1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muhacir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 557
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,956
Ynt: 1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

biliyorum birkaçgündür size çok sağlıklı bilgi sunamadım ama inanaın işler çok yoğundu....Allaha şükür işimizi 2 yıllık daha uzattık kafamız rahatladı.....
yarından itibaren işlerim normale dönecek ve bilgi akışı sağlanacak....
zaten kapılar falan boyacıda yarın uğrar boyandılar ise resimleri çeker eklerim merak etmeyin ;)

Etiketler

selam öncelikle hayırlı olsun
elimde cj ye tamak için almıştım sıfır hata almanyadan deldi 10 numara direksiyon kutusu ve pompası
05336594611

Resim 193.jpg

sanayinin içinde olmama rağmen işler yavaş yürüyor bu 9 günlük tatil baya yavaşlattı...
mekanik bitti sayılır araç şuanda makascının önünde ama haftaya p.tesiyi bekliyor...sanıyorum maksimum 3 günde makas ve alttaki tüm işler biter ondan sonra sıra boyada....
aradaki farkları görebilmeniz için birkaç resim ekliyorum.....bittikten sonraki halinide görürsünüz inşallah :smiley:

DSCF9011.jpg

DSCF9012.jpg

DSCF9013.jpg

DSCF9014.jpg

DSCF9015.jpg

üstündeki lpg ruhsata işli değil bu yüzden boyadan önce sökücez .boyadan sonra BRC marka sıfır taktırıcam malum tüv için gerekli..
cumartesi günü anten,sis lambası,trafik seti,çeki halatı,merkezi kilit,camsuyu için takım,plakalık,mıknatıslı çakmak lambası vs aldım...aslında içim kıpır kıpır gördüğüm herşeyi alasın geliyor :smiley::smiley:

DSCF9016.jpg

DSCF9017.jpg

DSCF9018.jpg

dostum dodgen hayırlı olsun öncelikle çok güzel bir çalışmaya başlamışsın bence .şayet dodgeyi güç ihtişam ve görüntü için topluyosan bir sorun yok fakat ağır çamur ve gerçek arazi koşulları için topluyorsan bence benle bir görüş derim zira bendede dodge var ve kullanmakdan acayip zevk alıyorum hatta toplayalı 1 yıl bile olmadı ama arazi eksiklerini çıkarttım gibi ALLAHdan bir aksilik çıkmazsa bu bayramdan sonra yeniden kaportacıdayız kesme ve biçme işlemleri için . enzaından sen daha toplama aşamasındasın sende arazi koşacaksan bir daha masraf etmemiş olursun diye düşündüğüm için bilgi vereyim dedim .

ersel' Alıntı:
dostum dodgen hayırlı olsun öncelikle çok güzel bir çalışmaya başlamışsın bence .şayet dodgeyi güç ihtişam ve görüntü için topluyosan bir sorun yok fakat ağır çamur ve gerçek arazi koşulları için topluyorsan bence benle bir görüş derim zira bendede dodge var ve kullanmakdan acayip zevk alıyorum hatta toplayalı 1 yıl bile olmadı ama arazi eksiklerini çıkarttım gibi ALLAHdan bir aksilik çıkmazsa bu bayramdan sonra yeniden kaportacıdayız kesme ve biçme işlemleri için . enzaından sen daha toplama aşamasındasın sende arazi koşacaksan bir daha masraf etmemiş olursun diye düşündüğüm için bilgi vereyim dedim .
Eyvallah abi nedemek hertürlü destek bilgi ve tecrübeye muhtacız.....
benim offroadla cok işim yok yani aktif olarak offroadta kullanmıycam yalnız araziden de çıkmıycam....benim ağırbi av ve doğa merakım var daha önce uzun zamanlar nivaya binmiştim....bikaç arkadaş yada coluk cocuğu alıp ava gezi vs lerde kullanıcam aracı.....aklım erdiğince değmedik yer bırakmamaya calısıyorum ama tabii dodge la ilk maceram sonuc nekadr verimli olur pek bilemiyorum....yani bana her türlü tiyo verebilirsin dediğin gibi kesilecek biçilecek yeri varsa keselim evel Allah :smiley:

hımmm. ozaman sen benim sahibindendeki ilanımı gördün . :smiley: senin dediklerine göre benim jant lastik senin işini fazlasıyla görür ama görsellik olarak ne düşünürsün bilemem . ben şimdi ne yapacam . ön araka diff kilidi takacam arkayı makas küpelerinin oradan şase kupa olarak kesecem . sonra ön arka lastiği birbirine yakalştıracam onun içinde aracı ortadan şase kupa olarak kesecem . sonra yeniden şaftları kesecem yavru şanzımanın yerini deyiştirecem . mecbur diff lere yeniden açı verecem önde çekme halatı için yer vardı onu söküp daha geri alıcam . bunlar şase ve kaporta işlemleri .benim araç dizel biliyorsundur . motora turbo koyacam pompa deyişecem gerekirse intercooller ekliyecem :smiley: lastikleride panzer lastiği koyacam . dahada bişi istemez diye düşünüyorum .

ersel' Alıntı:
hımmm. ozaman sen benim sahibindendeki ilanımı gördün . :smiley: senin dediklerine göre benim jant lastik senin işini fazlasıyla görür ama görsellik olarak ne düşünürsün bilemem . ben şimdi ne yapacam . ön araka diff kilidi takacam arkayı makas küpelerinin oradan şase kupa olarak kesecem . sonra ön arka lastiği birbirine yakalştıracam onun içinde aracı ortadan şase kupa olarak kesecem . sonra yeniden şaftları kesecem yavru şanzımanın yerini deyiştirecem . mecbur diff lere yeniden açı verecem önde çekme halatı için yer vardı onu söküp daha geri alıcam . bunlar şase ve kaporta işlemleri .benim araç dizel biliyorsundur . motora turbo koyacam pompa deyişecem gerekirse intercooller ekliyecem :smiley: lastikleride panzer lastiği koyacam . dahada bişi istemez diye düşünüyorum .

daha ne olsun ;)

Öncelikle tüm gezenbilir ailesinin mübarek kurban bayramını kutlarım .............
evet 9 günlük uzun bayram tatilinden sonra sanayiler çalışmaya başlıyor bende işimin ve arabamın yanında olucam....enson aracı makascıya bırakmıstım ancak araya bayram tatili girmişti....nasip olursa makascı yarın işe başlıyor.....resimlerde görmüşsünüzdür kasanın takozlarıçökmüş.kupa dahil 8 takoz değişecek.tüm makaslar ve alt takımla ilgili işler sanıyorum 3 gün sürer ,çarşamba akşamıda doğru boyacıya......yarın kayda değer gelişmeler olursa resimlerini eklerim ama en kötü ihtimalle makascıda iş bittimi sizinle paylaşıcam...........

makascıda işlerimiz bitti araba yatmış olmasına rağmen ciddi bir sıkıntı olmadı çok şükür.....
sadece arka makasların yapraklarına birkaç küçük müdahaleden sonra biraz daha konforlu hale geldi.aracı boyacıya çektik çok şükür kasayıda ayırdık üstünden.eski gaz tesisatı söküldü.gereksiz bağarsaklarda temizlenecek...yarın kaportacımı aracın basına tekrar getiricem hem sonişlerini tamamlıycak kolon yerlerini falan acacak....aracın boyacının önündeki hali bu arkadaşlar...................

Resim 018.jpg

Resim 019.jpg

Resim 020.jpg

Resim 021.jpg

paylaşım için teşekürler Allah kolaylık versin.gönlüne göre olsu.Böyle kesik haliylede fena durmuyor yandan..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR