Kastamonu Cide Amasra Safranbolu Rotası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BörüBars Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,769

BörüBars

Kamp II
Mesajlar
407
Tepkime Puanı
385
Yer
Ankara
Forum suskun, yeri geldikçe devamlı eski bilgileri okuyoruz. Az da olsa karşılığını verelim. Bu yaz Haziran da Akdeniz, Temmuz da Ege ve Ağustos'ta Karadeniz yaparak çok şükür 3 denizi de gördüm/girdim : ).

En zevkli ve atraksiyonlu yollar hiç kuşkusuz Karadeniz. Yeşilin dolu dolu olduğu nokta atışı yerler.

2022 Ağustos ikinci yarısı güncel bilgileri kapsamaktadır.

15 m^3 camper araçla 2 çocuk 2 yetişkin.

Çok fotoğraf çeken ya da sosyal medyacı olmadığım için görsel yönden dikkat çekici fotolarım yok malesef.

Rota > >>
Ankara > Çankırı > Ilgaz > Kastamonu Merkez > Azdavay > Azdavay Çatak Kanyonu > Pınarbaşı Horma Kanyonu > Cide > Amasra > Safranbolu > Gerede > Kızılcahamam > Ankara

Sıfır gıda ve su ile Ankara'dan çıktım. Ankaralılar anlayacaklardır. Durmaksızın sürülen 3-4 saatlik yollar bizim için basit geldiği için Ilgaz dağ yolunu kaçırıp kahvaltıyı bir köyde ağaç altında yapmak zorunda kaldım.

Çankırı merkezde alış-veriş olayını hallettikten sonra kahvaltı olayını Ilgaz da planlamıştım. Yakınlarında belki bir gece kalırdım dediğim Kadınçayırı Tabiat Parkını (*) es geçince; Kastamonu merkeze girmeden, sol tarafında Şerife Bacı Mesire Alanı vardı. Baktım ormalanlık alan hemen daldım tabii.


1662810310451.png

Şerife bacı giriş görselini bolge10.tarimorman.gov.tr/Menu/69/Kastamonu-Sehit-Serife-Baci-Tabiat-Parki adresinden aldım.

Karavan giriş 60 TL, Elektrik/Su/Gaz diye yazıyor girişte ama sadece yazıyor işte...

Ücret makul, 2 gece kafa dinlemelik yer. Çocuklar için oyun parkı ve eskide olsa üç-beş parça bir şey var. Tavşanlar alışmış sakin zamanda dolaşıyorlar. Bakım sıfır. Sadece yoldan gelen müşteriyi kafalamak için yapılmış bir alan. İçerdekine pek bir hizmet göremedim.

Baktım iki gece kalacak gibiyim. WC'nin elektrik panosundan elektrik aldım. 2 gün 220V ile aküler bi kendine gelsin. Gidecekler girişte değilde girişin sağından yolu takip ederek ,ki yol sonra sola kıvrılıyor, sonunda ki noktalar daha sakin.

Hafta içi gittiğim için günübirlikçi az. WC ler her zaman ki gibi. Çeşmeler tam randımanlı değil. Karavanı da istediğin yere çek. Özel bir alan yok zira.

Kastamonu Merkez çok yakın. Her nokta türbe ve cami dolu. İçlerinden sadece Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesine gittim. Aynı mekan da müze de mevcut. Kültür bakanlığı camii'yi restöre ediyormuş.

Sabani veli


Kastamonu merkezi, kalesi v.b benim için öncelik değildi. Zaten tüm planlamalar çocuklarla beraber olduğu için merkezi yerler sıkıyor.

Bir iki saat merkez turundan sonra Azdavay'a bastım hemen. Virajlı ve kötü yollar bizi bekliyormuşta haberim yok: ). Haziran da aracın balataların bir kısmını Sertavul Geçidinde bırakmıştım zira. Azdavay'dan Cide yol ayrımını geçtikten sonra yer yer ciddi darlıkta ve rampalı. Çekme karavan sahipleri önceden rotayı dikkat etmeden çıkmsınlar derim.

Azdavay merkez yeşillikler içinde sevdim tatlış bir şehir. Hemen Jandarma'nın yanında ki Aşıklar Köprüsüne demir attım. O nokta boydan boya dere kenarı ve otopark zaten. Google Amca'dan nokta atmıyorum basit zaten. Aşıklar köprüsünün jandarma tarafında olan kısmının yanında çeşme de var. Gece konaklamak isteyenler için. Gerçi her tarafta çeşme var zaten.
Asiklar koprusu


Köprünün diğer tarafında mesire alanı mevcut. Kastamonu etli ekmeğini fotonun çekildiği noktadan manzara eşliğinde yenilebilinir.

Azdavay Merkezde sadece gece konaklayıp sabahtan Çatak Kanyonuna gitmekti plan. Jandarma'daki arkadaşlara karşı alanda kalsam sıkıntı olur mu diye sordum. Onlarda sabaha karşı gelen ayı ailesinin videosunu gösterdiler. Dedim nerde kalayım, akşam sessiz doğal bir yer olsun. Ayı v.s buralarda var malum. Azadavay Atlı Turizm Merkezini tarif ettiler. Daha önce görmüştüm belediyenin sitesinde ama notlar arasına almamışım. Google Amca'da nokta olarak kayıtlı değil.

........................................................................................
 
Son düzenleme:

Etiketler
Azdavay atli turizm


Atlı Turizm Parkının arka kısmı. Küçükte olsa bir zipline var. Ücretsiz bol bol bindim : )

Göleti. Su yılanından, balığa kadar var. Balık tutmak yasak zaten gölet küçük.

Azdavay atli turizm golet


Atlı Turizm'den kasıt bir kaç tane at var. Özellikle Daday ilçesinde sanrım şenlikler oluyormuş. Şenliklere/yarışmalara v.b hazırlık için.

Alana girdiğimizde malesef alanın sol tarafında karavankondu ruhuna sahip iki karavan vardı. Onlara nasıl girdiniz diye sohbete başlarken aralarında Azdavay Belediye Başkanı varmış.

Normalde alanda kamp için ayrılmış bir yer yok. Alanın %80'ni bitmiş. Sağolsun Belediye Başkanı bize kendi nokta göstererek kalmamıza izin verdi. Zaten başkanda tam bir karavancı dostu. Sonraki zamanlarda karavan muhabbeti yaptık hep.

Bir gece kalacağım yerde 4 gece 3 gün kalarak ayrıldım. Belediye Başkanı sağolsun orda bulunduğu sürede çok kibar ve hoş sohbet biriydi. Daha da kalırdık ama içimiz gezmek istiyor yeni yerleri...

Öksüz midilli yavrusu var. Alışmış habire etrafta keçiyle beraber geziyorlardı. Midilliyi sevince keçide kıskançlıktan hemen yanında bitiyordu.
Middilli yavrusu azdavay


Azdavay' ya çok yakın bir nokta olan Çatak kanyonuna geçtim sabahtan. Gidenler yolun bir bölümünün rampa ve çok dar olduğunu bahsetmişti. Son bir kaç kmsi çok dar ve rampa. Çekmesi olanlar çatak kanyon yolunun girişinde bırakıp gidebilir tabii.

Catak kanyon


Hafta içi gittiğim için park yeri sıkıntısı yoktu. Karavan anlamında konaklanacak bir otopark değil zaten. Burayı Azdavay belediyesi işletiyormuş. Öğrenci 4.5 TL, Tam 9 TL ücret alınıyor. Otoparktan kanyon camlı teras yürüş yoluna en fazla 250-300m yol yürünüyor. Belki bir o kadar da tahta yol diyelim. Zaten Çatak Kanyonunda kanyon yürüyüşü yok. Sadece belediyenin yaptığı camlı teras izleme noktasına gidiyoruz. Google resimlerde çatak kanyonu.

Burada en fazla 30 ile 45 dakikalık bir gezintiniz var. Dönüşte yine araç moturunu bağırtırarak, balataya bir buse kondurarak indim.

İstikamet Pınarbaşı Horma Kanyonu...........
 
Son düzenleme:

Azdavay - Pınarbaşı arası yakın aslında. Ama yollar çok kötü. Ön amartisörlerde patlak olunca bütün titreşim arkada. Önde hissettiğim bir şey yok : ).

Yolun ortasında Suğla yaylası var. Yolun dibinde. Azdavay Belediyesi el atmış. Başkan bitirecez diyor ama belli ki belediyenin bütçesi zor sanırım. Suğla yaylasında in cin top oynuyor. İnşaat yarım kamış. Kamp-mesire v.b.. alanı inşaa ediyor belediye.

Pınarbaşına yine güzel atraksiyonlu rampa ve virajlardan indik. Merkezde bir kaç günlük alış veriş sonrası doğru Horma kanyonuna. Niyetim ortam güzelse iki gece kalmak.

Horma kanyonu yolu çok çok daha basit. Rampa ya da viraj yok doğru düzgün. Otopark alanı gayet geniş(giriş 10 TL). 5-10 tane kamelya yapılmış otoparkın ucuna. Güzel 2 çeşme var kamelya önlerinde ama... öyle kamp atılacak bir yer değil. Kafama göre her yerde kalıyorum. Sakinse, dip dibe değilsek ücretli olmuş fark etmez.

Horma konyonu dünyada ilk 5. Çok güzel.

Horma kanyonu



3000m yer yer rampalı bir yürüyüş rotası. Fotoğraftan görüldüğü gibi bir patika yok. Orman Bakanlığının şuana kadar gördüğüm en iyi hizmeti. Kayalara çelik vidalarla delmişler. Haftaiçi gittiğim için az kişi vardı.

Yolun sonu Ilıca şelalesine çıkıyor. Geri dönüşte kendine güvenmeyen Ilıca köyünden Horma Kanyon otoparkına kadar taksi var. 130-150 TL kısa bir yol için alıyorlar. Şelale'ye girmek yasak denmiş ama ben girdim. Ciddi soğuk su.

İki çocukla gittim yolu geri dönüşte tempolu bir şekilde daha hızlı yürüdüm. Horma için geldiğim yeri taksi ile geri dönemezdim. Bu ruhumuza aykırı : )

Otopark beklediğim gibi çıkmayınca. Tek gece kalıp rotayı Cide'ye çevirdim...
 
Son düzenleme:


Pınarbaşı'ndan Karabük tarafına yol var.

Ben Cide-Amasra arasını görebilmek için tekrar Azdavay'dan Cide yol ayrımına ordan Şenpazar ve sonra Cide yaparak geri dönmüş oldum.

Şenpazara kadar dere kenarından gidiyorsun. Bol viraj ama güzel. Heyacansız yolda ne işimiz var. Geçen seneden kalan sel izleri, köprü yıkıkları, heyalanlar hâlâ var. İnşaatta var ama el insaf bu kadar uzun sürmemeli.

Şenpazar'dan sonra Cide'ye doğru akıyorum. Sanıyorum ki dere kenarından gidecez. Paso rampa tırman in Cide'ye kadar. Rampa inişi bazen uzun oluyor artık bir noktadan sonra balataya buse patlatmak işe yaramıyor. Ama manzara 10 numara 5 yıldız cinsinden.

Cide'de ilk nefes aldığım nokta merkezde ki balıkçı noktaları. Cide merkez sahilin sağında. Ufak bir park var var. Çeşmesi güzel. Ancak nette gördüğüm Cide Piknik alanı var aklımda. Orda dururuz, çocuklar için ideal. Gebeş sahiline alışveriş sonrası gittim. Cide Piknik Alanı güzel düşünümüş bir alan. Ancak su zar zor akıyor. Akşam hiç akmıyor. Ortam pekte temiz değil. Piknik alanın yanında ufak bir alan var. Hymer karavanlı bir yabancı arkadaş. Orası burdan da pis ne işiniz var. Sahil boydan boya istediğin yerde kal aslında. Yine de piknik alanı durak yapılabilinir nokta.

İki gün bir gece kaldım. Çocuklarla denize girdim ama denizini beğenmedim. Sahil çok uzun buarada. İstediğin yerde dur gir.

Cide'den Amasra arasında ki yollara güzel, destansı yazıalr yazmışlardı. Dedim hani nerde : ) derken başladık hiç durmaksızın rampalı virajlar, in çık dön. Çekmeler için zor bence... Araç kullanmayı sevenler için çok süper bir rota. Sağın deniz, solun dağ aşağısı uçurum, bitmek bilmeyen yeşillik.
Cide yolu
Cideden çıkar çıkmaz rampayı tırmandım ilk virajda buzdolabı kapağı açıldı. Tabii çocuk kilidi silikon zımbırtısını bağlamamışız.

Gideros koyunda kalacaktım ama son gidenlerin çok koktuğundan bahsetmişler. Bende haritalardan baktığım köylere/koylara gideriz diye uğramadım buraya. Bartın il sınırında çok ufak imkânları kısıtlı köyde/koyda bir gece kaldım. Zamanım olsa 3 gece kalırdım en az. Çok güzel bir doğası ve kumu vardı. Denizi ve kumu bence muhteşemdi çevreye göre.

Cide yolu 2 kapis


Yol o kadar kötü ki otobüs ya da TIR gelirse kendinizi sağa atıp geçmesini beklemeniz gerekli. Yol o kadar daralıyor ki zaman zaman orta şerit çizgisi yok. Çizilecek kadar geniş değil.

Yol fotoları yok dediğim gibi aklıma bile gelmedi anın tadını çıkartacam diye : ) Ama bu rotayı kullanacaklar kesinlikle yola baksınlar. Az tecrübesi olan, ayağını frenden kaldırmayan uğramasın.

Karamanlar köyüne kadar bölünmüş yol yok. Bu rotayı tavsiye etmyorum çekme karavan kullanıcısı arkadaşlara ya da az tecrübelilere.

Yağmur bastırınca Amasra'ya doğru bastık gaza...
 



Amasra merkeze sırf haritadaki boşluğu kapatmak için gittim. Kişsel görüş, merkezin bence pekte güzelliği yok. Yarımada v.s evet doğası güzel ama merkezin hiç bir esprisi yok. Ankara'dan yakın bir nokta olduğu için çevremizde millet günübirlik bile gidip gelenlerle dolu. Yani bu noktaya görev icabı uğramış oldum.

Karamanlar köyünden sonra yol bölünmüş ama yine dik rampa ve inişler var. Amasra Çakraz'ı hep merak etmişimdir. Çakraz'a gittim şöyle böyle.

Karşıma Çakraz tabelası çıkınca girdim. Biraz daha geniş ölçekli bir köy bekliyordum ama her taraf benim gibi 06, boş buldukları yerlere girmişler. Baktım çok kalabalık hemen topukluyup Amasra merkeze.

Merkeze geldim sağa bak sola bak derken kendimi Amasra Liman Otoparkında buldum. Özel olarak sağolsun Karavan için ayrıcı bir tarife belirlemişler. Standart minübüs ücreti ödeyerek girdim. Zaten her taraf kalabalık, araç yığını.

Amasra liman


Merkezi kale kalıntısını gezerek bitirdim. Yarım ada da zaten kale. Üç beş yer var. Müze gidemedim çocuklar atraksiyoncu : )

Görevi tamamlayıp haritada bir nokta eksiltmenin huzuru içinde rotayı Safranbolu'na çevirdim.

Harf ve imlâ hataları için kusura bakmayın hızlı yazıyorum biraz.
 
Son düzenleme:

Amasra merkeze sırf haritadaki boşluğu kapatmak için gittim. Kişsel görüş, merkezin bence pekte güzelliği yok. Yarımada v.s evet doğası güzel ama merkezin hiç bir esprisi yok. Ankara'dan yakın bir nokta olduğu için çevremizde millet günübirlik bile gidip gelenlerle dolu. Yani bu noktaya görev icabı uğramış oldum.

Karamanlar köyünden sonra yol bölünmüş ama yine dik rampa ve inişler var. Amasra Çakraz'ı hep merak etmişimdir. Çakraz'a gittim şöyle böyle.

Karşıma Çakraz tabelası çıkınca girdim. Biraz daha geniş ölçekli bir köy bekliyordum ama her taraf benim gibi 06, boş buldukları yerlere girmişler. Baktım çok kalabalık hemen topukluyup Amasra merkeze.

Merkeze geldim sağa bak sola bak derken kendimi Amasra Liman Otoparkında buldum. Özel olarak sağolsun Karavan için ayrıcı bir tarife belirlemişler. Standart minübüs ücreti ödeyerek girdim. Zaten her taraf kalabalık, araç yığını.

Ekli dosyayı görüntüle 639952

Merkezi kale kalıntısını gezerek bitirdim. Yarım ada da zaten kale. Üç beş yer var. Müze gidemedim çocuklar atraksiyoncu : )

Görevi tamamlayıp haritada bir nokta eksiltmenin huzuru içinde rotayı Safranbolu'na çevirdim.

Harf ve imlâ hataları için kusura bakmayın hızlı yazıyorum biraz.
Harika bir gezi, Paylaşım için teşekkürler...
Forumda gezi yazısı okumak güzel.
 

Amasra'da iki-üç saat zaman geçirdikden sonra Bartın Karabük yoluna girdim. Doğruca Safranbolu. Safranbolu'yu da haritadan işaretlemekti niyetim sadece.

Bartın'dan Karabük yolu öyle bir hale geliyor ki yol üzerinde gelin-damat foto çekime denk geliyorsunuz. Yolun sonlarına doğru bir foto çekmek aklımıza geliyor. Yol filimlerdeki gibi ağaçların bir nevi yaprak tünellerinden geçiyorsunuz.

Bartin karabuk yolu


Bartin karabuk yolu 2


Yol üzerinde düğün fotosu çekecem diye sabit duran gelinler de ayrıca bir tehlikeydi.

Bartın-Karabük arası bölünmüş yol yok. Safranbolu'ya girmeden başlıyor. Yol manzarası güzel. Safranbolu-Karabük nerdeyse iç içe. Arada mesafe yok gibi.

Safranbolu'ya girmeden camlı teras burada da var. Hemen daldım. Tokatlı Kanyonu'da bu noktada. Artı güzel bir su kemeri yıkılmadan ayakta tutunmayı başarmış bir yapıya sahip.

Tokatlı Kanyonu'na Bartın yolu tarafından girdim. Şehrin içinden de giriş yolu var. Kanyon üst noktasından camlı teras yapılmış. Çatak Kanyonundaki camlı terasın daha minimal hali diyelim. İl özel idaresi işletiyor.

Safranbolu tokatli kanyonu

Camlı terastan Tokatlı kanyonuna bakış.

Giriş ücreti çok makul. Ancak girmeden esnaf ve cafe pazarından geçiyosunuz. Her görene bir şeyler satmaya çalışan. İnşallah bu kültürde yok olur..

Tokatlı Kanyon girişi yürüme meafesinde biraz daha ilerde. Bu arada burda çok adrenalin dolu bir zipline var. Zamanım olmadığı için deneyimleyemedim. Ama tavsiyedir.

Tokatlı Kanyon giriş ücreti de makul. Yine il özel idaresi işletiyor.
Safranbolu tokatli kanyonu 3

Safranbolu tokatli kanyonu 4


Kanyon çok efor sarfedilen bir parkur değil. Milli Parklar da bakmamış pek yüzüne. Horma'da ki bakımın 10'da 1'i yok. İl özel idaresi de işte işlerliğini kaybetmesin diye bakınıyor sanırım.

Yanında tarihi İncekaya Su kemeri var.
Safranbolu tokatli kanyonu su kemeri



Safranbolu merkeze bir kaç km yakınlıkta bir nokta buralar. Otoparkı geniş ancak pis. İnların beyinleri açıp ÇÖP ATMA diye bağırsak bile olmaycak. Bazılarının hamurunda yok bu.

Ortam çokta hoş değil merkeze vardım. Bir gece kalıp ertesi gün şehir turu arkasından Ankara artık..
 

Safranbolu merkez artık akşam oluyor. Şehir içinde ana caddesinde yakın bir arka sokağa arabayı park edip yöresel yemeklerden akşam yemeği yiyoruz.

Önceden belirlediğim şehir manzaralı Uçak parkının bulunduğu noktaya gidiyorum. Safranbolu akşam hareketli ve güzel.

Belirlediğim noktaya geldiğimde ortada sadece uçak kalmış ancak park kısmı uçmuş. Ancak yanında şehir manzaralı bir otopark var. İngilizce de yazılmış. Park4Night'ta konumu mevcut. WC ya da çeşme yok. Gerçi şehrin her yerinde çeşme var o ayrı.

Otopark tam içmelik mekan. Zaten demeden akşamcı çiftler geldi. Baktım tipler düzgün sıkıntı yok : ) Bir iki akşamcı sohbeti, yol da polis uygulamaları, bekçi ziyaretleri derken, 4- 5 akşamcı tayfadan sonra geceyi sessiz bir şekilde geçirdik. Buarada kamping alan da mevcut şehir içinde.
Safranbolu ucak mezarlik otopark


Sabah yabancı karavancıları gördüm ama muhtemelen herkes bizim gibi ksıa süreli gezip gitmekte.

Kaymakamlar evi, Kent Müzesi Eski Safranbolu sokakları, Köprülü Camii v.ss Eski sokaklar... ilk defa insan görmüş esnaf gibi dakka başı lokum yedirmek isteyenlerle dolu. Hele bir ablamız, lokum ikram ederken kibar, baktı bizde iş yok anında konuştuğu cümle bitmeden başkasına saldırdı hemen. Nerde kaldı sizin ahilik kültürünüz. Herkes yeme derdinde...
Yav arkadaş hepiniz de mi aç kaldınız. Ses çıkarmayan adam gibi duran bir esnaftan alış-veriş yaptım haliyle.

Buarada eski Safranbolu evini görmek için kaymakamlar evi yeterli. İçinde zaten eski eşyalardan v.b her şey var dolu dolu. Girişte ödediğiniz ücret Kent Müzesi içinde geçerli.

Kent Müzesi bahçesinden bir bakış;
Kent muzesi safranbolu seyir


Kent Müzesi bana boş geldi ama gezilebilecek bir nokta işte...

Yarım gün merkezi gezmek yetti bize. Arkasından Ankara'ya bastım. Tabii otobanı kullanmaya gerek yok. Gerede > Kızılcahamam, akşam yemeğini de Kızılcahamam Soğuksu'da yiyip Ankara'ya vardım.

***Notlar:
Enerji sistemim basit 100x2=200 amper Agm akü, 200x2=400wattlı iki panel yetti.
Karadeniz'de yüksekte bulunduğum sürede öğleye kadar ara ara sis bulut oldu ama güneşte açtı sonrasında hep. Tam bulutlu ortamda test edemedim.
220 volt buzdolabından dolayı invertör ve buzdolabı hep açıkı.

Yokuş, dik, virajlı yollarda önden çeker aracım çok şükür sıkıntı çıkarmadı.

Bu bölge-ler-de su bulmak basit. Çoğu yerde camii/çeşme mevcut.
 
Son düzenleme:

Bitti mi? :tearsofjoy:

Bu gezi içinde görmeseniz olmaz diyeceğiniz yer varmı ?

Açıkcası horma kanyonu görmek isterdim.
Paylaşımlarınızı için size teşekkür ederim.

Eee ....karadeniz bittiyse sıradaki (daha doğrusu gezi sıranıza göre öncesi) Ege ve Akdeniz gezilerinizide burada görebilecekmiyiz?
 



Bitti mi? :tearsofjoy:

Bu gezi içinde görmeseniz olmaz diyeceğiniz yer varmı ?

Açıkcası horma kanyonu görmek isterdim.
Paylaşımlarınızı için size teşekkür ederim.

Eee ....karadeniz bittiyse sıradaki (daha doğrusu gezi sıranıza göre öncesi) Ege ve Akdeniz gezilerinizide burada görebilecekmiyiz?

Artık bitirdik: )

Görmesekte bir şey kaybetmeyiz diyeceğim bu rotada yok aslında. Sonuçta Amasra merkezden bir şey anlamasamda size çok anlamlı gelebilir. Bizim coğrafyamızın her yeri güzel. Yeter ki insan denen varlık kirletmesin. Doğa teröristleri her yerde.

Sadece bu bölge için örneğin Amasra Çakraz gibi çok kalabalık yerlerde durmaktansa daha az bilinen, yolu kötü, denize sıfır köyler tavsiyemdir.
Yolu kötü demek az insan, az turist, az teknoloji....

Örneğin Samsun'dan sonra Karadeniz sahil yolu başlar. O tarafa gittiğinizde denize sıfır sakin yer bulmak zorlaşıyor. Gerçi orda da kendiniz yaylalara atıyorsunuz. Arap'ın gitmediği yerlere : )

Kastamonu için özel bir rota yapıp kanyonlar tavsiyemdir. Özellikle Horma. O bölge de Valla kanyonu da vardı. Gidemedim ama içinde o özel yolu ile eşsiz Horma. farklı.
Ege ve Akdeniz 'e de zaman olursa inşallah eklerim.
 

Forum suskun, yeri geldikçe devamlı eski bilgileri okuyoruz. Az da olsa karşılığını verelim. Bu yaz Haziran da Akdeniz, Temmuz da Ege ve Ağustos'ta Karadeniz yaparak çok şükür 3 denizi de gördüm/girdim : ).

En zevkli ve atraksiyonlu yollar hiç kuşkusuz Karadeniz. Yeşilin dolu dolu olduğu nokta atışı yerler.

2022 Ağustos ikinci yarısı güncel bilgileri kapsamaktadır.

15 m^3 camper araçla 2 çocuk 2 yetişkin.

Çok fotoğraf çeken ya da sosyal medyacı olmadığım için görsel yönden dikkat çekici fotolarım yok malesef.

Rota > >>
Ankara > Çankırı > Ilgaz > Kastamonu Merkez > Azdavay > Azdavay Çatak Kanyonu > Pınarbaşı Horma Kanyonu > Cide > Amasra > Safranbolu > Gerede > Kızılcahamam > Ankara

Sıfır gıda ve su ile Ankara'dan çıktım. Ankaralılar anlayacaklardır. Durmaksızın sürülen 3-4 saatlik yollar bizim için basit geldiği için Ilgaz dağ yolunu kaçırıp kahvaltıyı bir köyde ağaç altında yapmak zorunda kaldım.

Çankırı merkezde alış-veriş olayını hallettikten sonra kahvaltı olayını Ilgaz da planlamıştım. Yakınlarında belki bir gece kalırdım dediğim Kadınçayırı Tabiat Parkını (*) es geçince; Kastamonu merkeze girmeden, sol tarafında Şerife Bacı Mesire Alanı vardı. Baktım ormalanlık alan hemen daldım tabii.


Ekli dosyayı görüntüle 639942
Şerife bacı giriş görselini bolge10.tarimorman.gov.tr/Menu/69/Kastamonu-Sehit-Serife-Baci-Tabiat-Parki adresinden aldım.

Karavan giriş 60 TL, Elektrik/Su/Gaz diye yazıyor girişte ama sadece yazıyor işte...

Ücret makul, 2 gece kafa dinlemelik yer. Çocuklar için oyun parkı ve eskide olsa üç-beş parça bir şey var. Tavşanlar alışmış sakin zamanda dolaşıyorlar. Bakım sıfır. Sadece yoldan gelen müşteriyi kafalamak için yapılmış bir alan. İçerdekine pek bir hizmet göremedim.

Baktım iki gece kalacak gibiyim. WC'nin elektrik panosundan elektrik aldım. 2 gün 220V ile aküler bi kendine gelsin. Gidecekler girişte değilde girişin sağından yolu takip ederek ,ki yol sonra sola kıvrılıyor, sonunda ki noktalar daha sakin.

Hafta içi gittiğim için günübirlikçi az. WC ler her zaman ki gibi. Çeşmeler tam randımanlı değil. Karavanı da istediğin yere çek. Özel bir alan yok zira.

Kastamonu Merkez çok yakın. Her nokta türbe ve cami dolu. İçlerinden sadece Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesine gittim. Aynı mekan da müze de mevcut. Kültür bakanlığı camii'yi restöre ediyormuş.

Ekli dosyayı görüntüle 639943

Kastamonu merkezi, kalesi v.b benim için öncelik değildi. Zaten tüm planlamalar çocuklarla beraber olduğu için merkezi yerler sıkıyor.

Bir iki saat merkez turundan sonra Azdavay'a bastım hemen. Virajlı ve kötü yollar bizi bekliyormuşta haberim yok: ). Haziran da aracın balataların bir kısmını Sertavul Geçidinde bırakmıştım zira. Azdavay'dan Cide yol ayrımını geçtikten sonra yer yer ciddi darlıkta ve rampalı. Çekme karavan sahipleri önceden rotayı dikkat etmeden çıkmsınlar derim.

Azdavay merkez yeşillikler içinde sevdim tatlış bir şehir. Hemen Jandarma'nın yanında ki Aşıklar Köprüsüne demir attım. O nokta boydan boya dere kenarı ve otopark zaten. Google Amca'dan nokta atmıyorum basit zaten. Aşıklar köprüsünün jandarma tarafında olan kısmının yanında çeşme de var. Gece konaklamak isteyenler için. Gerçi her tarafta çeşme var zaten.
Ekli dosyayı görüntüle 639944

Köprünün diğer tarafında mesire alanı mevcut. Kastamonu etli ekmeğini fotonun çekildiği noktadan manzara eşliğinde yenilebilinir.

Azdavay Merkezde sadece gece konaklayıp sabahtan Çatak Kanyonuna gitmekti plan. Jandarma'daki arkadaşlara karşı alanda kalsam sıkıntı olur mu diye sordum. Onlarda sabaha karşı gelen ayı ailesinin videosunu gösterdiler. Dedim nerde kalayım, akşam sessiz doğal bir yer olsun. Ayı v.s buralarda var malum. Azadavay Atlı Turizm Merkezini tarif ettiler. Daha önce görmüştüm belediyenin sitesinde ama notlar arasına almamışım. Google Amca'da nokta olarak kayıtlı değil.

........................................................................................

Nihayet okuyacak vaktim var. Gezimizden döneli 5 gün oldu. Evde biriken iṣleri yapmak vakit alıyor.

Karadeniz, sizinde değindiğiniz gibi mutlaka gezilmesi gereken bir bölge. Karadeniz bölgesi Alp Dağlarına benzer.

Ilk Karadeniz gezimizi 1985 yılında eṣim ve iki küçük (6-11 yaṣlarında) çocuklarımızla yaptık.

Bu yaṣtaki çocuklarla geziler çok güzel oluyor.

Tabiat parkında gecelik 60 lirayı okuyunca Alp Dağlarında gecelediğimiz bir karavan park aklıma geldi. Geceleme ücretinin yanısıra iki kiṣi için konaklama vergisi olarak 2x3 = 6€ ödedik.

Güzel resimler ve bilgiler için teṣekkürler.
 

Azdavay - Pınarbaşı arası yakın aslında. Ama yollar çok kötü. Ön amartisörlerde patlak olunca bütün titreşim arkada. Önde hissettiğim bir şey yok : ).

Yolun ortasında Suğla yaylası var. Yolun dibinde. Azdavay Belediyesi el atmış. Başkan bitirecez diyor ama belli ki belediyenin bütçesi zor sanırım. Suğla yaylasında in cin top oynuyor. İnşaat yarım kamış. Kamp-mesire v.b.. alanı inşaa ediyor belediye.

Pınarbaşına yine güzel atraksiyonlu rampa ve virajlardan indik. Merkezde bir kaç günlük alış veriş sonrası doğru Horma kanyonuna. Niyetim ortam güzelse iki gece kalmak.

Horma kanyonu yolu çok çok daha basit. Rampa ya da viraj yok doğru düzgün. Otopark alanı gayet geniş(giriş 10 TL). 5-10 tane kamelya yapılmış otoparkın ucuna. Güzel 2 çeşme var kamelya önlerinde ama... öyle kamp atılacak bir yer değil. Kafama göre her yerde kalıyorum. Sakinse, dip dibe değilsek ücretli olmuş fark etmez.

Horma konyonu dünyada ilk 5. Çok güzel.

Ekli dosyayı görüntüle 639949


3000m yer yer rampalı bir yürüyüş rotası. Fotoğraftan görüldüğü gibi bir patika yok. Orman Bakanlığının şuana kadar gördüğüm en iyi hizmeti. Kayalara çelik vidalarla delmişler. Haftaiçi gittiğim için az kişi vardı.

Yolun sonu Ilıca şelalesine çıkıyor. Geri dönüşte kendine güvenmeyen Ilıca köyünden Horma Kanyon otoparkına kadar taksi var. 130-150 TL kısa bir yol için alıyorlar. Şelale'ye girmek yasak denmiş ama ben girdim. Ciddi soğuk su.

İki çocukla gittim yolu geri dönüşte tempolu bir şekilde daha hızlı yürüdüm. Horma için geldiğim yeri taksi ile geri dönemezdim. Bu ruhumuza aykırı : )

Otopark beklediğim gibi çıkmayınca. Tek gece kalıp rotayı Cide'ye çevirdim...
Türkiye’de benzer yürüyüṣ yollarını gösteren,anlatan kitap veya broṣürler var mı? Sadece böyle yollarda yürümek için Avrupa’dan gelecek karavancılar tanıyorum.
 

Çok güzel. Keşke herkes en azından bu şekilde bir gezi özeti atsa, forum ansiklopedi gibi olur.

Teşekkürler.

Ben de 13 Ekim'de Ankara'dan başlayacağım Kemer - Mersin etabını resimlemeyi ve anlatmayı düşünüyorum. Hazırlıklara başladım. Kalınacak kamp yerlerini tespit ediyorum ve çekme karavanımda bu uzun yolculuk için hangi ağırlıklardan fedakarlık edebilirim diye bakıyorum.

Sanırım yolculuklar ayrı keyif, hazırlıklar apayrı...
 

Çok güzel bir rota olmuş,bizlerle paylaştığınız için teşekkürler,yıllar önce Amasra liman otoparkında kaldığımızda karavanı devirecek kadar kuvvetli bir rüzgar vardı korkup daha sakin bir sokakta uyumuştuk.Amasra denince hep bu fırtına aklıma gelir.
 



Türkiye’de benzer yürüyüṣ yollarını gösteren,anlatan kitap veya broṣürler var mı? Sadece böyle yollarda yürümek için Avrupa’dan gelecek karavancılar tanıyorum.

Hiç denk gelmedim. Belki de vardır bilemiyorum. Örneğin Küre Dağları silsilesi uzun bir bölge. Sırf yürüş parkurları olan bölgeler vardı. Yenice Ormanları Şeker Kanyonunda sırt çantalı uzun yürüyüşler yapılabiliir. Facebook'ta bir ara yürüyüş grupları vardı. Belki o sayfalardan bilgi alınabilinir.

Karadenizin bazı bölgeleri örneğin Mengen-Gerede-Yeniçağ araları manzara açısından İsviçre'yi aratmıyor.

Çok güzel. Keşke herkes en azından bu şekilde bir gezi özeti atsa, forum ansiklopedi gibi olur.

Teşekkürler.

Ben de 13 Ekim'de Ankara'dan başlayacağım Kemer - Mersin etabını resimlemeyi ve anlatmayı düşünüyorum. Hazırlıklara başladım. Kalınacak kamp yerlerini tespit ediyorum ve çekme karavanımda bu uzun yolculuk için hangi ağırlıklardan fedakarlık edebilirim diye bakıyorum.

Sanırım yolculuklar ayrı keyif, hazırlıklar apayrı...

Mersin'de haziranda Aydıncık'a kadar ilerledim. Kıyı açısından çoğu yere gir çık yapabilirsiniz.

Mersinden bir kare..Arabanın kapısına oturmuştum...
Çekmelerde rahat gidebiliyor. Yol biraz bozuk ama yavaş yavaş ilerleyebiliyorsun..
Egribuk barbaros


Google Amca, Park4Night ve kampyerleri.org sitesinin hazırladığı aşağıdaki haritasına bakıyorum. Bu bilgiler belki bilinen yerlerin 10'da 1'i bile olmayabilir. Yine de rota açısından az çok fikir veriyor.


Çok güzel bir rota olmuş,bizlerle paylaştığınız için teşekkürler,yıllar önce Amasra liman otoparkında kaldığımızda karavanı devirecek kadar kuvvetli bir rüzgar vardı korkup daha sakin bir sokakta uyumuştuk.Amasra denince hep bu fırtına aklıma gelir.

Amasra Liman otoparkına başta almıyorlardı. Karavan fiyat tarifesi olduğu halde. Çok kalabalıktı bu noktalar.
Ciddi rüzgara ilk defa haziran sonunda Barbaros koyunda karşılaştım. Gece aracın sallanmasından uyuyamıyorduk.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,944
Kayıtlı Üye Sayımız
172,088
Kaydolan Son Üyemiz
TunaKarakaya

SON KONULAR



Geri
Üst