ZJ , Arkadan Gelen Ses ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,224
Ynt: ZJ , Arkadan Gelen Ses ???

Bu arada arkadaşlar zj de yada ne biliyim xj de alt taraf için önde bir koruma var mı standart olarak ? Yani karteri falan koruyan bir koruma demiri yok mu , depo ve transfer kutusu korumaları gibi ???

Yoksa linkteki gibi sonrada yapılmış birşey mi yaptırmak gerekli ?

http://www.crawltech.com/images/oilskid.jpg

Etiketler

barış bana amortisörün patlak gibi geldi eğer egsoz borusu ergün abinin dediği gibi çarpmıyosa bi yerlere, çünkü ikisi de daha önce başıma gelmişti spiderde, tak sesinden çok lok sesi gibiyse amortisördür.

sonax ziebart v.b. yerler boya koruma işini profosyönel bir şekilde dönem dönem kampanyalarla daha ucuza olmak üzere 250-300 lira gibi rakamlara yapıyorlar.Garantide veriyorlar ama kaç yıl olduğunu hatırlamıyorum yaptıralı çok oldu. Bu film çektirme işide Ankara yı bilmem ama İstanbul da ayağa düştü. 50 liraya 70 liraya yapıyorlar ama american filmler daha pahalı bu ucuz rakamlar çin işi tabiki... Birde aklıma bir şey takıldı filmi ön camlar için mi düşünüyorsunuz arka camlar fabrikasyon renkli değilmi zaten..

Herkese selamlar ve teşekkürler ,
Abi korumanın muhtelif resimlerini linklerde :
http://www.quadratec.com/Assets/Images/97559/97559-add1-lg.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x241/thamole242/lift/2695re2.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x241/thamole242/lift/1b3bre2.jpg
Ne dersiniz ? Standartta yok sanırım , işi garibi önde hiçbir koruma yok sanırım al tarafta ... Acaba Cherokee de var mı fabrikasyon olarak?

Evet arkadadan gelen sesn sorunu çözüldü . Arka amortisörler mürlerinin sonuna yaklaşmış . Hele sol taraftaki bastığın zaman(söküldükten sonra) basılı kalıyordu öylece . Diğer taraf birazdaha iyi idi ... Arka iki tarafı değişdirttim ve gayet güzel oldu . Bu arada aracı sallayınca falan bir sorun görünmüyordu . Dolayısıyla sadece sallayarak durumu anlamak pek olası değil . basıldığı gibi kalan sallamayla anlaşılmıyorsa tam bozulmamış ama esmkimiş anlamak hiç mümkün olmaz sanırım . Yani bazı ustaların sallayıp tamam bunlar güzel demesini iki kere düşünmek lazım :smiley:

Cam filmi işinde bahsettiğim arkadaşın işini beğenmedim . Ankara Şaşmaz sanayide biryere yaptıdrım . Burası 3M johnsonun falan bayisi . Distirbütörlerdende telefonla teyit aldım . Gayet güzel çalışıyorlar sahibi Kaan bey filmi konusunda kendiside çalışıyor ve özenli davranıyorlar . Ben johson yaptırdım 320 liraya sanırım 400 e de 3M yapılıyor . Bakalım ilerleyen günlerde bir memnuniyetsizliğim olursa tekrar yazarım .

Rock slider işi görecek bir yan basamak arayışındayım yakında çözücm sanırım . Standar bir alimunyum basamağın al kısımdan takviye yaparak muakavemetini arttırıp takmayı planlıyorum bakalım .

Son olarak post bagaj ları komple söktüm boyadım taktım . Gayet güzel oluyor hafifi boya solma yada atmaları olan arkadaşlara tavsiye ederim .

ssbman' Alıntı:
Herkese selamlar ve teşekkürler ,
Abi korumanın muhtelif resimlerini linklerde :
http://www.quadratec.com/Assets/Images/97559/97559-add1-lg.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x241/thamole242/lift/2695re2.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x241/thamole242/lift/1b3bre2.jpg
Ne dersiniz ? Standartta yok sanırım , işi garibi önde hiçbir koruma yok sanırım al tarafta ... Acaba Cherokee de var mı fabrikasyon olarak?

Evet arkadadan gelen sesn sorunu çözüldü . Arka amortisörler mürlerinin sonuna yaklaşmış . Hele sol taraftaki bastığın zaman(söküldükten sonra) basılı kalıyordu öylece . Diğer taraf birazdaha iyi idi ... Arka iki tarafı değişdirttim ve gayet güzel oldu . Bu arada aracı sallayınca falan bir sorun görünmüyordu . Dolayısıyla sadece sallayarak durumu anlamak pek olası değil . basıldığı gibi kalan sallamayla anlaşılmıyorsa tam bozulmamış ama esmkimiş anlamak hiç mümkün olmaz sanırım . Yani bazı ustaların sallayıp tamam bunlar güzel demesini iki kere düşünmek lazım :smiley:

Cam filmi işinde bahsettiğim arkadaşın işini beğenmedim . Ankara Şaşmaz sanayide biryere yaptıdrım . Burası 3M johnsonun falan bayisi . Distirbütörlerdende telefonla teyit aldım . Gayet güzel çalışıyorlar sahibi Kaan bey filmi konusunda kendiside çalışıyor ve özenli davranıyorlar . Ben johson yaptırdım 320 liraya sanırım 400 e de 3M yapılıyor . Bakalım ilerleyen günlerde bir memnuniyetsizliğim olursa tekrar yazarım .

Rock slider işi görecek bir yan basamak arayışındayım yakında çözücm sanırım . Standar bir alimunyum basamağın al kısımdan takviye yaparak muakavemetini arttırıp takmayı planlıyorum bakalım .

Son olarak post bagaj ları komple söktüm boyadım taktım . Gayet güzel oluyor hafifi boya solma yada atmaları olan arkadaşlara tavsiye ederim .

Ah....bee...!, hemen acele edip hareket etmeseniz ne iyi olacak.... bende 1 takım (4 ad.) orjinal amortisörler garajda ööööyyllle duruyordu. Boşu boşuna paralar gidiyor ustalara....:smiley:

Abi tüh yav valla bende var desen boş durmazdı amortisörler hiç olmazsa :smiley: Sanayiye kadar gidip teşhis koydurmuşken birdaha gidip gelmek istemedim açıkçası yoksa burda sormadan adım atmıyoruz desek yeridir :smiley:

Teşekkürler Ergun abi ..

Saygılarımla ...
Barış

ssbman' Alıntı:
Bu arada araca elim değmişken akşam akşam port bagaj teşkilatını komple söktüm boyayıp geri takıcam .

Ben yaptım, güzel oldu. Düğmelerin arkalarındaki kapaklar düşüyor. Onlarıda tie-up' la sağlamlaştırsan iyi olur... Eğer bir daha boyamam gerekse, sökmeden üstten makyajlayıp boyarım. Attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değmiyor...

ssbman' Alıntı:
Cevaplayan herkese teşekkür ederim .

Bugün sanayideydim . Amortisör bitmiş gerçekten . Arka iki amortisör değişti . Ayrıca Tabla burçlarının (ön ) değişmesi gerektiği bunların tablayla birlikte olduğu dolayısıyla tablaların değişeceği söyledin aciliyeti olmadığıda eklendi ama birsonraki bakımda yaptırırım . Tablalar için 110x2=220 ytl fiyat verildi . Sanırım 150 falanda işçiliği tutabilir .

Barış
150 işçilik fazla. Viraj demirini şaseye bağlayan lastikler bozulup genişlemişte olabilir... Ben alt koruma işlerini tamamladım. İhtiyaç varsa mesaj atın, bi sürü tecrübe edindim çıkmacılarda felan, yardımcı olurum....

Sevgili ssbman,
-Amortisörler sadece yağlı ise geri tepmez zaten, gazlı ise hafif geri teper, helezona yardım eder.
-Yağ sızıntısı varsa, bozuktur.
-Elle kapatıp açarken tırtıklanma, takılma yapıyorsa, bozuktur.
-Artikülasyon arasında, sonunda, başında hissedilir ani boşalma yapıyorsa, bozuktur.
-Artikülasyon sonlarında anlamsız tıkırtı, lıkırtı geliyorsa, bozuktur.
-Aynı akstaki diğer amotisörle, veya sıfırı ile kıyaslandığında kapayıp açmak için harcanan güç çok farklı ise, bozuktur.

Aracı sallayarak teşhiste, aynı akstaki diğer amortisör kuvveti kıyaslanır. Bide araç sallanması bırakıldığında aracın kendi kendine sallanmayı durdurması lazım amortisör sağlamsa. Bozuk amortisörlü araç; fizik, yerçekimi kanunları gereği yukarı aşağı bi kaçkere sallanır. Amortisör helezonun kapanıp açılmasını kontrol altında tutar, sinirini alır, salınımı stoplar. Ustaların bu şekilde bakmalarıda uygun ama çoğu bu yazdığım sallama nedenlerini bilmiyorlar... Ustasından görmüş, sallayıp müşterisine göre bozuk diyor, sağlam diyor (ben usta değilim, bu işi yapmıyorum, bilginize). Bizim zj' ler yolda çok sallanmasına rağmen, dururken serttir. Hem amortisörler zorludur, hemde helezonlar kalın, güçlüdür. Ama yolda 2 tona yakın ağırlık üstü üstü katlanıp güç bindiriyor yürüyene bozuk satıhta. Dolayısı ile aracı dururken sallamak zor, teşhiste zor sallayarak bizimkilere.
Üstünden çıkan amortisörleri ne yaptınız? Aldınız mı?

memorian' Alıntı:
barış boyayı nerden temin ediyosun benimde aklıma yattı boya işi

Başka bi konuda cevap vermiştim bu sorunuza! Hırdavatçılarda satılan sprey boyalar işimizi rahatlıkla görür. Sentetik olanlarıda var.
İsterseniz sanayide oto boyası satan malzemeciler tabanca ile atılan gerçek oto boyasını inceltip, basınçlı boş kutuya basıyor. Ama bu yaptırılan boyayı tatbik etmek zor. Boya hemen ağızlarını dengesiz tıkıyor ve 12 saat içinde kullanmak lazım. Hazır boyalar gibi dayanmıyor. Ben kocaman dikiz aynalarımı hazır boya ile boyadım, hemde rüzgarda, açıkta. Yeteri kadar güzel oluyor..

Motor yağ karteri muhafazasına gerek yok, böyle bişeyde yok. Mtr yağ karterinin altında kollar mollar var. Aracınızın altına bakarsanız anlarsanız. Motor yağ karterini patlatana kadar bu kolları, ön difi çakmışsınızdır zaten, geçmiş olsun....

Önde sadece radyötörün altıdaki plastik koruma yerine çok sağlam demir koruma takılıyor. 5.9 larda ve bazı üst modellerde std. Bu zımbırtı, tamponun altına, direksiyon kollarının önüne geliyor, onları koruyor, buda yeter. Plastiği bende sıfır gibi tertemiz mevcut, isteyen ile konuşabiliriz. Plastikte sağlam bayağı, ağır taşları felan kaldırır.

Resmi inceledim, bu muhafaza otomatik şanzman yağ karteri muhafazası.
Ben ilk kez gördüm, Ankara' da hiç kimsenin böyle bişeyden haberi yok. Fotoğrafları aldım bilgisayarıma. Bana İstanbul' dan vs. gelecek korumalarla ilgili bilgi verecektin, aramadın Barış. Ben tamamladım hepsini. Öne iki kanca+arkaya bi kancada buldum, söktüm kazalı araçtan, takılıyor.

??Bu fotoğrafı olan ana şanzman korumasını nereden temin edebiliriz?? Birlikte alalım veya yaptırabiliriz birlikte, belki.

??Nasıl bi rock-slider yaptırıyorsunuz?? Buluşup konuşalım bi ara. Size özelden numaramı gönderiyorum. Bende konuşmak üzereyim demirci usta ile....

Selamlar ,
Bilgiler için çok teşekkürler ...

Amortisörleri almadım çünkü ömürleri dolmuştu zaten .

Aramadım çünkü bende birşey yapamadım . Arkadaşım bir kursa katılmak durumunda kaldı ve dönemedi henüz . Bende İstanbula araçla gidemedim bu aralar üzgünüm ...

Hımm o plastik koruma yerine metal korumayı bende yaptırmayı planlıyorum . Benimkide gıcır gıcır duruyor ama metal olması tabi ki daha iyi olacak . Bu parça yapılması pek zor olmayan bir malzemeymiş görünüyor . Birkaç fiyat alalım bakalım . Olmazsa ben kendim yapmaya bile girişebilirim :smiley: Toplu projeler konusunda uygun biryer bulunursa deneme yapılabilir ama ben kafama yatan biryer bulamadım henüz . Yeterli el becerisi ve alet edevatı olanda ya uğraşmak istemiyor yada villa penceresine demer yapar gibi fiyat çıkarıyor . Eş dost bulunabilir belki ama onda da hatır giriyor araya 1 tane yapılır ama birkaç tane olunca adama haksızlık gibi oluyor . İstanbula taşınıcam bu gidişle ;)

Birde diff korumasınıda önemsiyorum ama aklıma takılan bir konu var . Mesela aşağıdaki linteki gibi birşey yapılabilir . Buna benzer birçok çeşit var . Ancak mesela önde bir kayaya diff i çaktığımızda bunun kapakla monte edildiği housing zarar görmez mi? Difflerde en zayıf nokta bu kapakta kollar ve diff yuvası çok mu sağlam ? Yok bu tarz korumalar pekte güvenilir değil mi?

http://jeep.off-road.com/jeep/article/articleDetail.jsp?id=257816

Bence o muahazafa şanz. karteri için değil . 5.2 ile farklıdır bizim karter sanırım ... Çünkü üzerinde boşaltma tapası bulunuyor şanz. karterinde yok ... Daha önce yağ değişmi için şanz. karterini sökmüştüm o buna benzemiyor :smiley: Alta girip bir tetkik yapmam lazım tekrar sanırım ...

Başka bir konuda yazmıştım rock slider işi biraz değişti , bana iyilik olsun diye taktırmışlar birşeyler ama alimunyumdan mamul bir nane ,şimdilik söküp atamıyorum buna entegre bir çözüm düşünmekteyim yada olmazsa bir süre sonra söktürüp kendi istediğim gibi birşey yaptırıcam artık .

Görüşmek üzere ...

bu diff kruyucusunun orjınali var istanbulda geçen aldık birtane bu linkteki kadar kabada değil hemde dahaçok amacına uygun ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR