<div class="bbWrapper">Selamlar;<br />
Forumda baktım güncel bilgi göremedim, atladıysam özür dilerim. Link verirseniz yada tavsiyede bulunursanız çok sevinirim.<br />
Kısaca kendimden ve amacımdan bahsedeyim; motosiklet geçmişim var ve şu an ktm 990ADV kullanıyorum amacım onu satıp üzerine bir miktar ekleyip eş + 2 çocuk şeklinde dağ, bayır gezip kamp yapmak . Yılda bir iki kere 3-5000 km uzun yol şeklinde özetlenebilir toplam yıllık yol 10000 km'yi geçmez.<br />
Evde 2. binek aracımız var. Daha önce 2010 model 3 kapı Grand vitarayı 20.000 km / 2 yıl kullandım fakat araç yeni olduğundan ve hiç araziye girmediğimden bir sorun vs yaşamadım. Kısaca hiç 4X4 tecrübem yok denilebilir.<br />
<br />
Grand Vitara 2.0 & Cherokee 3.7 benzinliler arasında gidip geliyorum.<br />
Bu gidip gelmelerin sebebi yaklaşık aynı fiyatlarda olmaları ve motor hacminden dolayı cherokee'nin uzun yolda daha konforlu olabileceği fikri, yanılıyor da olabilirim.<br />
<br />
her iki modelin sıfır fiyatlarını orantıladığımda vitara'nın 2. el fiyatları bana yüksek geldi, yada Cherokee 2. elde çok düşük. Bunun nedeni ne olabilir?<br />
<br />
Kriterlerim 2003 -2005 model, benzinli otomatik, geçmişi belli, 4 kapı olması yönünde. çok tercih etmesem de bütçe nedeniyle Vitara 3 kapı da olabilir. <br />
Evin ikinci aracı olacağı için seçim kriterlerinde vergi ve yakıt tüketimini önemsemiyorum. <br />
Kullanım malum istanbul çevresi kamp ve hafif ofroad olacak ilk etapta yükseltme niyetim yok. Haliyle aracın stok donanımını zorlamayacağım rotalar planlayacağım. <br />
Ayrıca uzun tatilleri 750 kg altı civarı karavan çekme yeterliliği olsun torosları tırmanırken motoru yakmayayım yeter.<br />
Bu kriterlerde yakıt ve vergiyi dışarıda tutarak yedek parça, sarf malzeme ve bunların bulunabilirliğini düşünürsek işletim maliyetleri ve keyif açısından hangi model neden tercih edilmeli?<br />
Bilgi ve tecrübeleriniz benim için çok önemli, paylaşırsanız sevinirim.</div>