Defender Hastalığı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jokerim03 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,437

jokerim03

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
1
Yer
afyon
arkadaşlar merhaba ben AFYON dan ismim Murat ustalara sormak istediğim bir soru var offroad cu değilim ama defender hastalığı başladı bende aracın toplanmış halde internette yapılı olanlarını görünce inanın kalp atışlarım hızlanıyor bu hastalığın çaresi nedir ?
15 - 20 bin gibi bir bütçem var şehir içinde kullanacağım dizel defender hangi modeli olmalıdır
 

Etiketler
Ynt: Defender Hastalığı

Selamlar... Defender sizde yaptığı gibi hastalık yapabildiği gibi, Defender nefreti şeklinde de hastalık yapabiliyor, bu konunun ilerlyen saatlerind ne demek istediğimi anlarsınız ::smiley:

Benim naçizane yorumlarma gelirsek, "şehir içi" kullanım için "dizel" defender bana göre olabilecek en kötü seçim. Arada araziye çıkıyorsanız, hobi olarak uğraşayım vs diyorsanız bir derece, ancak yapılı, masrafsız tdi defenderlar bile şehirde yorar. Yada henüz denemediyseniz, sadece tipsel karizmadan bu hastalığa yakalandıysanız mutlaka düz dizel bir defenderı sürüp öyle devam edin derim...
 

Ynt: Defender Hastalığı

jokerim03' Alıntı:
arkadaşlar merhaba ben AFYON dan ismim Murat ustalara sormak istediğim bir soru var offroad cu değilim ama defender hastalığı başladı bende aracın toplanmış halde internette yapılı olanlarını görünce inanın kalp atışlarım hızlanıyor bu hastalığın çaresi nedir ?
15 - 20 bin gibi bir bütçem var şehir içinde kullanacağım dizel defender hangi modeli olmalıdır

1987 ila 1995 arası 2.5 duz dizel alabilirsin 1996 da da 300 tdi cıktı zaten ama 2.5 duz dizel alırsan ona baglı olarakta hastalıklarada davet cıkarmış olursun:smiley: guzel kardeşim araç hiç gitmiyor ama rampada inip itesin gelir. o yuzden 300 tdi almanda yarar var ama oda senin ayırdıgın butceyi aşabilir karar senin.
 

Ynt: Defender Hastalığı

teşekkürler Umut Bey ; burada baraj gölleri var olta balıkçısıyız ve Afyon engebeli hafiften araziye girerim diye düşünmüştüm ama kötü bir fikir mi sizce
 




Ynt: Defender Hastalığı

jokerim03' Alıntı:
teşekkürler Umut Bey ; burada baraj gölleri var olta balıkçısıyız ve Afyon engebeli hafiften araziye girerim diye düşünmüştüm ama kötü bir fikir mi sizce
Diyorum ya, bence mutlaka sanayide orada burada bulup sürün bakın gidişine dönüşüne vs, öyle karar verin. Bakmayın ben yıllarca Defender'a sövüp gidip Defender'ın dedesi Series III aldım :D :D Ama günlük kullanmıyorum o ayrı. ;)
 


Ynt: Defender Hastalığı

Ben artık defender ile ilgilenmiyorum.
Benden yorum beklemeyin.


- İlk mesajında "defender alacağım" diyen arkadaşlarla,
- Arkasında hemen üye olup yorum yapan arkadaşlarla,
- "Abiler ,ne olur yol gösterin" diyen arkadaşlarla,

Hiç bir ilgim , bağım olmadığını tüm dostlarıma bildirmekten mutluluk duyarım.

Bu işler, bakarak olsaydı , bütün kediler "kasap" olurdu.

Bu nedenle,
son tavsiyem,

deneyin, binin, direksiyona oturup hissedin, mümkünse test sürüşü yapın, son günlerin söylemi ile "elektrük alırsanız" , cebinizdeki para ve sonradan çıkacak para size uyuyorsa, alın , hayrını görün, saglıkla , keyifle binin. (Bu öneri bütün markalar için geçerlidir)

Sağlıcakla.............
 

Defender bir is makinasidir. Kullanmak icin gercekten cok sevmek gerekir. Konforsuzdur, yavastir, gurultuludur ve cok guvenli degildir. Donus yari capi genistir. Sehir icinde proselen dukkanindaki fil gibi hissedersiniz kendinizi. Otobana cikinca asil eglence baslar. Dogru motorlu araci almadiysaniz rampada kamyonlarla birlikte seyahat edersiniz. Sol seridi dusunmeyin bile.

Ama arazide kullanabileceginiz en iyi aractir. Defender, kendini arazi araci sanan asfalt 4x4 lerinin kaldiklari yerlerde kendini evinde hisseder. Arazide bozulsada sizi yari yolda birakmaz. Bir Defender ile bozukta olsa kirik da olsa mutlaka evinize donersiniz. Arazide baska 4x4 ler battiklari yerden sizi ceki noktasi olarak kullanarak cikarlar. Defender arazide batan neredeyse tum marka araclari cekebilecek yetkinlikteki 1-2 aractan biridir. Diger tum araclarda biraz buyuk lastik takmak isteseniz bilmem kac inc arabayi yukseltmeniz, seksen turlu teknik detaya girmeniz gerkir. Defender a hicbirsey yapmadan 33", sadece 2,5 inch ykseltme ile 35" lastik takar yolunuza gidersiniz. Yedek parcasi ve servisi cok cok ucuz ve cok yaygindir.

Yani kisaca, sadece yolda, sehirde kullanacaksaniz goruntusu icin bu arabayi almayin - kendinize iskence edersiniz. Illa goruntu istiyorsaniz paraya kiyip eski kasa wrangler yada suzuki filan alin. Sehirde rahat edersiniz, ara sira araziye de girer oynarsiniz.
Gercekten arazide dolasip engel tanimak istemiyorsaniz Defender alin. Bu forumda bu araci arazide nasil kullanacaginiz ve neler yapabileceginizi anlatacak cok sayida ustad var.

Selamlar,

Metin
 

Ynt: Defender Hastalığı

Umut ve Metin çok doğru açıklamışlar. İkisinin de konuyla ilgili bilgi ve tecrübelerine güvenin.

Bülent bey de konuya kendi tarzıyla cevap vermiş ama Reha'nın da belirttiği gibi bunu sohbet kısımlarında yaparsa kendisi de bizler de daha mutlu ve huzurlu olacağız.

Bülent bey, lütfen, rica ediyorum, bilginiz ve tecrübeniz olmayan bir araç hakkında (eğer Defender tecrübeniz varsa sözümü geri alırım) açılan her konuya cevap vermeyin. Sözünüzde samimi iseniz ve Defender ile ilgilenmiyorsanız lütfen bu başlık altındaki konularla da ilgilenmeyin, yazmayın. Eğer sizi rahatlatacak ise bana ÖM gönderin, size cep telefonumu vereyim, Ankara'ya geldiğimde buluşalım, konuşalım, tartışalım. Ama lütfen bunu bu forumda daha fazla uzatmayın. e-posta adresim nick'imin sonuna @yahoo.com koyun odur. Umarım kendini ifade edebilmişimdir.
 



Ynt: Defender Hastalığı

Murat Bey, Merhabalar öncelikle geçmiş olsun zor bir hastalık hepimiz iyi kötü muzdaripiz bu hastalıktan, Umut ve Metin Beyin dikkat çektiği gibi özellikle düz dizel defenderlar gerek gürültüsü gerek rampa performansı açısından şehir içi için biraz yorabilir, istediğiniz fiyata TDI bulmanız hemen hemen imkansız düz dizel veya benzinli bakımlı bir araç bulabilirisniz ama Benim nacizhane tavsiyem Bülent beyin de dikkat çektiği gibi düz dizel bir defender a bir de Benzinli/tüplü bir defendera binerek ikisini kıyaslamanız, gerçekten hissiyatı hiç hayalinizdeki gibi olmayabilir (ki büyük olasılık olmayacaktır zaten) ve tümüyle almaktan vazgeçebilirsiniz de ha hoşunuza gidebilir bu batağa iyice batabilirsinizde, ancak illa defender almaya karar verirseniz ve ağırlıklı şehir içi kullanıcam diyorsanız hidrolik direksiyonlu benzinli/tüplü bir defender hem ses hemde performans açısından daha çok hoşunuza gidebileceğini düşünüyorum. ikisnin de artısı eksisi var düz dizel ile benzinli karşılaştırması için forumda konu ile ilgili çok başlık var Bir bakın isterseniz. Tekrar geçmiş olsun :smiley:
Saygılar
Alkım.
 

Ynt: Defender Hastalığı

Şehir içi kullanım ağırlıklı ve arada haftasonları göllere balık avlamak için gidecekseniz Ve bütçeniz 20 bin ₺ kadar ise, 1999-2002 model Suzuki Grand Vitara JLX de iyi bir alternatif olur.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,934
Kayıtlı Üye Sayımız
172,086
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

SON KONULAR



Geri
Üst