2016 Temmuz | Karadeniz Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ofabiya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,843
Yukarı resimdeki hava ile aşağıdaki arasında sadece 15 dakka var.:smiley:
 MG 4135
 

Etiketler
Götürdüğümüz odunlar ile ateş yakıp, akçaabat köfteleri hüplettik:smiley: Ateş başı çay keyfinden sonra saat 8 gibi başlayan yoğun yağmurdan korunmak için çadıra girip uykuya daldık.

20160706 214402
 


Kahvaltı sonrasında aracımıza binip 2000 rakımdan 2500 rakımdaki ambarlı yaylasına doğru yola çıktık.Yol 11 km ve yaklaşık 1 saat sürdü.Yol aynı şekilde dar olup, gito yolundan çok daha dar ve tehlikeli.Çoğu zaman bir yanımız uçurum olup, 2 araba sadece belli yerlerde yanyana geçebilecek kadar genişlik var.Tel çekmiyor.Yol üstünde halen 1 1,5 metre kar olan yerler var.Geçtiğimiz haftalşarda dozerlerin yolu açması ile yaylaya ulaşım sağlanır olmuş.
DPtP 0001
DPtP 0002
DPtP 0003
DPtP 0004
 





Ertesi sabah hava çok güzeldi.Köyde dolaşıp yayla halkı ile sohbet ettik.Civarda fotoğraf çektik.Birgün önce gittiğimiz ambarlı yaylasında kızımızın unuttuğu fotoğraf makinesini bulabilmek ümidiyle tekaradan yukarı yaylaya çıktık.Makineyi bulduk.Yayla halkına ne kadar teşekkür etsek az olur.Resmen seferbel oldular bizim kızın makinesi için.Herşeyde bir hayır vardır diye boşa dememişler.1 gün önce yağmurda geçtiğimiz vadilerde bugün Bulut denizi bizi bekliyordu.
DPtP 0016
DPtP 0017
DPtP 0019
DPtP 0020
DPtP 0021
 

Ambarlı dönüşü eşyalarımızı ve çadırımızı topluyarak gitoya veda ettik.Dönüşte yol üzerinde olan badara yaylasına uğramak için gitodan aşağı doğru 3.km den sağdan ikinci yol ayrımına girmeniz gerekiyor.Yollar ve yayla sisliydi.Hatta dönüş yolunda görüş mesafesi neredeyse 1-2 metreye kadar düştü.
DPtP 0023
DPtP 0024
DPtP 0025
 

DPtP 0026
Badara yaylasındaki ayak üstü sohbetten sonra çamlıhemşine doğru yola çıkmak için yayladan ayrıldığımızda hava neredeyse tamamen karardı.Bölge son derece ıssız.Bölge ile ilgili gözlemlerime gelince;

-Yaylalarda AYI VAR.Gezim boyunca hayvan dışkılarından, özellikle yaylacılar ile yaptığım sohbetlerde anlatılanlardan ve arı kovanlarını korumak için oluşturulan farklı yapılardan bunu anlamak mümkün.Çok şükür hiç karşılaşmadık ancak gece çadırda yatarken ya gelirse diye aklımdan da geçmedi değil;).Bölgeye gideceklerin tedbirli ve dikkatli oılmasında fayda var.

Ulaşım ve yollar son derece bozuk, binek araçlar ile gitmek neredeyse imkansız.Çamlıhemşin merkezden 40 tl ücret ile belli günlerde saatlerde dolmuş bulmak mümkün.

Bölge son derece bakir.Karadenizde yoğun olarak gördüğüm turizm adı altında yapılan doğa katliamı henüz bu yaylalara gelmemiş.Umarım yollar hep bopzuk kalır da hiç gelmez. Bölge halkı tüm karadenizde olduğu gibi son derece sıcak, yardım sever ve misafir perver.

Yaptığım tüm kamplarda olduğu gibi bu kamp alalnından da ayrılırken geride hiç bir iz bırakmayacak şekilde tüm eşyalarımızı ve atıklarımızı(varsa başkalarının atıklarınıda) toparladık.
(Yerde ateş yakmamak mümkünse ateşi mangalda yakıp yeri tahrip etmemek de bunun içinde )
 
Son düzenleme:

Yayladan indiğimizde çalıhemşin merkeze doğru giderken karşılaştığımız yoğun yağıştan dolayı gece vakti yaylaya çıkma teşebbüsünde bulunarak risk almak istemedik. Bunun üzerine çamlışhemşin merkezden ayder yönüne saparak Yıllar önce gittiğimizde kaldığımız ayder merkezdeki "Ihlamurlar altında" kamp alanının bahçesine yoğun yağmur altında çadırımızı kurduk ve 2 gece orda kaldık.Bir ailenin işlettiği işletmede bungalow bulabileceğiniz gibi geceliği kişi başı 20 tl vererek bahçelerinde çadırda kurabiliyorsunuz.

Ertesi günü Avusor yaylası yönüne son günde Pokut Sal Yaylası yönüne günübirlik gidip geldik. Fotoğraf ve izlenimlerimi ilk fırsatta yazarak paylaşacağım.
 



Hocam güzel fotoğaflar, düzköy'de çektiğiniz fotoğraf 10 numara. Pazar günü İzmir'den yola çıkıyorum. Bölgeden son dönen kişi olarak bir tavsiyeniz var mı?
 

tesekkurler.O fotograf bana yamaha bir motor kazandirdi.
Rotanizin sol hali nedir, netlesti mi?Ona gore oneride bulunmaya calisayim


GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

tesekkurler.O fotograf bana yamaha bir motor kazandirdi.
Rotanizin sol hali nedir, netlesti mi?Ona gore oneride bulunmaya calisayim


GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bunlar kesin uğramayı düşündüğüm yerler. Kamp malzemelerini de aldım. Bazı şeyler orada şekillenecek. Aracım Clio 3. Birazda gittiğim ilçe merkezlerinden bilgi alarak yaylalara yola çıkacağım. Ne dersiniz? ( Solda görünmeyen yer sis dağı yaylası )
VYnbGv.jpg
 


Bu yerlerin tamamına kendi aracinizla cikabilirsiniz,sadece pokut ve sal yaylalarina çikamayabilirsiniz,çunku bu iki yaylanin yolu çok engebeli,çikarsiniz çikmasinada aracın alti çok darbe alir

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Daha önce konuşmuştuk ancak hatırlıyamadım.Ayırdığınız Süre ne kadardı ?

Süre sınırım yok, 20-30 gün arası sürebilir.

Murat hocam, özellikle pokut yaylası fotoğrafları çok güzel, olurda kendi aracımla çıkamaz isem, turlarla, varsa toplu taşıma ile ya da bulabilirsem kiralık araçlarla da deneyebilirim. Peki yola çıktım diyelim, vazgeçersem aracı geri döndürebilecek manevrayı yapabilecek yerim var mı?
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,414
Mesajlar
1,517,707
Kayıtlı Üye Sayımız
172,067
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst