ZJ için 33" MT lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,491

Etiketler
Ynt: ZJ için 33" MT lastik

Binek lastiklerinden pek memnun kalmamıştım . Ancak Buckshot mudder modelini pajero da 2 yıl kadar kullandık . Çok offroad ve Mt tecrübem olmadığından yanlış yönledirmek istemem ama bence çamur ve derin kar performansı gayet iyi idi . 2 senede 20bin km yapmıştı ve sorun çıkarmıyordu henüz .

Ses durumunu hatırlamıyorum demek ki çok yok muş(mu acaba) ;D

Bu lastikler %10 asvalt, %90 Offroad ve hız sınırı 120 km/h
Oldukça düşündürücü aslında.
Ses ve hız umurumda değil ama en azından asvalttada gidebilmeli.

ergun abi 5 yıldır maxxis mudder kullanıyorum cj de. asfaltta çok ses yapmıyor cj de duyulmuyor bile.
çamurda güzel, karda biraz zorlanıyor, asfaltta cj ile 100 km ye cıkabiliyorum rahatlıkla
maxxis mudzillada ses biraz daha fazla ama çamur ve karda çok çok daha iyi
ve maxxisin bulabilirsen biraz daha iyi modelleri var model numaralarını hatırlamıyorum ama abdulkadirözcan web sitesinde modeller var

iyi günler ergün bey.Bende yeni 5.9 aldim.33 lastikler sigmaz diye biliyorum camurluk kesilip ön difransiyalin biraz öne alinmasi lazimmis diye birsey duydum.bide bizim araclarin ön difransiyali 33 lastikleri rahat kaldirirmi? bende 33 takmayi düsünüyorum bilginizi almak istedim.

can yalcin' Alıntı:
iyi günler ergün bey.Bende yeni 5.9 aldim.33 lastikler sigmaz diye biliyorum camurluk kesilip ön difransiyalin biraz öne alinmasi lazimmis diye birsey duydum.bide bizim araclarin ön difransiyali 33 lastikleri rahat kaldirirmi? bende 33 takmayi düsünüyorum bilginizi almak istedim.

ergun abinin aracında 4.5' yükseltme var lastikler rahat sığarda ZJ lerde maxsimum lastik ölçüsü 33' olmalı yanlışım yoksa.

silverston mt 31 lastik kullanıyorum kar özellikle çamur müthiş güzel 4 çekere almadan isteğin etaba gir asfalta 80 den sonra ses yapıyor ama zevkli tank gibi geliyor insana tırıltısı hoşş

Valla en iyi lastik bedava lastik. Her yerde lastiklerim kabak ! lastiklerim kabak ! diye yaygara yapıp ağlanınca Ergun abi dayanamadı bana 4 adet goodyearları hediye etti. Değil tank sesi pancar motoru sesi çıkarsa ninni gibi gelir bana artık :smiley::smiley::smiley:

ergun bey size kötülük yapmış bedava lastğin sesi güzel olmaz lastiğe o parayı vericen bak ozaman nasıl asfalt ağlıyorr

Ergun Bey umarım lastik sorununu çözmüşsünüzdür.

Ama eğer aracınız arka Dana 35 modeli ise kilit ile o çap ve tabandaki lastiği kaldırmayabilir.

Dana 44 alimünyum kovansa bu sefer kovanı döküm tipe çevirmek iyi olabilir.

Amerika'da off-road modifikasyonunda oldukça popüler olan Xj ve ZJ'lerin modifikasyonunun resmen internette en küçük ayrıntısına kadar ''net'' bilgilerine ulaşılıyor.

Naçizane mümkünse 255/85/16 Cooper STT, veyahut en geniş ebat olarak 285/75/16 Federal Courigia öneriyorum.

ayhanbursa' Alıntı:
ergun bey size kötülük yapmış bedava lastğin sesi güzel olmaz lastiğe o parayı vericen bak ozaman nasıl asfalt ağlıyorr

Orası muhakkak. Şu yükseltme kitini halledip daha yüksek inçli arazi lastiklerini aldığımda asfalt ağlama duvarına dönecekte var olan lastiklerle biraz daha gidersem ben kötü ağlayacaktım. Ergun abi imdadıma yetişti. Virajı dönerken lastik bir ötüyor ki mozart sanki :smiley::smiley::smiley:

orsa' Alıntı:
Ergun Bey umarım lastik sorununu çözmüşsünüzdür.

Ama eğer aracınız arka Dana 35 modeli ise kilit ile o çap ve tabandaki lastiği kaldırmayabilir.

Dana 44 alimünyum kovansa bu sefer kovanı döküm tipe çevirmek iyi olabilir.

Amerika'da off-road modifikasyonunda oldukça popüler olan Xj ve ZJ'lerin modifikasyonunun resmen internette en küçük ayrıntısına kadar ''net'' bilgilerine ulaşılıyor.

Naçizane mümkünse 255/85/16 Cooper STT, veyahut en geniş ebat olarak 285/75/16 Federal Courigia öneriyorum.

Anlaşılıyorki mevcut diffransiyellerle son durak iyisimi 32 inç.
33 inç macera....!

Teşekkürler.

bence macera felan değil. zj'nin hakkıdır. 33".
ben aracımı off-road'a hazırlarken parçacılarda 4.5" kit yoktu. mecburen 3" kit taktık. malum lastikte 32" oldu. ama arabanın kaslı gözükmesini ve şeklini bu lastikler bozdu. bu sebeplede yakında aracımı modifikasyonla 4.5" yükseltmeye çevireceğim. ve takacağım 33" leri. şimdi çoğu kişi bu durumu farklı yorumlayabilir. herkes kendine yakışanı kullanır. kendi tecrübesiyle ve şöförlüğüyle aracı yürütür. 20-30 yaşında cj'ler xj'ler takacak 33" lastiği yürüyecek daha taze kan 10 yaşındaki zj ve v8 motorunuz olacak elinizde 33" yürümez diyecekler. bana pek akıllıca gelmiyor. aks keser diyorlar. tamamiyle kullanıma bağlı bir şeydir ask kesmesi. aynı difransiyel xj'de yokmu. onda neden kesmiyor... hakkını vereceksin aracın hakkını... yürüdüğü yerde namı yürüyecek zj'nin....

metehan41' Alıntı:
bence macera felan değil. zj'nin hakkıdır. 33".
ben aracımı off-road'a hazırlarken parçacılarda 4.5" kit yoktu. mecburen 3" kit taktık. malum lastikte 32" oldu. ama arabanın kaslı gözükmesini ve şeklini bu lastikler bozdu. bu sebeplede yakında aracımı modifikasyonla 4.5" yükseltmeye çevireceğim. ve takacağım 33" leri. şimdi çoğu kişi bu durumu farklı yorumlayabilir. herkes kendine yakışanı kullanır. kendi tecrübesiyle ve şöförlüğüyle aracı yürütür. 20-30 yaşında cj'ler xj'ler takacak 33" lastiği yürüyecek daha taze kan 10 yaşındaki zj ve v8 motorunuz olacak elinizde 33" yürümez diyecekler. bana pek akıllıca gelmiyor. aks keser diyorlar. tamamiyle kullanıma bağlı bir şeydir ask kesmesi. aynı difransiyel xj'de yokmu. onda neden kesmiyor... hakkını vereceksin aracın hakkını... yürüdüğü yerde namı yürüyecek zj'nin....

Tamam, sen 1.5 inç get tak (benim gibi) olsun 4,5 inç.
Sakın boşu boşuna 3" kiti söküp 4,5" kıt takmaya kalkışma, son derece gereksiz bir masraf yapmış olursun.
Sonrada 33'leri tak bir deneyelim, yanlış anlama seni öne piyon olarak sürdüğümden değil benim 31 Goodyear'ların daha en az bir senelik ömrü var. Ben nasılsa beklemek zorundayım. baktımki artık lastik ömrünü doldurmaya başladı o zaman değiştireceğim.

Aks kesme konusunda sana katılıyorum, bence kullanım tecrübesi ile doğru orantılı. Beni sadece düşündüren esas diffransiyeli kucağa alırmıyız...?
Bu arada bugüne kadar hiç bir ZJ'nin aks kestiğini duydunuzmu? ben kaç servise sordum kimse daha şahit olmamış....!!! (takip ettiğim yabancı forumlar dahil - USA ve Avrupa)

Nedense herkes olup olmaması gerektiği konusunda tahmin yürütüyor ama henüz daha bir tek kimse çıkmadıki " abii ben standart difflere 33 leri taktım aslanlar gibi gidiyorum" yada "abii taktım ama olmadı.....! " daha bu sebebten dolayı aks kesenide duymadım. En azından daha henüz kimse duyurmadı.

Ayrı bir konuda aslında şaft-diffransiyel birbirine bakış açılarının 3" üzerine 1,5 " daha bindikten sonra daha yüksek bir lastikle açıların daha iyileşebileceği....

Artık birisi takıp kullansında görelim.

Not: 32" inç'te sorun yaşanmayacağından eminim.

haklısın ergün bey,
32" lerle araba taksiden rahat... hiçbir sorun yok. güç kaybı yok. zaten güçte problemim yok benim. makina sağlam veeee8. magnum 5.9.
bende dediğiniz gibi sadece pitman kolu ve alt üst gergi kollarını değiştirerek ilave takozla 4.5 " yapacağım. amerikalılarda böyle yapmıyormu zaten... benim 32" lastiklerimde yeni. 3 aylık. sezon başında yani eylül gibi bu kit olayına girerek yeni lastiklerimi 33" olarak alacağım. yani acelem yok. ama sende sakın keyfini kaçırma. bu işin oluru 33. bizim sitede de adem abinin zj (clandraz) 4.5" yükseltme ve lastikleride 33". gayette başarılı gidiyor. yeterki kullanmayı bil...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR