Etkinlik Dönüşü Ekipmanlarınızı Nerede Tutuyorsunuz?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doganizm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,252

doganizm

Kamp I
Mesajlar
113
Tepkime Puanı
30
Yer
İzmir
Arkadaşlar, kamp doğa yürüyüşü v.b gibi etkinliklerinizden sonra ekipmanlarınızı nereye koyuyorsunuz.?

Evin içine koyuyorsanız, ekipmanlarınızın temizliğini, örümcek karınca akrep yılan v.s v.s gibi kontrollerini nasıl yapıyorsunuz, gözden kaçan bir şey olursa, mesela akrep yada örümcek v.s gizlendiyse ekipmanlarınızı evinizin içinde tutmak sakıncalı olmazmı ?

Yukarıda yazılanlara göre ekipmanlar nasıl ve nerede tutulmalı? Bizim ev 2+1 hanımı da çok üzmeden ekipmnlar için bir çözüm bulmalı.
 
Son düzenleme:

Etiketler
Herşeyi tek tek çantadan çıkarırım, iç tente, dış tente özellikle uyku tulumunu sererek boylu boyunca bazanın altına yatırıyorum.

Ekipman temizliğini kampta toplanırken yapıyorum, zaten kamp boyunca çadırın fermuarlarını hep kapalı tutarım içeri sinek böcek girmesin diye, toplanma zamanı herşeyi çadırın içinde çantaya koyuyorum, sonra çantayı dışarı alıp vakit varsa ve hava müsait ise çadırı havalandırıp ters düz edip çantanın en üstüne koyup dönüyorum. Eğer bu son aşamayı yapamamışsam kapının önünde yapıyorum eve öyle sokuyorum. Ayır
 


Bütün malzemelerimi kamp yerinde titiz bir şekilde toplayıp baza altında ve gardopta saklıyorum geçen yaz kömürlükten bazı malzemelerimi kilidi kırarak komşum çaldı artık evime depoluyorum
 

Herşeyi kamp bitimi tekrar kendi çantalarına koyarken kontrol ediyorum. Araca yüklüyorum ve bir sonraki kampa kadar dokunmuyorum. Eğer çamurlu vs ise eve dönünce temizlerim. Yoksa dokunmam.

Gittiğim yerde absürt ve ani şekilde çıkmam gerekmiyorsa herşeyi temiz şekilde yerli yerine yerleştirip bir sonraki kampa hazır çıkarım.
 



Toplanırken herşeyi düzgünce katlayıp topluyorum. Çadırın içine giren tozu toprağı ıslak mendille silip temizliyorum. İmkan varsa çadırı havalandırıp silkeleyip topluyorum. En temiz iş kamp alanından ayrılırken güzelce toplanmak. Yok erken çıkmak gerekiyorsa veya yağmur çiğ gibi sebeplerle üstü, altı ya da içi nemli kaldıysa eve dönünce kapının önünde açıyor, temizliyor, bodrum kattaki kilerde serip kurumasını sağlıyorum. Uyku tulumunu falan balkona serip havalandırıyorum. Çadırı kilerde diğer ekipmanları gardrobun içinde saklıyorum.
 

İşin en meşakkatli kısmı, hatta zurnanın zırt dediği yer işte orası. Toplanırken mümkün olan temizlik yapılıyor hatta çevre de temizleniyor. Çöp torbası aracın arkasına çift torba olarak asılıp en yakın bazen 40 bazen 15 km ötedeki bidona atılıyor. Esas iş eve varınca başlıyor. Halatlar, straplar, çizmeler, yağmurluklar, buzluklar akla gelen ve kirlenen her şey banyoya dolduruluyor. Dar alanda kısa paslaşmalarla teker teker elde yıkanıyor. Üstüne banyo temizleniyor. Bir sonraki kullanımda neredeyse yeni gibi hazır olması için kapalı balkona kurumaya seriliyor. E hanımda çamaşırları yıkayınca yer problemi oluyor ama kardeş kardeş idare ediyoruz. Araçta bol miktarda naylon poşet bulunduruyoruz. Kirli herşey parça parça bunlara konuluyor. Dolayısıyla etraf pek kirlenmiyor. Arkadaşlar erken kaçınca bozuluyor ama gece yarısı eve dönüp bir de bunlarla yorgun argın uğraşmak zor olur diye mecburen erken çıkılıyor. Kuruyan malzemelerden araca ait olanlar bazen iki üç gün sonra tekrar araca dönüyor. Buzluklar ve bazıları evdeki yerlerinde muhafaza ediliyor.
 

Kafama takılan işin emizlik kısmı bir şekilde halloldu diyelim, davetsiz misafirlere ne demeli, örümcek karınca v.s. v.s gibi.
 

ters yüz ederek silkelemek böcek sorununu çözüyor ama biraz vakit ayırıp bu işlemi detaylı yapmak gerekli. toplanırken hava rüzgarlı ise zaten her şey çok kolay. Yine de çok hassaslık varsa malzemeler çöp poşetinin içine koyulup böcek ilacı sıkılıp bir müddet bekletilirse kesin çözüm sağlanır. ama bence bu yöntem biraz üzücü, çünkü hayvanın mekanına gidip istemediği halde onu şehre getirip birde öldürmek can sıkar.
 

doğadaki canlıları öldürme taraftarı kesinlikle değilim, eğer canlılar varsa bildiğimiz ve bilmediğimiz birden çok sebebi, doğanın dengesini bozmamak gerekiyor.

Çevremize karşı çok duyarlı olmalıyız.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,464
Mesajlar
1,518,265
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst