2016 Temmuz | Karadeniz Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ofabiya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,861
Geçen hafta bölgedeki yoğun yağmur ve selden yayla yollarıda nasıbini almıştı.Geçen 1 haftalık sürede düzelmiş olma ihtimalini az görüyorum.Pokut sala ve y.kavruna ben binek araçla çıkmazdım

Yollar ile ilgili tabiki geri dönecek ara ara genişlikler var. Pokut sala çıkarken 3 km sinde aracını çıkamadığı için kenara çekip bırakan bir çifti yukarıya kadar aracımıza almıştık.
Çamlıhemşin başta olmak üzere pokut sal a ve popüler yaylalara belli saatlerde münibisler var.Aracımıza aldığımız çiftin verdiği bilgiye göre tek yön kişi başı 40 tl alıyorlar. Yani iki kişi yaylaya git gel 160 tl gibi bir rakam yapıyor. Bu paraya rize ve trabzondan dacia duster tarzı 4x4 bir araç alarakta çıkabilirsiniz.Yol yağışlı olmazsa 4x2 de olur ancak benim çıktığım gün 4x2 bir duster ın benle beraber ne kadar zorlanarak çıktığına şahit oldum.

Dikkat etmeniz gereken en öenmli iki şeyden biri yaylalarda hava çok hızlı değişiyor.1 saat içerisinde 3 farklı hava koşlunu görebilirsiniz.gece gündüz farkı 20 dereceleri buluyor. Yağışlı zamanlarda saatlerce yağmur yapabiliyor. Çocuğunuz başta olmak üzere mutlaka suya dayanıklı kıyafetler alın. Hatta kışlık bot bile olabilir.Mutlaka havaya bakarak çıkın.Şuan türkiye geneli bir sıcak hava dalgası var. Hava açık olursa en fazla arabada gidip gelir.Ancak ihtiyaç olurda yanınızda olmazsa dağda taşta zor olur.

Pokut ta çadır yasak.Sala1 km geçince çadır alanı var. Hem başkaları ile daha güvenli hissedersiniz. Ancak ıssız yaylalarda ve civarlarında ayı var. Özellikle gittiğim 5 yaylanın 3 ünde buna şahit oldum. Bu yaylanın tepesinde ayı olduğu anlamına gelmesede o bölgede ayı yaşadığına işarette.Aman dikkat diyelim.
 

Etiketler
Son gün şansımı denemek için çıktığım pokut yaylasından sala adoğru bir kare ancak yoğun yağmur ve sis vardı
DPtP 0027
 

Buda 270 dereceye varan virajları ile zorlu pokut sal yolunun durabildiğim ceplerinden biri ve benim kocaoğlan
DPtP 0028
 

Bunlarda Ayder de kaldığımız günü ertesinde Kavrun yolu üzerinden sola dönerek gidilen Avusor ve Husrev yaylası yollarından görünümler. Yol üzerinde çok fazla koparak yola yukarlanan kaya ve yer yer heyelan olduğu için belli bir yerden sonra risk almayıp geri döndük
DPtP 0029
DPtP 0030
DPtP 0031
.
 

Dostlar merhaba. 18 temmuzda evden çıktım. 19 temmuzda Tirebolu'daydım. Bir gün öğretmen evinde kaldım. Sonra sis dağına gittim. Ancak çıktıktan sonra farkettim ters taraftan çıkmışım. Görele tarafından çıktım. Yoldan eşek gitmez ama ben gittim. 4 saat sürdü. Yağmur yolları batırmış. Halbuki şalpazarı tarafı asfaltmış.

Neyse öğlenden sonra Sis dağına vardım. İsmi gibi sisli. Göz gözü görmüyor. Yağmur var. Bir heves çadırı kurduk. Biraz oturduk. Bakacak görecek bir şey yoktu sisten ötürü. Mangal yakayım dedim. Çiğden, yağmurdan ne mümkün Tamamı yelleyerek geçen ve saatler süren bir serüvenden sonra etler pişti. Yedik. Yağmur devam ediyordu hala. Derken hava karardı. Bizde uyku pozisyonu aldık. Hala göz gözü görmüyor ve yağmur yağıyordu. Derken akşamın ilerleyen saatlerinde çadırın dikiş yerlerinden su aldığını farkettim. Yanımdaki çöp poşetlerini kullanarak yalan dolan biraz onardım. Yatakta uzanmaya devam ettik. Bu sırada çok sık ıslandık ve kıyafet değiştik. Gece caminin tuvaletine gitmekte zorlandık. Çünkü siste aracın farları da fayda etmiyordu. Sabah kalktık. Bu iş böyle gitmez diyerek şalpazarına gidip branda aldım çadır için. Ancak geldikten sonra bu siste ve yağmurda burada kalmanın daha fazla kalmanın anlamı yok dedik. Sırılsıklam halde toplandık ve araca doluştuk.

Şimdi Tonya'dayım. Burada da yağmur var. Muhtemelen kadıralak yaylasında da durum aynı. Ne yapsak bilemedim. Eski düşüncem olan kampingi bir köşeye bırakıp planımı uygulamayı düşünüyorum. Çünkü az evvel rotamdaki noktalara baktım, hep yağmur. Belki haftaya açık olur ama bir hafta onu beklyemem. Keşke yola çıkmadan önce bir hava durumuna baksaymışım.

1-2 resim çektim. Ancak resimler güzel görünse de ben keyif almadım. :smiley:
 



Sevgili ofabiya,

öncelikle serüvenli başlayan ve devam eden gezinizde bol şans. Atalar boşuna "alet işler el övünür" dememişler. İyi havada her ekipman iş görür ancak karadenizde helede yağmurda sadece bazıları ayakta kalır. Hava ve yağmur ile ilgili uyarmıştım :(

Bence çadırda daha fazla şansınızı zorlamayın.Özelliklede çocuğunuz olduğu için. Hava durumunu takipde kalın.Olaki açarsa plana bulunduğunuz konum itibari ile devam edersiniz.
 

Önümüzdeki 2 gün yağış var, sonra açılıyor, bence direk Batum'a gidin ,orada 2 gün hava açık olacak, 2 gün Batum'u gezin,sonra geze geze, kamp yaparak Artvin'den Trabzon a doğru gelin

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Bilmem ki ne anlatsam. Sabah içerde oturmakla olmaz kamp yapmasak bile gezelim görelim dedik. Sabah Kadıralak yaylasına doğru yola çıktık. Yol boyunca çok güzel manzaralarla karşılaştık bolca fotoğraf çektk. Yaylaya çıktıktan sonra gördüğümüze şaşırmadık. Yayşa göz gözü görmeyecek şekilde sisli ve yağmurluydu. Çobanlık yapan bir kaç kadınla sohbet ettikten sonra aşağıya doğru yola çıktık. ( kesinlikle bir gezi yazısı değil, gittikçe trajediye dönen bir macera ) Yine yer yer durup fotoğraf çekiyorduk. ( bu güzel fotoları müsait bir zamanda yüklerim. ) Yüksek tepeden düşen bir şelalenin önünde durduktan sonra fotoüraflar çekilirken oradan geçen bir araç durdu. Selam - sabah kimsiniz - ne yaparsınız diye konuştuk. Sonra vedalaştık. Onun peşisıra aracımıza bindik Tonya'ya doğru yola çıktık.

İniş boyunca anormal davranışlar yaptığını farkettim. Yolun ortasında yersiz duruyor, onu geçmeme müsade etmiyordu. Bir terslik olduğunu farkettim. Tam Tonya'ya indiğim sırada bir navvarra ile otomatik silahı olan sivil bir polis ( polis olduğunu çelik yeleği görerek düşündüm. ) araçtan inmemi söyledi. Araca bir göz attıktan sonra. Evraklarımı istedi verdim. İhbar var beni takip et araçla dedi. Bende takip ettim. Karakolda eşimi ve beni farklı odalara alarak üstümüzü arayıp, sorular sordular. Şansımıza çocuk araçta uyuyordu. Korkabilirdi durumdan. Kimlik bilgilerimizle gbt kontrolü falan yaptılar sanırım. Amirlerimin hepsi açığa alındı. Ortalık karışık halk sık sık ihbarlarda bulunuyor dedi. Bizim için sıkıntılı bir durum olmadığını, gezimize devam edebileceğimizi belirtti. Gezebilecek bir kaç yer tavsiye etti. ( muhtemelen yarattıkları gerilimi azaltmak için ) Çünkü karakola girdiğimizde de bizi karşılayan polislerde elleri silahlı ve gergindiler. Bizi almaya gelende rütbece en yüksekleriymiş.

Oradan ayrıldıktan sonra öğretmenevine geldik. Hem hava durumu hem ülkenin hva durumu bizi geziden vazgeçirmeye teşvik ediyor.1500 km yol gelmesem kesin eve dönerdim. Yarın Trabzona gidip 2 gün orada kalıp havanın açmasını bekleyeceğiz. Sonra Borçka'ya gidip o taraftan batıya doğru gelmeyi planladık. Hayırlısı olsun.

Şikayet eden insan muhtemelen tam bir işgüzar. Anne-baba-çocuk şelale fotosu çeken birini ihbar etmek tam bir işgüzarlık.
 
Son düzenleme:






Havaların da güzelleşmesi ile ( 2 gün Trabzon'da zaman geçirdik havalar kapalı iken ) tatilimiz de güzelleşti. Bir kaç fotoğraf paylaşayım ; çok daha fazlası var da tatil sonrası paylaşırım inşallah. Gezi devam ediyor tabi. Şuan Hopa'dayım.

Sis Dağı Yaylası
IZ814Qkn



OahvXTdi


Kadıralak ( bu yayla da görüş sıfırdı. fotoğraflar yayla yolu istikametine ait )

UISW85A3



1AUNKSu5


FDGSl9u5



Hıdırnebi Yaylası ( yaylanın merkezi denecek yerde çekilecek bir resim yok. derme çatma bir pazar yerinden farksız. restaurantların dumanı altına boğulmuş, hindistan pazarlarına benziyor. Bu yayladan sonra çadırı-mangalı-ıvırı zıvırı emanete bıraktık. Buradan sonra uğradığımız her yeri daha detaylı ve yürüyerek gezdik. Zamanımızın tümünü gezmeye ayırdık. )

HDSF8S9I


ZkfpycHP


OsKImbsk



Uzungöl ( Etrafı ticarethanelerle dolu bir kapalı çarşı gibi. Otel dolmuş. Uzunhavuz olmuş. Oturup bir çay içecek yer yok. Ancak yukarı çıkıldığın da daha güzel görünüyor. Öztürk 61 diye bir mekan vardı. Konum itibari ile çok güzel. Çocukta olunca uzun süre orada takıldık. Başka çocuklar da vardı. Onlaroynarken biz manzaranın keyfini çıkardık. )

KICcdvpC


5AQI94xS
 






Hocam güzel fotoğaflar, düzköy'de çektiğiniz fotoğraf 10 numara. Pazar günü İzmir'den yola çıkıyorum. Bölgeden son dönen kişi olarak bir tavsiyeniz var mı?
Ofabiya aradan 1 yıl geçti.Gene ben ufaktan Karadeniz müzkleri açıp rota bakmalara başladım.Sizde ne var ne yok geçen süre zarfında Çadır/kamp deneyim ve tecrübeleriniz keyifle devam etmiştir umarım ?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst