Muazzez’in Seyir Defterinden, Yunanistan Turu (yaz, 2018)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hgonullu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 309
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,696
K9GDNq
https://i.hizliresim.com/k9GDNq.jpg

Eğriboz Adasına giriş (Chalcis)
 

Etiketler
Akşam 7 gibi adanın oralara varıyoruz. Ada ve Ana kara, iki köprü ile bağlı bir birine. Kuzeydeki köprüye yöneliyoruz. Köprünün iki yanı da oldukça büyük şehir, park problemi var. Dönüşte gezmek üzere pas geçiyoruz. Ada’nın Ana karaya bakan tarafından Güneye doğru ilerliyoruz. Bölge biraz sanayi bölgesi gibi, hoşumuza gitmiyor devam ediyoruz. Eretria denen bir yere geliyoruz. Arabanın ancak sığacağı bir kapıdan girilen, sonradan dikildiği belli bir düzende, devasa olmuş Okaliptüs ağaçlarının gölgesinde, yine denize sıfır bir yer buluyoruz. Enteresan biçimde kimse yok. İlk önce uydunun çekip çekmediğini kontrol ediyoruz. Çekmiyor, ağaçlardan dolayı, yerimizi değiştiriyoruz, yok. Neyse, üçüncü denemede buluyoruz uyduyu, Ada’nın merakla beklediği dizinin yeni bölümü var. Seyrettirmeye söz verdik Yemeğimizi yeyip, Ada dizi seyrederken, biz dışarıda şarabımızı içip yatıyoruz. Yarın da adadayız ama neresinde belli değil. Yarın ola hayır ola.

Koordinat: 38.392768, 23.781668
 









25 Temmuz 2018, Çarşamba;

Hareket: Karavomilos
Hedef : Eğriboz (Evia), Limnionas

Kilometre: 114,607

Sabah kalkıp, kahvemizi içip, hazırlığımızı yapıyoruz. Yola çıkmamız 11:30’ u buluyor. Navigasyona “Vithouri” olarak giriyoruz hedefi. Ada çok büyük, güneyine inmek istemiyoruz, direkt doğusuna geçip kuzeye çıkarak ada turunu tamamlamak daha mantıklı. Doğuya doğru yola çıkıyoruz, bir süre sonra yol dikleşiyor. O kadar dik ve virajlı olamaya başlıyor ki genelde 2. Vites ara sıra da 3. Vites ile yol alıyoruz. Muazzez zorlanıyor ama ses çıkartmayıp, dayanıyor. Bir yandan hata mı yaptık diye düşünürken, bir yandan da çam ağaçları, dağlar, görüntü bizi büyülüyor. İki, İki buçuk saat tırmanıyoruz. Manzara şahane.
 





Bir kaç dağ köyünden geçiyoruz. Buralarda genellikle arıcılık yapıyorlar, arı ve kovan bol. Bulursak çam balı alalım diyoruz. Ayrıca, dev çamların kabuklarını yere paralel kesip altına yüzlerce poşet bağlamışlar ve çam reçinesi topluyorlar. Her birinde yarım kilo ile bir kilo arasında, belki de daha fazla reçine birikmiş.
 



Bu arada güzel bir yer bulup, geç kahvaltımızı yapıyoruz. (kahvaltıyı geç yapıyoruz ama yolda meyve, abur cubur atıştırdığımızdan problem olmuyor.) Yola devam, artık inişteyiz, yol çok bozuldu. Bir ara yol o kadar dar ve kötü oldu ki, bir kaç evden oluşan bir köyde bir evinin bahçesine giriyoruz, yolun sonu zannettik.
Son yol ayrımında Vithouri hedefinden vazgeçiyoruz. Çünkü yol oradan sonra devam etmiyor ve Vithouri’ den buraya tekrar dönmek zorundayız. Tekrar buraya dönmek, bu yollardan tekrar geçmeyi istemiyoruz. Yeni hedef “Limnionas”. Bu noktadan iniş 40 dakika falan sürüyor ama bu yollardan daha önce hiç bir karavan geçmemiştir hissi doğuruyor içimize. Belki de gerçekten öyledir
Smiley
.
 



Burada epey araba, çadır, iki tane kafe, taverna var. Demek ki yarın gideceğimiz yol daha iyi. (Bu arada yola çıkmadan önce bir miktar mazot almıştım, iyi ki de almışım, buralarda yakıtsız kalmak felaket olurdu)
Koy'un kumu, kum değil denizin ufalayıp, yuvarladığı minik taşlar, güzel görünüyor. Deniz birden derinleşen, daha iri taşlardan oluşan bir yapıda. Yine duş var. Denize girip, duşumuzu alıyoruz. Sonra koyda bir yürüyüş yapıyoruz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,931
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst