Yedigöller De Bir Gece Kamp Yapmak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat18-06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,390
Hocam ben düzceliyim,Yedigöllere defalarca gittim, dört kez de çadır kampı yaptım.Yedi göller sandığınız kadar yüksek rakıma sahip değil (780m).Aksine dağların arasında çukurda kalıyor.Sık ağaçların içinde abantta ki gibi ayaz yemiyorsunuz.Gitmeden evvel Bolu milli parkları arayıp bilgi alınabilir.
Haklısınız belki çok yüksek olmayabilir,Ben en az 20 kere gittim,
Sonbaharda ağaçlardaki renk cümbüşünü görmek için Kasım ayında Yedigöller'e gidenler bayağı bir soğuk ile karşılaşıyorlar
 

Etiketler
Hevesinizi kırmak gibi düşünmeyin ama bu kadar ekipmansız bir şekilde yapmayı düşündüğünüz kamp sonunda aile fertlerinin bir sonraki kampa gitmemeleri adına garantilemiş olursunuz.
Konfor seviyesi düştükçe eşinizin ve çocuklarınızın ne tepki vereceğini de hesaba katsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
Benzer tecrübeleri varsa ve buna razı iseler sorun yok tabi.
İmkan varsa günü birlik seçeneğini de düşünün derim.

Şimdiden bol şans.
 

Hevesinizi kırmak gibi düşünmeyin ama bu kadar ekipmansız bir şekilde yapmayı düşündüğünüz kamp sonunda aile fertlerinin bir sonraki kampa gitmemeleri adına garantilemiş olursunuz.
Konfor seviyesi düştükçe eşinizin ve çocuklarınızın ne tepki vereceğini de hesaba katsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
Benzer tecrübeleri varsa ve buna razı iseler sorun yok tabi.
İmkan varsa günü birlik seçeneğini de düşünün derim.

Şimdiden bol şans.
Haklısınız, ben de günübirlik gitmeye karar verdim, sıcağa çare varda soğuğa çare bulamayız, tüp ve ateş yasakmış zaten.
 


Selamlar, Ankara da yaşıyorum, 3-4 aydır bu forumu takip ediyorum, iki defa kısa süreli kamp deneyimim oldu, (ağustos ayı bir gece kapadokya *gece bayağı üşüdük*, ekim ilk hafta iki gün çıralı *çıralı da araçta kaldık*, iki gün olimpos *çadır* ekipmanım yok , sürekli araştırıyorum forumdan, konuları inceliyorum, ilk bahara kadar inşallah orta halli kamp malzemelerimi tedarik etmeyi düşünüyorum.
Soruma gelecek olursak, transporter aracım var, perşembe günü yedigöller bölgesinde ( hissedilen sıcaklık 2 derece) bir gece konaklamalı (eşim, iki çocuğum 18, 10 yaşlarında ve ben) kamp yapmayı planlıyoruz. Dediğim gibi ekipmanım yok, evden yorgan battaniye o şekilde bir gece araç içinde konaklayarak cuma günü akşam üzeri tekrar dönmeyi düşünüyorum. Konaklayacağımız gece aracın içini orgaz markasının küçük tüp üzerine takılan sobası ile üşümeden geçirebilme ihtimalim var mıdır ?, uyku tulumları çok pahalı olduğu için perşembeye kadar temin edebilme durumum yok. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Aracımda kalırken camı 3-4 santim açık bırakıyorum genelde havalandırma olarak.
Ağustos ayında Kapadokya'da üşüdüyseniz bu aylarda kesinlikle sorun yaşarsınız. Özellikle araç içerisinde rezistanslı ısıtıcılar Allah korusun telafisi mümkün olmayan neticeler verebilir.
Eğer kamp konusunda süreklilik arzeden bir niyetiniz varsa ve bunu ailece yapmayı planlıyorsanız, aracınızı bunun için donanımlı hale getirmenizi tavsiye ederim. Maliyet, yaşanabilecek sıkıntılar karşısında pek önemli olmamalı. Gündüz ateş ve manzara her ne kadar güzel olsa da araç içinin soğuk olması uyku tulumları ile uyuma keyfini engelleyebilir. Bunun için araç içinin ısıtılması daha uygundur. Taşınabilir webastolar bunun için çok kullanışlı.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,444
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst