Zj Telsiz Anteni Alternatif Montaj Şekili

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,257

997799

kings go ahead
Yer
çorum
96 zj de telsiz sorununu birkaç arkadaşımın da başını şişirerek hallettim. Hallettim hallettim de epey başıma bela oldu. Anteni koyacak düzgün biryer bulamadık. tavan sepeti yok, kaportada herhangi biryeri delmek istemedik, tavan raylarına monte etmek istemedik çünkü sağ yada solda hem görüntü orantısız oluyodu, hem de arazide ağaç dalları ya sağa yakın yada sola yakın yerlerde olur ordan kaç burdan kaç olmaz en mantıklısı tam ortaya takmak, arka da olsa kablo olmıycak uzun kablo gerekecek... ve ön kısma ortaya takma kararı aldık. kendi rayı şase almadığı için olmadı...biz de bu resimlerdeki köprüyü yaptık taktık süper oldu bunun yanlarına sis lambaları da takılabilir...hem aerodinamik hem görsellik hem de işlevsellik adına en güzel anten biçiminin bu olduğunu düşünüyorum benim araç çıplak araçlar için...

Görüntü001.jpg

Etiketler

Ynt: Zj Telsiz Anteni Alternatif Montaj Şekili

monte ettiğimiz malzeme 3mm saçtan bükülerek ve içine 10x10mm lama denen malzemeden 2 tane içine kaynatılarak mukavemeti arttırılarak yapılmıştır. ölçüyü tam hatırlayamadım ama 3 aşşa beş yukarı böle bişi...ortaya da satılan telsiz ayağını birazcık deiştirerek taktım çok sert bi darbe alırsa arkaya doğru yamulsun diye bu malzemeyi kullanma kararı aldım. umarım bikaç kişiye fikir verebilir...saygılarımla...

anten.jpg

bu arada tavan rayına extradan 1 delik delmiş olduk. ön tarafta orjinal deliği mevcut ama burası akıllı vida için geniş onun için tavan rayını ön plastiğini önünden içeriye doğru 3 cm e 1 cm bir saç parçası soktum önceden küçük bir delik deldim bu saç parçasına ve bu ön delikten akıllı vidayla bu saç parçasına civataladım. arkaya ise normal bi şekilde akıllı vidayla delerek taktım...

Güzel olmuş elinize sağlık ....

Birkaç noktayı merak ettim . Montajı akıllı bidayla yaptın doğru mu ? Öndeki hazır deliğin içine de küçük delinmiş bir sac parça soktun ve o arkada hem oul gibi olmuş oldu hem akıllı vida onu tutup sıktı ... Anladığım doğru ise güzel uygulama ... Hız yapıp denedin mi ? Rüzgar sesi ıslık vs var mı ?

Bu aparatı yaptırdığınız yer ne iş yapıyor ? İşi olmayan demirci bulamk lazım heralde :smiley:

Ben antenin yanı sıra aydınlatma amaçlı düşünüyorum . Şuan Benim aydınlatmaların montajı güzel ama gözüme batmaya başladı değiştirirme lazım . Bu da güzel bir alternatif oldu :smiley:

Barışcım aynen anladığın gibi oldu. ön deki orjinal deliği kullnamak için içine saç parçası koyup sıktık akıllı vidayla, 2 deli delmemiş olduk bu şekilde. ıslık sesi falan duyulmuyor lastiklerim aşırı gürültülü zaten bu nedenle de olabilir.
Dal olayı için özellikle kenarlara yapmadım çünkü araç çizilmesin diye zaten olabildiğ kadar kaçınıyoruz ama kenarda olsa kesin zarar verirdi. bu montaj şekli tavana en yakın, sağlam olan bi uygulama şekli, sisler içinde sadece deneme amaçlı üstüne falan koydum epey güzel duruyordu...
takan kişi metalciydi, normal bir atölye yani....çok fazla teferruatlı bişi diil kolayca yapılabilr heryerde...

Bence en sorunsuz olacak bir yere montaj yapmışsınız. Üstelik ana şasiye delik açmadan çok iyi fikir bence. İyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Selamlar,

Tamamdır hocam . Güle güle kullan ...

Birtane de ben kendime yaptırayım bundan :smiley:

Yapanın ellerine düşünenin fikrine sağlık gayet hoş ve fonksiyonel bir uygulama olmuş tebrik ederim. Bende CB telsiz almayı düşünüyordum ama ondan daha fazla kara kara düşündüğüm şey ise antenin montaj yeriydi hatta aklıma aracın bir sac bir yerini delmektense arka tamponun köşesinden çıkmaktı ancak şase bu durumda her zaman sorun çıkaracaktı. Bu uygulama oldukça akla yatkın özellikle iki çift de tavan aydınlatması koydukmu tadından yenmez.

Ben ne diyorum yaw ben daha bir kaç ay önce orjinalliğini hiç bir şekilde bozmayacağım diyordum şimdi ekstra tavan aydınlatmaları CB telsiz ve sıkı durun oldukça özel bir tampon ve tabiki vinç de planlanıyor sevgili ustamla bu ara epey yakinen teşviki mesaimiz olacak sanki bu virüs kötü bir virüs anında sarıyor tüm bünyeyi ;D ;D ;D

Zaten toplanmakta olan bir tane CJ6 var zaten o proje ap ayrı yürüyor rubicon 5 kapı kasa hartop tavan ;D ;D ;D

Ama tabiki yakın zamanda olmasa bile orta ile kısa vade arasında çok daha uçuk bir proje var bir unimog ;D ;D ;D

Ankara unumogsuz kalmasın kimse batacaz diye korkmasın dedim ve inceden inceye düşünüyorum ;)

Anladım abi ne desek boş bu durumda ... :D

Saa ve aile fertlerine sabır ve kolaylıklar dilerim . Ve elbette keyifli ve güzel günler ;)

ssbman' Alıntı:
Anladım abi ne desek boş bu durumda ... :D

Saa ve aile fertlerine sabır ve kolaylıklar dilerim . Ve elbette keyifli ve güzel günler ;)

Aman diyem yerin kulağı vardır daha ev halkının projeden haberi yok ben onlara sadece yeni bir araç almayı planladığımı söyledim ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler