Zj Distiribütör Kapağı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nertural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,747
Ynt: Zj Distiribütör Kapağı ?..

D' de sorun yaşanması bana şanzman gibi geldi....

Araç en az 10 km felan gitmiş, yani şanzman yağı ısınmış olsun.

--Durun, N' ye alın, 3-5 sn. bekleyin.
--Frene basarken D' ye çekin, R' ye çekin..
a) Şanzman dolarken/ileri veya geriye geçerken aşağıdan, arkadan "lak" diye ciddi bi ses var mı?
b) Şanzman dolarken/ileri veya geriye geçerken araçta hissedilir sallanma oluyor mu?

--Düz yerde durun, El frenini çekin, N' ye alın, 3-5 sn. bekleyin.
--1' e alın, bekleyin tork konverteri dolsun...
--Sırasıyla, 2, 3, D, 2 sn. bekleyin, N, R, 2 sn. bekleyin, gene N yapın.
--N' de iken şanzman yağını çubuğundan kontrol edin...
a) Şanzman yağ seviyesini kontrol edin....
b) Şanzman yağ kalitesini kontrol edin:
Beyaz bir zemine ( porselen, plastik bardak, peçete ) çubuktaki yağı sürün kırmızımı, siyah mı? İçinde metal parçacıkları çok mu?
Çubuktaki yağı koklayın, taze yağ kokusu mu var, yanmış yağ kokusu mu?

Sizin sallantı şikayetiniz, mekanik bi sorun yoksa, ana şanzman yağının seviye eksikliğinden/eskiliğinden, veya oto. şanzman yağ filtrenizin eskiliğinden/tıkanıklılığından oluyordur.

Yağınız eksikse veya eskiyse bidaha uğrama diyen ustanıza hakkaten bida gitmeyin :smiley:
Akgün&Aydın' a gidin, sorunlarınız hallolacak. Alp' in, Barış' ın (Barış senden müsade almadım. pardon) selamı var, gezenbilir üyesiyim diyin.
Akgün Ustayla, Oğulcanla veya Nuri ustayla görüşün. Aydın beyde biliyor Gezenbiliri. Yoklarsa Necmi Usta veya Mehmet var yedek parçada.
Kesin ilgilenirler. Sakın ihmal etmeyin. Affedersiniz kucağınıza alırsınız :smiley: şanzmanı yoksa. Pardon!
Ana şanzman yağı değişirken bantları kesin ayarlattırın.
Değişimden sonraki günler ana şanzman yağ kaçağını kontrol edin. Terletme normaldir, yağ damlatırsa geri gidin. Bu da normaldir. Mantar conta ilk başta çok sıkılmadığı için kaçırabiliyor...
Toplanıp Ankara' da tanışalım...
Sağlıcakla...

Etiketler

Bi daha okudum konuyu....
Bu yazdıklarımı kontrol edin....
Problem yoksa gene tartışalım diğer yerleri.....

Mesala;
-Dif.' te sorun olsa yürürken hissedersiniz.
-Lpg' de sorun olsa, rölanti ibrede de dengesiz olur, çekiş sorunlu olur.
-İbre 1000 altında, stabil, motor sarsıntıda ise, ya bahsettiğim şanzman sorunu yukarı vuruyor, ya şanzman kulakları, motor kulakları eski/kopuk...
-Distirbütör kapağı sorunlu olsa rölanti dengesiz veya çekişte kesiklik olur... Avans otomatik ayarlıdır diye biliyorum, distirbütör içinde egzantrik devir sensörü felan var....
-R de hissediliyor, D de hissediliyor, N de geçiyor, sonra gene başlıyor demişsiniz. Büyük ihtimal şanzman yağı sorun...

Eski sistem gazı nereden verdiler emişe, paf klapesi taktılar mı? Takmadılarsa olası bi sıkışmada/yakamamada patlatır, nereyi kıracağı belli olmaz, masraf açar, filtre kazanını felan kırar, Dikkat!

Alfonse genel bir toplam teknik toplam çıkarmış güzel olmuş . Rica ederim Alfonse sorun değil selamımı tabi ki söyleyebilir yeşil GC Barış diye ... :smiley:

Banada Ana şanzıman gibi geldi . Şanzıman yağını 20 km kadar kullandıktan sonra kontrol etmesini öneriyorum . Normal kullanımda ancak normal ısıya geliyor ki kitapçıkta 15 mil demiş . 8-9 km normal sürüşten sonra normal sınırda görünen yağın 25-28 km den kullanımdan sonra bakıldığındna max çizgisinin 3-4 cm üstüne çıktığına şahit oldum . Sanırım ATF ısı ile baya genleşiyor .

Aracın şanzıman yağı hiç değişmemiş olabilir olabilir bu sebeple band ayarıda hiç yapılmamıştır şimdiye kadar . Şanzıman yağı değişmez diyen ve ısrar eden ustalar gördüm , arazi şanzımanına 80-90 koymaya kalkanı gördüm ... Aman diyim ...

hocam söledikleriniizden yola çıkarak yağ çubuğundan kontrol hariç diğerlerini yaptım, ( onunda yerini bilmiyorum:smiley:) ondan bakamadım.

anladığım kadarıyla bu iş gazla ilgili çünkü vites kontrollerinde hiç bi sorun ve ses yok, ayrıca aracı benzinde kullanırken hiç bi sorun kalmıyo.

bu kadar şeyden sonra benzinde sorun yok demek ağır geliyo ama kusura bakmayın bu sayede oksijen sensürünün sıfırlamasından tutun şanzıman testine kadar bi dolu şey öğrendim tekrar teşekkürler.. Ankara organizasyonunda buluşucaz nasıl olsa olmazsa bide orda bakarız selamlar görüşmek üzere:smiley:

Siz bilirsiniz, ama şanzman yağ kontrol çubuğunun yerini bilmenizde fayda var. Zaten bu yaştaki bi aracın, sorun olmasa bile, en az haftada bir böyle bi kontrolden geçmesi lazım...

Dediğim gibi,

Siz bilirsiniz, çubuk orda :smiley: :smiley: :smiley:

Alfonse haklı hocam :smiley: Yağ çubukları önemli bu araçlarda , sorun olmasada Kontrol etmekte fayda var , çünkü basit bir kontrol binlerle ifade edilecek bir masrafon olmasını önleyebiliyor .

Şanzıman yağı kontol çubuğu aynen motor yağınınkine benziyor ve motor yağı kontrol çubuğunun 1 karış kadar üstünde üstünde kesikli çizgilerle çizilmiş bir daire resmi var . Yalnız takribi 25 km yol yaptıktan sonra aracı stop etmeden tüm vitesleri dolaştırıp N de bırakıyorsunu ve bu konumda araç çalışırken kontrol ediyorsunuz .

Sitede araştırırsanız ZJ lerin hem servis kitapları hem Türkçe kullanım klavuzu sağolsun aradaşlar tarafından internete aktarılıp burada verilmişti . Bence bunları inelemek ve al altında bulundurmak çok faydalı oluyor .

Görüşmek üzere ..
Barış

nerturel kardeş bende geçen hafta
buji-buji kabloları-dispirtör kapağını değiştirttim servise
bende de aynı sorun var ama devamlı değil kırımızı ışıkta durunca farkettim
ama arasıra yapıyor devamlı değil n ye alınca geçiyor titreme
servise götürdüm hepsi yapıyor dedi sadece sende değil dedi
belkide ben farketmemiştim diye düşündüm
neyse öyle idare ediyordum
selamlar

akın hocam benzindeyken de oluyormu aynı sorun. benimki benzine alınca saat gibi tıkır tıkır :smiley: (maşallah diyeyim)

tamamdır hocam birde yağ çubuğundan kontrol edicem. kitapçığı daha önce indirmiştim ordan bakarım tekrar. ergun abiyede bu vesileyle teşekkürler kılavuz için
selamlar görüşmek üzere...

hocam yağ çubuğundan kontrol ettim tarifinize göre gayet sağlıklı.

o halde sanırım gazla ilgili bu sorun. bilahare aygün e uğruycaz artık.

Cahilliğimi bağışlayın ama bant ayarı ne oluyor, ne işe yarıyor? Geçenlerde bende şanzıman yağını değiştirdim ama herhangi bir ayar yapmadık. Önemli bir şeymidir acaba?

alperhoca' Alıntı:
Cahilliğimi bağışlayın ama bant ayarı ne oluyor, ne işe yarıyor? Geçenlerde bende şanzıman yağını değiştirdim ama herhangi bir ayar yapmadık. Önemli bir şeymidir acaba?
Ne cahilliği yahu... Rica ederiz... Kimse bilmiyoki :smiley:
İşte link: ( hazır olun, biraz kafanız karışabilir, önce bol kafeinli bi kahve alın, derin bide nefes... :smiley: )
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24767.0

hocam akgün usta bugün kontrol etti aracımı yürüyen motor yada şanzımanla ilgili herhangi bi problem bulamadı. onunda söylediği aracın benzinde gayet sağlıklı olduğu ama gazda bu sallantı ve tahmiince (henüz tam bi ölçüm yapamadım çünkü) fazla yakıt problemim var iyi bir gazcıyla sorunu çözeriz umarım.

bu arada bant ayarı için kafeinli kahve beni hiç kesmiycek gibi şu aşamadayken özellikle:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler