1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 511
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,038
Ynt: 1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

son gezide standart, yükseltmesiz, asfalt yol lastikli disco ile hiçbiryerde takılmadan , yavaşlamadan yolu tamamladım. camlar kapalı klima açıktı tozda yemedim :D
sonrada otobana çıkıp 140 la evime döndüm, disco dan bu şekilde bir cacık olmuyorsa varsın olmasın ben aracımı seviyorum
:D

Etiketler

hemen gidip bi td 5 alıcam diyemiyorum ama td6-8 olabilir bakarsınızzzz

kürşad

hemen alınma yahu, bende her defenderdan inip discoma bindiğimde oh be dünya varmış diyorum....

ama cacık muhabbeti olsun azıcıkta....

Alınmıyorum yahu ben alınmam böyle muhabbetlerden , şakalaşıyorum bende
:smiley:

Cacık muhabbeti olsun tabi...
1.Jeep-LR meydan muharebesi zayıfladı... Bizde kendi içimizde takılalım :smiley:

Selam Kürşad, Naci abi

valla bende disco II peşindeyim; Hele kürşadı görünce maşukiye de iyice kayıyorum disco 2 ye gerçi disco 1 inde çok ayrı yeri var bende

ama şu da bir gerçek cacık'ı sütten de yapsak yoğurttan da yapsak, sudan da yapsak; bu içine koyduğumuz hıyar gerçeğini değiştirmez, bu araçlar elektronik tabiki, özellikle beyin hıyar olarak algılanabilir

Selamlar

Selam Ender,

Cep telefonuda elektronik diye hiçbirimiz mekanik telefon kullanmıyoruz yahu

cep telefonu da nedir?

biz hala ateş yakıp dumanla haberleşiyoruz ....

evet Kürşad elektronik kavramı herkes içinbir miktar ürkütücü hala hele de 80 den önce doğanlar için, land rover arabalarını sevenler mekanik olarak kurcalamayı çok sevdikleri için elektronik araçlarda beyin arıza yapınca kurcalayacak bir yer bulunmaması tahminimce araç sahiplerinin elini kolunu bağlıyor, bu da mutsuz ediyor ,

Şimdi naci abi defender'da bir şey olsa yatar altına allem eder kullem eder bi şekil onu yürütür, ama disco II de bunu yapamazsa çekiciye yükler

Mesela benim elektronik olmasına rağmen çok gıcık aldığım aletler,

bunların başında cep telefonları geliyor bir türlü kullanamıyorum bir takım menuleri dışında hatta özelliklerini bile doğru dürüst bilmem alırken de en basit menülü olanları tercih ediyorum yani bir nevi mekanik olan cihazlar beni tatmin ediyor tabiki bu kişiden kişiye değişir. :smiley: Şaka bir yana elektronik hepimizin hayatında çığır açtı ama biz araçları amaçlarının dışında da çok kullanıyoruz..

Muhabbet ederken paylaşmak istedim; mutlaka ve mutlaka hava filitrelerinize basınçlı hava tutturun. Benim arabanın filitresi hacamat olmuş ki 2 ay evvel 0 takmıştım.

Ya tabiki kendin herşeyi tamir etme yoluna gidiceksen elektronikde imkansız çünkü genelde elektronik arıza demek parça değişimi demek. Ama sende biliyorsun full mekanik araçlarda bazen yolda kalıyor ve hiçbirşey yapamiyorsun.

Ben çözüm olarak buna aracımda sorun çıkartabilecek küçük, montajı kolay elektronik parçaları yedekleme yoluna gidicem, arıza çıkarttığında parçayı değiştir devam et

bunun içinde hurda çıkma vs parça düştükce temiz topliycam sanırım.

son gezide sende gördün onca çamur çukur toz gördük hiçbir elektornik aksamda en ufak bir sorun olmadı, bu araçlarla kıtaları geçiyorlar sorun çıkmıyor çoğu zaman. Ama full mekanik araçların nasıl sorun çıkartma ihtimali varsa bunlardada var elbette. Ve elektronik aksamlar eklendikçe arızalanabilecek parça sayısı artıyor.

HakanBastoncu' Alıntı:
Muhabbet ederken paylaşmak istedim; mutlaka ve mutlaka hava filitrelerinize basınçlı hava tutturun. Benim arabanın filitresi hacamat olmuş ki 2 ay evvel 0 takmıştım.

hakan zaten ben uzun bir süre önümdeki arabayı 5 metreden göremeyerek yol aldım sanki bolu dağında sis içinde gidiyor gibiydik
ve sen en arkadan geliyordun neredyese tüm tozu yedin

arkadaşlar şaka bir yana D2 ile D1 arasında çok fazla değişen şey var, bir kısmı mekanik bir kısmı elektronik ama en kaba tarifiyle D2 çok daha "rafine" bir araç...

dizeller 300 tdi'dan TD5 e terfi ediyorlar, V8 leri kıyaslamak gerekirse motor hacmi 4 lt ye çıkıyor, ateşleme sistemi tamamen değişiyor, manifold değişiyor, distribütör kalkıyor vs vs

bunun yanında elektronik denge kontrolü, fren destek, otomatik iniş kontrolü, TC gibi IVIR ZIVIR şeyler ekleniyor...

yani benim D1 aracım D2 V8 yanında kamyon gibi diyebilirim... ama olsun, ben onu öyle seviyorum....

Evet kürşad onda da haklısın bunun bir anlamda mekaniği elektroniği yok dediğin gibi tedbilrli olmak bakımlı olmak lazım
biraz da şanslı olmak lazım

Hadi uykumuz açılsın biraz :smiley:

Rover-engine.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR