1987 Landcruiser BJ60 İlk Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,658

umutcelikel

No pain no gain...
Yer
Ankara
Web
landroverseries3umutcelikel.blogspot.com
İlk fotoları buyurun...Gelişmeleri belirli aralıklarla paylaşacağım:smiley:)))

SH108732.png

SH108733.png

SH108734.png

SH108735.png

SH108736.png

SH108737.png

SH108738.png

SH108740.png

SH108741.png

Etiketler
Ynt: 1987 Landcruiser BJ60 İlk Fotoğrafları

Bravo eski sahibine hakikaten çok temiz bakmış araca. Yeni sahibine de hayırlı olsun:smiley:

Tekrar hayırlı olsun Umut. Artık modifiye listesini de paylaşsan diyorum :D

Umut hayırlı olsun,
İlk resimlerini yolladığın iyi olmuş,bakalım araç ne hale gelecek.;D

Ben bugün aracı yakından gördüm ve inceledim gerçekten çok temiz kullanılmış, heryeri pırıl pırıl, ama araziye girmek için çok ekmek yemesi lazım , kocaman gövde sıfır arazi donanımı.

Hayırlısı olsun, bakalım Umut bunu nası bir canavara çevirecek, merakla bekliyorum.

kırmızı şeytaaaaann ;D hayırlı günlerde kullanmak nasip etsin abi, allah bu aracı korusun.
42 plaka da ayrı güzel durmuş ;D

;D ;D ;D
Hepinize çok teşekkür ederim. Sanırım bunu standart yüksekliğinde 31-10.50 lastikle falan kullanacağım. Ama ön arka kilit takacağım. Yükseltip sürüşünü bozmayı pek düşünmüyorum ama 12.000 lb vinç, ön bull bar, şnorkel ve portbagaj olacak. Bakalım hayırlısı...

Üretim yılını düşünürsek gerçekten bakımlı bir araç. Böyle araç sahiplerini seviyorum.
Güle güle kullanın, hayırlı olsun.

discovery-V8' Alıntı:
Ben bugün aracı yakından gördüm ve inceledim gerçekten çok temiz kullanılmış, heryeri pırıl pırıl, ama araziye girmek için çok ekmek yemesi lazım , kocaman gövde sıfır arazi donanımı.

Hayırlısı olsun, bakalım Umut bunu nası bir canavara çevirecek, merakla bekliyorum.

Sevgili kardeşim, doğuştan safkan arazi aracı olduğu için araziye çıkmak için pek ekmek falan yemesine gerek yok,

"sıfır arazi donanımı" derken o makinanın torkunu ve arazi şanzımanının özelliklerini göz ardı etmemeni öneririm.

Bu haliyle benim diyen öyle araçları bozar ki arazide şapkanız uçar. ;)

ergunucyasar' Alıntı:
Sevgili kardeşim, doğuştan safkan arazi aracı olduğu için araziye çıkmak için pek ekmek falan yemesine gerek yok,

"sıfır arazi donanımı" derken o makinanın torkunu ve arazi şanzımanının özelliklerini göz ardı etmemeni öneririm.

Saplanılan çamurdan AT lastikler ve yüksek tork ile patinaj yapa yapa çıkılabiliyor mu? Burada kastedilen eksik olan diff lock lar, vinç ve MT ler dir diye tahmin ediyorum. Kaldı ki diff oranı da VX80 lerdeki gibi 4,11 değil. TOYOTA nın arazi performansını göz ardı etmek ciddi gaflet olur ama standart donanıma bu kadar bel bağlayıp dağa bayıra vurmak da daha ciddi can sıkıntısı yaratabilir diye düşünüyorum. Araç çok temiz bakılmış, UMUT kardeşimizde eminim gözü gibi bakıp harika bir expedition araç haline getirir.

MT'ler zaten olmazsa olmazdır. O aracın diff lock'sız MT lastiklerle neler yapabildiğini ben 1997-1998'de bizzat kullanarak yaşadım.

hayırlı olsun umut abi. hilux da güzeldi ama bu daha iyi olucak sanırım

[/quote]
ergunucyasar' Alıntı:

ağır araç ,MT olmaya lastikler,kilitsiz diffler,standart yükseklik ve gevşek zemin.
Toyota da benim bilmediğim bir sistem mi var ,
varsa hemen aracı satıp bir toyota alayım.;D

gerçi bundan sonrakine inşallah alacağım.;D

Umut hayırlı olsun, şaşırmadım değil ........ LC dediğini biliyorum ama bu seriyi kastettiğini düşünmemiştim. Aynısından bir akrabamdada var hakikaten güzel ve güçlü bir araç tekrar hayırlı olsun

ergunucyasar' Alıntı:

Ergun bey Gökhan bey nedemek istediğimi anlamış, günümüzde tork ve arazi şanzımanı arazi donanımı sayılmaz, Umutu uzun zamandır tanıyorum, sıfırdan yarattığı Fiat 131 T stop u, Def 110 unu, Amc javelin ini ve en son Hi-lux u nasıl titizlikle ve o araçlara yakışacak büyük bir zevkle yeniden yarattığını biliyorum.

Bu araç kötü bir araç falan demedim, aksine çok güzel, hiç oynanmamış, böylesini bulmak zor, ama "Bu haliyle" araziye girerse sürünmekten geri çıkabilirmi emin değilim, Böylesine ağır ve büyük bir araçla, diferansiyeller yere oturunca , lastiğiniz yoksa, diferansiyel kilidiniz yoksa, vinciniz yoksa, Toyota ruhuda sizi yardım almadan çıkarmaya yetmez. Hiç değilse öncelikle diferansiyelleri yerde sürünmekten kutarmak lazım ki biraz olsun arzide yürüyebilsin.

Umutun bunuda çok kısa zamanda canavara dönüştüreceğini biliyorum orası ayrı.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,965
Kaydolan Son Üyemiz
adilomim

Çevrimiçi üyeler