Uludağ Bushcraft Yapımı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan romedon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,917

romedon

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Kendimi denemek için uludağda 1 gece bir arkadaşımla buscraft yapmak istiyorum.Yanıma 3 bıçak alacağım. İlki mzırak gibi savunma bıçağı olarak kullanacağım 30 cm el yapımı bir kasatura.

R0agl7
İkinci bıçağım olarak gerber bear grylls ultimate pro fixed blade kulanacağım kesme yontma işleri için.

QakPdy


3. olarak ise bir katlanır çakı. BEAR GRYLLS FOLDING SHEATH KNIFE Kullanacağım. Basit kesme ufak şeyler için. Full tank olmadığından sapı elimde kalmasın.

Bear-Grylls-Folding-Sheath-Knife_fulljpg.jpg



Kalanında ise yanıma bir balta alacağım.Batla da bimden alınma bir balta pek sağlam değil ama sanırım iş görür.


Muşamba,pusula,magnezum çubuğu gibi bilimum gerekli malzemeleri alacağım.Uludağda neye dşkkat etmem gerekiyor nasıl korunurum? Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Etiketler
Ayı tehlikesi için bunlar yeterli olmaz !
Çok nadiren de olsa . ULUDAĞ da ayı ile karşılaşma ihtimaliniz var .
 

bushcraft tek bıçakla yapılmıyormuydu? şayet başka bir şehirden otobüsle gelecekseniz otogardan o bıçakları çıkaramayabilirsiniz,
bim baltası şu 10 liraya satılanlardansa şayet parçalanıyor tecrübeyle sabit :smiley:

Ayı tehlikesi için bunlar yeterli olmaz !
Çok nadiren de olsa . ULUDAĞ da ayı ile karşılaşma ihtimaliniz var .
hocama katılıyorum bunlar ayıdan korunmanıza yardımcı olmaz, bulabilirseniz ayı spreyi kullanabilirsiniz forumda da konusu geçmişti ve bulunması zor diye biliyorum ama ayıyla karşılaşma ihtimaliniz çok çok az,
bunların dışında uludağ milli parktır, endemik hayvan ve bitki türleri vardır, her ağacı kesemez her bitkiyi koparamaz hatta ateş bile yakamazsınız ( ateş yakma konusuna kimse dikkate almıyor gerçi )
 

ayı için deilde en azındna domuzu kaçırabilriim diye düşünüyorum.Saldırı anında sopanın ucuna bağlanmış bir bıçak ile kaçırıldığını çok gördüm.
 

öncelikle özellikle avcı ustalarım daha iyi bilir ama ben naçizane düşüncelerimi yazayım, asıl korkan tarafın doğadaki hayvanlar olduğunu düşünüyorum ben, hayvan aç ya da yavrularını korumuyorsa sıkıntı yaşayacağınızı sanmam ki ben şimdiye kadar yaşamadım ha gece gelir çadırınızı koklarlar kamp alanında dolaşırlar ama o da doğada olmanın zevki, domuzlar ve kurtlar zaten sürü halinde dolaşır, açıkçası size saldırırlarsa tek kurşun dışında kendinizi savunacağınız pek mühimmat yok, açıklayıcı olsun diye şöyle örnekliyim, 9x19 parabellum bile ( en çok kullanılan tabanca mermisidir ) domuzu durdurmakta yetersiz kalır diye okumuştum, yani sopanın ucuna bıçak bağlarım hayvanın üstüne yürürüm düşüncesi çok tehlikeli, bunun yerine hayvanın anatomik dezavantajını kullanıp hızlı yön değişitirmek ya da ağaca çıkmak daha makul geliyor bana, bunun dışındakiler biraz hollywood filmi tadında :smiley:
 



Bıçak neymiş usta sana samuray kılıcı lazım yaban domuzu üstüne atlarken çeker saplarsın Yavrum be ne de yakışır ... Kan dökülür üstümü kirletmeyeyim zaten şu yok sabun yok dersen tarzanın kullandığı iplerden yapar ağaçlardan ağaçlara atlarsın sana erişemez orman canlıları
 
Son düzenleme:

Yaban domuzuna bıçak ancak filmlerde olur. Parabellum mermisinin pek işe yaramadığı doğrudur, tüfekte "Domuz Dolusu" bu sebeple kullanılır. Tabi atan kişinin de usta olması lazım, zira kafa kemikleri bir hayli sağlamdır ve öldüremezsiniz domuz buna çok sinirlenir :smiley: Ayıyı konuşmayalım bile. Bence hiç bu tarz maceraya atılmayın. Doğada hayvanlar aslında insanlardan çekinir, biraz gürültü yaparsanız, patikalarını kullanmazsanız ve yiyecekleri açıkta bırakmazsanız size pek yaklaşmazlar. Tabi yavrulara çok ama çok dikkat etmek lazım.
İyi kamplar.
 

Bushcraft için - ilk denemenizse - gerber bıçağınız yeterli olacaktır. Fakat bushcraft'a en uygun bıçak bu da değildir, üstteki resimde paylaştığınız da. Eymen kardeşim şurada bu konuda bir yazı hazırlamıştı: Doğa ve Kamp İçin En Uygun Bıçak Türü

Ek olarak ip ve budama testeresi de alabilirsiniz kalınca dallarla bir şeyler yapmak isterseniz. Migros'ta - nalburda 10 liraya bulabilirsiniz.

2012824_183527_794_600X400.jpg

(Budama testeresi)

Balta almanızı önermem, zira kalın odunla çalışmayacaksınız büyük ihtimalle. Sadece kuru dallara ihtiyaç duyacağınızdan en fazla bir budama testeresi alın ve tadını çıkarın derim :smiley: "Bushcraft budur" diyeceksiniz bana güvenin.

Keyifli bir kamp dilerim.

Ankara'dan selamlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,931
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst