ZJ için Lastik Ebadı Makarası !

Ynt: ZJ için Lastik Ebadı Makarası !

Özgür bey,
mevcut lastiklerinize 100-120 PS hava basabilirsiniz, lastikleriniz tam aradığınız ebatlarda olacaktır....!
Veya arabanızın marşpiyesini mat siyaha boyayabilirsiniz, Amerika'da çok tercih edilen bir yoldur, en azından geceleri araba 10 cm yüksek görünür....!
Bir diğer tercih edilen yöntemde ; Bauhaus'tan lastik boyama kalemleri alabilirsiniz ve lastiklerinizin üstüne beyaz beyaz, kalın kalın "35" gibi sayılar yazabilirsiniz....yalnız dikkat edin hepsinde aynı rakam yazmalı, sonra araç sağa, sola çekebilir....
Ayrıca ışıklarda durduğunuz zaman endişeli gözlerle ellerinizi cama dayayıp yere, asvalta bakabilirsiniz... bu; çevreye aracınızın çok yüksek olduğunu ve sizdede yükseklilk korkusunun varlığını gösterecektir...yabancı forumlarda bir müddet sonra kişinin kendisininde bu duruma psikolojik olarak inandığını ve korkudan günlerce evinin önünde arabasından inemiyerek ısrarla itfaiyenin gelmesini beklediği gözlenmiştir....

Bu arada arabanızı sadece yükseltmek değil aynı zamanda hem onun hemde sizin yükseklik korkunuzu yenmeniz lazım;

Bunu yenmeninde tek yolu arabanızla paraşüt eğitimlerine katılmanızdır...
Kocaeli taraflarında "Grand kuşu" diye bir kuruluş var eğitim veren....

Ben katılmıştım...

Hiç unutmam uzun eğitim döneminden sonra ertesi gün sınav günüydü...
Heyecandan kaldığımız koğuşta ne ben nede garajda bekleyen ZJ'em uyuyamıyorduk...
Derken bir ara daldığımda rüyamda annemi gördüm... bana dediki; "ooğğluummm, saaaakııın aaatlaaamaaaa, paraşüüütün açılmayacaaak..!"
Kanter içinde uyandım, sabahı zor ettim...
Nihayet sabah oldu ve alanda bizi bekleyen büyük kargo uçağına araçlarımız ile birlikte kuşanıp bindik...sonrada havalandık...
Ben heyecandan, korkudan zar zar titriyorum...
Hocamız bunu fark etti ve yanıma gelerek; "ne o beatrix korkuyormusun? ne biçim adamsın? ZJ'nle kaç kere atladınız? hala korkuyorsun..."
Ona annemin bana rüyamda söylediklerini anlattım,
Oda bana mantıklı bir şey söyledi; "iyi o zaman, senin ve ZJ'nin paraşütünü bana ver, bizimkileri sen al...o zaman açılmassa bizim paraşütlerimiz açılmaz, ne dersin?"
Çok mantıklıydı; öyle ya; annemin açılmayacak dediği paraşüt artık hocam ve ZJ'sinde olacaktı, hemen kabul ettim ve paraşütleri değiştik....
Tam atlama noktasında sıra bana geldiğinde ürkek gözle hocama son bir kere baktım, oda kendi paraşütünü işaret edip gülümseyerek "hadi, atla....! dedi.
Bende ZJ'mle birlikte atladım...
Düştük, düştük, düştük... veeee ipi çektim; Ohhh....! paraşütümüz açıldı....! süzülmeye başlamıştık.....
Tam o sırada hocam yanımdan mermi gibi çığlık atarak geçti ;

"Annaanııııııııııııııııııııııııııııııııııııı.........!!!!!!!! "

;D ;D ;D ;D ;D

Etiketler

beatrix' Alıntı:
Özgür bey,
...................................
..................................
Bla, bla, bla............
........................
........ırada hocam yanımdan ısss......
;D ;D ;D ;D ;D
Beatrix bey,
Teknik bilginiz çok iyi ve paylaşım uslubunuz takdire şayan...
T e r b i k ederim!

Ama bi detayı düzeltmeden edemeyeceğim!
Lütfen kusura bakmayın!

Bakın, edemedim!

"Hoca Camide" :smiley: :D ;D "Hoca Camide" :smiley: :D ;D
Pardon :smiley:

Bence aracı yükseltmeden aks boylarını uzatarak yani çamurluklardan kurtararak istediğiniz ebat lastiği takabilirsiniz. Lastik boyutuna göre kapılar açılır mı bilmiyorum. Olsun ön camı açılır yapıp oradan girebilirsiniz..

Hoş bir konu oldu bu yaaaa.....!

Yönetiiiim, bu konu başlığını JEEP sayfasına taşısakta herkes paylaşımda bulunsa diyorum....
Burada bir müddet sonra gözden kaybolucak....

Bana haber vermeseler görmezdim mesela....

beatrix' Alıntı:

Yönetiiiim, bu konu başlığını JEEP sayfasına taşısakta herkes paylaşımda bulunsa diyorum....

Bana bu konuya yazman lazım diye sağlam birisinden PM geldi......:smiley: Ciddiyim....

Size göndermedi mi Pm İstanbul' lu dost.....

Ne oldu Sayın Beatrix,
populerliğinizi kaybetme kaygısı gördüm birden yüzünüzde :p

Ay....
Gene pardon :smiley:

beatrix' Alıntı:

Haklısınız,

Lr' ciler dalmadan konuya hemen Jeep kısmına taşınmalı.....:smiley:

Çabuk, çabuk, çabuk........

jeep' Alıntı:
Bence aracı yükseltmeden aks boylarını uzatarak yani çamurluklardan kurtararak istediğiniz ebat lastiği takabilirsiniz. Lastik boyutuna göre kapılar açılır mı bilmiyorum. Olsun ön camı açılır yapıp oradan girebilirsiniz..

Yok yok...
Açılabiliyor kapılar....

[attachment=1]

bigfoot-2.jpg

Alfonse' Alıntı:
Bana bu konuya yazman lazım diye sağlam birisinden PM geldi......:smiley: Ciddiyim....

Size göndermedi mi Pm İstanbul' lu dost.....

Ne oldu Sayın Beatrix,
populerliğinizi kaybetme kaygısı gördüm birden yüzünüzde :p

Ay....
Gene pardon :smiley:

Abi sen içtin mi? niye uçurumun kenarında gözlerin bağlı tek ayak üstünde duruyorsun ki acaba! ;D ;D

Konu başlığının içinde zj geçiyor tabikide jeep sayfasında olsun iki sayfa geçmiş daha yeni gördük corvette esprilerine katılamadık. Şimdi katılsak günaydın dersiniz . LütfeeeN! konuyu gözümüzün önüne alalım :smiley:

alpaslanepli' Alıntı:
Konu başlığının içinde zj geçiyor tabikide jeep sayfasında olsun iki sayfa geçmiş daha yeni gördük corvette esprilerine katılamadık. Şimdi katılsak günaydın dersiniz . LütfeeeN! konuyu gözümüzün önüne alalım :smiley:
Ben hala katılıyorum...
corvette altdan geçer, bacakarası gol olur felan diyorlar yaaaaa... hala gülüyorum....
fıkrası nasıl ama bir numaranın.... Patladı ortam di mi?

Bence bir arazi aracının yüksekliği altına yatmadan girebilecek seviyede olmalı.
Hayır yarın bir gün bir gezi olur. Bu geziye insanlar fotoğraf makinelerini getirir. Birininde aracında bir sorun olur altına yatmak zorunda kalır. Orada uğraşırken frikik verir falan filan. Bir sürü fotocu basar Allah deklanşöre. Olmaz olmaz deme olmaz olmaz.... ;D ;D ;D

özgür bey bugün sizin için kit sordum 16,5' kit yeterli gelir dediler, lastik olarakta 205/ 35/13 lastik çok rahat hareket edebiliyor ve çamurluklara sürtmüyormuş :D

alpaslanepli' Alıntı:
Bence bir arazi aracının yüksekliği altına yatmadan girebilecek seviyede olmalı.
Hayır yarın bir gün bir gezi olur. Bu geziye insanlar fotoğraf makinelerini getirir. Birininde aracında bir sorun olur altına yatmak zorunda kalır. Orada uğraşırken frikik verir falan filan. Bir sürü fotocu basar Allah deklanşöre. Olmaz olmaz deme olmaz olmaz.... ;D ;D ;D

Olduuuuu....! Alfonse'nin göbeği frikik verdi ya.....:smiley: ;D ;D ;D

ates' Alıntı:
özgür bey bugün sizin için kit sordum 16,5' kit yeterli gelir dediler, lastik olarakta 205/ 35/13 lastik çok rahat hareket edebiliyor ve çamurluklara sürtmüyormuş :D

Ben bu lastikleri taktırmıştım ZJ'me, offroadda iyi, ama asfalt performansını pek beyenmedim. Asfaltta biraz uğultu yapıyor.

[attachment=1]

roller silindir.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR