ZJ 5.2- 5.9 Açık Hava Filitre Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,192

ates

BLACK BULL
Yer
İstanbul / Bostancı
arkadaşlar aşşağıda verdiğim linkte dikkatimi çekti ZJ 5.2 -5.9 araçlara açık hava filtresi uygulaması yapmışlar ve hava filitre bölümünüde motordan ayırıp,ayrı bölüm olarak bölmüşler .resim olarak bulamadığım için linkteki ilk resim slayt gösterisine dikkatle bakarsanız farkediceksiniz bu uygulamaıyı daha önce uyguluyan veya bilgisi olan varmı ? araçlarımız için faydası veya zararı nedir en azından bir fikrimiz ve bilgimiz olur.

http://www.clipser.com/watch_video/483316

Etiketler
Ynt: ZJ 5.2- 5.9 Açık Hava Filitre Uygulaması

Ben aracımda en az 5 senedir K&N filtre kitini kullanıyorum ve çok memnunum hiç bir zararınıda görmedim ama aracı ağır arazide kullanacaksanız tavsiye etmem
1996grandcherokee12kh0.jpg

cadde kullanımında avantajlıdır... ama sıksık temizlemek gerekir...

arazide çok büyük dez avantajdır...

özellikle su geçişlerinde suyu direk motorun emmesine neden olur. en iyisi şnorkel olmakla beraber standart hava filtresinde su rezarvuarı vardır... belli bir miktara kadar hava filtresi su alsada motora gitmesini engeller... tecrübe ile sabittir ;D ;D

th_sugeii.png

Açık filtre rahat emiş sagladıgı için büyük hacimli motorlarda + güç+ses saglar ancak motor kabini içindeki sıcak havayı
emerek -- performansa sebeb olurlar
ancak kutu içi standart filtreler kadar partikülleri tutmakta başarılı degiller
filtrenin motor kabininden ayrı bir noktada konumlanmasının amacı motor ısısı ile yogunlugu düşen havadan kurtulup
yogunlugu daha yüksek serin havayı emmesini saglamak
açık filtre yerine kutu içi performas filtresi kullanmak daha mantıklı

ozanyur' Alıntı:
lpg li cjye uygulayabilirmiyiz bu filtreleri

Aslında bu sistem sıralı olmayan LPG sistemli motorlar için neredeyse şart olmuştur, çünkü patlatma sorunuyla birlikte filtre kazanlarıda darmadağın oluyordu, bu filtreler sayesinde bu problem ortadan kalktı.

ben bu filtreyi takmayı uzun zamandır düşünüyorum ama lpg fazla havayla çalışmıyor( bendeki tofaş tipi açık hava filtresinin etrafını kapatmak zorunda kaldım) bu filtreler bildiğim kadarıyla daha fazla hava alıyor
aslında konik filtre ile çalışacağını bilsem uzatma borusu ile orjinal kapalı filtredeki gibi bir sistemle radyatörün yanındaki girişe yakın bi yere monte edicem

CEM50' Alıntı:
Açık filtre rahat emiş sagladıgı için büyük hacimli motorlarda + güç+ses saglar ancak motor kabini içindeki sıcak havayı
emerek -- performansa sebeb olurlar
ancak kutu içi standart filtreler kadar partikülleri tutmakta başarılı degiller
filtrenin motor kabininden ayrı bir noktada konumlanmasının amacı motor ısısı ile yogunlugu düşen havadan kurtulup
yogunlugu daha yüksek serin havayı emmesini saglamak
açık filtre yerine kutu içi performas filtresi kullanmak daha mantıklı

zaten kışın bu filtre daha randımanlı oluyor ama yazın havaların ısınmasıyla normal olarak azda olsa performans kayıpları yaşanabilir. filtrenin etrafının kapalı olması hem motordan gelen ısıyı azaltmak hemde havanın filtre etrafında döndürmesini sağlamak için koyuluyor. Biz aracı şimdiye kadar adanada kullanıyorduk o yüzden yazları çok sıcak olduğunda belli belirsiz performans kayıpları oluyordu. ama yinede aracınızda problemsiz ömür boyu kullanacağınız bir parça bence

alperhoca' Alıntı:
Yakıt sarfiyatını arttırır diye tahmin ediyorum

yakıt sarfiyatını şöyle artırır motordan çıkan tok sesi duymak için dwmlı gaza basarsanız aratar basmazsanız artmaz

dronder' Alıntı:
cadde kullanımında avantajlıdır... ama sıksık temizlemek gerekir...

arazide çok büyük dez avantajdır...

özellikle su geçişlerinde suyu direk motorun emmesine neden olur. en iyisi şnorkel olmakla beraber standart hava filtresinde su rezarvuarı vardır... belli bir miktara kadar hava filtresi su alsada motora gitmesini engeller... tecrübe ile sabittir ;D ;D

th_sugeii.png

Video' yı izledimde, herkes akıl veriyo,... ::smiley:

Patronluk yapan Atalarımız ne demiş. Akıl verme, para ver....$$$$ :smiley: :smiley:

beatrix' Alıntı:
Aslında bu sistem sıralı olmayan LPG sistemli motorlar için neredeyse şart olmuştur, çünkü patlatma sorunuyla birlikte filtre kazanlarıda darmadağın oluyordu, bu filtreler sayesinde bu problem ortadan kalktı.

Klasik lpg' ler paf klapesi diye bi parça takılıyo. Çok güzel çalışıyor ve basit, hiç bişey olmuyor.

ozanyur' Alıntı:
ben bu filtreyi takmayı uzun zamandır düşünüyorum ama lpg fazla havayla çalışmıyor( bendeki tofaş tipi açık hava filtresinin etrafını kapatmak zorunda kaldım) bu filtreler bildiğim kadarıyla daha fazla hava alıyor
aslında konik filtre ile çalışacağını bilsem uzatma borusu ile orjinal kapalı filtredeki gibi bir sistemle radyatörün yanındaki girişe yakın bi yere monte edicem

Klasik lpg' li araçlar biraz tıkalı/kirli hava filtresiyle daha randımanlı. Silindirlerdeki negatif basınç filtre rahat hava geçirmediği için daha güçlü lpg çekiyor... Eski tecr. sabit...

İPUCU:

Nemlenerek, mtr çalışmasında sorun yaratan hava filtresine WD40 sıkın, işe yarıyor, hem hava filtresinin nemini, hemde emme manifoldunu sudan, nemden arındırıyor, ama çok çabuk kirleniyor ve işi bitiyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Geri