1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muhacir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 557
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,898
Ynt: 1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

osman' Alıntı:
Mersedes direksiyon nasıl bir şey bakıyorsunuz. Ben de W115 lerin hidrolik direksiyonu var, ancak pompa yok. Bilmem işinize yarar mı?
aslında konuya cok hakim değilim sadece arkadasım olan bir çıkmacı daha öncede cj 8 ler dahil bu direksyonları taktığını söyledi ve elimde var diyor....benim bu konuda ustama danısmam gerek herhalde...yani pompa bulunur bişrymi uyarmı tam bilmiyorum
bu çıkmacının dediği takımmış....mafsal mil kutu pompa hepsi aldıktan sonra sadece birkaç torna işi ve takımı olacak

Etiketler

siteninde acemisiyim kusuruma bakmayın arkadaşlar bazen kendi konumu bulurken bile uğraşıyorum :smiley::smiley: bildiğiniz kısa yollar varsa yardım edin yaniiii :smiley:

umutcelikel' Alıntı:
Hayırlı olsun aracınız. Benim de ilk arazi aracım karayollarından çıkma 84 model aşağıdaki tek kapı wagondu...

fargo2.jpg

Çok severek kullanmıştım kendisini...
jant ebatları konusunda sıkıntım var...siz tecrübelisiniz :smiley: bana yardımcı olsanız .........

muhacir' Alıntı:
aslında konuya cok hakim değilim sadece arkadasım olan bir çıkmacı daha öncede cj 8 ler dahil bu direksyonları taktığını söyledi ve elimde var diyor....benim bu konuda ustama danısmam gerek herhalde...yani pompa bulunur bişrymi uyarmı tam bilmiyorum
bu çıkmacının dediği takımmış....mafsal mil kutu pompa hepsi aldıktan sonra sadece birkaç torna işi ve takımı olacak

Önce sizi tebrik ederim. Bir arkadaşımda 84 model Telekomdan çıkma vardı, çift kabin station wagon idi. Büyükbir hevesle aldı ancak hevesi çabuk geçti. Bu TUV muayene belası çıktıktan sonra araca bir daha binemedi. Bir kaç sene yattıktan sonra hurdaya gitti. Öyle hevesli idiki önlere manuel porya kilidi bile almıştı. O araçtada aynı sizinkindeki yerlerde çürükler oluşmuştu.

Emin değilim ama , direksiyonun sektör mili şasinin ortasından geçiyor ve ve buna bağlı kol yere dik çalışıyor olması lazım sizin araçta. Yinede araştırın , olabileceğine kanaat getirirseniz bendeki kutunun resmini gönderebilirim.

osman' Alıntı:
Önce sizi tebrik ederim. Bir arkadaşımda 84 model Telekomdan çıkma vardı, çift kabin station wagon idi. Büyükbir hevesle aldı ancak hevesi çabuk geçti. Bu TUV muayene belası çıktıktan sonra araca bir daha binemedi. Bir kaç sene yattıktan sonra hurdaya gitti. Öyle hevesli idiki önlere manuel porya kilidi bile almıştı. O araçtada aynı sizinkindeki yerlerde çürükler oluşmuştu.

Emin değilim ama , direksiyonun sektör mili şasinin ortasından geçiyor ve ve buna bağlı kol yere dik çalışıyor olması lazım sizin araçta. Yinede araştırın , olabileceğine kanaat getirirseniz bendeki kutunun resmini gönderebilirim.
abi gözümü korkutma :smiley: ne yapıp edip gecireceğim insallah o tüv den ..........................

evet arkadaşlar nasip olursa aracın 2 günlük kaporta işi kaldı......pazartesi sanayiye gidecek tekrar birkaç motor mekanik işi var sonra makascı sonrada hayırlısıyla boya ya gelecek sıra...
son 2 günde yapılan işlerle ilgili bikaç resim ekleyeyim sizde görmüş olun

IMG_0228.jpg

IMG_0231.jpg

IMG_0232.jpg

IMG_0232.jpg

IMG_0233.jpg

Maşşallah çalışma çok güzel devam ediyor.
TÜV konusunda bir kaç tüyo vermek istedim.
Ben daha 1 ay oldu muayeneden geçeli,
muayeneye girince 2 tane ağır kusur çıktı,
el frenim zayıf tutuyormuş ve sol ön akiste boşluk varmış,
hemen 3 gün içinde yaptırıp tekrar muayeneye girdim,
başka bir problem olmadan geçtim.
- öncelikle muayeneye girmeden aracınız tüplü ise sızdırmazlık rapaoru almalısınız.
- frenlerinizin iyi olmasına dikkat etmelisiniz,
- rot/balans ayarlarınızın çok bozuk olmaması önemli,
- egsoz muayenesinin de yapılması gerekiyor,
- bir de far ayarlarına çok dikkat ediyorlar, girmeden önce kontrol ettirmenizi tavsiye ederim,
- bir de araçta trafik seti mutlaka bulunmalı,
kolay gelsin, resimlerin devamını heyecanla bekliyoruz,
selamlar
Bilge

moral ve motivasyon için teşekkürederim
cumartesinin raporları yani resimleri...nasipse yarın kaporta bitiyor....

IMG_0252.jpg

IMG_0253.jpg

IMG_0254.jpg

IMG_0255.jpg

IMG_0256.jpg

Üstad Allah kolaylık versin. Bende bir dodgeciyim. Daha önce benzinli 88 model doç aldım ama bir türlü LPG yi tutturamadım. Çok Yakıyordu. Ama arzide harikaydı. Senin önler mafsallımı deyilse önleri mafsallı yaptır direksiyonun turu harika oluyor. Neyse en son 150 lik 88 model orjinal dizel buldum. Ama arazi iptal edilmiş arkaya 250lik doç defransiyeli koymuşlar önler 100 lük ve arazi şanzımanını sökmüşler. Velhasıl ben önede 250 lik defransiyel arıyorum daha güçlü oluyormuş. Ama çok para istiyorlar. Ankarada sordurdum. Defransiyel ve şanzımana 1500 TL istiyorlar. Yılbaşına kadar keseme uygun bulurum diye düşünüyorum. Hepimize kolay gelsin...

1 008.jpg

1 004.jpg

1 011.jpg

takipeden ve destek veren tüm arkadaşlara gercekten cok teşekkür.....
8 günde araçın mekaniği ve kaportası neredeyse tamamlandı.yarın sanayide biraz zaman gericez sonra doğru makascıya.
arac 2 yıla yakın süre yattığı için altların ciddi br bakıma ihtiyacı var bu arada makasları nasıl yumuşatabilirim henüz bilmiyorum bu konuda kendimi normaldede araclarıma bakan makascıma teslim edicem...takvimde bir şaşma olmazsa cumaya boyaya sokmak istiyorum..
boyacım alem,herhalde akşam üstüleri elimde 1 poşet birayla aracın başına gelmemi bekleyecektir ama iyi bir usta...
bu gün kasanın kapağını güzelce yaktık ama sonuc çekiçlenmeye yetmedi sonra önyüzün kanatlarını kesmek durumunda kaldık...en büyük amacımız DESOTO yazılarını hayırlısıyla kurtarmak yoksa bir sac kıvırtıp hallederdik.....bu gün resimyok kusura bakmayın ama gelişmelerden haberdar edeceğim ......

kapılar,kapı içleri,ufaktefek malzemeler(far çanakları vs.) boyacıya ulaştı araçta nasip olursa cuma günü boyacıya ulaşacak...elimden geldiği kadar boyacıdaki aşamalarıda sizinle paylaşacağım.....bu gün kapı menteşeleri kaputtaki bazı parçalar tornacıya verildi onlarda cumaya boyacıda olacak...bizde şantiyede kasa kapağını dağıttık 1,5 mm sac kıvırtıp hasarlı bölgelere monte ediliyor...iyice şekle girince resmini çekip koyacağım....
mekanik kaporta boya aşa yukarı 5.000 tl ye malolacak ortada henüz jant,lastik,iç döşemeler,kapı cam fitilleri ve hidrolik direksyon yok...
çok para gidiyor çokkkkkkkkk :smiley:
galiba jant lastik olayına henüz giremeyeceğim:smiley:

Allah gönlünce olmasını nasip etsin üstad. Ben hala defransiyel peşindeyim. Hepimize Allah kolaylık vesin. Btirince fotoları görelim. Saygılar...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR