Falken Wildpeak A/t

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blacklotus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,262

Kullanan bir arkadaşla görüştüm tesadüfen. Lastiğin bir fiyat/performans lastiği olduğunu, yumuşak olduğunu, asfaltta ses yapmadığını, suda fena tutunmadığını söyledi. Toprak/çamurda denememiş henüz sanırım O da yeni almış çünkü. Yalnız yurtdışı forum ve videolarda beğenenleri oldukça fazla.

Ben de kaç gündür yabancı forumlarda geziyorum
Çoğu kişi beğenmiş lastiği
Ama Tr de niye çok fazla kullanan yok diye merak ettim açıkçası
Lastikçi ticari Araçlarda çok satıyoruz dedi
Ama AT çok gitmiyor anlaşılan
Bunda bizim milletin BF Goodrich sevdasının etkisi olabilir tabi
Fiyatı da uygun
255/60/18 için 320 tl fiyat aldım
Bf iki katı ve ses yapıyor diyorlar asfaltta
Ko2 olan daha iyi diyorlar ama o da zor bulunuyor

Ben bir ara bakmıştım, lassa competus varken neden bunu alayım sorusunun cevabı yoktu ortada. Yerli malı yurdumun malı:smiley: Öte yandan istediğiniz ebatta yoksa falken de iyidir herhalde kimse kötü dememiş netice itibariyle.

arkadaşlar ben jeep KJ de 16 jant lassa competus AT, WK da 17 jant wildpeak AT kullanıyorum. iki lastik birbirinten tamamen farklı. competusu daha önce de kullandım. çok uzun ömürlü ağır işe uygun ticari araca da takılabilecek kadar kalın yapıda parasının hakkını veren bir lastik. biraz gürültülü biraz kayıyor. uzun ömürlü olduğu kadar uzun süre yumuşak kalamıyor. bu açıdan biraz BFG ler gibi. wildpeak leri ise uygun ölçüde competus bulamayınca ve aynı değerde ucuz lastik bulamayınca seçtim. n11 .com dan aldım. lasitkler hemen gelmişti. izlenimler ve fikirler şöyle. lastikler bariz şekilde farklı tasarımda. desen belliki bir optimizasyon sonucunda bu şekilde yapılmış. omuz kısmındaki kenar dişleri nin yüksekliği ortaya göre yarım boyda. yani orta su kanalları dyelim 1.5 cm ise yanlarda bu 7 mm gibi. yani su kanallarının derinliği fazla tutulmuş. fermuar gibi desenin şekli. lastik çok yumuşak kesinlikle competustan farklı. bir AT lastiğe göre çok ama çok sessiz. arabanın yalıtımı süper ancak kışlık tekerde uğultu duyulurken wildpeak larda uğultu da yok. lasitklerin yol tutuşu ıslakta çok iyi. yinede araziye çok çıkacak birine tavsiye etmiyorum çünkü çok çabuk zarar göreceklerdir sizvri kenarlı taş yüzeylerde. toprakta vs de ise hiçbir sıkıntı yaşanmaz. sakındığınız sürece iyi iş görecek ve fiyatını misliyle aşan kalitede lastiklerdir. nasıl desek, tam da crossover lastiği aslında. ne arazi ne asfalt işi. hararetle tavsiye ediyorum.

.... ikinci kez yollamışım.

bu arada falken sumitomo tires firmanın ürünüymüş. japon malı. zaten lastik hamuru yokohama ya benziyor.

maxxis ile ilgili yorumlarım olumsuz olur. yeni lastiklerini kullanmadım. 2004 senesinde binek arabama almıştım. lastikler in ikisi tam yuvarlak değildi mahfettler beni. hiçbirzaman balşans tutmadılar. sonrasında asla dandik lastik almam dedim kendi kendime. bence wildpeak alınır binilir ucuz. yine alınır yine binilir. ayrıca japon malı. önemli olan kullanım alanı. sert kenarlı bozuk zımpara gibi zeminli yüzeylerde wildpeak in çabuk eriyeceğini düşünüyorum. yabancı sitelerde bazı kullanıcılar dişlerin çabuk eksildiğini söylüyorlardı. benim gibi çoğu zaman bozuk ve çukurlu da olsa asfaltta gezenlere hararetle öneririm. normal bir yol lastiği kadar yol tutuş ve konfor ortalama bir AT kadar traksiyon sağlarlar.

Diğer aracımız picasso da Falken Ze914 kullanıyorum 10bin km devirmiş durumdayım ve lastiğin performansından olabildiğince memnun olduğumu ifade etmeliyim. LC aracımızda TOYO GSİ-5 takılı durumda.Yazlık olarak kullanabileceğim lastik araştırmasına girmişken memnuniyetimden dolayı Falkene yöneldim ve konu başlığındaki lastik üzerinden araştırma yaptım.265/65/17 için aldığım fiyat 325TL. USA menşeyli sitelerde fiyat 680 dolar civarında.
Sayın @KLL yorumları da yeterince yeterli görüyorum.
Bu arada Çankırı'da fabrika hizmete girdi veya girmek üzere Petlas'ın %20 ortaklığı var(AKO)

lassa nın fiyatları eskiden daha iyiydi, bu haliyle rekabet için yeni girişimler takdir edilmeli bence. petlas ise nedense hala kalitesiz bir imaja sahip gözümde. bakalım falken ne olacak ileride.

petlas ise nedense hala kalitesiz bir imaja sahip gözümde.

zamanla oluyor bazı şeyler... üzerine petlas takılı mercedes ile reklam yapmakla işin bitmediğini anladıkları zaman düzelir. bazı şeyler de biraz imaj meselesi. lassa'nın imajı nasıl düzeldi? fabrikanın bridgestone fabrikası olduğunu biliyoruz da ordan. kolay yoldan yani.

Ben de bu lastiği almak istiyorum ama beyaz yazılı olması benim için önemli. Yurtdışında bu modeller var ama Türkiye'dekiler galiba siyah yazılı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.