Ynt: Ssangyong Korando
Şimdi bazı kişileri kızdıramak değil amacımız ama üstüne alınan istediği kadar alınabilir.Bizim ülkemizde off road cidden moff road, bazı kılışeler içerisinde
1) Bu ülkede bir 4x4 dergisi dahi yok, mofrod var
Trt nin belgeseline baktım youtube dan bizim Toroslardan gezi yapıyorlar yabancılarla birlikte, yabancı bir unimog u 1800 camper var bizim dizi oyuncusu mofrodcu arkadaş altına almış bir 4x4 belki pick up belki mitsu belki nissan fark etmez hepsi aynı eh işte bu teknoloji harikası da hantal bizim yollar kıvrımlı şöylede böylede diyor 300.000 euroluk araça aklı sıra sıralıyor . Be kardeşim bu ülkede senin osuruk saldığın araçtan "bir adet" yok ! Neden? Bir bu aracın sivile satışı yok , iki bu aracı adamın yaptığı gibi karavana cevirecek usta yok, üç böyle parayı harcayacak babayiğitte yok
2) Bu ülkede ciddi anlamda off road aracı yok demiyorum ama yoka yakın.
Bu sene başında 416-141 doka 130 hp 1978 model unimog aldım, forumda ilk aldığım zaman bazı fotolarını paylaştım tüm yıl uğraştım ve kayda değer bir para harcayarak aracı ayaklandırdım.Boş bir fırsatta 3000 e yakın fotodan seçtiklerimi sitede yayımlayacağım.Ben unimogu bitirdikten sonra korando yu aldım neden mofrod bir aracım olsun şehir içinde , ufak taş toprakta ,orda burada gezeyim diye niye vinç tampon gibi oyuncaklar takmıyorum çünkü bu araç mofrod aracı olduğu için.
3) Bu ülkede mofrod araçlarına verilen paralara yazık ssangyong musso ve korando varken hem de yok parasına !
Bu araçlar mercedes om 622 motoruyla donatılmışlar, ben korando için yazacağım ; araçta mercedes g şasisi var şaşi mercedes g orjinal kore malı değil, 2002 modele kadar otomatik ve düz şanzumanda mercedes benim araçta btra isimli japon şanzıman var, araçta eksozuna kadar herşey mercedes mamülü , kelepçeler üzerinde dahi mercedes logosu var , otomatik kararan dikiz aynası, sürücü hava yastığı , winter power modu, tek düğme 2H 4H 4L ki bu halen L 200 lerde yok, ABS/ABD , TCS kilitleme önleyici fren sistemi ,EBD , ECS Sport modu, klima(manuel) ,far ayarı, arka kapak ısıtıcısı, arka cam silecek ve yıkama, sis lambası, kabin içi ön arka aydınlatma lambası, bardak tutucu, ayak bagaj torpido aydınlatma, otomatik cam,hidrolikli kaput, tamamen yatan koltuklar içerisi çift kişilik yatağa dönüşmekte ve turbo ))
şimdi bunlar varken ben neden başka bir mofrod aracı alayım ? mantıklı bir gerekçesi olan var mı ?