CEM50' Alıntı:Sistem emme manifoldunun bloga yakın kısımlarına açılan enjektör yuvalarından krank kasnagına baglı bir disk ve okuyucusu bu takılan enjektörlere komuta eden elektronik bir karttan oluşuyor bu sistemi kurduktan sonra ister sıralı lpg ister benzinde kullanın,
büyük şehirlerdeki sanayilerde bu sistemlere kafa yoran bir çok genç arkadaş var bunları araştırarak bulabilirsiniz(özellikle hafta sonları kendilerine hazırladıkları şahin dogan eski bmw türü araçlarla kendi aralarında yarışan kalfa ve ustaların oldugu yerleri araştırın)
heryerde tartışılmış ama sonuç yok çekme belgeli araca noter satışında dizel yazdırabilirseniz ki bunu yaparak dizel atıyorlar bu işi illegal olarak çözmüş olursunuz ruhsatı olan araçlardada kayıp diyerek ek kağıdına dizel dir diyerek dizel motor atıyorlar yasal ve legal yollardan bu işi başarmak nerdeysemünkün değilSÜVARİ' Alıntı:Selamün aleyküm arkadaşlar.
Sağlık bakanlığından çıkma 110 defender Land var, fiyatı ise 6.500 tl. civarında.
Aracın arka tarafı ambulans şeklinde, çoğunuz bilirsiniz. Bu araç çekme belgeli deniyor. Şimdi sorum şu;
1- Bu araç yeni ruhsata ARAZİ TAŞITI olarak işletilebilinir mi? (Kamudaki Land'lar kamyonet geçiyor çoğunlukla)
2- Araç bilindiği gibi 2.5 benzinli. Motoru dizele çevirmek için ne gerekir? Kanunen bunu yapmak mümkün mü?
Ben araçların benzinli motorunu atıp dizel motor takmanın yasaklandığını duydum. Fakat aracın kendi benzinli matorunu dizele çevirmek nasıl olur.
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Araç aşağıdaki resimle aynı. Böyle kasa aracı olan arkadaşlarım var mı? Ruhsatta ne geçiyor?
![]()