Ynt: ZJ için 33" MT lastik
metehan41' Alıntı:
bence macera felan değil. zj'nin hakkıdır. 33".
ben aracımı off-road'a hazırlarken parçacılarda 4.5" kit yoktu. mecburen 3" kit taktık. malum lastikte 32" oldu. ama arabanın kaslı gözükmesini ve şeklini bu lastikler bozdu. bu sebeplede yakında aracımı modifikasyonla 4.5" yükseltmeye çevireceğim. ve takacağım 33" leri. şimdi çoğu kişi bu durumu farklı yorumlayabilir. herkes kendine yakışanı kullanır. kendi tecrübesiyle ve şöförlüğüyle aracı yürütür. 20-30 yaşında cj'ler xj'ler takacak 33" lastiği yürüyecek daha taze kan 10 yaşındaki zj ve v8 motorunuz olacak elinizde 33" yürümez diyecekler. bana pek akıllıca gelmiyor. aks keser diyorlar. tamamiyle kullanıma bağlı bir şeydir ask kesmesi. aynı difransiyel xj'de yokmu. onda neden kesmiyor... hakkını vereceksin aracın hakkını... yürüdüğü yerde namı yürüyecek zj'nin....
Tamam, sen 1.5 inç get tak (benim gibi) olsun 4,5 inç.
Sakın boşu boşuna 3" kiti söküp 4,5" kıt takmaya kalkışma, son derece gereksiz bir masraf yapmış olursun.
Sonrada 33'leri tak bir deneyelim, yanlış anlama seni öne piyon olarak sürdüğümden değil benim 31 Goodyear'ların daha en az bir senelik ömrü var. Ben nasılsa beklemek zorundayım. baktımki artık lastik ömrünü doldurmaya başladı o zaman değiştireceğim.
Aks kesme konusunda sana katılıyorum, bence kullanım tecrübesi ile doğru orantılı. Beni sadece düşündüren esas diffransiyeli kucağa alırmıyız...?
Bu arada bugüne kadar hiç bir ZJ'nin aks kestiğini duydunuzmu? ben kaç servise sordum kimse daha şahit olmamış....!!! (takip ettiğim yabancı forumlar dahil - USA ve Avrupa)
Nedense herkes olup olmaması gerektiği konusunda tahmin yürütüyor ama henüz daha bir tek kimse çıkmadıki " abii ben standart difflere 33 leri taktım aslanlar gibi gidiyorum" yada "abii taktım ama olmadı.....! " daha bu sebebten dolayı aks kesenide duymadım. En azından daha henüz kimse duyurmadı.
Ayrı bir konuda aslında şaft-diffransiyel birbirine bakış açılarının 3" üzerine 1,5 " daha bindikten sonra daha yüksek bir lastikle açıların daha iyileşebileceği....
Artık birisi takıp kullansında görelim.
Not: 32" inç'te sorun yaşanmayacağından eminim.