Aile Çadırı Tercihi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zeki murat sakarya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,249

zeki murat sakarya

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
0
Merhaba,
İstanbul'dan, animasyon kurgu işleri ile uğraşan, küçük 2 çocuk sahibi ve kamp meraklısı bir ailenin reisiyim. İsmim Murat.
Ailemiz büyüdüğünden çadırımızın da büyümesi gerekiyor. Bununla ilgili biraz yardıma ihtiyacımız var.
Kamp yaptığımız süre max. 6-7 gün oluyor. Küçük kamplarımız için 3 kişilik bir quechua'mız mevcut. Kötü hava şartı olarak ise yedigöller'in sağnak yağmuru veya deniz kenarının biraz güçlü esintisidir. Kampalanlarımızın soğuk havası ise en fazla sonbaharın yayla serinliği olur. Bütçe olarak ise max 500 tl. civarı düşünüyoruz. Araçla seyahat ediyoruz.
Şimdi seçeneklerimiz alttakiler:
1. Fiyat/Performans, endişem hareketli iki çocuğu bunun içinde susturmak oldu ve fiyatı biraz fazla avantajlı geldi.
http://www.decathlon.com.tr/arpenaz-family-41-id_8294502.html
2. Bunu beğendik, fiyat biraz fazla gelsede. Endişelerimiz bu kadar büyük bir çadır için kurulacak alan bulabilir miyim? Neticede bendeki 3 kişilik çadır için bile zorlanmıştık. Mutaasıp bir aileyiz ve dibdibe çadır alanlarında rahat edemiyor, yer bulmakta zaten zorlanıyoruz.
http://www.decathlon.com.tr/t-lite-52-cadr-id_8330635.html
3. Bu da bir firmanın şiddetle tavsiye ettiği yeni, yanmaz ve 1-2 yıl içinde husky ününde olacak bir markaymış. Bilinmedik bir marka olduğundan tereddüt ettik. Çokda uygun gelmedi fiyatı
http://www.avfoni.com/urun/pavillo-68016-campbase-6-kisilik-cadir
4. Bu da marka terchimiz oldu. Çok extra yoksa bu kadar parayı vermeyi çok istemiyoruz. Seçenek olarak koyayım.
http://www.sportcity.com.tr/Husky-Boston-5-Kisilik-Cadir,PR-31360.html

Olumsuz yanlarını yazmaya çalıştım, olumlu neticeyi inşallah sizden alırım, şimdiden teşekkür ederim.
 

Etiketler
Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Merhaba Murat Kardeşim
Aprenaz Family 4.1'i ben kullanıyorum. Ben 2 kişi düşünerek almıştım geçen yaz 3 kişi kaldım. Gerçi tecrübeli olduğunu düşünüyorum 4 kişilik çadırda rahat rahat 4 kişi kalamıyor hele ki yaz günü onu dikkate alman gerektiğini tekrar hatırlatayım.
Bu çadırın ön bölümünün kenarları açık oluyor tente yere değmiyor ve alt tarafı cırt cırt ile tutturuyorsun karınca falan rahat giriyor. İçeriye. Ben o kısımda da yatılabilir diye düşünerek almıştım. Gerçi ben yine yatarımda hanımın böcek sıkıntısı var :smiley: Zaten incelemişsindir gördüğün üzere 4 kişi kahvaltı yapapıp okey oynayabilirsin :smiley: Gerçi kim doğada çadırın içinde aktivite yapmak ister ki :smiley: Oldukça geniş bir alan. Yaz kampcısı olduğum için ben çadırdan memnunum.
Merak ettiğin bir detay varsa sorarsan cevaplarım.
 


Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Merhaba
@STLMS.DZMN, yazınız için teşekkür ediyorum. Sağnak yağmur ve orta şiddetteki performansını sorabilirim size. Satın alındığı zaman 4-5 yıl en azından kullanabilmek istiyoruz, malzeme kullandıkça deforme oluyor mu yoksa belli süre kendisini muhafaza edebilecek gibi mi sizce?
 

Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Dediğim gibi yaz kampçısım yıllık izin dışında pek fırsatımız olmuyor. Hiç yağmura denk gelmedim. Bu konuda birşey diyemem ama web sitesindeki yağmur değerleri doğrudur diye düşünüyorum. Yüksek olduğu için kuvvetli rüzgarlarda sıkıntı çıkabilir.
Malzeme kalitesi konusunda fiyat performans olarak bakarsak oldukça iyi gibi. Uzun süre kullanılır sanıyorum.
 




Ynt: Aile Çadırı Tercihi

STLMS.DZMN' Alıntı:
Dediğim gibi yaz kampçısım yıllık izin dışında pek fırsatımız olmuyor. Hiç yağmura denk gelmedim. Bu konuda birşey diyemem ama web sitesindeki yağmur değerleri doğrudur diye düşünüyorum. Yüksek olduğu için kuvvetli rüzgarlarda sıkıntı çıkabilir.
Malzeme kalitesi konusunda fiyat performans olarak bakarsak oldukça iyi gibi. Uzun süre kullanılır sanıyorum.
Çadır oldukça hacimli, kurulacak yerde ne kadar esnek oluyorsunuz?
 

Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Ben de Decathlon'un http://www.decathlon.com.tr/2-seconds-xxl-3-id_8205982.html linkindeki çadırını kullanıyorum.

2 yetişkin ve 1 çocukla oldukça ferah konaklamak mümkün.
Verandada börtü böcek korkusu olmayan rahat rahat kalabilir.

Yağmurla bir tecrübemiz olmadı, sorun olacağını da düşünmüyorum.

Kapladığı alan dipdibe kurulmuş iki dome çadır kadar.

Alternatif olarak bakabilirsiniz.
 

Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Bir tane 3 kişilik 2 second çadırımız var. Daha geniş birşey baktığımızdan kolay kurulumlar bakamadık. Bizim mevcudumuz 2+2, teşekkür ederim öneriniz için.
 

Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Bende bir süredir 4 kişilik aile çadırı arayışındaydım, hem ekonomik, hemde işimzi görecek kadar dayanıklık ürün arayışındayken apernaz 4.1 çadırı gördüm, dec...lon spor mağzasında ürünü inceledik, kurulum ve toplama konusundaki şikayetleri bir kenara bırakırsak, işimizi görecek ideal bir ürün olarak değerlendirip sipariş ettim, ürün 2 güne kadar elimizde gelecek.İlk kullanım tecrubelerimi bu başlıkta yine paylaşacağım. Ürünü tercih etmemizin ana sebebpleri, 1.quechua ürünleri genel olarak yağmur (200 litre/m2) ve rüzgar testlerinden (50km/saat) geçerek kullanıma sunulması, kullanıcı yorumlarının yoğun yağış ve rüzgarda koruduğu konusunda çok olumlu geri bildirimleri ve birde aynı markanın başka ürünlerinden de genel anlamda memnun olmamdan dolayı tercih ettim...

Ürünün fotoları:
hd_863934b4588d48e4819caee5f0b39972.jpg

big_f34a1885e9654974ba2a8b732dc20ea0.jpg

hd_6f91bfd8f5ff4bb7bbf0168e15cff973.jpg
 



Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Teşekkür ederim dönüşünüz için, ben de büyük indirimlerle karşılaşıp husky'i 500 civarına alamazsam -ki alamam gibi-, bu çadırı tercih edeceğim, kullanım sonrası yazınızı bekliyorum.
 

Ynt: Aile Çadırı Tercihi

merhabalar

çadır konusuda eğer ileriye dönükte kullanma amacında iseniz,1 kere aldığınız bir malzemede çok ucuza kaçmamanızı öneririm. sonuç olarak ucuz malzemeler bilirsinizki zaman içerisinde daha pahallıya gelmekte.

bu konuda deneyimlediğim ve konusunda profosyonel olan çadır markası "husky" dir. adamlar bu işi biliyor. bu markadan şaşmamanız dileklerimle :smiley:
 

Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Teşekür ederim, Husky oldukça iyi bir marka. Fiyat 2.5 misli olduğu zaman düşündürüyor, vermeli bu kadar misli ücreti...
 

Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Merhaba,

Ben de Aprenaz Family 4.1 kullanıyorum. Hatta sitedeki 28/05/2015 tarihli yorum da bana ait. Detayları yorumumda bulabilirsiniz.

Aynı sizin gibi 2 yetişin ve 4-9 yaşlarında 2 çocuk ile kampa çıkıyoruz. Biz memnunuz ama alışana kadar kurulumu zor. Sırf bu yüzden değiştirme fırsatım olursa 2 second 3 kişilik olanlarla değiştirmek isterim.
 

Ynt: Aile Çadırı Tercihi

Merhaba.
Uzun zamandır mevcut 3 kişilik basit dome çadırımı değiştirmek için araştırma yapıyordum. Arpenaz Family 4.1 de karar kıldım. Çadırı hafta sonu Yedigöller'de yaptığımız kampta ailece deneme fırsatı bulduk.
Çadır, ilk acemilik kurulumunda nedendir bilemiyorum hayli zorladı. Dış kabuğu kurup içine çadırı yerleştirince geniş hacim ve yüksek tavan açıkçası benim beklentimi ziyadesiyle karşıladı.Mat üstünde 4 kişi çok rahat yatar. Çadır önündeki alan hayli geniş. Alt kısım tamamen kapalı olsa, çok rahat o bölgede de yatılır. Ancak Yedigöller'deki sinek ve haşere pek yatmaya izin vermedi.

Kamp sonu çadırı toplama işi her zaman eziyet gibidir. O güzel güzel katlanıp satılan çadır bir türlü kılıfına giremez. Bu çadırda da durum aynı. Dikkatlice ve özenle katlamak lazım.

Malzemesi kaliteli. Tavsiye ederim.

NOT: Yedigöller'de kene var. Yada bize denk geldi. Akşam fark ettiğimiz keneyi hastanede çıkarttık. Kan tahlilinde olumsuz bir duruma rastlanmadı şükür ki. Gidecek olanlara tavsiyem "paçalar çorap içine :smiley:"
 



Ynt: Aile Çadırı Tercihi

eFinity' Alıntı:
Aynı sizin gibi 2 yetişin ve 4-9 yaşlarında 2 çocuk ile kampa çıkıyoruz. Biz memnunuz ama alışana kadar kurulumu zor. Sırf bu yüzden değiştirme fırsatım olursa 2 second 3 kişilik olanlarla değiştirmek isterim.
Merhaba,
Aprenaz Family 4.1 aldık. e kolay kurulum 3 kişilik çadırımız önceden vardı. İkisi arasında kur-topla 10-15 dakika far eder-etmez. Ne bar ki Aprenaz Family 4.1 'nin rahatlığı diğerinde yok. Ve 2 çocuk ile 3 kişilik pratik kurulum çadır size zor gelebilir bilginize...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,931
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst