ZJ'ye akü;

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkerklc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,040

ilkerklc

Kamp I
Yer
ANKARA
kışın o sert soğuklarda 15-20 gün kadar hiç çalıştırmadan tek marşda alan evladım.geçen hafta 1000 km.ye yakın yol yaptıkdan sonra, ohh akü kendi geldi artık derken, bugün koltukarın ve boyanın cilasını yapayım diye büyük keyifle hazırlandım indim garaja...kapıları dahi açılmadı.ne oldu diye düşünürken gögüsdeki lambalar dahi yanmıyor.aküye lamba bağladım tek lambayı dahi yakmadı.akü sizlere ömür......

ben DELPHI 72 amp.akü almayı düşünüyorum.Başka marka aküler için şu marka çok daha daha iyi olur dediğiniz varmıdır.fikirlerinizi rica ederim......sevgiler...........

Etiketler
Ynt: ZJ'ye akü;

Evveliyatini bilmedigim ve konuyu eger actiysan takip etmedigim icin bilmiyorum

Daha once akuyu sarj ettirdin mi ?
Alternator ve konjektor duzgun mu ?
Kaput ici lambasi kendini kapatiyor mu ?

Bunlari bir kontrol edermisin oncelikle

Ikinci olarak Delphi iyidir. Mutlu veya INci de dusunebilirsin. Ben genelde tercihimi yerli markalardan kullanma taraftariyim. Hem para burda kalsin hemde uretici de burda oldugu icin garanti islemleri biraz daha hizli yuruyor.

Aracta ekstra donanim var ise Marine Deep Cyxle tabir edilen akulerden de alabilirsin hos benim gonlum Optima dan yana ama fiyat bayagi agir ;D
Marine akulerin ozelligi desarj egrileri uzunca sure duz gidiyor.Normal akuler ile arasinda da fazla fiyat farki yok gibiydi en son.

Zj lerin std aküsü 74 amper (belki 72 dir, yanlış hatırlıyor olabilirim)

Fakat aracımızda çok fazla donanım olduğu için bu akü yetersiz gelmekte... Bide aracın yaşıyla bile birlikte altarnatör veriminide düşününce bu amper cidden yetersiz...

:smiley: Araçlarımızın kapısını açınca 11 adet ışık yanıyor :smiley:

Kontak kapanıncada bi sürede olsa pcm v.s. akım çekmeye devam ediyor...

Kullanma kılavuzunda bile uzun süreli parklarda akünün eksi kutbunu veya bilmem kaç :smiley: no' lu sigortayı sökün yazıyor...

Size yerine sığdırabileceğiniz en büyük amperli aküyü öneririm... (min 74a)

Ben 90A 4 kutup başlı AC Delco aldım, yerinde biraz modifikasyon yaptık, zaten çatlak olan akü tablasının çıkıntısını bobine doğru kestik... arazide v.s. de sallanıp bobini kırmasın diyede std bağlansını çamurluk içlerinden v.s. sağlamlaştırdık...
90A aküyüde altarnatör rahatlıkla besliyor... sorun yok..

Optima Jel akü v.s. alma imkanınız yoksa AC Delco derim... Bildiğim kadarıyla piyasada 3 yıl garanti veren tek marka o zaten...

Sağlıcakla...

ilginize çok teşekkürler arkadaşlar....garantisi dolmamış olan İnci aküyü yetkili servise götürdüm.2-3 gün sora bilirkişi felan denilince.DELPHİ 74 amp.yeni akü taktım.Eksi kutup arasınada bir şalter ekledim.şimdilik sorun çözüldü.konunun en tuhaf aynı zamanda en hoş yanı ise radio kod istemedi :eek:........

ilkerklc' Alıntı:
ilginize çok teşekkürler arkadaşlar....garantisi dolmamış olan İnci aküyü yetkili servise götürdüm.2-3 gün sora bilirkişi felan denilince.DELPHİ 74 amp.yeni akü taktım.Eksi kutup arasınada bir şalter ekledim.şimdilik sorun çözüldü.konunun en tuhaf aynı zamanda en hoş yanı ise radio kod istemedi :eek:........

akünüz hayırlı olsun :smiley: aracın orjinal amperine yakın akü kullanmak önemli bence. civicimde 45 amper akü var daha büyük olsa nasıl olur diye sorduğumda yetkili servis kesinlikle önermediklerini , olası elektronik arızaları ile karşılaşacağımı söylediler

mjeliada' Alıntı:
akünüz hayırlı olsun :smiley: aracın orjinal amperine yakın akü kullanmak önemli bence. civicimde 45 amper akü var daha büyük olsa nasıl olur diye sorduğumda yetkili servis kesinlikle önermediklerini , olası elektronik arızaları ile karşılaşacağımı söylediler

teşekkürler,ama 45 amp.de bir yanlışlık olsa gerek.45 amp.aküyü vosvosa dahi kullanmıyorum ben............

civicte kontak kapalı şekilde 1 2 saat müzik dinleyin ; akünün bittiğini göreceksiniz :smiley:

mjeliada' Alıntı:

elektronik problem felan olmaz, voltaj değil, amper arttırılıyor... :smiley: sallamış japoncu ustalar :smiley:

ama alternatör gerçektem 45a için sınırlı güçteyse daha yüksek amp akü için zorlanacaktır, bozulacaktır...
sorun çıksa çıksa sadce şark dinamasunda çıkar yani...

servisin işine geliyordur, zırt pırt akü satıyolardır....
aküyüde bizden almazsanız araç garantiden çıkar diye müşteri korkutuyorlardır...

:smiley: honda monda hikaye zj şahane :smiley:

Alfonse' Alıntı:
elektronik problem felan olmaz, voltaj değil, amper arttırılıyor... :smiley: sallamış japoncu ustalar :smiley:

ama alternatör gerçektem 45a için sınırlı güçteyse daha yüksek amp akü için zorlanacaktır, bozulacaktır...
sorun çıksa çıksa sadce şark dinamasunda çıkar yani...

servisin işine geliyordur, zırt pırt akü satıyolardır....
aküyüde bizden almazsanız araç garantiden çıkar diye müşteri korkutuyorlardır...

:smiley: honda monda hikaye zj şahane :smiley:

valla civicin 6 yıllık garantisi var o yüzden 6 yıl ne diyorlarsa o :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler