Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Dacia - Duster - Diferansiyel Kilitlenmesi Hakkında
92 model Range Rover Classic kullanıyorum. ben kendi aracıma uygulamadım, üstte yazdıklarımı okuduysanız bu uygulamayı önermiyorum da. kendi aracıma arkaya %100 detroit kilitlerden düşünüyorum. tabi bu yeterli bütçeyi ayırmakla ilgili...
hala söylüyorum; kaynakla diferansiyel %100 kilitlenebilir. buna herhangi bir mühendisten onay alınmasına gerek yoktur. kişisel tercihtir. bu işlem sadece ülkemizde de yapılmıyor üstelik. yabancı bir çok forumda bu konu ile ilgili...
bilgi güncellemesini ben önermiştim. diferansiyel kilitleri hakkında ki tüm öğrendiğim şeyleri yine bu forum sayesinde öğrendim. bilmezken de, burda ki kimseye bilmişlik taslamadım. sordum, öğrendim. kendi aracımda ne gibi bir aktarma...
diferansiyel kilidi hakkında ki bilgilerinizi güncellerseniz bence iyi olur. kızmaca yok ama :) sürekli %100 kilitler ne işe yarar mesela? neden 2000 liraları 3000 liraları insanlar verip de araçlarına takarlar? asr veya benzeri...
istavroz kutusuna basın kaynağı gitsin. ucuz yollu kilitli diferansiyel. serviste belli olmaz. pişman olursanız yeni dişlilere ihtiyacınız olur, kaynak vurduğunuzu tekrar kullanamazsınız. maliyet hesabı yapmak lazım illa da duster' a...
Ynt: LJ70
ismail bey aracınız hayırlı olsun. gerçi 6 7 ay olmuş ama yeni farkettim :) çok sık kullanamıyorum forumu. tam iş makinesi maşalah.
selamlar, fatih.