ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozgecangur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,657

ozgecangur

Ana Kamp
Mesajlar
52
Tepkime Puanı
0
Yer
ANKARA
arkadaşlar zj lerimizi çevreleyen o eşsiz çift sarı şeritleri yeni gibi olan araçların sırrı ne diye çok düşünüyorum :smiley: şaka bir yana benim ki hafif solmaya başladı ankara da bunu doğru düzgün yapabilen bir yer var mı veya bununla ilgili fikir sahibi olan arkadaşlarımızdan yorum alabilirsem çok sevinirim...teşekkürler...
 

Etiketler
Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

oto aksesuar cılarda doğan,sahin seridi diye var ben kaplama yaptırdıgım aracıma çektirdim biraz kalın ama iş görür sanırım

P3290003
 

Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

olabilir belki ama boya ile bütünleşik bizim şeritler yapıştırmalar orjinali gibi olmaz sanırsam
 

Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

sizin aractaki çizgilerin geniişlik ölçüsünü alın ve bir arac reklam kaplaması yapan yere verin 1e1 bir ölçüde yapsınlar bisorun olmaz
 

Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

hocam onları elle çiziyor elin amerikalısı :smiley: chip foose mesela.
 




Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

onlar bu arabaların mührüdür aman dikkat et derim kaza bela yapar aracı boyatman gerkirse bu mühür bozulur bende çok merak edip bunu cidden araştırdım benim aracımdada çok güzel iki tane altlı üstlü ince çizgi aracı buruna kadar boydan boya dolanıyor nedirki hikmeti kerameti dedim ve araştırdım kaç tane kaportacı ve boyacıya gösterdim ve sordumsa aynın cevabı aldım boyanan veya parça degişmiş bir zj de bu çizgilerin aslına uygununu attırmana imkan yok elin amerikalısı bunu mühür olarak belli bir teknikle atmış cidden bir sıkıntı vuruk kırık boya filan sorununun yoksa sakın bozma derim
 


Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

bizim arabayı boyamışlar mesela.ama çizginin altı boyalı. maskeleyip boyamışlar sırf bu yüzden. herhalde ufak tefek çizik çarık göçük olmuş zaman içinde. gerçi benim için boya çok problem değil aracın mekaniği düzgün parça birleşim yerleri kusursuzsa. ama bizim sanayide pek düzgün iş y apan yoktur. sırf bu yüzden boya işini öğrendim. önceki arabamı kendim boyadım. :smiley:
 

Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

yaw zaten bu arabayı şehir içi bineyim diye ister sıfır ister ikinci üçüncü el olarak alacak kişilerin hiç almaması bence daha isabetli olur...adı üstünde JEEP safkan amerikan atı yemini verip sırtına bineceksin vur kendini doğaya...ay orası çizik ay burası ezik tabii ki olmasa daha iyi ama olunca da yapacak birşey yok...rötuş boyayı bile yapamıyorlar USTA dediklerimiz...çok abartılı olmadığı takdirde görünüm açısından motor ve yürüyen hariç göze batmaması lazım bence...
 



Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

opak siyah bizim araba. metalik boyadan nefret ettim zaman içinde ne yama yapabiliyorum nede doğru düzgün renk tutuyor. opak boya çok kolaymış. siyah olsada taş gelen yeri boyuyorum sonra incecik zımara pasta ve cila ile tertemiz oluyor.

hertür ekipmanım var artık :smiley:
 

Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

oo süper benim ki antrasit siyah denilen bi bakıyosun lacivert bi bakıyosun mor bi bakıyosun siyahımsı gel de tuttur rengi ??? ??? ???
 

Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

metalik boya çizilince zımparada yapsam kar etmiyor çünkü metal partükülleride çizildiyse orası asla düzelmiyor. komple parçanın boyanması lazım. yama yaparım diyen en kral usta bile tutturamaz çünkü fabrikasyon boyayı boyayan robot yada ustanın tabancası basınç seviyesi ve boya türü farklı oluyor. o nedenle metalik boya genelde parça olarak boyanır. yama şeklinde değil. ancak vernik yenilenebilyor eğer çizik yüzeydeyse.

opak boyanın canını seveyim :smiley:
 

Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...

Arkadaşlar
3M firmasının sattığı bir ürün yanlış hatırlamıyorsam. Bostancı sanayide jeep üzerinde uygularlarken görmüştüm. arac üzerine oldukça basit ve kolayca uygulayabiliyorlar.
Saygılarımla;
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst