750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 442,054
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selamlar,

Uzun süredir yazmıyorum bu konuda... (Hangi karavanı tercih edeceğim konusunda.)

Fuarı gördüm, zaten anlık olarak duyduklarımı gördüklerimi paylaşıyorum...

Son kararım şuanda Güney Karavan - 4.40 metre Maxi modeli boş hali. (4 metre karavanın içi 40 cm de tüplük bölümü)

23.000 TL + KDV fiyatı var. (Daha pazarlık yapmadım, genel olarak herkes KDV'yi düşünme diyor.)

Ek olarak ben, sağ tarafa bir büyük cam ve ön ranza bölümüne sağ/sol olmak üzere 2 küçük cam eklettireceğim. Ve tavan hekisini 1 yerine 2 ye çıkaracağım. (Bu konuyu konuştum, yaparız dedi.)
Birde Şase de hafiflik sağlama adına farkını verip Al-Ko şase isteyeceğim. (Bu konuyu konuşmadım ama olabileceğini düşünüyorum.)

Ağırlık olarak Al-Ko şase ile boş 500 kg civarı ağırlık ile alacağımı düşünüyorum. 150-200 kg arası da mobilya, banko, evyeler, tesisat ve buzdolabı tutsa 650-700 kg arasına çıkarım diye düşünüyorum. 80 kg güneş paneli de son olarak eklettim mi, 730 kg civarına kalsam bana yeterli olur. %5 tolerans ile yaklaşık 50 kg şahsi yüküme yer kalmış olur.

Bu ek taleplerimle Al-Ko şase ile 30.000 TL civarına alsam, 10.000 TL civarı mobilya malzeme ve tesisat işçilik ödesem; Buzdolabı, sabit kasetli tuvalet, lpg li şofben/ocak, evyeler, dalgıç pompa, depolar (Ağırlık durumuna göre atık su tankını takmayabilirim.), bakır boru tesisat ve işçiliği ile 15.000 TL civarı ödesem, 55.000 TL ye hazır hale gelir diye düşünüyorum.

Sonrasında para durumuma göre güneş paneli ve ısıtıcı ile 60-65.000 TL arasına çıkarım diye hesaplıyorum.

Daha önce ilgilendiğim MAY karavanda, bu şekilde ilerleseydim, 44.000 TL şuan 3.80 metre karavanın fiyatı. +9.000 TL Plexi cam. (Yerli değil Avrupa ama sonuçta plexi), Sabit tuvalet 6.000 TL , LPG'li şofben ve bakır boru tesisatı 4.000 TL(Ön kutu ile) dediğimizde 64.000 TL deyiz.

Güneş paneli ve ısıtıcı dediğimizde 73.000 TL civarına çıkıyorum.

Yani özetle, MAY ile ortalama 10.000 TL fiyat farkı ile çıkıyorum. 2-3.000 TL olsa, bu kadar uğraşmaya değmez. Ama 10.000 TL fark azımsanacak bir fark değil. (İki karavanın fiyatlarını srandart liste fiyatlarını düşündüm.) Birde en önemlisi Güney karavanın içi 4. metre ve 40 cm de ön gizli tüplüğüm olacağı gibi, içini de istediğim gibi yaptıramam cabası olacak...
Ayrıca MAY Orhan usta, belirttiği 4 metreyi önümüzdeki yıl yaparsa yeni yıl zammı ve 4 metre farkı ile kaça satar onuda bilmiyorum. (Zamsız sadece 2.000 TL ekleyerek 46.000 TL ye satsa fark 12.000 TL yi bulacak.)

Peki, içini nasıl tasarladım?


002


Güney Karavanın mevcut tasarımından dışarı çok fazla çıkmadım, çünkü gerçekten yıllara sair tecrübe kendini belli ediyor. Mevcut tasarım her türlü değişikliğe ve talebe hitap ediyor.

İç mobilya tasarımımda şu şekilde oldu:

1- Arka Bölüm:

* Yatağı 10 cm büyütüp 1.40 a çıkardım. (Mevcutta 1.30 du.)
* Düz ve camlı olduğu için U masa yapacağım.
* Standart modelinde su deposu sol arkada. Yola çıkışta boş kullanacağım için arkada olmasında sakınca yok. Ama yinede ihtiyaç halinde yarısını doldurabileceğimi düşünerek dengeyi bozmamak için orta kısımına alacağım.
* Su deposu orta kısıma gelince sağ/sol ranza içi içeriden ulaşacağım şekilde bana kalacak.
* Sol bölümde pencere yoktu, aynı sağ bölüm gibi penecere eklenecek.
* Masa altına sığacak şekilde hem kapı girişi basamağı hem de tabure olarak kullanılacak iç mobilyadan tabure yaptırılacak. Bu şekilde U masa 6 kişilik olacak.
* Cam üstü U şeklinde dolaplar olacak. Arka bölüm dik geldiği ve ranza olmadığı için 3 sıra kapaklı kulplu dolap tam oturur diye planlıyorum.

2- Mutfak Bölümü:

* Toplam genişliği 130 cm olacak. Derinliği de 55 cm olacak.
* Ocak resimdeki gibi kapıya yakın (yataktan uzak) dikine konumlanırılacak.
* 60 cm Orta boş alanı olacak. Ayrıca 30 cm portatif masası da olacak. (Kapı bölümünde açılacak şekilde.)
* 130 cm genişlik sebebiyle altına 90 litre buzdolabı alınacak. Aynı zamanda kapaklı dolap olacak şekilde gerekli görürsek tezgah üstü bulaşık maknasının da yerleşebileceği alt dolap düzenlenecek. (Lavabodan tesisatını da hazır şekilde yaptıracağım.)
* Mutfak camı üstüne gelecek şekilde büyük dirsekli TV askı aparatı takacağım. Bu aparat hem ön bölüme dönebilecek hem arka bölüme hem de kapıdan dışarıya çıkabilecek. (İstediğim 3 alan içinde TV izlenebilir olacak.)
* Cam üstü 3 kapaklı dolap yapılacak. Banko altınada yükseklik anlamında mesefem kalırsa çekmece olacak. Mutfak gereçleri cam üstü dolaplarda olacak. Genişliği 130 cm olacağı için yeterli olacağını düşünüyorum. (Yükseklik anlamında mesefem kalırsa, baharatlık türü nishler de yapabilirim.)


3- Banyo Bölümü:

* Ölçüsü 130 cm genişlik(Mutfak bankosu hizzasında) 75 cm derinliği olacak.
* 75 cm derinlik sayesinde 60 cm derinliğe sahip sabit tuvalet dikine kullanıma sığabilecek.
* Banyo 3 bölümlü olacak:
a) Sol perdeyle ayrılmış duş bölümü. yuvarlak yada kare tekne kullanılabilir. 70 X 70 ölçüsünde olacak.
b) Duş teknesine göre mesafe bırakılmış dikine yerleştirilmiş sabit tuvalet. (Duşa doğru dönebilir olacağı için dikine oturmada sıkıntı yaratsa bile sağ kullanım yapılabilir olacak.)
Hemen cam altına 40 cm genişlik 25 cm derinlikte Evye musluk konacak. Bu musluk cam yanına duş askısına takılabilir de olacak.
c) 20 cm derinlik bırakılmış sağ sofben bölümü de olacak. Köşeye yerleştirilecek. Baca görünütüsü/riski azaltılacak. Kapıya doğru yeterince yer kalırsa 20 cm derinliğe uygun kavak dolap çalışılacak. (Evye üstü camdan dolayı ve en önemlisi duşta ıslanmaması için ayna çalışılmayacak. Ama bu dolap kapakları dış yüzeyine ayna çalışılacak. (Dolap ayna kapaklıda olabilir.)

Banyo Tuvalet ara bölümü perde ile ayrılacak.

4- Ön Ranza Bölümü:

* Ölçüsü 70 X 1.95 olacak.
* 2'li ranza olacak. Üst ranza merdiveni portatif içeride kullanılan kavak malzemeden olacak.
* Sol cam alt ranzaya göre konumlandırlacak. Sağ cam ise, tuvalet camı yüksekliğine göre üst ranza için konumlandırılacak.
* Ön camdan vazgeçtim. Hiçbir üretici pexi bile olsa açılan cam önermiyor. Ya da ufak öneriyor. Hem ranza olması sebebiyle hem de ufak çalışmanın anlamsız kalması sebebiyle bende istemiyorum. (Bu arada Ender Güney bey açılmayan ön cam çalışabilirim. Tüplüğü sadece cam altına kadar indireceğimden biraz şişik yaparım, ön tasarım değişir demişti.)
* Masa/yatak kombinasyonu ısrarımı sonlandırdım. Bunun yerine eşimin isteği ile alt ranza altı yatak fikrini düşündüm. Kanepelerde vardır, kanepe altından çift kişilik yatak için çekmeceli bir parça çıkar. Yukarıya çekilerek yatak tamamlanır. Bu şekilde kapının önüne mutfak bankosuna kadar (60 cm) açılacak ve toplamda 130 cm e çıkacak bir yatak düşündüm. Ayak ucunda da gardrop altı kısmı olmayacak. Gardrop üst ranza hizasından başlayacak.
* Üst ranza hareketli değil, sabit olduğundan bir yetişkinin ağırlığına dayanır şekilde yaptırdılacak.

5- Diğer Bölümler ve Notlar:

* Ön tüplük dikine 12 kg ev tüpüne uygun 40 cm derinliğinde.
* Ender Güney beyin görüşünü alarak ön tüplüğe mümkünse aküyü yerleştirmeyi de planlıyorum.
* Normalde Ender beyin standart karavanında kapılar 65 cm. Eğer mümkünse 60 cm düşürmeyi planlıyorum. Bu şekilde mevcut derinlikler ile banyo kapısı rahat çalıabilir olacak.
* Havalandırma anlamında karavanda toplamda 7 çift kat plexi cam, 2 tavan heki olacak.
* Mevcutta kapının sağa doğru açılması sebebiyle yukarıda bahsettiğim hareketli TV askı aparatını kullanarak TV'yi hem dışarıda hem de içeride izlemeyi düşünüyorum.
* Güney Maxi karavanda standart olarak dış tente çadır yuvasıda mevcut.
* Toplam rahat bir şekilde 5 kişilik yatak kapasitem olacak. 5-6 kişilikte masa kapasitem olacak.
* Karavanın yüksekliği 2 metre, iç yüksekliği de 1.90 dan büyük olduğu için yükseklik ile ilgili herhangi bir sorunum da yok.


Sonuç olarak geldiğim nokta bu şekilde. Şuan maddi olarak boş karavanı almaya gücüm var. Ama sonrasını getiremem. O yüzden biraz daha para biriktirip önümüzdeki yıl için birşeyler yapmayı planlıyorum. Bu arada içerisi için marangoz arıyorum. Malzeme tedariği konusunda yine buforum ve bilgili arkadaşlar sayesinde aşağıdaki malzemeyi buldum. En hafif kontraplak olarak geçiyor ve dayanıklılığıda çok iyiymiş. Ancak biraz pahalı diyorlar. Ben daha marangoz bulma aşamasında olduğum için fiyat almadım. Marangoz bulup, ne kadar malzemeye ihtiyacım olduktan sonra görüşeceğim.

Hafif Kontrplak, Hafif Marin Kontrplak - Bayou Plywood - Bayou Plywood

Ender beylede malzemeyi tedarik edersem bu şekilde isteğime uygun yapıp yapamayacağını da konuşacağım. Ama önceliğim İzmir'de herhangi bir sıkıntı yaşadığımda elimin altında olacak bir usta bulmak olacak.
Mutfak evye, ocak malzemelerim beyaz olacak. (hanım öyle istiyor :smiley:)

Bu şekilde tip onayı hazır, plexi camlı, sızdırmazlık rüştünü ispatlamış, kafa dengi ve yıllara sair tecrübesiyle iyi bir esnaftan, uzun süre kullanabileceğim, 4 metre gerçek 5 kişilik bir karavan almış olacağım.

Takip eden, görüş vermek isteyen arkadaşların bilgisine.

Sevgilerimle.
 
Son düzenleme:

Etiketler

Onlarca şikayet var ve hepsi birbirinden farklı şikayetler NK hakkında

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

NK karavanı yarı parasına verseler almam kendi adıma
Size tavsiyem bütçeniz kısıtlı ise
May-Erba-Güney karavanı değerlendirin
CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 




Hayırlı olsun diyelim şimdiden kendin uğraşma işi biraz zor olacak ama bulduğun marangoz biraz kafa dengi olması lazım malum bizim esnafın burnundan kıl aldırmayan bir yapısı var ayrıca çalışıyorsun sanırım sadece hafta sonları ilgilenebilirsin sadece marangoz ile iş bitmeyecek elektrikçi , tesisatçı birde bunlar var ayrıca bakır boru tesisatını her tesisatçı yapmıyor işin zor Allah yardımcın olsun şimdiden
 


@Selferi

Abi teşekkürler.

Evet, zor bir süreç. Zaten baktım olmuyor, Ender beyden yardım isteyip işçiliğinin bedelini ödemek kaydıyla ondan isterim.

Kendisi boş karavanın elektrik tesisatını yapıyor. Sadece sıhhı tesisat ve gaz tesisatı yok.

Kalan ek elektrik işlerini güneş paneli montajında rica ederim diye düşündüm. Yani elektrik sıkıntım yok.

Birtek dediğin gibi, Sıhhi tesisat ve gaz tesisatı sorunum var. Biraz zor olacak işim ama başka yolum kalmadı.

Çünkü 70.000 TL lere çıkamıyorum abi. Mevcut ihtiyaçlardan da vazgeçemiyorum. (5kişilik yatak, şofben, sabit kasetli tuvalet vb.) Yok yani. Öyle bir noktaya geldim ki ya bu işi böyle yapacağım ya da vazgeçeceğim...

İlerde Allah nasip eder yaşlanırsam da zaten hiç çekme düşünmeden otomatik vites bir motokaravan bakar geçerim. O zaman yatak sıkıntım da olmaz. (çocuklar büyüyeceği için.)
 
Son düzenleme:


Burak hocam eyvallah düşüncelerin on numara herşeyi düşünmüşsün fakat ağırlık konusunda b planın varmı çünkü yüklü ağırlık önemli biliyosun 720 lerde kalırsa tüp koysan 750 kg olacak eğer tahminlerini geçerse diye b planı varmı

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 




Erba ağustos ortasına teslim tarihi verdi. Sally karavan hakkında fikriniz nedir?
Saly carabinata isteklerinizi karşılıyorsa alabilirsiniz, Erba dan daha kaliteli,ama daha dar
Fiyatı Erbadan fazla
Bence önce bir bakın, pazarlık edin,ne zaman teslim edeceğini sorun
Frenli,alko şase, camlar çift cam plexiglas
KDV dahil 50 bin tl
CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Eve malesef değişiklik yapmıyor bu konuda. 3.75'den günde 2 adet üretiyormuş. Herhangi bir ekleme çıkartma kişiselleştirme yapamıyor. ( Koltuk mobilya renkleri dışında ) Günde 1.5 karavan üretirsem zarar ederim bu fiyatı veremem diyor. Hak verdim o konuda.

4.10 olan modeli günde 1 adet çıkıyormuş, onda bazı ufak ekleme çıkartmalar yapılabilir.

Birde 3.75 Offroad modeli var. Ben onunla ilgileniyorum. 65 cm yerden yükseklik var.

Stanadart ile Offroad modeli arasında 3 adet farklı nokta var. 4.000TL fiyat farkı var.

*Şase'si 3mm daha kalın/etli malzeme
*BFG Lastikli 16" Jant ( Standart 14" jant )
*Arka stop lambaları


Offroad modeli daha cazip gözüküyor ancak deneyimli karavancılara sormak isterim, karavanın yerden daha yüksek olması çekerken savrulma, rüzgar alma gibi konularda daha dezavantajlı mı olur acaba? Alırsam 1.5 dizel duster ile çekmeyi düşünüyorum. Bu çapta bir araç için karavanın offroad olmayan modeli daha mı sağlıklı olur yoksa çok farketmez mi?
 

Offroad modeli daha cazip gözüküyor ancak deneyimli karavancılara sormak isterim, karavanın yerden daha yüksek olması çekerken savrulma, rüzgar alma gibi konularda daha dezavantajlı mı olur acaba? Alırsam 1.5 dizel duster ile çekmeyi düşünüyorum. Bu çapta bir araç için karavanın offroad olmayan modeli daha mı sağlıklı olur yoksa çok farketmez mi?
Seyir hizi olarak 80km'yi baz alirsak bir sorun cikarticagini dusunmuyorum.

Standart modeli ile off-road arasinda benim bildigim 80kg kadar fark var.Biri 620kg , digeri 700kg.

Aracinizin neyi,nasil,ne kadar cekebilecegini asagidaki linkten bakabilirsiniz.Uluslararasi bir sayfadir , sonuclari genel olarak kabul edilir.

Çekici aracin beygirinden ziyade tork'u onemlidir.Genel olarak dizel araclar tavsiye edilir.Ben bir sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.

Outfit Matching Car and Caravan

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:



Offroad modeli daha cazip gözüküyor ancak deneyimli karavancılara sormak isterim, karavanın yerden daha yüksek olması çekerken savrulma, rüzgar alma gibi konularda daha dezavantajlı mı olur acaba? Alırsam 1.5 dizel duster ile çekmeyi düşünüyorum. Bu çapta bir araç için karavanın offroad olmayan modeli daha mı sağlıklı olur yoksa çok farketmez mi?

Ben aracim yuksek oldugundan dolayi standart modeli istemedim. Offroad modelini siparis ettim. Gorusme sirasinda yerden yuksek diye bir problem yaratmayacagini daha dengesiz olmayacagini belirtti Onur bey. Sahsi fikrim yerden yuksek her arac illaki daha savrulmaya musaittir, daha dikkatli kullanmak gerekecektir.
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,944
Kayıtlı Üye Sayımız
172,088
Kaydolan Son Üyemiz
TunaKarakaya

SON KONULAR



Geri
Üst