Arama sonuçlarınız

1. yigit uygur

Aracın Modeli?

Doğru araç vinçlenmiş. Toyota Land Cruiser Prado sanırım ama model olarak çok anlamıyorum, 2000'lerin başı gibi.

2. yigit uygur

Bunu Almak Istiyorum Siz Ustalarıma Sorayım Istedim.

Eyvallah, farklı düşünmüyoruz aslında. Ben gösteriş amaçlı modifiyeden bahsediyorum zaten. Difransiyel kilidi konusunda hem fikiriz. Bölme konusuna gelince, yok valla öyle bir niyetim :)
  3. yigit uygur

Tenekekutu bey, siz arazide isterseniz 33, 35 inch lastik kullanın, peki asfaltta ne yapacak bu adam? Ben kullanılmaz demiyorum. 33, 35 inch lastikler ancak hazır parkurlarda tercih edilebilir. Benim hoşuma gitmeyen şu; Defender, modifiyeli şehir jeeplerine döndü. Sistem tüketmeye zorluyor, daha...

4. yigit uygur

Ozan bey, parça sıkıntısı yok. İstanbul'da Kayalar Oto'dan her türlü parçayı temin edebilirsiniz. Defender parçalarını üreten bir kaç farklı marka var. Genelde hepsi diğer araçlardan çok daha düşük fiyatlıdır. Özellikle Otokar, dünya genelinde silahlı kuvvetlere ürettiği için fiyatları uygundur...
  5. yigit uygur

90'lık ve 130'luk Türkiye'de daha nadir. Ancak 110 en çok bulunan model. Yani vazgeçilmez demeyelim çünkü kullanım alanları da farklı aslında, kısa kasa 90'lar offroad'a uygundur. 110 ve 130 expedition tarzı yollara daha uygun. Hatta overland tura çakanlar daha büyük olduğu için 130'u tercih...

6. yigit uygur

Fabrikanın 60 yıllık mühendislik tecrübesi ile yaptığı Defender bu değil. Üzerinde fabrika ayarlarını tutmayan o kadar çok şey var ki. Defender yerçekimi kütle merkezi en mükemmel araçlardan biridir dünyada. Ama o yükseltme kiti, yüksek amortisörler, flanş vs ile yapılan modifikasyonlar aracın...

7. yigit uygur

Lutfen Yardim Edin Araniza Yeni Katildim

1. Üst merkez değişecek 2. Normal 3. Debriyajla ilgili, prizdirek bilyadan geliyor olabilir 4. Şaftlarda boşluk var, önce civatalarını kontrol edin, sıkı ise boşluk diferansiyel karpuzundan kaynaklanır, dişli erimiştir.
  8. yigit uygur

Defender / Bu Arac Hakkında Yorum

36'yı hatırlatın belki, sözünde durur. Olmuyorsa da daha iyisi olur :)
  9. yigit uygur

Defender 110'a Puma Yerine Kia Cerez Kamyonet Motoru Uygulasak Olur Mu??

Valla ben de baktım, herkes takıyormuş gibi gözüküyor. Bilemedim :) Diğer motoru çok tanımıyorum, o konuda bir şey diyemeyeceğim.

10. yigit uygur

Defender / Bu Arac Hakkında Yorum

Bu araç motor hacmine bakılırsa 4 silindir ancak motor gücü 134 HP'lik V8 gibi işaretlenmiş. Eğer 4 silindir ise hele tüple, 315'lik tekerler zor döner, motor çabuk yıpranır. Bunun dışında araç harika gözüküyor. Yine de bir ustaya göstermeden karar vermemek lazım. Aracın motor ve kabin içi...

11. yigit uygur

Defender 110'a Puma Yerine Kia Cerez Kamyonet Motoru Uygulasak Olur Mu??

Prosedür sürekli değişiyor ama son halini bildiğim kadarıyla şöyle özetleyebilirim; Aracınıza farklı marka bir aracın motorunu artık takamıyorsunuz. Defender'ın düz dizel motorunu, motor gücü %50'yi aşmayacak şekilde turbo dizele çevirebiliyorsunuz. Yeni takılacak motor ya aynı yaşta ya da daha...
  12. yigit uygur

Son Defender

Yedek parça üretimi devam edecektir. Zaten İngiltere bitirse bile Otokar devam ediyor üretime. Yazılı bir kural mı bilmiyorum ama üretimi biten araçların sanırım 50 yıl fabrika tarafından yedek parçaları üretilmek zorunda. Sadece otomotiv değil, tüm sanayi ürünlerinde kriter, ürüne biçilen...

13. yigit uygur

Defender Lastik

İyi sevindim, ben de bakacağım o halde, bu yaz bana da yeni lastik gerekecek. Teşekkürler.
  14. yigit uygur

Orjinal 92 Defender E 35 Inç Lastik Takabilrmiyim

Kaldırır ama orijinali gibi olmaz. Araca sürekli yük biner. Ama araç 90'lığa kısalacaksa, 250 kg kadar da hafifleyecektir. :) Yine de fabrikanın en uygun gördüğü ebat en doğru ebattır. 35 inch lastik için yükseltme kiti, açılı kollar, flanş, ofsetli jant vs de takmanız lazım.
  15. yigit uygur

Defender Lastik

235 85 ya da 265 75 sürtmüyorsa, 245'e göre lastik çapı 3 cm büyür. Orijinal ebat bu zaten (80.5 cm). Ya da 33x10.5 r16 kullanacaksınız ama 10.5 taban da 265'e eş değer, yani sürtebilir. 33inch çap hemen hemen 84 cm yapıyor. 245'ten 7cm, 235'ten 4 cm daha çaplı demektir. Yani yükseltme olmadan...

16. yigit uygur

Defender Lastik

265, tam tur çevirince kollara sürtmüyor mu? Bende 245 takılı ve çok az sürtüyor ve bu arada 245 75 16 doğru bir ölçü değil. Benim 245'lerin çapı, 235 85 ve 265 75'ten 3.1 cm küçük. 235'in yanak %'desi 85; 265'inki 75 ve böylece hemen hemen aynı çapı veriyor, aralarında sadece 0.2 cm gibi çok...
  17. yigit uygur

Defender Arayışım Başladı

Kindjal bey, tdi motor için 10.000 gibi bir masraf hesaplamışsınız ancak sandık kırma tdi motor 3-4 yıl önce 16.000 tl idi. Şimdi 20.000'in üzerindedir diye tahmin ediyorum. Şanzıman, diğer mekanik tadilat, işçilik, evraklar, toplam 30.000 tl'yi bulur diye düşünüyorum. Tam fiyatları...
  18. yigit uygur

Defender Arayışım Başladı

8 senedir düz dizel kullanıyorum. Bir çok benzinli, düz dizel ve tdi kullandım. Benzinli bana göre değil ama tdi kullanmaktan da hiç zevk almıyorum. Defender'ı kullanırken boğuşmayı seviyorum. Yoksa bas gaza gitsin, hidrolik direksiyonu çevir dönsün. Defender böyle olacaksa herhangi bir araç da...

19. yigit uygur

Son Defender

Son Defender, İngiltere Solihull'daki fabrikanın üretim bandından bugün 29 Ocak saat 9:22'de geçti. Land Rover Defender Solihull production ends - BBC News
  20. yigit uygur

Bu Araç Hakkında Yorum Alabilir Miyim?

1.Fiyat biraz fazla gibi ama aracı görmek lazım. Sorularınıza cevap; önceden kullandığınız araç, yeni nesil bir araç ise düz dizel mutlaka sizi yoracaktır. Çünkü gitmediğini düşünürsünüz. Yokuşlarda turbo gibi gitmez. Ben düz dizelle düz yolda 110 km/h yapıyorum. Ama 130 yapmaz. Yine de bu...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri