Ssangyong Korando

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagger Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,858

dagger

Ana Kamp
selam tekrar korando hakkında nette adam gıbı bılgıye ulasamadım kullanan bılen var mı bu makınayı 98modeli

Etiketler
Ynt: ssangyong korando

Araç gerçek bir arazi aracı. Tek sorunu Türkiye'de fazla bulunamaması sebepli yükseltme yaptırmak zor olabilir. Bu işleri yapan bir yerin Kore'den ithalat yapması ile çözülebilir. Standardında sınırlı kaydırmalı kilit var mı bilmiyorum.
Kore Ordusu'nda kullanılan Korando'ların burun kısımları tampondan kısaltılarak yaklaşma açısı iyileştirilmiş. Turbo'suz dizel motor ile biraz hantal olabilir yolda ama arazide yeterli güç verecektir. İstenirse Mercedes motoru taşıyan araca turbo uygulaması da mümkün. Yeni distrübitörden parça durumunu öğrenmekte de fayda var.

Ynt: Ssangyong Korando

hehe biraz geç cevap oluyor ama benim ilgimi rasgele çekti bir hafta baktım nasip olursa bayramdan sonra 2001 modelini 2.9 td otomatiğini alıp modliyacağız, bende 10 numara arazi aracı olacak , yükseltemek sorun değil, hatta basit, motor om 662 mercedes turbo, şanzıman da mercesedes, benim actyon sportumda var fakat actyon arazi aracı değil , asfaltta güzel araba anneme verdim artık o kullanıyor.Korandonun fotolarını paylaşırım, rusyada avto tagaz 2008 senesinden beri tagar adı altında bu aracı üretmeye devam ediyor rusyada fan klup falan da açmışlar , http://korandovod.ru/ kısacası ssangyong bence iyi bir marka sadece hep distribütör maduru olmuşlar bu aracı ben tanımıyorum diyor şahsuvaroğlu koreye yazmakta fayda var .

ssangyong%201.jpg

960.jpg

ssangyong-korando-korando-2000_MCO-F-TUC_22741823_5.jpg

2slet-02.jpg

merhabalar tekrardan , sitenin yegane korando kullanıcısı benim herhalde araçla ilgili paylaşımlarım ;

aracı dediğim gibi bayramdan sonra İstanbul'dan aldık Sirkeci'den vapura koyduk ve doğru Antalya , şehir içi dışı karışık klima açık 10,5 ,11 litre yakıt sarfiyatı oldu. Aracın torpidosunda ingilizce ve Türkçe manuelini bulmam çok iyi oldu.Yakıt deposu ssangyong klasiği 70 Litre , Antalya'da 15 inch 45 off set jant ve 32, 11,5 goodrich at taktık arkaya takoz önden bir iki vida sıkımı araç kendine geldi.

DSC_0717.jpg

DSC_0745.jpg

DSC_0749.jpg

DSC_0753.jpg

DSC_0758.jpg

Yükseltmeyi yapan Güçlü ustanın dükkanda takılmayı bekleyen 35 lik lastikler ile bir deneme aptık , araç fabrikasyon çamurluk olukları çok geniş yapılmış 35 lik lastiklerde dahi sürtme olmayacağı anlaşıldı fakat ben motora kösmemek için 32 11,5 da karar kıldım, hatta şimdi 31 mi koysaydım diye düşünüyorum çünkü 13 litre yakıyor.Foto devam ..

DSC_0775.jpg

DSC_0773.jpg

DSC_0772.jpg

DSC_0771.jpg

DSC_0774.jpg

Lastikler jant tamam yükseltme işi de bir günde bitti, araç 4 çekere geçmiyordu , havalı sistem koymuşlar , küçük bir T ile sorun çözüldü, foto devam

DSC_0780.jpg

DSC_0781.jpg

DSC_0785.jpg

DSC_0786.jpg

DSC_0789.jpg

Şimdi bazı kişileri kızdıramak değil amacımız ama üstüne alınan istediği kadar alınabilir.Bizim ülkemizde off road cidden moff road, bazı kılışeler içerisinde

1) Bu ülkede bir 4x4 dergisi dahi yok, mofrod var

Trt nin belgeseline baktım youtube dan bizim Toroslardan gezi yapıyorlar yabancılarla birlikte, yabancı bir unimog u 1800 camper var bizim dizi oyuncusu mofrodcu arkadaş altına almış bir 4x4 belki pick up belki mitsu belki nissan fark etmez hepsi aynı eh işte bu teknoloji harikası da hantal bizim yollar kıvrımlı şöylede böylede diyor 300.000 euroluk araça aklı sıra sıralıyor . Be kardeşim bu ülkede senin osuruk saldığın araçtan "bir adet" yok ! Neden? Bir bu aracın sivile satışı yok , iki bu aracı adamın yaptığı gibi karavana cevirecek usta yok, üç böyle parayı harcayacak babayiğitte yok

2) Bu ülkede ciddi anlamda off road aracı yok demiyorum ama yoka yakın.

Bu sene başında 416-141 doka 130 hp 1978 model unimog aldım, forumda ilk aldığım zaman bazı fotolarını paylaştım tüm yıl uğraştım ve kayda değer bir para harcayarak aracı ayaklandırdım.Boş bir fırsatta 3000 e yakın fotodan seçtiklerimi sitede yayımlayacağım.Ben unimogu bitirdikten sonra korando yu aldım neden mofrod bir aracım olsun şehir içinde , ufak taş toprakta ,orda burada gezeyim diye niye vinç tampon gibi oyuncaklar takmıyorum çünkü bu araç mofrod aracı olduğu için.

3) Bu ülkede mofrod araçlarına verilen paralara yazık ssangyong musso ve korando varken hem de yok parasına !

Bu araçlar mercedes om 622 motoruyla donatılmışlar, ben korando için yazacağım ; araçta mercedes g şasisi var şaşi mercedes g orjinal kore malı değil, 2002 modele kadar otomatik ve düz şanzumanda mercedes benim araçta btra isimli japon şanzıman var, araçta eksozuna kadar herşey mercedes mamülü , kelepçeler üzerinde dahi mercedes logosu var , otomatik kararan dikiz aynası, sürücü hava yastığı , winter power modu, tek düğme 2H 4H 4L ki bu halen L 200 lerde yok, ABS/ABD , TCS kilitleme önleyici fren sistemi ,EBD , ECS Sport modu, klima(manuel) ,far ayarı, arka kapak ısıtıcısı, arka cam silecek ve yıkama, sis lambası, kabin içi ön arka aydınlatma lambası, bardak tutucu, ayak bagaj torpido aydınlatma, otomatik cam,hidrolikli kaput, tamamen yatan koltuklar içerisi çift kişilik yatağa dönüşmekte ve turbo ))

şimdi bunlar varken ben neden başka bir mofrod aracı alayım ? mantıklı bir gerekçesi olan var mı ?

bu da yakındaki konu başlığı Dünyadaki en iyi toplanmış "klimalı" ;D UNİMOG 416-141

DSC_0582.jpg

DSC_0583.jpg

DSC_0587.jpg

DSC_0589.jpg

Değerli dostum bizim ülkemizin kendine has digerleri var
Bende senin gibi Ssang kullanıyorum ilk zamanlar hor görme vsvs on yargıları kırmak kolay degil Ssang sayfasınada beklerız senı ayrıca yenı açılan http://www.ssangyongclubtr.com/forum.php paylaşımlarını merakla beklıyoruz selamlar

Merhaba

merhabalar tekrardan , sitenin yegane korando kullanıcısı benim herhalde araçla ilgili paylaşımlarım ;

aracı dediğim gibi bayramdan sonra İstanbul'dan aldık Sirkeci'den vapura koyduk ve doğru Antalya , şehir içi dışı karışık klima açık 10,5 ,11 litre yakıt sarfiyatı oldu. Aracın torpidosunda ingilizce ve Türkçe manuelini bulmam çok iyi oldu.Yakıt deposu ssangyong klasiği 70 Litre , Antalya'da 15 inch 45 off set jant ve 32, 11,5 goodrich at taktık arkaya takoz önden bir iki vida sıkımı araç kendine geldi.

Ekli dosyayı görüntüle 401858

Ekli dosyayı görüntüle 401859

Ekli dosyayı görüntüle 401860

Ekli dosyayı görüntüle 401861

Ekli dosyayı görüntüle 401862
merhaba 3,2 benzin LPG bir araç var arkadaşımda su an km 127000 de bununla alakalı bir fikir verirmisiniz alınırmı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.