı tercih ediyor... Yanlış bir tercih mi yapmışlar sizce?
Fiyat açısından diyorsanız Ka-Bar da türkiye de 200 tl civarı ebay amazon vs gibi yerlerde 50$ civarı.. Ama 200 tl vermeye razı olsanız dahi, Ka-Bar türkiye ye geldiği gibi tükeniyor bulamıyorsunuz...
Bu arada şunuda ekleyeyim: bahsettiğiniz markalarda çok iyidir...
Ama Ka-Bar bir başka benim için... elinize eldığınızda daha anlıyorsunuz farkı...
Elime avucuma oturuyor kauçuk olduğundan kesinlikle kaymıyor elinizde...
Ağır şartlarda kullanmanıza rağmen kırılmıyor körelmiyor..
Teflonlu bıçaklarındaki teflon yüzeyi bile kolay kolay çizilmiyor...
Tercih meselesidir tabii.. Ben Ka-Bar'ı tercih ederim bir başkası Gerber, Sog, Cold Steel, smith wesson... vs.
Kullanıcının eline oturuşu, ağırlığı, kullanım alanı, bütçeniz... vs. gibi koşullar belirler bıçağınızın markasını ve modelini... ;)
Bu arada John Locke resmi kullanıyorsunuz ama size bir video linki vereyim hemen:
(Çantasını açtığında, en baştaki kahve rengi saplı bıçağının markasına bir daha bakın...)
http://www.youtube.com/watch?v=ut5KDoi3BEg&feature=player_embedded
Şu sitede de ayrıntı bulabilirsiniz...
http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://img.photobucket.com/albums/v450/sgtdraino/Locke%2520Knives/LockesKa-Bar.jpg&imgrefurl=http://www.britishblades.com/forums/showthread.php%3F73435-OT-John-Locke-s-Knife-Collection...&usg=__jLvfk72HVwixDFpcF3G4VvIG4FI=&h=488&w=728&sz=43&hl=tr&start=1&sig2=9q-flj6p6V6YJnj8_9FCKg&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=3ISKkqr3yWg0iM:&tbnh=95&tbnw=141&prev=/images%3Fq%3Dkabar%2Bjohn%2Blocke%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DX%26tbm%3Disch&ei=7xmeTdSYEpHJsgaR8uG-BA
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst