1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muhacir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 557
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,396
Ynt: 1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

ersel abi benim marş dinamosunada ufak bir rakam sıkışmış nasipse yarın cıkartıyoruz sıkıstığı yerden ama vallahi bitmek üzereyim yani biran önce bimeye başlamam lazım.moral ve motivasyon gerek :smiley:

Etiketler

ha gayret az kaldı yürü be koçum kim tutar seni . ;D ;D ;D ;D ;D ;D bu gaz seni biraz daha götürür bitince haber ver ben yine gazlarım ;D ;D ;D ;D ;D

evet marş dinamosu yapacağını yaptı finalde bıraktı beni :smiley: az önce sıfır sipariş verdim nasipse yarın gelecek 350 tl ...

ersel' Alıntı:
dostum üzme kendini yawww . ben ne yapayım .bende bugün 5 ileri şanzıman aldım onu koyacam ALLAH nasip ederse . zira kendi şanzımanı çok çok iyi ama benzinli şanızmanı olduğu için rampada zorluk çıkarıyordu . gittim 309 mersedes 5 ileri aldım onu koyacam şimdi bu arada 4 ileri muayyer benzinli doç şanzımanı var satılık ;D ;D ;D ihtiyacı olan varsa anlaşırız ;D ;D ;D ;D ;D

Bu şanzıman kaça aldınız, varsa şanzımanın numarasını verebilir misiniz?

hasan abi ciddi gaza ve paraya ihtiyacım var :p valla olanlar suyunu cekti ama fatura şiştikçe şişiyor :smiley: valla sende toplamaya başlamadan önce bütceni iyi ayarla ...Allahtan bitmek üzere benimki finish göründü :smiley:

osman arkadaşım şanzıman 309 mersedes şanzımanı diye aranıyor .500 tl şanzımana verdim 150 balata ve bilyaya verdim 150 tl tornacıya verdim şaft ve bağlama aparatı yapması için . birde atf koncakmış bu şanzımana normal şanzıman yağı olmuyomuş (nalçak almanlar beni hiç düşünmemişler :smiley: :smiley:) oda 50 60 tutacak galiba . işçilik hezaman ki gibi beleşş ;D ;D ;D

macırrr gazın bittiyse gaz vereyim diyecem ama benim de gazım bitmek üzere şanzıman masrafı benide hemen hemen yıktı gibi :( :( :( gülüyorum ama yalandan

ersel' Alıntı:
osman arkadaşım şanzıman 309 mersedes şanzımanı diye aranıyor .500 tl şanzımana verdim 150 balata ve bilyaya verdim 150 tl tornacıya verdim şaft ve bağlama aparatı yapması için . birde atf koncakmış bu şanzımana normal şanzıman yağı olmuyomuş (nalçak almanlar beni hiç düşünmemişler :smiley: :smiley:) oda 50 60 tutacak galiba . işçilik hezaman ki gibi beleşş ;D ;D ;D

Ersel Bey,

Bu konunun dışında ama tecrübenizden istfade etmek isterim. Önceki yazınızda benzinli motor şanzımanı olduğu için dizel ile uyum sağlamamdı demiştiniz. Nasıl bir uyumsuzluk var acaba. Banzer bir sıkıntı benimde var, tecrübenizi paylaşabilirmisiniz

Teşekkürler

osman arkadaşım benim aracımda düz yol ve rampa aşağı inerken bir sorunum yoktu amma velakin rampa çıkarken 3. vitesden 2. vitese düştümmü sorun başlıyordu. 2 vitesde motor çok bağrıyor 3. vitese attımmı devir düşüyor araba çıkmıyordu yeniden 2 ye düştümmü yine çok bağrıyordu. bu yüzdende hem çok yakıyor hemde randımanlı yürümüyordu araç

bu yüzden şanzıman deyişme kararı verdim . deyiştik sayılır tecrübesini yapıp haber veririm yine

marş dinamosu öğlen geldi araca taktık :smiley: vallahi anahtarı cebinden cıkartırken harlıyor makina ;D :p ;D :p eeeeeeeee araya sıkışan 350 cıkınca böyle oldu ......şimdi gazcıdayız nasipse yarın gazcıdan teslim alıyorum.arkacamların cercevelerini telleyip boyadım fitillerini falan buldum nasipse yarın onlarda takılıyor bi kasamızın boyası kaldı o da boyacı patlamış dükkanın elektriklerini falan kesmişler herhalde haftaya onuda koyarız. bende o işler hallolana kadar döşemeye başlıyorum.sizi gelişmelerden haberdar ederim arkadaşlar

ersel' Alıntı:
osman arkadaşım benim aracımda düz yol ve rampa aşağı inerken bir sorunum yoktu amma velakin rampa çıkarken 3. vitesden 2. vitese düştümmü sorun başlıyordu. 2 vitesde motor çok bağrıyor 3. vitese attımmı devir düşüyor araba çıkmıyordu yeniden 2 ye düştümmü yine çok bağrıyordu. bu yüzdende hem çok yakıyor hemde randımanlı yürümüyordu araç

Aynı problemden muzdaripmişiz. Benimde gaz69 da 240 dizel mersedes motorun arkasında T-98 adında hayvan gibi bir şanzıman var. Resmen kamyon şanzımanı ,viteslerin devir oranlarıda dodge şanzımanları ile yakındır. Vites aralıkları geniş olduğundan toparlamıyor diye düşünüyorum.

Takipte olduğum bir mersedes şanzımanı var benimde.Sizin aldığınız şanzımanın devir oranlarını biliyormusunuz, yada şanzımanın numarasını(sanırım şanzımanın sol alt tarafındaki aleminyum plakada yazması gerek) benimki ile kıyas yapabilirm.

Nasipse ne zaman test ediyorsunuz?

muhacir' Alıntı:
marş dinamosu öğlen geldi araca taktık :smiley: vallahi anahtarı cebinden cıkartırken harlıyor makina ;D :p ;D :p eeeeeeeee araya sıkışan 350 cıkınca böyle oldu ......şimdi gazcıdayız nasipse yarın gazcıdan teslim alıyorum.arkacamların cercevelerini telleyip boyadım fitillerini falan buldum nasipse yarın onlarda takılıyor bi kasamızın boyası kaldı o da boyacı patlamış dükkanın elektriklerini falan kesmişler herhalde haftaya onuda koyarız. bende o işler hallolana kadar döşemeye başlıyorum.sizi gelişmelerden haberdar ederim arkadaşlar

Ön poryalara kilit aldınız mı? Arkadaşımın hurdaya ayırdığı araçta yeni kilit almıştı, çok az kullanıldı. Duruyorsa size bağlayabiliriz uygun yollu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR