Zirve Dağcılık; Kaz Dağları (1-3 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ualkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,066
Ynt: Zirve Dağcılık; Kaz Dağları - Assos - Küçükkuyu (1-3 Mayıs 2009)

ceranus' Alıntı:
Oy oy oy Kaz Dağları etkinliğinize bayıldım Ümit ve Hakan. dürbün ile uzaktan baktığım kayalık tepelerde yürümüşsünüz, içim gitti gerçekten, fotoğraflarda çok güzel çekilmişler, ellerinize sağlık, paylaştığınız için teşekkürler...

Sende sağol Zerrin..

Hakikaten bizimde aklımız oralarda kaldı..Döneli 3 gün oldu ama hala Ümitle oraları konuşup duruyoruz..

Etiketler
Ynt: Zirve Dağcılık; Kaz Dağları (1-3 Mayıs 2009)

Umit Bey, aktarma isini halledersiniz insallah.
web de bu konu ile alakali siteler var.
colorado 300 cihazim var. mapsource programi ile trackleri sorunsuz atabiliyorum.

f1hakkinen' Alıntı:
colorado 300 cihazim var. mapsource programi ile trackleri sorunsuz atabiliyorum.
ebay' den aldığım için bende mapsource programı yoktu. İnternet' ten buldum. Birde cihaz com port' tan bağlanıyor. Mapsource cihazı görmüyor. Bugün com portu usb' ye çevirici ile deneyeceğim. Bir şekilde çözeceğim. İnternet' te bu konuda çok fazla bilgi var ama şöyle derli toplu, detay açıklamalı, hiç bir şey yok.

com-usb donusturucu isiniz rahatlikla gorur.
o cihazda dahili hafiza var herhalde.

Track' leri bilgisayarı atmayı başardım. Google Earth görüntüsü ve "kml" uzantılı GE dosyasınıda ekliyorum. Sanırım bu dosya Trackmaker ile istenilen gps fortmatına dönüştürülebilir.

AyazmaKazDagiZirve1-1.jpg

Ekli dosyalar

• Path.kml
    16.4 KB · Görüntüleme: 320

f1hakkinen' Alıntı:
com-usb donusturucu isiniz rahatlikla gorur.
o cihazda dahili hafiza var herhalde.
Haklısınız cihaz Garmin Etrex Legend modeli ve dahili hafızası var. Çok ucuz bir fiyata ikinci el olarak aldım. Perşembe akşamı elime ulaştı. İnceleme fırsatı olmadan Kaz Dağlarına gittim. Track kaydını tutmaya çalıştım. Arada uydu bağlantısı koptu. Umarım gönderdiğim dosya işinize yarar.

cok tesekkur ederim Umit Bey,
GpsBabel ile mapsource dosyasi haline getirip cihaza attim. vermis oldugunuz google earth resminde donus1,donus2 waypointleri var. ama mapsource da sadece trackleri gordum. ama tracklerin tam olmasi yeterli zaten.
saygilar...

Selam Ümit bey. Şahsınız da tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Yayınladığınız fotoları gıpta ile izledim. En kısa zamanda benzer aktivitelerin tekrarını dilerim.

Size özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü yaz aylarında bende Ayazma - Zirve - Körfez rotasını izlemek istiyorum. Güzergahı bilmediğimden google earth ten tespit ettiğim rotayı "Ayazma - Kazdağı Zirve - Körfez Rotası??" başlığıyla konu açıp arkadaşlara sormuştum. Sizin yayınladığınız google earth görüntüsünü görünce çok sevindim. Bu hizmetinizden dolayı sizi kutlarım. Saygılar.

Konunun ve google earth görüntüsünün işinize yaradığına sevindim. Size de planladığınız rotada başarılar dilerim. Görüşmek üzere...

Ümit Bey güzel bir etkinlik olmuş. Fotoğraf ışık tutucu nitelikte. Ayazma'dan oraya iyi tırmanmışsınız. Kamp Ayazma'nın yanında mıydı? Yoksa Ayazmadamıydı?

Kamp yeri Ayazma yanında bir boş alandaydı. genellikle buraya çadır kuruluyor sanıyorum. Bende ilk defa gittiğim için çok detaylı bilmiyorum.

ualkan' Alıntı:
Kamp yeri Ayazma yanında bir boş alandaydı. genellikle buraya çadır kuruluyor sanıyorum. Bende ilk defa gittiğim için çok detaylı bilmiyorum.

Bu durumda çok iyi bir tırmanış yapıp 1200 Metre irtifa kazanmışsınız. İyi kondisyonunuz varmış. İmrendim :smiley:

Adaşım saat bilgileri de isteyelim Ümit Ağabeyden.
:smiley:

GPS Bilgilerini paylaşalım.

Etkinlik Başlama saati ,
Başlangıç Rakım.

Zirveye ulaşma saati,
Zirveye kadar olan mesafe.
Zirve de rakım.

Katılıyorum Murat,
Aslında gezilerde ortamı fotoğraflarla tariflemek çok güzel ama yeterli olmuyor. O geziyi yapmak isteyenlere dediğin bilgiler sağlanırsa daha çok bilgi edinir, herkes kondisyonuna veya imkanına göre ayarlama yapar.

Aslında genel duyurulara bu formatı eklemek lazım. Biliyorsun ki ben gezilerde mutlaka bir künye eklerim.

Bende size tamamen katılıyorum. Aslında sadece fotoğraf paylaşımı yetersiz kalıyor. Aynı rotayı yürümek isteyenlere faydası olması bakımından başlama, bitiş, toplam yürüme ve dinlenme saatleri, yürünen mesafe, irtifa, varsa gps dataları da paylaşılmalı. Sen bunları yaptın mı derseniz, bugüne kadar bu detayda bilgileri kaydetmemiştim. Bundan sonraki faaliyetlerde bu bilgileri de sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Önerileriniz için teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri