Zj 5.9 için 38 inch Lastik Uygun mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Evoque Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,145

Evoque

Yeni Üye
Üstadlar selam

2 aydır kafama taktım 5.9 a 38inch lastik olucak ama nereye baksam max 33 takabilirsin yazılıyor yurt dışı forumlarına baktıgımda elin adamları 38 le dağ kaya demeden dolaşıyorlar. ustalardan ricam olacak benim araca 38 takabilmem için neleri değiştirmem gerekiyor ayrıntıları ile verebilirseniz parçaları yurt dışından sipariş vereceğim. yükseltme kac inch olmalı diff te neler değişmeli ayna mahruti neler olmalı vs cok sanayi bilgim yok ama parçaları uygalatabileceğim ustalar mevcut yardımcı olabilirseniz sevinirim

Etiketler
Ynt: Zj 5.9 için 38 inch Lastik Uygun mu?

konuyu takip amacıyla bu mesajı atıyorum.ZJ ler hakkında pek bir bilgim yok ama şunu biliyorum.ZJ ye 38 inchi tam anlamıyla takmak demek ZJ nin değişmedik yeri kalmicak demektir.

tamam işte üstad bende tam bunu soruyorum neler değişmeli

Evoque' Alıntı:
Üstadlar selam

2 aydır kafama taktım 5.9 a 38inch lastik olucak ama nereye baksam max 33 takabilirsin yazılıyor yurt dışı forumlarına baktıgımda elin adamları 38 le dağ kaya demeden dolaşıyorlar. ustalardan ricam olacak benim araca 38 takabilmem için neleri değiştirmem gerekiyor ayrıntıları ile verebilirseniz parçaları yurt dışından sipariş vereceğim. yükseltme kac inch olmalı diff te neler değişmeli ayna mahruti neler olmalı vs cok sanayi bilgim yok ama parçaları uygalatabileceğim ustalar mevcut yardımcı olabilirseniz sevinirim
selam,

ben '97 5.2 sahibiyim ve çamura gireli 7 ay oldu. önceki mesajlarıma bakarsanız ben de sizin gibi 37" takıcam diye başladım şu an 31.7 e karşılık gelen lastiğim var ve mutluyum. nacizane tavsiyelerim:
* 38" taksanız bile cj ve defenderların yaptıklarını yapamayacaksınız yani arkalarından gidemeyeceksiniz.
* arabanın değişmedik kesilmedik biryeri kalmayacak
* benimle aynı çamura saplanıp cj lere römork olacaksınız
* kanallı geçişlerde benden 5 metre daha uzağa gidip difetansiyeli orada otutturacaksınız

lütfen ukalalık yaptığımı düşünmeyin 32 33" lastik yeter bu arabaya fazlası için cj almanızı tavsiye ederim

illaki 38 " derseniz araştırmalarım sonucunda az bir kesme biçme ile 37" takabileceğin bir kit var amerikada 2500 dolar artı 1500 tl de gümrük ve nakliye ödersin artı 500 tl montaj ödersin diferansiyel oranları tampon jant kilit derken cj parasını geçersin. azbişey sürtsede 38" leri takarsın.
yada masraf etmeden önce bir gezimize katıl benim yaptıklarım sana yeterse masraftan kurtardığım için bir çay ısmarlarsın olur biter
saygılar ümit
[attachment=1]

Resim 009.jpg

Evoque' Alıntı:
Üstadlar selam

alt takımdakihemen hemen tüm parçalar zaten alacağınız kitin içinde olacağı için komple değişiyor...
siz tek tek uğraşmıyorsunuz yani...

http://www.youtube.com/watch?v=EzlEsa4J0W0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=B8F_9cu8Vi0&feature=related

burada istediğinizin daha ilerisi var mesela...long arm kitler var o kitlerden birini almanız gerekiyor...bu işi nasıl ucuza yırtarım derseniz de amerikadan bi ahbab bulmanız ve alacağınız kiti size getirmenizi istemeniz le uygun fiyata çıkartırsınız...
bu mümkün değilse off-road aksesuarları getiren bir iki firma var onlar seve seve yardımcı olur size...
uygulanması çok problem bişey değil yani siz sadece ödemeyi yapın yeter...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/7-Premium-Lift-Kit-ZJ-Jeep-Grand-Cherokee-93-98-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem19c25c9ceeQQitemZ110635031790QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_3418wt_939

mesela bu kit gibi

Aman Allahım :eek: :eek: :eek: bu nasil bir ZJ böyle ??? videolar müthiş ama bize hayal gibi ;D ;D

uçmakta bir zamanlar hayaldi ama taaki birileri kalkıp deniyene kadar :smiley:)) artık ülkemizde cok iyi makinalar yapılıyo ama amerikada olduğu gibi bizde ucuz değil herşey sadece konu ülkemizde para :smiley:))) para olunca 38 de takılır 42 de :smiley:)yalız şuda bir gercekki ben amerikada gördüm böyle amerikada bu fiyat gibi konular boş cünki burası amerika değil :smiley:))..ilk işler hep zor olandır umarım yaparsınız bu projeyi ve burdan herkesle paylaşırsınız

kişisel görüşüm 38 gibi bir lastik takmak için en son tercihim zj olurdu. çok sağlam aksları olan, full şasi li bir araç olmadan 33 üstü lastik size sadece sürekli kırılan bir araç sağlar. Tam şasi ve sağlam yürürlü arabalarda bile 35 ve 38 lastikler çok ciddi modifiyeler istiyor bu modifiyelerden sonra bile aracın standartında sorunları 1 se 10 oluyor. Amerikada zj leri bizim lastik aldığımız paralara aldıkları için her türlü denemeyi yapıyorlar gönül rahatlığıyla.

Anladim kadariyla 38 suanda cok zor. Jeep forumlarinin birinde adam butun aksesuarlar kitleri vs yazmis 6000 dolara mal etti diye bakarken meger adam komple arabaya okadar istiyormus. Aslinda hepimiz gibi bende heybetli bir aracim olsun istiyorum arac sadece offroad icin kullanilacagindan 38 olsun istemistim bir arkadas kare kasaya 37 takmis resmini gorunce icim gitti. Ama biraz daha arastirayim ironrock 7inch kit ile 35 takayim isterim. yinedemi diff e mudahale etmem gerekir kafam basmiyor

32 inç bile bence fazla :smiley: 38 hayal gibi.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61871.0

bu arkadaş 7inch ile 33 takmış bu kiti araştırdıgımda adamlar 35e uygun kit oldugunu söylüyorlar

iron rock sitesinde 37 inch ile testi yaptıgını ancak 35 önerdiklerini yazıyor bu kiti alsam işin buyuk kısmını atlatmış olacakmıyım gerekli tüm parcalar mevcutmu bakabilirseniz sevinirim.

•Front and rear coil springs
•Front and rear high clearance subframe assemblies
•Front long arm system with Iron Y
•Rear high clearance long arm system NOW WITH ADJUSTABLE LOWER ARMS STANDARD!!!
•Heavy Duty Double shear track bar conversion (front)
•Heavy Duty Rear adjustable track bar
•Front and rear DT8000 prerunner shock absorbers
•Bar pin eliminating shock relocation brackets
•JKS Quicker Disconnects
•Rear extended length sway bar links
•Extended length stainless steel brake hoses
•Coil spring retainers
•NEW Drop pitman arm (not pictured)
•All necessary hardware
[attachment=1]

IMG_9512.jpg

Benim de ima ettiğim buydu getirten arkadaşla konuştum memnunmuş 1-2 seneye kadar abd ye gidersem kendim alıp geleceğim :D

Arkadaşlar bizim yüyürde kırarsınız değimiz şeyler, akslar, şaftlar,difransiyeller,arazi şanzımanı

bunlarında heavy duty leri kitten çıkıyorsa mesele yok :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR