2004 - 2005 Grand Vitara Fiyatları Ve İşletim Maliyetleri Hk.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atcg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,565

atcg

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
2
Selamlar;
Forumda baktım güncel bilgi göremedim, atladıysam özür dilerim. Link verirseniz yada tavsiyede bulunursanız çok sevinirim.
Kısaca kendimden ve amacımdan bahsedeyim; motosiklet geçmişim var ve şu an ktm 990ADV kullanıyorum amacım onu satıp üzerine bir miktar ekleyip eş + 2 çocuk şeklinde dağ, bayır gezip kamp yapmak . Yılda bir iki kere 3-5000 km uzun yol şeklinde özetlenebilir toplam yıllık yol 10000 km'yi geçmez.
Evde 2. binek aracımız var. Daha önce 2010 model 3 kapı Grand vitarayı 20.000 km / 2 yıl kullandım fakat araç yeni olduğundan ve hiç araziye girmediğimden bir sorun vs yaşamadım. Kısaca hiç 4X4 tecrübem yok denilebilir.

Grand Vitara 2.0 & Cherokee 3.7 benzinliler arasında gidip geliyorum.
Bu gidip gelmelerin sebebi yaklaşık aynı fiyatlarda olmaları ve motor hacminden dolayı cherokee'nin uzun yolda daha konforlu olabileceği fikri, yanılıyor da olabilirim.

her iki modelin sıfır fiyatlarını orantıladığımda vitara'nın 2. el fiyatları bana yüksek geldi, yada Cherokee 2. elde çok düşük. Bunun nedeni ne olabilir?

Kriterlerim 2003 -2005 model, benzinli otomatik, geçmişi belli, 4 kapı olması yönünde. çok tercih etmesem de bütçe nedeniyle Vitara 3 kapı da olabilir.
Evin ikinci aracı olacağı için seçim kriterlerinde vergi ve yakıt tüketimini önemsemiyorum.
Kullanım malum istanbul çevresi kamp ve hafif ofroad olacak ilk etapta yükseltme niyetim yok. Haliyle aracın stok donanımını zorlamayacağım rotalar planlayacağım.
Ayrıca uzun tatilleri 750 kg altı civarı karavan çekme yeterliliği olsun torosları tırmanırken motoru yakmayayım yeter.
Bu kriterlerde yakıt ve vergiyi dışarıda tutarak yedek parça, sarf malzeme ve bunların bulunabilirliğini düşünürsek işletim maliyetleri ve keyif açısından hangi model neden tercih edilmeli?
Bilgi ve tecrübeleriniz benim için çok önemli, paylaşırsanız sevinirim.
 

Etiketler

Amerikan otomobilleri güçleri ve görkemli görünümleri ile gönlümüzü çelse de ben illa da japon diyeceğim. Oyum Suzuki'den yanadır. Japon otomobilleri tüm dünyada dayanıklı ve ekonomik oluşları ile çok tercih edilmektedirler oysa amerikanların kuzey amerika dışında yaygın kullanıldığına (ki abd de dahi genel eğilim japon/kore orjinli araçlardan yanadır) pek rastlanmaz. Bunları yazan ben her amerikan gördüğümde döner bakar, sesini dinler iç çekerim ama Türkiye koşullarında otomobil alırken çok akıllıca hareket etmek gerektiğinden nissan kamyonet kullanıyorum. Bu arada tamamen karşı değilseniz toyota, nissan, mitsubishi ya da isuzu gibi çift kabin 4x4 kamyonetlere de bakabilirsiniz. Özellikle arkası kapatıldığında bu araçlarda kullanışlı oluyorlar, düzgün bir yürüyen aksam ve doğru lastikler ile yolda da konforları fena sayılmaz (otomobil ile kıyaslanmaz elbette) arazide de oldukça başarılı makineler. Makul biçimde kullanıldıklarında yakıt tüketimleri 7.5-9 litre arasında değişiyor. Aklıma gelenler bunlar....
 

Japon konusu bende de ağırlıklı olduğu için konuyu Vitara forumlarında açtım.
Aslında en makulu çift kabin 4X4'ler, fakat Istanbul'un merkezlerinden birinde yaşıyorum ve otopark sorunları.
Peki vitara'ların 2. El fiyatları mevsimsel olarak tatil aylarında olduğumuz için mi yüksek, yoksa genelde bu seviyelerdemidir?
 
Son düzenleme:

Eski bir 2005 gv 1.6 manuel kullancısıyım.Sürüş zevki üst düzey bir araç suzi.2.0 olanı uzun yolda daha tatminkar olacaktır ama bu suzukilerin 1.6 sından 2.7 sine kadar hepsi alt devirlerde cansızdır.Bir fırlama uzayıp gitme beklemeyin.Ama iş araziye gelince sizi oldukça tatmin edecektir.Safkan arazi aracı bence grand vitara.Özellikle 2004-2005 modeller monoblok şasesi arka mc persn süspansiyonları ile arazide oldukça başarılı.Üst modeller daha asfalt aracı gibi.Çoğu gv da iridyum buji ve buji kablolarının değişimi çekişte çok işe yarıyor.Bunun yanında kn hava filtresi de faydalı oluyor.Aracım illa seri olsun siyorsanız 5 bin tl civarı maliyetle biraz son hızdan taviz verip ayna mahruti oranlarını değiştirebilirsiniz.Parça sıkıntısı yaşamazsınız demek isterdim ama malesef biraz sıkıntılı.Baskı balata amortisör vb malzemeler bulunabiliyor ama elektronik parçalarını bulmak çok zor.Bunu selde aracı boğup Ankarada tekrar hayata döndüren biri olarak söylüyorum.Ha sele kadar bir tek AT lastik taktık masraf olarak oda ayrı konu.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,090
Kaydolan Son Üyemiz
senarif1

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst