1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 511
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,146
Ynt: 1. Gezenbilir Land Rover Buluşması (17 Mayıs 2009)

Ya birde şu var tabi, Naci beyin saydığı şeyler yüzünden ben defender yada disco 1 değilde disco 2 yi seçtim, çünkü biraz konfor ve asfalt yolda daha iyi bir araç istiyordum. Full mekanik bir araçda alsam ben tamirini yapmayacaktım.Bu yuzden aracı alış amacınız, kullanım alanlarınız ve kişisel zevkinize göre herkesin kendine en iyi aracı farklı

Etiketler

3 yıl önce D2 kullanan bir arkadaşımız yaşadığı elektronik ile ilgili problemleri şimdi başka bir D2 de görüyorum. bu problemler arazide dolaşan bir D2 de er ya da geç yaşanacak şeyler sanki.

Şimdi D3 devri. D3 çok daha fazla elektronik. ama direk olarak kesip atmamak lazım bence. Zaman gösterecek elektronik olmasına rağmen bazı kronik sorunlar halledilmiş mi acaba. daha D3 leri arazide görmeye 10 yıl var.

arazide dolaşan D2 de çıkan elektronik problem ne acaba şimdiden ahzırlık yapayım? :smiley:

Kullananlar ve yaşayanlar çok iyi bilir ve anlatır. Benim gördüğüm kadarıyla, elektronik çekiş kontrolünün kendisinin varlığı tercih edilmiyor. Ayrıca arıza verebiliyor.

Araçta beyin denilen organlar, büyük ihtimalle su, çamur, rutubet, sallantı ve darbelerin etkisiyle, önceden kestirilemeyen ve pc bağlandığında görünenlerle çözülemeyen, tecrübeli kişilerin anlayıp çözeceği türde hatalar verebiliyorlar.

Anladığım kadarıyla sensörlerin bozulması ya da kirlenmesi nedeniyle, araç açıldığında, gerçekte bir sorun olmamasına rağmen sorun varmış gibi algılayıp sürekli uyarı verebiliyor.

Haaa tabii birde, belki de en önemlisi, araç elektronik bir arıza verdiğinde birisi çıkıp '' D2 den bir cacık olmaz'' diyebiliyor. :smiley::smiley::smiley: Bu da önemli bir arıza ve gidermesi çok güç :smiley:

Ohooo ben her gördügüm defender arızasından sonra laf etsem işimiz var :D:D:D

He he bahsedilen arıza galiba benim araç :smiley:

Defender arızaları pek konuşulmaz, çünkü ya pilot kendisi halleder, yada köşedeki bakkalın çırağı ya da sanayideki ustanın çırağı çözer ve konu olmaz.

Tabii sıkıntı D2 ile ilgili olunca, ingiltereye mailler atmaya kadar gidebiliyor olay. Hatta Koray'a ''o parça bizde de yok'' gibi bir cevap gelmiş ingiltereden.

Kürşadcım

Sende ACE sensörü varmı? Varsa nerede? onu yerinden çıkarıp tekrar takabilirmisin ?

Ace sensörü var sağ lastiğe yakın altta, hortumu yağ kaçırmıştı ordan biliyorum :smiley:
Muhtemelen kendim değiştiremem ama parça elimde hazır olursa heryerde değiştirtebilirim bunu demek istedim. Birde mesele şu beni yolda bırakacak ağrızalar benim için önemli, yoksa ace bozulsa ne olur servise kadar zaten giderim. Geçen ağrıza oldugunda ace nin yağı boşaldı devre dışı kaldı ama arac gitmeye devam etti. Zaten ace gibi elektronik sistemler ekstradan araca takılan şeyler, yoltutuş vs için. olmasada yada bozuk olsada araç görevini az kayıplada olsa yapıyor. Ben zaten defender da alsam biryeri bozulsa direk altına girip yada kaputu açıp herşeyini yapabilecek bilgide tecrübede değilimki. onuda servide götürücem
:smiley:

Ya mesela ben istanbul'dan adanaya gittim. 1000 km sorunsuz . adanada depomu doldurmak için istasyona girdim depoyu doldurdum. sonra araç bir daha çalışmadı. şarj dinamosu bozulmuş. Land rover in mersindeki servisini baya yakından tanıyan ahbaplarım vardı, adana dakilerlede temasa geçtik. adamlar diyorki Defender olsa herşeyini yaparız ama Discovery yi hiç bilmiyoruz. Defender dünyanın her yerinde tamir edilebilir. Cünkü dünyanın en yaygın araçlarından birisi. Ve genelde yedek parça gerektiginde birşeyler mutlaka uydurulabiliyor. Oysa ben şarj dinamosunu bırakın adana da türkiyede bile bulamadım. Değiştirmeyip tamir yoluyla çözdük sonra.

ama benim demek istediğim çok uzun yol katedeceğim ülkeler arası dolaşacağım vs bir geziye çıkarsam birgün, ki planlıyorum. olabildiğince bu elektronik aksamları, kayışları, filtreleri bir sandığa yedekleyip yola çıkıcam.

duman' Alıntı:
tartışın tartışın heyecanlı oluyor ;D ;D

biz tartışmayız aramızda fikir telakkisinde bulunuruz, bende ufakları olarak abilerimden tecrübelerini dinlerim

ACE yağınız boşalır ise, hemen aracı durdurup kullanmamanız önerilir bu sebeple zaten ACE arıza ışığı yola devam edilebilir durumda
Amber rengi, diğer durumda kırmızıdır.
Yanıp sönmeye başlar ve Chim sesi duyulursa aracınızı kullanmayınız, ACE yağını pompalayan pompa, sürekli bir biçimde kayıştan tahrik alır ve eğer yağ olmaz ise, kendi kendini soğutamaz... Bu durumda ...kilitlenebilir... bu durumda kayışda tahriğe devam ettiği için yerinden çıkabilir ve araca ciddi hasar verebilir...

Yağsız çok uzun bir yol bende kullandım birşey olmadı ama araç bunu sensörleri sayesinde algılar. ve çeşitli kademelerde size bilgi verir..
Human Interphase yani...

Diğer türlü DI kayışı çıkar araç motor sarar o zaman haberiniz olur. Olay mekaniktir, basittir, olur biter :smiley:

ACE sayesinde DII araçta değişken sertlikte viraj denge çubuğu vardır. Bu sayede bozuk zeminde artikülasyonu muadili amerikan araçlardan (Wrangler 5 kapılar hariç) çok daha fazladır. Yola çıkınca ise bu viraj denge sistemi sertleşir ve spor araba kullanım hissini verir.

Sistem standart seri üretim araçta 1999 yılı başında kullanılmaya başlanmıştır. Şimdi ise sadece alterntif sistem TOYOTA Land Cruiser ve Wrangler Rubiconlarda bulunuyor diyebiliriz.

;-)

Tempus' Alıntı:
biz tartışmayız aramızda fikir telakkisinde bulunuruz, bende ufakları olarak abilerimden tecrübelerini dinlerim
kürşad land gezisi bir ay önce aynı parkurda yapılsaydı bir seferde herşeyi tecrübe edecektik.seneye inşallah ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR