AKMühendis
Zirve
<div class="bbWrapper">Merhaba.<br />
Daimi değil, zaman zaman ziyaret ettiğim bir site.<br />
Faydalı resim ve bilgiler görüyorum. Bilhassa Atilla Dinçer Bey i takdir ediyorum. <br />
Çok gayretli ve paylaşımcı.<br />
Hani 3-5 sene içerisinde iyi bir camper ustası oldu desem, herhalde doğru olur.<br />
Tecrübelerinden istifade ediyorum.<br />
<br />
Üçüncü çekme karavandan sonra, 17 m3 lük bir Ducato aldım, onu kendim motokaravana dönüştüreceğim.<br />
İşin kötüsü resimleri haricinde pek motokaravan görmedim,<br />
Gördüğüm, sadece kullandığım çekme karavanlar.<br />
<br />
Sohbet olsun diye onlardan da bahsedeyim.<br />
Öncelikle orta yaşta (!), ve farklı bir konuda imalat yapan Mak.Yük. Müh. yim. <br />
İmalata girişme cesaretim de buradan geliyor.<br />
Tarafsız yargı,hayattaki baş düsturumdur, bu nedenle kullandığım karavanları da tarafsız değerlendireceğim.<br />
<br />
İlk değerlendirmem, burda ve dışarıdaki bir çok arkadaşımızın acımasızca eleştirdiği Ender kardeşim hakkında olacak.<br />
Bence parasına göre gayet güzel ve kullanışlı karavanlar yapıyor.<br />
Onun gerçek 740 Kg ı tutturmak ve ucuza mal edip, ucuza satma konusundaki gayretini küçümsememek lazım.<br />
Tofaş parası verip, Mercedes sağlamlığı ve fonksiyonelliği aramak doğru değil.<br />
<br />
Çekme karavan kullanmayı ve gezi zevkini Güney karavanda edindim.<br />
Ucuz Sunta mobilya ve başarısız dış kaplama saçı ve zayıf izolasyonuna rağmen,<br />
2 sene zevkle kullandım. Bir kere diğer markalardan inanılmaz hafif ve çok fonksiyonel basit, ferah bir yerleşimi var.<br />
Ben B tipi diye adlandırdığı önde sabit yataklı modelini kullanmıştım.<br />
O zayıf izolasyonuna rağmen, webasto sayesinde 0 C lik havalarda eşimle güzel seyahatler yapmıştık.<br />
3 sene evvel güneydoğuya yaptığım 1 aylık bir geziden dönerken, Isparta da önemli bir kaza geçirdim ve <br />
hayatımı borçlu olduğum Mercedes ile beraber onu da sattım. Mercedesi pert olarak sattım.<br />
<br />
Sonra 2. el temiz bir Başoğlu 4.25 VEGA C aldım.<br />
Güney e göre çok kaliteli bir karavandı, ama Güney in kuş gibi hafifliği yanında bana oldukça kilolu geldi.<br />
Bir de mobilyası ağır, koyu renkli ve havadar olmaması, camlarının yani<br />
ferahlığının azlığı dolayısı ile eşimin talebi ile ondan vazgeçtik.<br />
Ender' inki onun yanında ferah camlı saraydı!<br />
VEGA C yi de bir sezon kullanıp sattım.<br />
Yalnız malzeme ve işçilik olarak, kullandığım en kaliteli çekme karavan olduğunu tekrar belirteyim.<br />
<br />
Üçüncüyü ERBA ya Erdoğan Bey e yaptırdım.Oğlu Onur müşteri ile çok ilgili ve sevimli, sıcak diyaloga sahip bir delikanlı.<br />
Öncekilerin tecrübesi ile kendi dizaynımda, bol pencereli, ferah 4.25 ve 4 yataklı bir karavan yaptırdım.<br />
Kullanımından çok memnunum.<br />
Fakat zamanı geldi onu da satılığa çıkardım.<br />
<br />
Sıra camper kullanmaya geldi.<br />
17 m3 lük bir 2008 panelvan aldım ve Ducato' ya 5 tane büyük 1 tane de WC için küçük pencere açtırdım.<br />
Bazıları itiraz etse de çift kat 10 mm kendinden yapışkanlı sünger izolasyonu yaptım.<br />
İçine 30x20x1.5 mm yan karkaslar döşeyip iç kaplamaya uygun tesviyesine getirdim.<br />
Arka sol çamurluk üzerine binecek şekilde 100 LT lik 304 paslanmazdan topal bir su deposu yaptım.<br />
Simetriğine de stepneyi yerleştireceğim.<br />
<br />
Bayram sonrası elektrik kabloları ve pis ve temiz su tesisatına gireceğim.<br />
Bu arada 80x100cm bir duş teknesi, yat tipi maceratörlü bir tuvalet, 40x50 paslanmaz yerli evye,<br />
ICF 2 li gömme ocak, hidrofor pompası, mobilyalı lavabo v.s yi de temin ettim.<br />
Buzdolabı koyma konusunda çok kararsızım, çünki 3-4 senede 8-10 bin km gezdim, hiçbir mocampa uğramadım.<br />
Serbest gezmeyi ve her gün ayrı bir yerde uyanmayı severim.<br />
Buzdolabı invertör üzerinden çok akü yiyor ve bizim gibi yemek işini <br />
gittiği yerin lokantalarında halledenler için, yer kaplama ve ağırlık açısından biraz gereksiz kalıyor.<br />
Ama satarken de arandığı için koymayı da tam ekarte edemiyorum.<br />
<br />
Sorunuma gelince, teknik konular beni yormuyor da mobilya işinde biraz yorulacağım.<br />
Bu güne kadar, birisi evimin mobilyalarını yaptırdığım ustam dahil, 2 mobilyacı da beni hep atlattı.<br />
Gelip ne yapacaklarını görmeye dahi gelmediler<br />
Bunların biraz ruhunda mı var nedir, bilmiyorum.<br />
<u><span style="font-size: 16px">Malzemesi benden sadece işçilik yapacak,<br />
daha önceden karavan işinde çalışmış fasoncu bir usta arıyorum</span></u>. (Ümitsiz olsam da.. )<br />
<br />
Dolphin Suata gitmiştim işin başında.<br />
Çok efendi ve sanatkar bir usta.<br />
Yalnız ben yılda 1 ay kullanacağım bir araca, sadece iç teferruatı için 26.000 TL vermeyi düşünmedim.<br />
Suat çok güzel ve oldukça lux yapıyor ve dolayısı ile hakkını istiyor<br />
<br />
Bir sıkıntım da mobilyaların, yere ve kasa yanlarına/karkasa çok iyi bağlanması.<br />
Bu konuda en iyi bağlantı tarzı nedir, bilmiyorum. Hiç bir bilgim yok.<br />
<u><span style="font-size: 16px">Atilla Bey den bu konuda bilgi rica ediyorum.</span></u><br />
Zira çarpışma veya ani frende mobilya stabilitesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.<br />
Keşke vakti müsait olsa da panelvanı malzemeleri ile ona teslim etsem ve bana bitmiş geri verse...<br />
<br />
Konuya ilgi duyup cevap yazacak arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim</div>