% 100 organik zeytin yağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cemtascioglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 100
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,466

Etiketler
Ynt: % 100 organik zeytin yağı

Cem kardeşim parayı gönderdim, yağıda Kürsaddan alıcam.
Teşekkürler.

sevgili cem yagı ailece cok begendik eline saglık kardesim
zeytinleride bekliyoruz insallah. ha bu arada hakan abiyle
konusurken bizim bj 60 ın deposunada bundan koysak
performansı nice olur diye dusunmeden edemedik ;D

Cem yağı aldım, denedim, hoşumuza gitti gerçekten lezzetli teşekkür ediyorum.

Cem telefonda söylediiğim gibi yağ mükemmel bandıra bandıra yemekteyiz, zeytini bende dayanamadım açtım aynen dediğin gibi 15 gün sonra tamamdır, emeğine sağlık kardeşim.

Cem Bey Merhaba;

Yanlış anlaşılmazsa bir konuda yaptığınız yanlışlığı dile getirmek istiyorum.Kesinlikle şahsınıza ya da ürününüze karşı bir tutumum yok.Zeytin yağınızı tamamen doğal koşullar altında, saf olarak yetiştiriyor hiçbir ilaçlama/katkı maddesi, suni gübreleme vs. yapmadan organik üretim kriterlerinde üretiyor olabilirsiniz.Ancak bu üretimi tarım bakanlığına bağlı bir organik sertifikasyon kuruluşu tarafından denetimini yaptırıp, analiz ettirip, organik sertifikası almadan yaptığınız ürün organik olmaz.

Amacım yanlış anlaşılmasın, ürününüz organik kriterlerinde üretilmiş olabilir ancak, organik sertifikası olmadan organik olmaz.Bunu size yönelik bir hareket olarak değil de, Farklı bir alanda 7 senedir organik sektöründe üretim yapan ve bunun mücadelesini veren bir bireyin hassasiyeti olarak algılarsanız sevinirim.Türk toplumunun daha Organik kavramıyla tam yakından tanışmamış olması, detaylarını bilmemesi sebebiyle bu kavramlar hala ülkemizde tam anlamıyla oturmamış.Bu tür %100 organik vs. gibi tanımlarla kafalar daha da karışmaktadır.Bunun yerine %100 doğal tanımını kullanabilirsiniz.

Saygılar.

moonwalker_arc' Alıntı:
Cem Bey Merhaba;

Yanlış anlaşılmazsa bir konuda yaptığınız yanlışlığı dile getirmek istiyorum.Kesinlikle şahsınıza ya da ürününüze karşı bir tutumum yok.Zeytin yağınızı tamamen doğal koşullar altında, saf olarak yetiştiriyor hiçbir ilaçlama/katkı maddesi, suni gübreleme vs. yapmadan organik üretim kriterlerinde üretiyor olabilirsiniz.Ancak bu üretimi tarım bakanlığına bağlı bir organik sertifikasyon kuruluşu tarafından denetimini yaptırıp, analiz ettirip, organik sertifikası almadan yaptığınız ürün organik olmaz.

Amacım yanlış anlaşılmasın, ürününüz organik kriterlerinde üretilmiş olabilir ancak, organik sertifikası olmadan organik olmaz.Bunu size yönelik bir hareket olarak değil de, Farklı bir alanda 7 senedir organik sektöründe üretim yapan ve bunun mücadelesini veren bir bireyin hassasiyeti olarak algılarsanız sevinirim.Türk toplumunun daha Organik kavramıyla tam yakından tanışmamış olması, detaylarını bilmemesi sebebiyle bu kavramlar hala ülkemizde tam anlamıyla oturmamış.Bu tür %100 organik vs. gibi tanımlarla kafalar daha da karışmaktadır.Bunun yerine %100 doğal tanımını kullanabilirsiniz.

Saygılar.

Söyledikleriniz teknik ve kanuni olarak %100 doğru ve katılıyorum. ama kendi şahit olduğum sertifikası olduğu halde organik olmayan ürünlerden sonra sertifikası olmasada bir dostumun sözü o sertifikadan daha geçerli benim için :smiley: Ama en kısa zamanda sertifikasınıda alır muhtemelen. Tiari bir yatırım olarak yapmadığı için bu işi sadece elinde kendi kullanımından fazla çıkan ürünleri değerlendirdi bu sene. Seneye iş ticarete dönerse zaten zorunluklarıda yerine getirir.

Saygılar

Tabii ki Cem beyin söylediklerinin aksini iddaa etmiyorum, ifade ettiğim gibi ürünleri organik kriterlerde olabilir hatta öyledir de ondan şüphem yok.Zaten kendisi ticari amaçla yapmadığını da belirtmiş.

Sadece değinmek istediğim nokta Organik kavramının yanlış anlaşılması, Cem beyi dışında tutarak söylüyorum (sürekli karşılaştığım için) bazı kesimler bu kavramın Türk toplumu tarafından iyi bilinmediğinin bilinciyle beraber alakasız ürünleri Organik adı altında satmaktalar ve bu da işi hakkıyla prosedürüyle yapan kişilerin prestijlerine zarar vermekte.

Türk toplumu organik tarımın kriterleri konusunda bilinçlenmedikçe de bu böyle devam edecek.Burası küçük bir platform ama her gün verdiğim mücadeleyi konusu açılınca burdan da paylaşmak istedim :smiley:

Bende olabildiğince tüm alışverişini organik pazarlardan yapan ve sertifikaya çok dikkat eden biriyim. normal halk pazarlarında organik diye satılan ürünlerin hiç alakası olmadığınıda biliyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR