Ynt: zümo 550 de harita yukleme SORUNU
SORUNLARIM ÇÖZÜLDÜ (kısmen)
öncelikle bu forum cok işime yaradı, Reha beyin şahsi yardımlarıda beni cesaretlendirdi ve kafamda uçuşup duran soru işaretlerini oldukça azalttım.. Ben GPS ten HİÇ ANLAMAYAN biri olarak basıma gelenleri ve öğrendiklerimi yazıyorum, bir hatam varsa lütfen düzeltin ve daha sonra okuyacakların işine yarasın. şimdiden teşekkurler..
öncelikle cihazım Garmin Zumo 550, motorsiklette kullanmak için bu modeli aldım. yaz sonu Suriye den başlayack İspanya da bitecek 40 gunluk bir Kuzey Afrika turu için hazırlanıyorum..
Garmin Kuzey Afrika için hiçbirşey üretmemiş, dolayısıyla farklı şahıs ve firmaların ürettiği haritaları kullanmam gerekecek.
cihaz bana orijinal "City Navigator North America" cd si ile geldi, ayrıca içinde elle yuklenmiş bir Turkiye haritası vardı.. ben bir TUNUS haritası bulmustum ve cihaza yukledim HOOP Turkiye yok oldu, ilk şokumu boyle yasadım.. MEGERSEM
CIHAZA 2 ADET ve SD KARTA 1 ADET OLAMK UZERE toplam 3 harita yukleniyormuş .. EYVAH EYVAH!!!!
dosya isimleri soyle : GMAPPROM.IMG degistirilemez asıl harita ve GMAPSUPP.IMG sonradan eklediğini harita. bu dosyadan bir tanede SD karta yukleniyor.. EEEEE nOLCAK SIMDI derken
kaybettigim TR haritasını cihazı aldıgım arkadaş bana yolladı 104 MB lık bir dosya halinde, neyse içim biraz rahatladı...
AMA asıl sorun gezecegim 8-9 ülkeyi cihaza nasıl sokacaktım... bu ulkeleri gerek MAPSOURCE da kullanılcak programlar halinde grekse .img dosyaları halinde buldum... AMA YINE SADECE 3 HARITA YUKLUYORDUM
sonunda:GMapTool programını buldum, istediğiniz kadar .img doysasını tek bir gmapsupp.img doysaı haline getiriyor.. yani su an 1-2 ülke hariç butun sorunlarımı çözdüm.. COK MUTLUYUM

... şimdi bolca img dosyası tpluyorum, cunku aynı bolgeye de ait olsalar üst üste bindirebiliyorum..
bu arad AMRİKA haritasını tamamen sildim ve benimn TR haritasını GMAPPROM.IMG olarak degistirip sabitledim.
Bu programda, veya haritalarda sorun yasayabilirmiyim??
Su ana kadar yadıklarımda hata varmı???
ve MapSource tan amerika yuklemesi yapamıyorum ne yaparsam yapayım hep hat veriyor.. haritam ve cihazım GARMIN de kayıtlı, sorun ne olabilir??