750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 442,895
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seyir hizi olarak 80km'yi baz alirsak bir sorun cikarticagini dusunmuyorum.

Standart modeli ile off-road arasinda benim bildigim 80kg kadar fark var.Biri 620kg , digeri 700kg.

Aracinizin neyi,nasil,ne kadar cekebilecegini asagidaki linkten bakabilirsiniz.Uluslararasi bir sayfadir , sonuclari genel olarak kabul edilir.

Çekici aracin beygirinden ziyade tork'u onemlidir.Genel olarak dizel araclar tavsiye edilir.Ben bir sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.

Outfit Matching Car and Caravan

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sase et kalinligi 3mm daha kalin, jant lastik daha buyuk. Agirlik farki buradan geliyordur muhtemelen.
 

Etiketler
Burak hocam eyvallah düşüncelerin on numara herşeyi düşünmüşsün fakat ağırlık konusunda b planın varmı çünkü yüklü ağırlık önemli biliyosun 720 lerde kalırsa tüp koysan 750 kg olacak eğer tahminlerini geçerse diye b planı varmı
VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şuanda Güney Karavan Maxi modeli 730-740 kg geliyormuş. İçi suntalam ve şase Al-Ko değil.
Birde ben bana göre gereksiz ağırlık yaratacak, metal kapı eşiği, demir ranza merdiveni vb şeyler istemiyorum.

Kendi bilgim ve Ender bey ile konuştuğum kadarıyla, Şaseden ve saydıklarımdan ortalama 30 kg, suntalamdan hafif kavağa geçişten de 40-50 kg gibi bir avantajım olacağını düşünüyorum. Yani yola çıkmaya hazır halde 650-670 kg civarına karavanın geleceğini düşünüyorum.

Karavanı almadan önce net olarak boş halini kantara alacağım. Bu arada mobilya ile ilgili kimile çalışacaksam ondan bu metrelere göre düşündüğüm malzemenin ne kadar tutacağını soracağım.

Mevcut yaptığı modele göre tam boy gardrop yerine yarım boy gardrop yaptıracağım. Buzdolabı tezgah altına olacağı için altına ek kabin yapılmayacak. Bunlar ayrıca mobilya artılarım olacak. Sadece ranza altı açılan yatak mekanizması ek ağırlık olacak seçimimde. Birde tuvaleti büyütüyorum. Tuvalet iç kabini biraz ağırlığı arttırabilir. Ama ben giden ağırlıkları karşılayacağını ve ek ağırlık yaratmayacağını düşünüyorum. Birde 2 küçük 1 orta boy ek cam talebim olacak. Ancak plexi olacağı için bunlarında kgı çok fazla etkilemeyeceğini düşünüyorum. Bu durumda hafif kavak malzeme hafifliği ile net 40 kg kazanırsam, dediğim gibi şase ve diğer detaylardan da 20-30 kg gelse bana yeter. Güneş paneli ile tam dolu tüplü vb ağırlık 740 kg da kalırsa zaten amacıma ulaşmış olacağım. Sadece şahsi yüküm kalıyor. Oda zaten %5 torelans da bana yeter.

İşler umduğum gibi gitmezse, güneş paneli ile ilgili alternatifleri değerlendiririm mesela. Ama ben hafifleyeceğine inanıyorum...
 
Son düzenleme:

İç Mobilya ağırlık hesabında şöyle bir bilgiye ulaştım:

Suntalam Ağırlıkları;

(210x280cm plaka baz alınarak belirtilen ağırlıklardır.)

4mm sunta plaka ağırlığı ortalama; 12 kg

18mm sunta plaka ağırlık ortalama; 50 kg

Kavak Kontrplak Ağırlıkları;

4mm Kavak Kontraplak Ağırlık; 8 kg

18mm kavak Kontraplak Ağırlık; 34 kg

Ben daha pahalı olan daha hafif yoğunlukta (320 kg/m3) olan hafif kavak tercih edeceğim. Bununla yarı yarıya fark sağlamak mümkün gibi gözüküyor. Ancak çok fiyat fark ederse, lamina kaplı standart kavağa da dönebilirim. Oda yukarıda söylediğim gibi fark yaratacak.

Yani örneğin mobilya suntalam ile 150 kg geliyorsa, ortalama 100-110 kg lara düşeceğini yani belirtildiği gibi ortalama 40 kg bir ağırlık azalması mantıklı duruyor.
 

Ben aracim yuksek oldugundan dolayi standart modeli istemedim. Offroad modelini siparis ettim. Gorusme sirasinda yerden yuksek diye bir problem yaratmayacagini daha dengesiz olmayacagini belirtti Onur bey. Sahsi fikrim yerden yuksek her arac illaki daha savrulmaya musaittir, daha dikkatli kullanmak gerekecektir.
Aracınız bu karavanın yaklaşık iki katı ağırlığında olduğu için sorun olmaz

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Saly carabinata isteklerinizi karşılıyorsa alabilirsiniz, Erba dan daha kaliteli,ama daha dar
Fiyatı Erbadan fazla
Bence önce bir bakın, pazarlık edin,ne zaman teslim edeceğini sorun
Frenli,alko şase, camlar çift cam plexiglas
KDV dahil 50 bin tl
CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
teşekkürler hocam. muhtemelen saly' ye yöneleceğim.
 




Seyir halinde ani manevralardan kaçının, özellikle yağışın yeni başladığı,yolun yeni ıslandığı zamanlarda yavaş gidin
Aracınız ve karavan oldukça uyumlu gözüküyor
Dediğim şeylere dikkat ettiğiniz sürece savrulma olmaz
Bu araç bu karavanı rahat çeker

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

@Demirak
Madem niyetine girdin daha fazla bekleme bence boş olarak alabilecek durumdaysan al derim iki nedenden dolayı
Birincisi zam gelme olasılığı yüksek zira erba ve güney karavan bir yıldır zam yapmadı
İkincisi karavan gözünün önünde olursa projenin daha rahat artı ve eksilerini zaman bol olduğu için görebilirsin kafana takılan şeylerin eyleme geçmeden aşağı inip karavana ölçü uygunluğunu kontrol edebilirsin uymuyacak malzeme siparişlerini veya proje değişikliğini yapabilirsin tabi karar senin
 

@Selferi

Abi, bodoslama giremem ki. Çünkü hiç usta bulamadım İzmir'de. Bulduklarım anahtar teslim 50.000 TL ye yaparız diyorlar :(

Sonuçta bulamazsam, Ender beyden yardım isteyeceğim. Zaten o kadar birikmişim var. Alıp çekeceğim, yaz geliyor bomboş içim gidecek.

Zam malesef herşeyde var. :(
 

Öne ya 50 000 TL kafayı yemiş resmen olacak iş değil
Gerçi yapanlar var ama ya arkadaşı var mobilyacı yada kendi elinden geliyor şunu anladım bu işler için mutlaka çevre gerekiyor umarım gönlüne göre olur
 



@Selferi

Abi, bodoslama giremem ki. Çünkü hiç usta bulamadım İzmir'de. Bulduklarım anahtar teslim 50.000 TL ye yaparız diyorlar :(

Sonuçta bulamazsam, Ender beyden yardım isteyeceğim. Zaten o kadar birikmişim var. Alıp çekeceğim, yaz geliyor bomboş içim gidecek.

Zam malesef herşeyde var. :(
Seferihisar'da dolly karavan Bülent usta ile görüş
İçini istediğin malzemeden uygun fiyata yapar diye tahmin ediyorum

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

@Selferi

Abi, bodoslama giremem ki. Çünkü hiç usta bulamadım İzmir'de. Bulduklarım anahtar teslim 50.000 TL ye yaparız diyorlar :(

Sonuçta bulamazsam, Ender beyden yardım isteyeceğim. Zaten o kadar birikmişim var. Alıp çekeceğim, yaz geliyor bomboş içim gidecek.

Zam malesef herşeyde var. :(

Esasında elinizden iş geliyorsa kendiniz yapmanız en temizi ama zaman mekan alet edavat ve beceri meselesi. Malesef şu devirde ustalarla da uğraşılmıyor.
Ben Camper tarzı üstü çadırlı altı malzemelik mutfaklı olan römork istiyordum, karavan fiyatı istiyorlar.
Kendim yapayım malzemelerini kestireyim dedim, ustalar ufak iş yapmaya burun büküyor.
Enson karavan siparişi verdim daha uyguna daha donanımlı bir kamp yapabileceğim.

Sizde fiyatları araştırırken dikkatli olun, 3 liralık işçiliğe 5 lira istiyorlar. Gönlünüze göre olsun herşey.
 

@Sami Demirpaz

Çok teşekkür ederim. Ama elimden gelmiyor malesef. Ağır işleri zaten sağ kolumla pek yapamıyorum. Ama öyle bir usta bulursam, ona çıraklık ederim.

En iyisi dediğiniz gibi kendiniz yapmanız. Bu noktada Güney Karavanın buna izin veren boş satışı bence çok çok iyi bir yöntem. Ne izinle, ne teknik şase ile ne yalıtım ile uğraşıyorsanız. Sizin için sadece iç mimari oluyor. İstediğiniz gibi yapın.
Şu bir gerçek ki zamanım olsa daha verimli çalışabilirim. Ama yoğun çalışıyorum ve birde hafta sonu 1.5 yaşında oğlum ile eşimle vakit geçiriyorum. Bazen hafta sonu hiç gelmesin bile diyebildiğim oluyor.

Ama net bir karar aldım, hanımda tamam dedi. Allah nasip eder, 55 yaşından sonra emeklilikte şu Hotomobil'in Motokaravan Doblosunu alacağım. Hiç böyle çekme, 750 kg sınır vb uğraşmadan otomatik vitesle istediğim yere gideceğim, başta yurt dışı olmak üzere...

Yaklaşık 2 yıldır yaptığım araştırmalarımla şunu söylerim ki, 750 kg altı çekme karavan konusu genç işi bir konu. İnsanı çok yoruyor. :smiley:
 
Son düzenleme:





Dostlar merhaba 2-3 yıldır karavan araştırması içerisindeyim �nşallah önceliğim 750 kilogram alti olmak üzere karavan düşüncem var forumdaki Bütün yazıları keyifle takip etmekteyim Dün fuari gezdim ve ne yazık ki hayal kırıklığı yaşadım NK karavan , umarsan -girişteki siyah karavana cümle kurmak bile istemiyorum -birçoğu güven vermedi . bence içlerinde alınıp kullanılabilecek olan carpento 4.10 ve Başoğlu Caretta Uncle modeli . carpento ya opsiyonlarla birlikte 92000 TL Fiyat aldım Caretta Uncle modeline de opsiyonlarla birlikte 80 bin TL son fiyat aldım Bu da Sonuç olarak beni 750 kilogram üzeri Ferah bir Avrupa karavana doğru yönlendirdi bunların dışında olumlu anlamda şaşırtan motokaravanda hotomobil oldu ona bayıldım fakat 2 çocuk olduğu için elemek zorunda kaldım forumda bilgileriyle bizleri aydınlatan Tüm dostlara sevgiler selamlar
Kardeşim Fendt-Hobby-adria uğramadan karavan alma
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,454
Mesajlar
1,518,133
Kayıtlı Üye Sayımız
172,107
Kaydolan Son Üyemiz
traveler74

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst