ZJ'de Benzin Kaçağı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alperhoca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,945

alperhoca

Kamp I
Yer
Muğla/Dalaman
Arkadaşlar ZJ 5.2 aracım, motor çalışırken aşağıda resimde işaretli olan kısımdan benzin kaçırmakta. Şimdi bu parça nedir ne işe yarar onu dahi bilmiyorum. Erzurum'da gittiğim 5-6 ustadan sadece bir tanesi şöyle bir yorum yapabildi :
"Bu araçlarda eğer benzin tamamen biterse, tekrar benzin konulduğunda çalışmaz. Çünkü hava yapar. Bu siboptan sistemdeki hava önce boşaltılır, sonra araba çalıştırırlır."
Bana mantıklı geldi ama bu parça tam olarak ne işe yarar bilen arkadaşım varsa yardım bekliyorum. Herhangi bir benzer sibop buraya ayarlarsak iş görürmü acaba? Yoksa orjinalini mi bulmak lazım?

Teşekkür ederim, saygılar.[attachment=1]

Etiketler
Ynt: ZJ'de Benzin Kaçağı ?..

Ustanin söyledikleri cok sacma....!!!!!
Ben 15 sene icinde en az 15 kere benzinsiz kalmisimdir. Koyarsin benzini calisir...!
Ancak arac saga dogru (yolcu tarafina ) yatik ise (mesela söför tarafi yüksek bir kaldirimda ise ) koyacaginiz 5 litre benzin arabayi calistirmayabilir.
Cünkü benzin pompasi deponun icinde sol tarafindadir.

Resimde gösterdiginiz yere sabah kendi arabamda bakmam lazim.
Üsendim simdi garaja gidip bakmaya...:smiley:

Zaten doğru söyleseler şaşardım :smiley:
Şöyle iyi bir ustayı Erzurum'a transfer etmemiz lazım. Valla ben burayı anlamıyorum. Saat 10 da sanayiye gidiyorsunuz, açık 2-3 dükkan görürseniz öpün başınıza koyun. Dünya para veriyosun, bırak arabayı tamir etmeyi, sorun aynen kaldığı gibi başka sorunlara da yol açıyorlar. Valla arabaya elletmeye tırsar oldum. :smiley:

Evet Erzurum´da ZJ yürütmek zor.
Biz istanbul´da usta bollugundan kaprisimizden gecilmiyor...:smiley:

benzinli motorlar hava yapmaz asla ,dizel araçlar sadece mazotları bittiği an hava yapar ve havası alınmadan çalışmaz, allahtan usta bu adam bide doktor olduğunu düşünsenize bademcik ağrırken bypass ameliyatı lazım der bu adam tedavisi için :D :D :D

ateş al benden de o kadar yada yargç olduğunu düşünsene verdiği kararlara bak direk idam yada direk serbest bırakın :smiley:) bunu ançak ergün abi çözer zj konusunda üstüne tanımam :smiley:

Sabah benim arabaya baktım ; sonuçta giren benzin hortumlarını kontrol etmek lazım, gönderdiğin resimden hiçbirşey anlaşılmıyor veya daha net resim çekip koy. Eğer gözle nereden kaçırdığını göremiyorsan hemen servise göstermen lazım.
Tehlikeli iş....! Dikkat > ihmal etme..!

Arkadaşlar bende bir uğursuzluk var ama çözemedim bir türlü, bir kurşun döktürecem valla.

Benzin kaçıran yerin fotoğrafını çekmeye çalışırken, resimde gözüken ince plastik hortumu kopardım :( Sanırım bu hortumda yakıt sistemiyle alakalı birşey. Ergun Bey zahmet vermiş olmazsam birde bu hortuma bakabilir misiniz? Fazla benzini tahliye eden bir boru olabilir diye düşündüm ama emin olamıyorum :(
Hortum bir üst resimde de gözüküyor, sibopun hemen arkasında ince bir hortum.

[attachment=1]

O hortumu dert etme, bende buji kablolarını değiştirirken koparmıştım. Diğer ucunu bul ve araya biraz daha geniş bir boru koyarak ikisini birleştir.
Bu akşam sana kesin cevaplar vereceğim. Haber bekle benden.
no panik...:smiley:

Alper şimdi derin bir Ooohhhhh.....! çek..! ;D ;D ;D

Önemli bir sorunu yok senin canavarın....! ;D ;D ;D
Bir Aspirınlik işi var.... ;D ;D ;D

Gösterdiğin boru üzerindeki bir sübabtır. Buraya bir hortumla test saati takılır ve enjektörler üzerindeki basınç ölçülür.

Yapacağın iş: güvendiğin bir ustaya git. Eğer o sübabı yerinden çıkarmayı denesin ve iyi bir izalasyon malzemesi ile tekrar yerine taksın. Dikkat: Bu boru içinde yaklaşık 5 bar basınç vardır.
Olmuyormu? sübabı komple değiştir.
Parçamı bulunmuyor? parça gelinceye kadar yerini aynı dişe sahip bir vida ile kapa. (dikkat aynı dişe sahip olsun, zorlamayın yoksa boru üstündeki vida giriş dişlerini bozarsınız yeni takacağın sübab bu sefer problem yaratır.

Diğer küçük boruya gelince; hava silkülasyonunu dengeleyen, gerektiğinde vakumla tahliye eden borucuklardan biridir. Benzinle alakası yoktur. Onuda dediğim gibi araya daha geniş bir boru koyarak iki ucu dikkatlice birleştir.

Geçmiş olsun.... ;D ;) :D

CIMG2233.png

CIMG2254.png

CIMG2250.png

CIMG2251.png

Valla ne diyeyim çok teşekkür ederim, Ergun Bey sizin hakkınız ödenmez. O borular için sanırım serum lastiği olur. Sabah hemen deneyeceğim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR