Karavan İle Norveç Hakkinda Her Şey (2017 Temmuz)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhat2007 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 103
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,735

serhat2007

Kamp I
Mesajlar
152
Tepkime Puanı
504
Yer
İZMİR
KARAVAN İLE 30 GÜN NORVEÇ , FİYORDLAR
Tüm karavanseverlere merhaba,
Forumda karavanlı Norveç gezileri hakkında çok güzel paylaşımlar var , yazanların ellerine sağlık her okuduğumuz bize yeni şeyler öğretiyor bu yüzden özellikle Norveç gibi uzak bir yol öncesi insan bilgi açısından tam donanımlı olmalı. Haziran ayında İzmir’den başlayıp 80 gün sonra yine İzmir’de sona eren yolculuğumuzun Norveç bölümünü bir de biz aktaralım istedik. Norveç’de en kuzey noktamız Trondheim oldu. Norveç turu planlayanlara ufak da olsa bir katkımız olursa çok seviniriz. Aracımız 2009 model 15 m3 Ducato , 2014 yılında İzmir Dolphin karavan’da yaptırdık. (3 adet 100 A akü, 2x150 Watt solar panel,12 V. Buzdolabı)
Bu yazımızda 2017 Haziran / Temmuz /Ağustos aylarında 50 günü Avrupa’da 30 günü de Norveç’te yaptığımız karavan yolculuğumuzun Norveç bölümü hakkında elimizden geldiğince ayrıntılı bilgi aktarmaya çalışacağız. Yolculuğumuzun başındaki 40 gününü çoğu Almanya’da olarak . Bulgaristan , Sırbistan , Macaristan’da geçirdikten sonra ,temmuz ortalarında Norveç’e geçtik, burada 30 gün geçirdik. Vereceğimiz bilgiler genellikle günlük yaşam ile ilgili pratik bilgiler olacak ,gezilecek yerler ile ilgili bilgileri daha kısa tutmaya çalışacağız zira Norveç’te gezilecek yerleri ne yazmak ne de anlatmakla bitiremez tasvir edemeyiz. Konakladığımız yerlere ait koordinat bilgileri vermeyeceğiz zira Norveç’te kamp yapma imkanları çok fazla , hemen hemen arzu ettiğiniz ve beğendiğiniz her yer size kamp yeri olabiliyor. Kamp yerleri bulmak için “Camper contact” uygulamasını kullandık, ücretli ya da ücretsiz pek çok kamp yerinin koordinatlarını buradan bulduk. Harita uygulaması olarak da “Mapsme” uygulamasını kullandık her iki uygulama da offline kullanılabiliyor.
Yazımızın kalan bölümlerini tamamladıkça bu başlık altında yayınlamaya devam edeceğiz.
 
Son düzenleme:

Etiketler
Norveç için kısaca “dünyanın çeşmesi” demek hiç yanlış olmaz, bizim de gitmiş olduğumuz mevsim olan temmuz ayında göreceğiniz şelaleri sayıca ve akan su miktarı bakımından bir daha ömrünüz boyunca çok zor görürsünüz,bir virajı alınca ansızın karşınıza büyük bir gürültü ile çıkan şelaleyi görünce şaşkınlıktan ağzınız açık kalıyor. Norveç’i fiyord, tünel, şelale şeklinde kısaca tarif edebiliriz, fiyordları ve şelaleleri anlatmaya kelimeler yetmez ,tüneller ise sayılamayacak kadar çok ,Flam yakınlarındaki Laerdal Tüneli dünyadaki sayılı uzun tünellerden (24,5 km.) Tünelde her 12 km.de bir renkli ışıklarla aydınlatılmış alanlar var , sıkıcı tünel yolculuğunu biraz olsun renklendirmek için herhalde. Zaten çok merkezi bir konumda olan bu tünele rotanızı çevirin.
Temmuz ayında fiyordlarda onların “Makrell” dedikleri bizim Norveç Uskumrusu bol bol avlanıyor,her biri yarım ile bir kilo gelen bu balkıları kıyıdan yemsiz at çek tarzı rapala’lı kamış oltalarla tutuyorlar.Biz yanımızda bu tür olta götürmediğimize çok pişman olduk zira Norveç’ten vasat bir olta almanın maliyeti de en az 100 Euro dan başlıyor. İlgilenenler mutlaka bu tür oltalarını almalı.
 

YANIMIZA NELER ALMALIYIZ.
Yanımıza alacağımız ilk yardım seti , ilaçlar , güvenlik araçları ( biber gazı, elektroşok aleti ) ve yaptıracağımız sigortalar v.b. malum şeyleri yazmayacağım.
Ben önemli olduğunu düşündüğüm diğer ayrıntılardan bahsetmek istiyorum.
Geçeceğiniz ülkelere ait acil durum telefonlarını , Türkiye Konsolosluk telefonlarını not edin.
Yine bu ülkelere ait kur bilgileri , akaryakıt fiyatlarını not edin.
Euro kullanmayan ülkelerde para değiştirirken genellikle düşük kur uygulanıyor ve komisyon alınıyor , yanınıza bu ülke paralarından alabilirsiniz.
Yurtdışında geçerli bir kredi kartı mutlaka gerekli , aksi halde özellikle Norveç’te yakıt alamazsınız.(Norveç’te nasıl yakıt alınıyor ilerde yazacağım.)
Lastik patlarsa “ben değiştirebilirim” diyorsanız eğer sağlam bir bijon anahtarınız ve krikonuz yoksa bunu yapamazsınız. Ducato’nun orijinal bijon anahtarı ve krikosu işe yaramıyor , istavroz tipi sağlam bir bijon anahtarı (izeltaş marka tavsiye edilir) ve en az 6 tonluk bir şişe kriko bulundurmalısınız.
Ben Enjeksiyon sisteminde ortaya çıkabilecek yüksek fiyatlı onarım gerektiren arızaların önüne geçebilmek için (her 3-5 bin km.de) Würth Dizel yakıt katkısı kullanıyorum.( İnternetten alırsanız fiyatı 25-30 TL.)
Yola çıkmadan önce aracın bakımlarını tam yaptırıyoruz , ancak özel ilgi isteyen fren sistemini tekrar gözden geçirin. Ducato v.b. araçların fren balataları taşıdıkları yük ile oranlanırsa çok küçük kalıyor , bu nedenle her 10.000 km.de balataları mutlaka değiştirin. Bu işlem 10-15 bin km.sürecek Norveç yolculuğu için çok önemli.
2015 yılında Hollanda’da yaşadığımız problemden sonra artık yakıt göstergesine güvenmiyorum. Bize tamircide geçen 2 gün ve 320 Euro’ya malolan arıza ,göstergedeki problem nedeniyle yakıt bittiğini ,anlayamamamızdan kaynaklanmıştı (bagajda yedek 5 lt.yakıt olmasına rağmen). O günden beri yakıt almak için hem gösterge hem de km.kontrolü yapıyorum.Daha sonra gösterge arızasının webasto yakıt hortumunun depo şamandırasına temasından kaynaklandığını anladık.
Sağlam iki adet takoz , muhtelif sağlam bantlar (özellikle alimünyum bant , her türlü su sızıntısını engeller.),çift komponentli epoksi yapıştırcı .
Bunlar benim aklıma gelenler ,mutlaka diğer arkadaşların ilave edeceği başka şeyler de vardır.
Yazmaya devam edeceğim, tüm karavanseverlere iyi günler…05.02.2018
 

Norveç gezisi için önemli konuları çok güzel bir üslubla anlatıyorsunuz. Anılarınızın devamını merakla bekliyorum. Teşekkürler.
 

Norveç’e ne zaman gidilir ?

Norveç’e gitmek için en uygun zaman Temmuz ayı. Hava sıcaklığı ve güneşli gün sayısı bu mevsimde en uygun düzeyde. Biz Temmuz ayında 25 dereceden yukarı pek fazla sıcaklık görmedik. Güneş genellikle vardı , hava durumu çok hızlı değişiyor , güneşli bir gün bir anda sağanak yağmura ve arkasından hızla yine güneşe dönüyor. Belki de buna alışkın Norveç’li piknikçilerin piknik alanına gelip yemeklerini yiyip ayrılmaları çok hızlı oluyor. Geceleri ise yorgan gerekti , yanınıza mutlaka yorgan alın. Mevsim itibarı ile günlerin uzun sürmesi de çok iyi oluyor ,bizim gittiğimiz en kuzey nokta Trondheim ‘da (63. Paralel civarı ) temmuz ayında güneş gece saat 01-02 gibi batıp saat 04 de aydınlanıyor.Daha kuzeyde 66.paralel ve üzerinde ise güneş hiç batmıyor ufukta bir süre kalıp tekrar yükseliyor.
 



Norveç’e nasıl gidilir ?
Norveç’e gitmek için belli başlı üç yol var.
1.Almanya’dan Lübeck (Travemünde) üzerinden feribot ile Malmö’ye geçiş.Feribot yolculuğu 9 saat sürer, binerken yanınıza yiyecek içecek alın, gemide karavan için elektrik , sauna ve sıcak duşlar ücretsiz.(Bileti en az 2 ay önce internetten (www.finnlines.com) alırsanız karavan+2 kişi 70 Euro ,bu bilet fiyatı Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri için geçerli diğer günler daha yüksek seyahatinizi buna göre planlayabilirsiniz.)Ayrıca bileti gidiş dönüş alırsanız dönüşte daha yüksek fiyat ödemezsiniz.Bu yüzden seyahat planınızı detaylı yapmanız iyi olur.
Bu rotanın avantajı : Geçiş ücreti düşük , daha kısa yol ve bu sayede Lübeck gibi çok güzel bir şehri gezmiş olursunuz..
Bu rotanın dezavantajı : Danimarka ve Kopenhag’ı göremezsiniz.
2.Karadan Danimarka üzerinden Great Belt ve Öresund köprülerinden geçerek ,Malmö , Helsinborg, Göteborg yolu ile Oslo’ya varabilir buradan Norveç güzergahına başlayabilirsiniz.
Bu rotanın avantajı : Yol üzerindeki Kopenhag’ı gezebilir , Great Belt ve Öresund köprülerini görebilirsiniz.
Bu rotanın dezavantajı : Daha fazla km.,Great Belt ve Öresund köprülerinin maliyeti (her ikisi toplam yaklaşık 110 euro)
3.Danimarka’nın kuzeyinde Hirtshals’dan feribot ile Kristiansund’a feribot ile geçiş.(Bilet fiyatı yaklaşık 110 Euro)
Bu rotanın avantajı : Zamanınız kısa ise Norveç turunuza fiyortlara en yakın yerden başlamış olursunuz , zira Norveç fiyordları ve başlıca görülecek yerlerin rotası buradan başlıyor.
Bu rotanın dezavantajı : Malmö, Göteborg ve Oslo’yu göremezsiniz.
Biz Kopenhag’ı daha önce görmüş olduğumuz için giderken ve dönerken Almanya, Lübeck/Travemünde – İsveç, Malmö geçişlerini kullandık.
TAVSİYEMİZ ; Giderken Danimarka / Hirtshals - Norveç / Kristiansund feribot geçişi , dönerken Oslo,Göteborg,yolu ile Malmö’den Almanya Lübeck/Travemünde ‘ ye feribot ile dönüş .
Kopenhag için dönüşte, trenle Malmö-Kopenhag geçişi yapılabilir.
Haritaları incelerseniz bu geçişlerden başka birkaç yol daha olduğunu görebilirsiniz.
Rostock-Trelleborg , Sassnits-Trelleborg gibi …
İnternetten detaylı araştırıp hiç endişe etmeden feribot biletlerinizi alabilirsiniz, bu güne kadar defalarca internetten yurtdışı feribot bileti aldık ,hiç birinde sıkıntı yaşamadık.
 

Telefon , İnternet , Navigasyon , bilgisayar , telefon , tablet.
Navigasyon cihazı olmazsa olmazlardan.
Norveç’de internet erişimi çok kolay , alışveriş merkezlerinde ve özellikle çok sık rastlayacağınız REWE ve KİWİ marketlerde şifresiz ,ücretsiz ve sınırsız erişimi sağlayabilirsiniz. Türkiye ile telefon bağlantısı için de bu gibi yerlerde internet üzerinden WhatsApp uygulamasını kullandık. Bu nedenle Norveç için ne telefon ne de internet erişimini hiç dert etmeyin.
Tablet yerine akıllı telefonunuzu da (ekran küçük demezseniz ) kullanabilisiniz, “Camper contact” uygulaması yüklenmeli , bu uygulama ücretli ya da ücretsiz kamp yerleri bulmanız için çok yararlı, uygulamanın ücretli versiyonunu indirin (yaklaşık yıllık 30 TL.) , online olarak çok iyi , haritaları indiriseniz offline olarak da çalışıyor ancak offline haritaların çözünürlüğü daha düşük. Ayrıca (ücretsiz) “Maps.me” uygulamasını da mutlaka indirin offline olarak da haritalara ulaşabiliyorsunuz.Gitmeden önce bu uygulamada offline ülke haritalarını indirmelisiniz.
 

Alışveriş
Norveç’in ne kadar pahalı olduğunu yazmaya gerek görmüyorum bile ,Somon balığı cennetinde Türkiye fiyatları ve üstünde fiyatlar gördük.Ancak sık sık rastlayacağınız KİWİ marketler en ucuz ve bol çeşidi olan yerler. Bizdeki malum indirim marketlerini andırıyor, ayrıca yine sık rastlayacağınız REWE marketler diğeri kadar ucuz olmasa da yine tercih edilebilir. Biz Norveç’e geçmeden hemen önce Almanya ‘daki marketlerden yeterli stok yaptığımız için bu marketlerde genellikle ön pişirilmiş küçük ekmeklerden aldık. Bu ekmekler buz dolabında uzun dayanıyor ve kapaklı bir tavada kısa bir süre ısıtılarak yenebiliyor. Kullanıyorsanız ,Almanya’dan özellikle alkollü içecek stoğu yapmanızı tavsiye ederiz , zira bu tür içecekleri Norveç’te bulmak kolay olmuyor , bulduklarınız da düşük dereceli oluyor.(Biralar %2,5 alkollü) ne kadar pahalı olduklarını da söylemeye gerek yok. Sebze , meyve de çok pahalı , buzdolabınızın aldığı kadar Almanya’dan stok yapmanız iyi olur. 07.02.2018
 

Akaryakıt
Norveç dünyanın en pahalı yakıtını satan ülkeler arasında başta geliyor.(Mazot : 19 NOK=1.90 Euro)
Otoyollarda , ücra kasabalarda ve büyük şehirlerde uzak yüksek oluyor ancak zaman zaman bu fiyatın 16 NOK ‘a kadar düştüğünü gördük, 2 NOK ‘un 1 TL.olduğunu düşünürseniz ,bir depo yakıtta 100 TL.ye yakın fark oluyor. Çok mecbur olmadıkça 19 NOK ‘tan yakıt almadık, mecbur olduğumuzda da az az alıp bir sonraki istasyondaki fiyatları takip ettik. Yola çıkmadan önce yol üzerindeki ülkelerin akaryakıt fiyatlarını
(Dünyada dizel fiyatları, 05-Şubat-2018 | GlobalPetrolPrices.com) sitesinden inceleyip çıktı alırsanız ülkeler arasındaki fiyatlar sizi şaşırtmaz ve o ülkeden çıkmadan önce tedbiriniz alırsınız.
Norveç’te akaryakıt istasyonlarında pompacı yok, yakıtı alırken önce yakıt deposu kapağını açın , kredi kartınızı pompadaki ilgili yere takıp şifrenizi giriyor ekrandaki talimatları izliyorsunuz , alacağınız yakıt türü ve pompa numarasını işaretliyorsunuz ekranda son olarak da fiş isteyip istemediğinizi soruyor (mutlaka fiş alın,saklayın) , kartı çıkartıp cebinize koyduktan sonra pompayı yerinden alıp istediğiniz miktarda yakıt alıyorsunuz, pompayı yerine taktıktan sonra fişinizi alıp işlemi tamamlıyorsunuz.
Bankanızın internet sitesinde kredi kartı harcamalarına baktığımızda her yakıt aldığımız istasyonda bizim aldığımız miktardan ayrı olarak yaklaşık 180 Dolar daha işlem yapıldığını görünce telaşlandık.Neyse ki bu miktar 2 ay kadar bir süre “bekleyen işlemler” de kaldı sonra silindi ,gerçekten yaptığımız harcama ise birkaç gün içinde bekleyen işlemlerden çıkıp “yapılan harcamalar” bölümüne girmişti. Sebebini anlayamadık , sanırım depozito gibi bir şey olabilir.
Para
Güncel kur (05.02.2018) 1 Euro = 9.64 NOK , 1 NOK = 0.48 TL
Kur çevirme işlemleri için pratik bir yöntem bulun , alışverişlerde kur çevirmelerinde bazen hızlı olmak gerekiyor.
Ayrıca yine yola çıkmadan önce Euro kullanmayan ülkelerin (Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Danimarka, İsveç, Norveç v.b.) kurlarını not edin .
Euro bozdururken change ofisleri kullanmak zorundasınız, (asla sokakta para bozdurmayın, aksi halde kuzey Avrupa’da olmasa da orta Avrupa ülkelerinde aldatılma ihtimaliniz yüksek olur.) Bütün ülkelerde change ofis bulmak kolay oluyor kur fiyatlarına özellikle komisyon oranlarına dikkat edin. Düşük komisyon alan ofisler var , hatta ben Bergen’de pazarlık yapıp komisyon oranını yarı yarıya düşürdüm.(Ne de olsa Türk’üz mayamızda pazarlık var.)Şansınızı deneyin.
Tavsiyem mümkün olduğu kadar kredi kartı kullanın.
 

Nispeten ucuz fiyatları ve ücretsiz internet hizmeti ile vazgeçilmez KİWİ marketler.
20170721 155231
 











Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst